Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Totalna lunarna eklipsa u Biku – “E ovo je eklipsa!”

Ispred nas je potpuno pomračenje Meseca 8. novembra na 16. stepenu znaka Bik. Zaista veliki događaj, verovatno najveći u godini, totalna Lunarna eklipsa u Biku sa Suncem u Škorpionu koje će astrološki i numerološki najaviti čitavu godinu koja dolazi, 2023. godinu. Snagu dodatno pojačava egzaktna konjunkcija Meseca sa Uranom u Biku, kao i njihova istovremena opozicija sa Suncem koje je u konjunkciji sa Merkurom i Venerom u Škorpionu. Uran kao vladar Ascedenta koji je na nultom stepenu znaka Vodolija garantuje oslobađanja na najrazličitije načine i to na mnogim nivoima. Važno je istaći da su sve promene i oslobađanja pokrenuta ovom serijom eklipsi upravo ono što nam je bilo potrebno, bili mi svesni toga ili ne. Mnoga vrata, portali i duboki magični virovi su se otvorili sa nedavnom Solarnom eklipsom u Škorpionu, a sada prelazimo na suprotan kraj ose, ulazimo u puninu ovog odnosa i veliko zaokruženje, kulminaciju svega što smo osvestili, prihvatili, primili i imamo. Ova osa suprotnosti ukazuje na postojanje materije naspram ništavila, postojanje materijalne, fizičke vrednosti naspram energetske, vibratorne vrednosti I moći. Jedna drugu stvaraju I podržavaju, jer jedino uz suprotnu tačku moguć je balans i harmonija. Svaka osa suprotnosti je tu upravo kako bismo je prihvatili, naučili, integrisali. Kako bismo naučili da rastemo iz svakog odnosa. Venera je vladar ove neverovatne Eklipse što će doneti mnogo olakšanja kroz lepotu i kreativnost, zadovoljstvo. Potrebno je fokusiranje na stvari uz koje se osećamo dobro, koje imaju dobar ukus, koje nas otivišu da se osećamo prijatno i lepo.

Eklipse su specijalna pojačala Lunacija, energetski najviše podsećaju na prolazak kroz osmu kuću. Eklipse su određene mesečevim čvorovima. Mesečevi čvorovi su matematička tačka između Sunca i Meseca. Severni čvor predstavlja našu sudbinu, ono ka čemu idemo, ali i ono na čemu radimo. Južni čvor predstavlja našu prošlost i temelj na kojem gradimo ono što je nama potrebno. Sa Severnim čvorom u Biku, svaki trenutak treba usmeriti na najbolji i najlakši  mogući način ka našem najvećem obilju.

Ohrabreni smo da unesemo više strukture i stabilnosti u svoj život baš onako kako nama najviše odgovara, kako naša duša hoće.

Kolektivno, Severni čvor u znaku Bik ukazuje na to da je vreme da se izmirimo sa situacijama koje su se odvijale u poslednjih nekoliko godina. Da umirimo naše pretke svesni sebe, života, moći u našem telu! Da uzmemo odatle samo suštinu, kvalitetno seme, savršeno blago sa koji ćemo brže i bolje napredovati, rasti, širiti se i razvijati! Preuzmimo daarove, prihvatimo moć magije, povežimo se sa čarolijom univerzuma. Živimo, budimo ono što nam je potrebno, što hoćemo, slobodno. 

Možda se javljaju slike nestanka demokratije, ali znajte da je u našim rukama, naš je izbor potpuno nova autokratija koju možemo da stvorimo. 

Numerološki energija dana svodi se na broj 16 = 7, baš kao i stepen gde se nalaze tri ključne planete Mesec, Sunce i Uran 16 što se svodi na broj 7. a ovo je ujedno i broj godine koja je pred nama 2023 = 7 

KOD Urana odjekuje na temu broja 16. u vidu neočekivanih događaja koji traže da se prilagodimo svojoj intuiciji za smernice. Energetska frekvencija velikih pomeranja, promene i naravno oslobađanja je pred nama.Broj 16.se svodi na 7.što je broj prirode, upravlja istraživanjem i meditacijom, tišinom i spokojem i svime što se tiče slušanja. Upravlja našim bićem da bude u stanju da dobije taj osećaj tišine, meditacije i spokoja i to izlaskom u prirodu, grleći drvo, hodajući bosi na zemlji ili barem biti napolju. Ceniti  Majku Prirodu biće zapravoključna komponenta za održavanja postojeće neuravnoteženosti u ovom vremenu. Treba imati na umu da jesledeće 2023. Godina sedma univerzalna godina, pa je ova aktivacija 7 i 16 na neki način priprema koja nas vodi na mesto apsolutnog oslobađanja i intuitivne svesti, otvarajući naše srce direktno razbijanjem srca ukoliko smo se stisli i zgrčili. U osnovi kroz sve ove neverovatno jake tranzite i numerološke kodove koji su tako intenzivni nemamo drugog izbora nego da to bude na način istine što nas priprema za neverovatno srećnusedma univerzalnu godinu 2023!

Uran je Nasuprot Suncu što takođe ostavlja dubok uticaj, jer će Sunce hteti da donese balans kroz bavljenje sa nepredviđenim događajima na najbolji moguć način prilagođavajući im se, ne opirući se promenama, prevazilazeći strahove koji se pojavljuju tako da je veoma važna proaktivnost sa ovom opozicijom. 

Stelijum, trostruki spoj Sunce 16 stepeni, Merkur 15 stepeni i Venera na 20 stepeni u Škorpionu je izuzetno osnažujuć jer Škorpion je veoma moćan tematski znak čistke i preporoda i kao rezultat toga znamo da dobijamo moć od toga. Kada dodamo Veneru i Merkur ovo ukazuje na veoma lično dejstvo, zaista je uzbudljivo i veoma duboko. Bika vlada produktivnošću i našim vrednostima, zadovoljstvom i lepotom i sigurnošću i uzemljenjem i našim glasom, a preko Venere vladarke ovo pomračenje punog meseca  naglašava  da postoji napetost koju treba rešiti. Mnogo energija ovde dolazi do vrhunca u pogledu naših vrednosti i istrajnosti i unutrašnjeg mira, zadovoljstva, senzualnosti i svega u vezi sa onim što cenimo kao što su teme obilja i upornosti, finansijskih tokova. Poswtoji tendencija napretka lagano, korak po korak.

Aktivirane su dve snažne fiksne energije. Škorpion ima energiju Marsa dok Bik ima Venerijansku energiju tako da radimo sa osnovnim parom suprotnosti, muškim ženskim rodom, jin i jang energijama i to sve radi pronalaženja balansa na osnovnom svetovnom nivou. Ma koliko izgledalo osnovno I jednostavno, ovo je zaista složena energija koju nam Univerzum otvara jer su obe ove energije nesvesne, a samim tim veoma reaktivne, te je preporuka broj 1 da pronađemo svoj centar i potpuni mir u njemu, da meditiramo i ovaj put i opet i iznova. Toliko je glasova, bučno je, svi govore u glas i traže pažnju u vremenu snažnih energetsih fluktuacija, u vremenu pomračenja te će nam možda biti od velike koristi da vežbamo ulazak unutra. Čak i unutar nas mogu se čuti podvojeni glasovi, možemo osetiti da u nama postoji jedna osoba koja govori jedno, a drugi je naš um koji hoće da rasčlani, a akcija koja je otišla već dalje sa radoznalošću. Možemo se osetiti razvučeno, rastrgano tokom ovog perioda. Ovo pomračenje Meseca nam govori da je neohodno postati stabilan, ne dozvoliti da nas povlače i guraju okolo pod konstantnim eksternim pritiskom, uđimo još dublje u svoje unutrašnje ja. 

Ova opozicija i totalna Lunarna eklipsa bi bili potpuno dovoljni da možemo reći da je na nebu spektakl, međutim ovu Eklipsu ćemo staviti u kategoriju “E ovo je Eklipsa!” čemu je zapravo doprineo i moćni T-kvadrat sa Saturnom suvladarom Ascedenta koji se nalazi u prvoj kući, u znaku Vodolija. Ovaj fiksni kvadrat je veoma dubok, jer se Saturn tiče vremena, sudbine i preuzimanje odgovornosti, stvaranja granica unoseći osećaj ograničenja, ali ne i ograničenosti. Omogućava nam da stvorimo više od brušenog osećaj na šta to treba da se fokusiramo kao suprotno onome što nam možda odvlači pažnju sa nas, tako da nas Saturn uvek nosi nazad u srž, pa opet tema preuzimanja odgovornosti je zaista jaka.  Smenjuju se po važnosti i intenzitetu tenzija i pažnja! Tri planete u Škorpionu Sunce, Merkur, Venera sa Južnim mesečevim čvorom i Mesec i Uran sa Severnim čvorom u Biku, a na vrhu piramide imamo Saturna u Vodoliji. Saturn se ističe kao glavni!

Možemo posmatrati sliku na sledeći način. Svuda je buka. Deca su u učionici, ali nastava još nije počela. Vrvi kao u košnici. Tu na scenu stupa Saturn, učitelj i poziva sve na MIR. Kao i svaki kvalitetni učitelj Saturn je tu da proveri naučene lekcije, postavlja nam pitanje, izvodi na tablu one najbučnije, nemirne koji su toliko vapili za pažnjom. Postavlja pitanje za sve: Šta je to najvažnije u našem svetu? Koje to discipline, samodiscipline treba da unesemo sada na pravo mesto. Saturn govori o disciplini, o strukturi i činjenica da je pozicioniran uVodoliji znači da će nas određene strukturacije koje možemo postaviti u svoj život sada učiniti lakšim, slobodnijim. Ukoliko ste već odskočili iz mesta zabrinuti da će vas ovo ograničiti, to samo znači da ste jako osetljivi i da su vam narušene granice što dodatno ukazuje na još veću potrebu za samodisciplinom. Zapravo, svima je potrebna disciplina i deci je potrebna određena disciplina i struktura. Naravno, ovde smo pozvani da odaberemo koje su to zdrave strukture i disciplina za nas. Činjenica da smo okruženi sa ovoliko fiksne energije znači da će ovo biti stvarno pravo vreme da se ugradjene zdrave navike potpuno prihvate, prime, implementiraju! 

Bik takođe vlada novcem, nim vrednostima, a ujedno želi jednostavnost, ne voli mnogo komplikacija. Bik traži kako možemo da pojednostavimo stvari koje su zaista veoma važneBik vlada našim čulnim zadovoljstvima. Daje akcenat na lepom obroku, da je nešto slatko i zašećereno, insistira na  raskošnim mirisima, na divnim prizorima, na modernom ali i ukusnom, na skladnim bojama. On nas poziva da uživamo u prirodi. Obratimo pažnju na lepotu i udobnost. Ovo će biti veoma važno za vreme ovog pomračenja Meseca, jer Uran je u egzaktnoj konjunkciji i pruža nam priliku da možemo da modifikujemo i prilagodimo  svačulna zadovoljstva, da jasno sa lakoćom izaberemo ona koje nam služe, ali takođe i da se direktno disciplinujemo sa onima koja nam više ne služe. Činjenica stoji da nije uvek lako disciplinovati se, naročito kada su užici u pitanju. Uvek pomislim na divnu posteljinu, onaj baršunasti zvuk jorgana u dodiru sa belom jastučnicom i ja u potpunoj relaks fazi za koju bih uvek tražila još jedan sat, još jedan krug… Moram priznati da je lakoća ustajanja nešto što sam dugo učila i trenirala, a onda još da radim vežbice svaki dan, e to je dugo predstavljalo napor. Međutim, kada sam uvela jutarnje meditacije i počela sa ostalim navikama, nekoliko dana, malo po malo, svaki sledeći dan je bio  lakši od prethodnog. I dalje je potreban onaj “gurko” kada ustajem ujutro, a naročito nedeljom. Volela bih ponekad da ostanem bar još jedan sat, ali ipak sebi ne dajem dozvoluda uđem u tu određenu energiju. Ovde se aktivira Saturn energija zdravih granica: Jednostavno kažem ne. Znam da ću se osećati mnogo bolje kada uradim meditaciju, vežbe, popijem toplu vodu sa limunom i pročitam deo knjige.

Glavno pitanje jeste, gde je potrebno da vežbamo samokontrolu u vezi naših čula?

Čulo vida – Možda stalno želimo da gledamo reels-e, video postove i još samo jedan video koji je povezan sadrugim videom, zatim epizode omiljene serije, filmove što za nas ne čini ništa dobro. Čak često ulazimo u preterivanje i overdoziranje nakon čega se uobičajeno osećamo užasno -nismo postigli ništa! Čulo ukusa - Možda preterujemo sa hranom, Miris – preterano odbijanje ili privlačenje, neprijatni mirisi, poslastičarnica, pekara, parfemi, Dodir- možda se previše izlažemo kroz masaže, manikir, pedikir, frizera svesni da nam ne prija, ali da nam je to po rasporedu zakazano, Sluh – možda preglasno slušamo muziku ili previše slušamo nešto ili nekoga ko nam ne prija.

Totalna Lunarna eklipsa sa ovako snažnom Saturnovom energijom može nam omogućiti da stavimo pod kontrolu šta god da je u pitanju u smislu zadovoljstva. Potrebno je da preuzmemo ličnu odgovornost.Samodisciplina nas čini slobodnim, što će nam direktno pomoći da uspostavimo i održimo doslednost i upornost. Upravo to nam poručuju fiksni znaci da možemo da uradimo to, da možemo da upravljamo time.Globalno posmatrano moguće su turbulencije na tržištima što donose Mesec i Uran. Posebno na berzi, na tržištu investicija i sličnim oblastima. Čak i ovde, potrebno je ući unutar sebe, zapitati se šta su to naše stvarne potrebe, kako da pojednostavimo svoj život. Kada god preterujemo potrebno je da sagledamo šta to tražimo više, da li nam je zaista potreban dodatak, ekstra, repete čega god? Poznato nam je da je svako preterivanje štetno, da ako pojedemo previše hrane to postaje otrov u našem organizmu.

Eto jednostavnog pitanja gde to trujemo svoj organizam, gde stvaramo toksičnu atmosferu jer ovde je aktivna energija Škorpiona i oslobađanje od toksina, što ih može izvući napolje, na površinu da se vide u vreme eklipse. Globalno, mogu isplivati kvadrilioni dugova koje banke imaju, kao i to da verovatno nema nade da će biti otplaćeni. Ujedno nov sistem novca, o tome kako razmenjujemo naše usluge, kako stvaramo veće sistemejednakosti, jer Uran i Mesec zajedno u Biku bi sugerišu da moramo da stvorimo više jednakosti tako da svako može da zadovolji svoje potrebe. Ovde već vidimo stvari koje donose više decentralizovanosti, više raznolikosti, više slobode i više jednakosti u našim finansijskim sistemima.

Druga veoma važna oblast koja se pokreće sa potpunim pomračenjem Meseca u Biku jesu naši talenti i darovi. Saturn nas ovde pita veoma racionalno, zašto ne koristimo svoje darove i talente. Svako od nas zna da ima određene darove i talente koje uopšte ne koristi. Neko zna da ume lepo da piše, pa zašto to ne radi bar 10 minuta dnevno? Ono što je sigurno najrasprostranjeniji talenat jeste meditacija (svako od nas je bio u onoj meditativnoj tišini okrenut svom centru, rastu i razvoju više-manje oko 9 meseci dok smo bili kod mame u stomaku) pa se vrlo umesno postavlja pitanje: zašto ne meditiramo dva puta dnevno? Šta god da su naši talenti potrebno je da to počnemo da radimo kao da nam treba! Učinimo to doslednošću kroz koju ćemorazvijati veštine strasti, ljubavi što može biti krajnje produktivno, može biti korisno! Upravo to je ono što Saturn želi da nam ukaže ovde. Poziva nas da svako naše delo bude smisleno i korisno! Divno je vreme za aktivacijunaših talenata. Bik vlada glasom pa je odlično vreme za pevanje, za muziku. Lično mnogo volim da pevam, i na glas i u sebi da pevušim, uvek sam raspoložena za to. U suštini nije bitno šta drugi misle i kažu, koliko je važno da mi znamo kakav Vibe puštamo iz sebe napolje, u svet dok pevamo. Iskrena radost pesme širi se i preplavljuje (to je ono kad drugi počnu da pevuše, a samo su jednom čuli…) jednostavno vibracija zadovojstva nezaustavivo se prenosi. Ovde bi bilo vrlo zanimljivo pevati o svom putu kroz neka iskustva, krajnje oslobađajuće.

Opet, veoma je važno sagledati svoje navike. Bik vlada našim obrascima navika pa možemo postati svesni svojih navika. Mars je vladar Škorpiona i obrazuje kvadrat sa Neptunom tako je u modi puštanje navika kojih zaista nismo svesni. Naterati sebe da uočimo svoje osobine, akcije i reakcije. Tako je lako videti tuđe greške,ali možemo li početi da sagledavamo i svoje.

Mars se retrogradno kreće ka egzaktnom kvadratu sa Neptunom što nas podseća da zadržimo fokus, da se posvetimo inspirativnim akcijama I to onim koje smo u žurbi zapostavili ili zaboravili, ali i da podržimo svoju energiju na divan način Neptuna. Nabavite mirise crvenog voća ili crvenog cveća za vaš prostor. Okružite se crvenim svećicama, cvećem u boji akcije, crvenim amarilisima, crvenim mirisnim ružama, idealne su one bez trnja. Mada i bodlje na ruži imaju svoju jasnu simboliku u ovom vremenu. Budite i sami poput ruže. Ukoliko neko proba da vas stisne, zgrabi i zgnječi vi ne trebate ništa da radite jer vaše polje radi za vas. Preporučujem energetske vežbe za jačanje i svesno negovanje auralnog polja kao i vežbe energetskog uzemljenja. 

Kreativnost je na potezu. Pustite neko od fenomenalnih dela još jednog Ovna – velikog umetnika i kompozitora Johann Sebastian Bach dozvolite sebi pokretanje kreativnih propelera vaših životnih motora.

Verujte slobodno na način deteta. Svaka iskrena ambicija, a za njom i prateća akcija može doneti mnogo više od očekivanog u ovom vremenu! Otvorite se za davanje! Verujte da može da se dogodi mnogo toga zanimljivog uključujući i neka veoma vredna, izuzetna, “Božjih ruku” dela!

Ovo je vreme čija je krilatica SLOBODA.

IMATI BOŽANSKO VOĐSTVO NE ZNAČI RELIGIJU,

NITI JE ONAJ KO JE NA VLASTI BOG!

Sve dok se ne oslobodimo i olakšamo, dok se ne ratosiljamo svega što nas narušava, što kvari sjaj, ići ćemo korak po korak do oslobođenja, hteli to ili ne.

U ovom vremenu ljudi imaju potrebu da promene, izmene, transformišu svoju frekvenciju, da se podese na svoju rezonancu, istinitu, najlepšu.

Ovu energiju lepo predstavlja Abraham Linkoln  u svom citatu: Disciplina je izbor između onoga što sada želite i ono što najviše želite. 

Sjajna poslovica koja pokreće Bikovsku energiju: Ako želite da se osećate bogatim samo prebrojte stvari koje imate, a koje novac ne može da kupi.

Zapamtite da dok god koristite boje možete videti slike u boji. Koristite energiju Venere, a ujedno nastavimo sa slanjem energije mira, harmonije i ljubavi gde god da se nalazimo. Pošaljimo Mir, harmoniju i ljubav celoj planeti, ljudima oko sebe, prolaznicima, ljudima koje vidite da prolaze u automobilima, avionima, brodovima,vozovima. Šaljite venerinu frekvenciju o dovoljno puno ljubavi za nas lično, za sve!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD