Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Konjunkcija Jupitera i Urana

Iduće godine, tačnije 21. aprila 2024. čeka nas egzaktna konjunkcija Jupitera i Urana na 21˚ Bika. Konjunkcija ove dve planete se događa okvirno svakih 14 godina, a poslednja koja se odigrala u istom znaku je bila 8. maja 1941. na 25˚ Bika.

Kada se Jupiter nađe u blizini Urana obično dolazi do novih proboja u evoluciji čovečanstva koja se najčešće odražava u novim naučnim i tehnološkim dostignućima, ali i u kolektivnoj svesti. Uran, planeta inovacija, modernizacije, tehnologije, preokreta, revolucije, građanskih prava i socijalne pravde, spaja se sa energijom Jupitera koji uvećava, ubrzava, donosi uvide, znanje, svrhovitost i sredstva da se ono što je najčešće već u povoju lakše realizuje. 

Ipak, zapitaćete se možda- kako je ovaj aspekt prosperitetan imajući u vidu da je praktično cela planeta ušla u rat kada se ova konjunkcija odvijala u istom znaku kao i sada?

Odgovor je da nikad nije sve crno ili belo. Naime, kako je Bik znak novca, ekonomije, poljoprivrede, teritorija, iz jednog ugla ova konjunkcija je zaista i delovala povoljno po određene ekonomije, dok je po druge delovala razarajuće. 

Ako pogledamo koji su aspekti prema konjunkciji Jupitera i Urana 1941. bili dominantni, možemo videti i i sliku restrikcija i destrukcije. U stelijum u Biku je uključen između ostalih brzih planeta i Saturn, dok je sve u kvadratu sa Marsom u Vodoliji- rat, otimanje resursa i teritorija, nedostatak resursa i ekonomske teškoće. 

Privreda u SAD-u je zahvaljujući ulasku u rat procvetala i nezaposlenost se smanjila s obzirom da je celokupna industrija bila preimenovana za potrebe ratnih dejstava. Takođe su okolnosti uticale na pomak u smislu društvene jednakosti, budući da je veliki broj žena i crnačke populacije dobio priliku da radi usled odsustva radnika koji su regrutovani u ratu. 

Interesantno je da je 1941. godine izmišljen prvi kompjuter koji je radio na bazi softvera, što se može smatrati izuzetnim izumom. Pored toga je usledio niz tehnoloških usavršavanja ratne opreme i borbenih aviona (Mars u Vodoliji) , hemisjkog oružja i medicine (Neptun u Devici).

Sa druge strane u Evropi je situacija bila drugačija, budući da je tu Nemačka ušla u teritorijalna osvajanja, opljačkala trezore evropskih zemalja i devastirala njihove ekonomije, što zbog regrutacije, što zbog prisilnog odvođenja radne snage.

Možemo pogledati još neke primere ove konjunkcije u drugim znacima i sa drugim planetarnim uticajima.

Konjunkcija u znaku Vage u decembru 1968. je uticala na niz izuma naredne 1969. godine. Naime, 1969. je izmišljen prvi ATM, zatim prvi komjuterski operativni sistem za više korisnika- Unix, kao i preteča interneta ARPNET. Svrha ovih izuma je u simbolici Vage: povezivanje sa drugima (Unix i Arpnet), uključivanje više funkcija-opcija (ATM). Sa Uranom i Jupiterom je tada bio u konjunkciji i Pluton u Devici, tako da je neke izume obeležio njegov uticaj: laserski printer i mikroprocesor.

Konjunkcija u znaku Strelca 1983. se odvijala u slično vreme kada i konjunkcija Saturna i Plutona, što je u velikoj meri uticalo na simboliku tadašnjih izuma i događanja, iako ove dve konjunkcije nisu bile međusobno u aspektu. Ekspanzija kojoj teže Jupiter i Uran u Strelcu imala je kontrateg u potpuno suprotnoj kontrahujućoj energiji Saturna i Plutona. Najznačajniji aspekt konjunkcije je bio sekstil sa Merkurom u Vodoliji. Te godine izlazi na tržište CD plejer i kompakt disk, gde je osim funkcije čuvanja digitalnih informacija (Merkur u Vodoliji) akcenat na reči 'kompakt' (Saturn i Pluton konjunkcija). Iste godine Regan pravi strateški plan uvođenja tehnologije u svrhu bezbednosti (opet vidimo simboliku Saturna i Plutona). ARPNET dobija novog naslednika TOP/IP (Transmission Control Protocol and Internet Protocol). Donosi se novi zakon o obaveznom vezivanju suvozača. U avione se uvode detektori za dim, aparati za gašenje vatre i druge sigurnosne mere. Dakle, većina novina ide iz potrebe da se uvede veća kontrola bezbednosti (što je uticaj Saturn Pluton konjunkcije) u oblastima iz simbolike Jupitera i Urana u Strelcu. 

Ipak, ovo je bila i godina postavljanja rekorda i prevazilaženja granica. Svemirska letelica bez posade Pioneer 10 prešla je orbitu Plutona i napustila solarni sistem- poručivši da Pluton ipak nije granica!  Australijski avijatičar je sam izveo put oko sveta u helikopteru. Dvanaestogodišnja devojčica je preplivala Lamanš. Prvi Crnac je poleteo u svemir.

Predstojeća konjunkcija Jupitera i Urana u Biku naći će se u sekstilu sa stelijumom Saturna, Marsa i Neptuna u Ribama. Generalno gledano možemo očekivati da će se iznaći solucije koje imaju za cilj da osiguraju sa jedne strane privredni napredak, a sa druge strane socijalni mir i kontrolu u određenim nedovoljno definisanim sferama. Izvesno je očekivati prva rešenja za digitalne valute centralnih banaka, koje na taj način konkurišu kešu i necentralizovanim kriptovalutama i zadržavaju pristup i kontrolu nad novčanim tokovima. Naravno, ovo je samo početak, nema još uvek ukidanja keša, ali ne bi me iznenadile određene nove zakonske regulative koje će ciljati upotrebu kriptovaluta. Takođe očekujem zakone koje se odnose na veći stepen socijalne pravde, najpre u sferi novca i plata.

Sledeća oblast koja će biti zapamćena po inovacijama je uzgoj hrane. Inovacije po ovom pitanju su već u toku, ali sada kreće masovnija proizvodnja veštačke hrane. 

Smeliji koraci u monopolizaciji zemljišta i proizvodnji hrane se takođe mogu očekivati, jer Jupiter ukrupnjava, a Uran umrežava. Ako vas ovo nervira, možda ćete moći nekog da gađate paradajzom napravljenim u laboratoriji.

U narednim godinama pojaviće se mnoga inovativna rešenja koja imaju za cilj očuvanje resursa. Ne bih se začudila da se pokrenu neke misije u svemiru sa ciljem pronalaženja resursa van Zemlje.

Nauke koje se bave proučavanjem Zemlje, njene kore, biosfere itd., zabeležiće procvat. Geoinženjering takođe.

Znak Bika podrazumeva i uživanje u svim čulima, pa su mogući izumi koji će služiti upravo tome. Istorijski gledano kad bi Venera aspektovala konjunckiju Urana i Jupitera, nastale bi neke legendarne stvari u muzici i umetnosti. Moguće da ćemo sada svedočiti radjanju nekog novog pravca u muzici i slikarstvu. Naravno to će biti nešto nesvakidašnje i tehonološki inovativno.

Ranije konjunkcije su često najavljivale modernizovanje letelica, nove letove i nove rekorde, verujem da će tako biti i sada. Pošto je ovaj put znak Bika u pitanju, a to je znak naše planete Zemlje, sve više će se pričati o letećim (Uran) putnicima (Jupiter) koji iz svemira dolaze u posetu Zemlji.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD