Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za pun Mesec u znaku Bik

PUN MESEC I LUNARNA EKLIPSA U ZNAKU BIK

Eklipsa - pomračenje Sunca ili Meseca dodatno pojačava uticaj Lunacije, otvara mogućnost za značajnije promene u ličnom,  ali i kolektivnom životu. One nas podešavaju. Tokom Eklipsi vrši se jedinstveno poravnanje našeg Uma, Duše i Tela baš kao što to Univerzum radi kroz Sunce, Zemlju i Mesec, podešava ih u istu osu kako bi bili najbolji za sebe, a time najbolji i za sve drugo! Eklipse osim što produbljuju i pojačavaju mogućnost dejstva Mesečeve Mene, one ga i produžavaju, tako da će efekat svake Eklipse vibrirati do sledeće eklipse, narednih šest meseci se može osećati taj uticaj. Ova Eklipsa može imati snagu da oboji čitavu budućnost na planu naših vrednosti, finansija, poseda, komfora još jednom nijansom, da je promeni i izmeni! 

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180 stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. Ovu fazu je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva.  Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo se odnosi na odnose, sukob ega sa emocijama, vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se od patnji, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode,tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve. Pun Mesec nas bodri: Spremni, Podešeni, Manifestujmo! Pun Mesec je vreme oslobađanja i primanja. U ovo vreme napuštamo staro da bismo mogli da se uhvatimo za novu nameru, da se potpuno posvetimo novoj nameri koju manifestujemo u vreme mladog Meseca. Pun Mesec je vreme za slavlje! Okupite se sa svojim najbližim ljudima, prijateljima i iskoristite moćnu magiju punog Meseca. Ovo je prirodno vreme ovulacije, sazrevanja, skupljanja plodova ili pročišćenja onoga što nam više ne služi.

MESEC U ZNAKU BIKA

Podrška i emocionalna zadovoljenost su osećanja koja vladaju. Praktično i opipljivo izražavanje emocija. Idite na masažu, izmasirajte vi nekoga, grlite se dosta, pripremajte odlične obroke sa specijalnim začinima. Podržani ste od vremena, sve se odgovornosti ispunjavaju. Dobri su dani za šetnju i osećanje tla pod nogama. Uzemljite svoje emocije u fizičku stvarnost. Oslobodite nepotrebne kroz zemlju.

 Provedimo ovaj Mesečev ciklus u energiji i maniru koji smo oslobodili, podigli i osvestili na dan punog Meseca u znaku Bika, živeći radost Venere.

Potrebno je uzgajati sopstvene vrednosti kao i sopstvenu viziju na svakodnevnom nivou!

Osim što ćemo se setiti svojih darova potrebno ih je svakodnevno uvećavati, dodavati im potrebne gradivne elemente, pomalo im uzdizati tlo pod nogama kojim se kreću i na taj način obezbediti obilje u manifestaciji i veće od zamišljenog ili od prvobitne želje!

UČENJE HEKATE

Postoji mnogo rituala u novembru koje su prepoznale i praktikovale različite kulture kroz vekove. Novembar je bio kraj i početak, predstavljao je vreme u kome slavimo transformaciju sebe. Tradicionalno pred nama je 16. novembar, praznik poznat kao „Noći Hekate“, koji će biti nešto kao nastavak na ovu super moćnu Lunarnu eklipsu u znaku Bika. Hekata je prepoznata kao boginja, veštica, vešta žena. Ona je trostruka boginja i predstavlja oličenje moći transformacije, ali i prepoznavanja svih delova u jednom. Ona predstavlja nevinost, kreativnost i zrelost u svakome od nas! Hekate kao trostruka boginja označava naše razvojne faze, mogućnost ali i neminovnost kretanja ka boljem, lepšem i lakšem, kretanja ka onome što nam je potrebno, što želimo. Baš kao što leptir ima sve svoje tri faze, tako i Hekate označava puninu u jednom. Hekate je predstavnica sagledavanja punine u nama, pokretanja potrebne promene, prekid jedne i početak nove faze, prestanak jednog i postanak drugog, umiranja starog da bi se rodilo novo, baš kao i Lunarna Eklipsa, pun Mesec u Biku.  Značaj unošenja Hekate mudrosti u naše živote shvata se tek kada počnemo da radimo pravi rad na našoj senci, ali može i da predstavlja zapravo vodilju za ovaj transformativni put, rad na našoj duhovnosti. Ona nam govori kroz snove, a kada joj odamo počast, skloni smo da vidimo sebe kako postajemo bliži dubokoj energiji duše koju žudimo da razumemo. Ona je tu sa nama da nas približi toj energiji. Hekata želi da budemo u redu sa smrću sopstva, smrću ega kakvog poznajemo. Ne zato što ne treba da osećamo vatru ili strast živog ega - već zato što bi trebalo da budemo u redu sa transformacijom ega, ne bi trebalo da ostanemo zauvek na jednom istom mestu na putu našeg rasta i razvoja. Hekata želi da sve preispitamo, da sve osetimo, da sve uništimo i sve stvorimo. Ona želi da pratimo cikličnu prirodu univerzuma, prihvatimo je i postanemo jedno sa njom. Ako sanjamo da umiremo ili ljudi pokušavaju da nas ubiju, ovo je Hekata koja nam govori da je vreme da dozvolimo sebi da umremo. Pustimo taj strah i umrimo u snu. Jednom kada dozvolimo sebi da umremo u snu, inicirani smo na prvi korak na svom putu. Tek kada naučimo da umiremo i da se ponovo rodimo u svojim snovima, možemo efikasno da izlečimo i razumemo mudrost univerzuma i svih njegovih inkarnacija koje se dešavaju u nama. Obratimo pažnju, ovakvi snovi uvek donose NOVO POGLAVLJE U KNJIZI NAŠEG ŽIVOTA. Vrlo je moguće da se ovakvi snovi ne sanjaju često, zapravo da se sanjaju retko, što im daje na značaju, a i nama olakšava da uvidimo koliko smo savršeno prediktivni, spremni na samoočuvanje i rast, prevazilazak i promenu. Mi zapravo kroz svaku smrt u snu naučimo nešto novo o sebi i načinu na koji energija u nama i izvan nas funkcioniše. Iako u početku može izgledati zastrašujuće, kroz ovo iskustvo mi gradimo snagu i hrabrost. Ovo iskustvo nam može pomoći da pobedimo strahove u našem realnom, budnom životu.

POSVEĆENI RITUALI

Mesec u Biku stimuliše naša čula i donosi magiju u naš obični svet. 
Javlja se osećaj ubrzanja u telu, želja da iskusimo još više zemaljskih užitaka. 
Ritual je posveta, poseban način privlačenja nevidljive podrške i pomoći u ispunjavanju naših želja. To je divan način da produbimo igru sa kreativnom energijom elementa Zemlje kroz znak Bik. 

Energija ovog punog Meseca je odlična za stvari koje uključuju mir, rast, novac, lična finansijska pitanja, vozila, beneficije i imovina.  

Pun Mesec u Biku i Lunarna Eklipsa na fizičkom nivou blagotvorno deluju na grlo, vrat, vilicu, bradu, krajnike, štitnu žlezdu, glasne žice i uši pa se možemo i na ovaj način povezati..

Tokom ovog punog Meseca u Biku možete da uradite jedan  ili više rituala koje sam sa pažnjom prikupila.

VODENI DAN - investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema. Ovo  je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog voća kako bi lakše osetili i čuli poruke tela, pomogli cirkulaciju za pročišćenje, otpuštanje.

PREČIŠĆUJUĆA VODA Napunite stakleni bokal, bocu ili teglu prečišćenom vodom. Ostavite ga preko noći ispod svetlosti punog Meseca. Sledećeg dana upotrebite ovu vodu, operite lice da biste se osećali obnovljeno ovim čistim oblikom energije, možete da očistite svoje kristale ili operite svoj dom, podove, napunite prskalicu pa prsnite stolice i garniture, pultove, sva prometna mesta, ali i ona gde se ne ulazi često, jer tu ume da se sakrije i nagomilava teška energija.. Prsnite sva mesta koja bi mogla imati koristi od magične energije Punog Meseca u Biku. 

TEMELJNO TUŠIRANJE SODOM BIKARBONOM sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja, oslobađanja, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru. Ovde je bitno očuvati Auralno polje, kako bi radost kontakta, susreta se najfinijim nitima sopstva Intuicijom  prihvatili i postavili kao neizostavni deo nas kako u prostoru tako i u vremenu.

IZBEGAVATI LEKOVE, ALKOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE, sve što je toksično, što vas nadima ili teško varite, što vam smeta, a naročito što vam iritira stomak.

YOGA ASANA -Gomukhasana - Kravlja glava

Smešteni udobno sa obe sedalne površine, sigurno na zemlji automatski se budi u nama osećaj i potreba za centriranjem. Istovremeno, položaj  ruku nas otvara ka gore. Bik ima tendenciju da se zaglavi, uspori, ulenji ponekad u životu. Ova asana oslobađa od stagnacije, pokreće i propušta slobodne  energetske slapove. Dovodi svesnu pažnju na ritual isceljujućeg dubokog disanja. Ova asana olakšava suptilne pokrete u ramenima, rukama, bokovima i nogama. Podstiče podešavanje, osvešćivanje i poravnanje linijom od nepca do karličnog dna. Podstiče unutrašnju refleksiju, isteže zglobove , bokove i bedra, ramena, pazuhe, tricepse i grudi.

IZAĆI U PRIRODU je izuzetno korisno, u šetnju u park, sesti na klupu, uživati u mirisima, bojama, zvukovima, u svim čulima. Probajte, ovo je vrlo isceljujuće.

MUZIKA slušati muziku, ali je važno da to bude ona što neguje i mazi, ljubavna, udobna za vaše nervne završetke, što vas podseća na telo, na ritam, na ples, na radost.
Ukoliko vi svirate neki instrument to je savršen način za podešavanje energije da budete u sadašnjem trenutku, način da propustite kroz sebe mudrost znaka Bika.

PEVANJE je još jedan veoma efikasan vid korišćenja energije iz Bika

MASAŽA je izuzetan kanal za proticanje energije ovog isceljujućeg Pomračenja i Punog Meseca u Biku. Stvar je u dodiru, ali i u našim čulima koja traže baš taj vid isceljenja, Budi se sinhronicitet isceljenja. Telo je naš jedini stvarni posed i imetak. Telo je dom sve naše energije i zato negujmo ga zdravljem i zdravim navikama..

HODANJE BOSIM STOPALIMA PO ZEMLJI, čak i dodirnuti travu može biti izuzetno benefično.

RAD SA ZEMLJOM, sadnja cveća, presađivanje jako lepo uzemljuje.

SVESNO POSEDOVANJE

Najpre porazmislimo, zapitajmo se:   

Šta cenim kod sebe?

Da li je ovo budi dobar osećaj u meni? 

Da li je ovo dovoljno?

Sada, iz fizičke perspektive, dozvolimo sebi da dublje procenimo hranu, arome, ukuse, zvukove, teksturu materije, izgled, boje i svako iskustvo kroz koja mi nalazimo vrednosti. 

Svako čulo! 

Osetimo da i to imamo, posedujemo!

PRIVUCITE STVARNU VREDNOST Tražite ljubav da uđe u vaš život? U crvenu keramičku ili staklenu činiju  rasporedite kamenčiće ili staklene perle (boje ljubičasta, crvena i roze rade najbolje). Zatim stavite 3 sveće crvene ili roze boje u posudu. Zapalite sveće na Pun Mesec i fokusirajte se na plamen koji gori naspram svetlosti Punog meseca. Izgovorite sada svoje namere, šta to želite? Izgovorite šta je potrebno da vam dođe: ljubav, novi partner ili možda dublja ljubav. (potrudite se da nikada ne stavljate baš određenu osobu, stvarnu osobu i na taj način uključite vaš um koji takođe istovremeno zna za prepreke, strahove i sećanja). Najbolje bi bilo da pustite ove energije da urade svoju magiju, da sve ide i dođe nam sa slobodnom voljom drugog, a ne samo zato što mi HOĆEMO! Ako uspete da se odvežete od lika i određenosti (ustremljenosti) na samo jednu osobu sve dalje  posledice, biće zapravo apsolutno spasonosni benefiti za vas. Zatim napišite svoje želje do detalja srebrnom olovkom na papir, a zatim ovaj papir zapalite u plamenu sveće Ispod punog Meseca i spustite činiju ispred vas na kamenčiće i perle. 

ČIŠĆENJE KRISTALA Iznesite svoje kristale napolje i stavite ih na zemlju. Možete kristale staviti u saksiju, pa iznesite na prozor. Na ovaj način najbolje omogućavamo energiji punog Meseca da ukloni i uzemlji negativnu energiju. Kristali koje možemo koristiti za lakše energetsko povezivanje sa moćima ove Lunacije: karneol, hrizokola, bakar, dijamant, smaragd, žad, crveni jaspis, Kunzit, prozirni kvarc, ružičasti kvarc, rodonit i Selenit.  

PRIVLAČENJE NOVCA Ostavite tokom ove noći svoj novčanik i/ili kartice, pa čak i svoju torbicu otvorene kako biste dobili punu energiju prosperiteta i obilja ovog posebnog punog Meseca u Biku. Možda vam neće doneti potpuno trajno bogatstvo, ali može doneti dovoljno za iznenadne kupovine, pored redovne pripreme za zimu i praznike koji dolaze... Čistiji će biti protok pa samim tim i putevi novca ka vama nemaju više prepreke, čisti su za nove prilive! 

PROČIŠĆENJE PROSTORA Potražimo stvari koje možda gomilamo… Ovo će nam pomoći da otpustimo posesivne ili preterano materijalističke stavove, da pronađemo načine da povećamo svoje finansije.Potrebno je  da dozvolimo sebi da se krećemo sporije, da ne žurimo.  Uživajmo u čulima, u prirodi, na otvorenom.  Sve što se tiče ljubavi ili umetnosti može da se odglavi i pokrene.  

SVETI HEDONIZAM 

Prepustite se hrani koja golica vaša čula. Neki poznati afrodizijaci uključuju crnu čokoladu, ostrige, artičoke, šafran i špargla. Osim strasti i libida, ove namirnice mogu podstaći vašu senzualnost i posebost. Ove ukusne namirnice su  ujednovrlo  bogate hranljivim materijama tako da će definitivno poboljšati vaše zdravlje i doneti dobrobit. Okružite se mirisnim eteričnim uljima koja inspirišu vašu strastvenu prirodu, koristeći ih u kupkama, uljima za telo ili kao parfem. Ako tražite nove arome koje će podstaći vašu senzualnu prirodu i sva vaša čula, razmislite o esencijalnim uljima ilang ilang, jasmin, sandalovina i đumbir.

Bilje kojim dopunjujete magiju ove lunacije je nana, majčina dušica, bazga, peršun, ljubičica, beli slez, mačja trava, ruža, karanfil, orlovi nokti, šafran, jagoda, jasmin, sapunica, tansi, pelin i hajdučka trava. 

Boje koje podržavaju ovu energiju su sve nijanse zelene i nežne ružičaste boje.  

AFIRMACIJE ZA LUNARNU EKLIPSU i PUN MESEC U BIKU: 

 Ja imam i zadržavam ono što je moje i puštam sve ono što nije moje.  

Svesno biram da se povežem i negujem Božansku iskru u sebi.  

Imam dovoljno, radim dovoljno, ja sam dovoljno.    

Ja sam dostojan/na radosti, ljubavi i zadovoljstva

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD