Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Ribe

Pun Mesec u Ribama 10. septembra obrazuje izuzetno snažan, prodoran i razbuđujući aspekt sa Uranom. Ovo je aplikacioni aspekt, orbisa 1 tako da je njegovo dejstvo apsolutno, brzo, sigurno, novo, prvi put, energično. Ovaj fenomenalni aspekt nam je poklon od Univerzuma. On rezultira osvežavajućim promenama, isceljenjem i pravljenjem novih planova. Uran je u poziciji rešenja opozicije svetala. Može li biti jednostavnije od istine, može li biti lepše od lakoće!  Neptun, vladar Riba, je u konjunkciji sa Mesecom, što kod svakog pojedinca, ali i na mundanom nivou pojačava i poboljšava ekstrasenzornu spoznaju. Naša super senzitivnost, naša aura, naše energetsko polje biće značajno osetljivije, propustljivije. Potrebno je osetiti potpunu udobnost, mir i harmoniju na dnu sopstva, unutra.Tada konačno otkrivamo neke najdublje delove sebe. Imamo priliku da slavimo spoznaju ko smo zapravo MI na nivou duše! Tak tada možemo iskoristiti visoku senzitivnost našeg polja i sa lakoćom etra, anđeoskog dodira putem našwg energetskog polja ubrizgamo ovu divotu u našu atmosferu, u sve što nas okružuje, svuda. Ovo vam je nešto kao da imate jedinstven, unikatan parfem, čist feromon koji apsolutno svi vole, dive mu se i samim prisustvom on postaje i deo njih, postaje njihova inspiracija do njihovog specijalnog unikatnog parfema.

Značajan Pun Mesec na 17. stepenu Riba je pred nama. Ovaj stepen je vrlo fino pozicioniran, upravo nakon Eridanus sazvežđa “reke predaka” i fiksne zvezde Ahernar zvezde koja predstavlja “kraj reke”. Ova pozicija bi se mogla tumačiti kao “preplivavanje reke predaka”. Ukoliko osećate određeno olakšanje, kao da vam je pao kamen sa srca, da ste živnuli, da ste se ponovo rodili ili oslobodili, možda probudili, e baš to je aktivirala opozicija svetala i Mesec u trenutku lunacije. Ovakva informacija i dolazi do nas od nekuda, iz nepoznatog, polja svih mogućnosti, iz potpune budućnosti. Možda u vidu inspiracije, poruke iz viših dimenzija, od naših vodiča, anđela, uvida iz meditacije… Dolazi do nas kao garancija da bi mogli da je raširimo, da ovaj osećaj proširimo svojim poljem, da ga ubrizgamo u atmosferu. Da ga damo, pružimo i pružamo u ovom vremenu, jer imamo. 

Ovo je slika pronalaženja leka u svakom smislu, analize i sinteze, sublimacije, razotkrivanja.

Ascedent trenutka je u znaku Škorpiona što otvara  polje transformativnih promena. Popričajte sa sobom, sa nekim ili otpevajte, iskomponujte, odsvirajte, naslikajte, zagrlite jako, udahnite, upijte... Neka vas prisustvo kolektivnog sećanja ne uplaši već ohrabri da kreirate, da ostavite bol bolu, zemlju zemlji, a vas vama u ljubavi, jer to je jedina ISTINA!

Mars je u znaku Blizanci u 7. kući i obrazuje kvadrat na opoziciju svetala. Najveći izazov je u strpljenju, u mentalnom spokoju, u puštanju, šta god da čujemo preko puta nas potrebno je propustiti i transformisati energiju koja se javila, reciklirati je i fokusirati na stvaralaštvo i kreaciju.

Otvara se mogućnost sagledavanja u nevidljivom, u mraku, u glavi  i donošenje naglih ali, ispravnih istinski potrebnih odluka o puštanju, prekidanju, transformaciji i promeni, o konačnom prekidu mnogih starih navika i rutina, svega što nas ugrožava, a uporno ponavljamo, svega što nam narušava zdravlje bilo fizičko ili mentalno. 

Pun Mesec u znaku Ribe tu dolazi kao savršeni  podsetnik da ponekad jedino što možemo da učinimo je da se predamo toku i sačekamo nalet inspiracije. Znak Ribe upravlja okeanom, nekontrolisanim talasima, olujama i maglom. Sunce u Devici suprotstavlja se Neptunu u Ribama tokom punog Meseca. Verovatno ćemo osećati nedostatak kontrole ovih dana, mada to nije i nužno loše. Znak Ribe korespondira sa intuitivnim delom našeg bića, sistem navođenja dobija iz desne hemisfere mozga, koji se najčešće pokreće snažnim osećajima, donoseći otkrovenja, manifestaciju čarolije. Opet, ponekad je potrebno da ispraznimo nagomilane emocije da bismo bili u stanju da osetimo svoj sledeći korak, put ispred nas.

Vreme da prikupimo svoju mudrost, poverenje da je najbolje za nas zapravo naš izbor! Otvara se mogućnost postizanja viših ciljeva sa manje napora! 

Mesec se nalazi oči u oči naspram Sunca u Devici, ujedno obrazujući konjunkciju sa Neptunom vladarom Riba. 

Neptun je u konjunkciji sa Mesecom i to mu daje posebno naglašenu ulogu. Ovo je nadasve veoma kreativan aspekt, podseća na udobnost, na perjani jorgan u beloj tek uštirkanoj posteljini koji zove da malo prilegnemo, da sanjamo. Ovaj aspekt ukazuje na emocionalnu magnetičnost ličnosti, na onaj “Je Ne Sais Quoi – Ne znam šta”, naš prevod bi bio možda “Ono nešto…”momenat koji se dešava ili to posedujemo kao osobinu, a koji ostavlja zadivljene sve prisutne, nešto ili neko poseduje privlačnost, pleni na neki sasvim poseban način, neobjašnjiv, zavodljiv. Ovo je energija spajanja i pripajanja, ovo je šuštanje pene na talasima koji sve zaokružuju, pripajaju. Energija mašte, ali i postojanost vere da sve ono što osećamo istinski, ono što su naše stvarne potrebe se ostvaruje, ispunjava i dolazi nam, a na čelu kao vodilja je naša ljubav.

Sunce opozicija Neptun ukazuje na lična uverenja iz detinjstva, lična nadanja ona od malena, lične misli i odluke, emocionalne barijere i zabrane, prekide dečije nabujale mašte, idaja koje naše vode talasaju ko zna od kada. Harmonični aspekt sa Plutonom ovde pruža potrebnu oštricu, sigurnost u odluci, u zauzimanju za sebe i svoje snove, svoje vizije i maštanja. Otvara se prilika prekida “primene starih aršina” i postavljanja lično naših novih parametara! Naši snovi, želje, sve je moguće, ali tu su jasni, eksplicitni, radikalni koraci koji nas vode ka razumnom polju ostvarenja svojih potreba za samopoštovanjem, samovrednovanjem. 

Kada osetimo napetost, i baš pre nego što pristanete na napad anksioznosti, gušenja ili panike uradite nekoliko puta sledeću vežbu. Osetimo tu tenziju, prikupimo je svesno, podignimo ramena ka ušima jednim dubokim udahom, a zatim duplo dužim izdahom spustimo ramena, osetimo tu duboku relaksaciju koja navire, rasterećenje.

Sopstvenom voljom, sopstvenom proaktivnošću možemo doneti konačnu odluku.

Veoma je naznačena energija Riba. Ribe govore o božanskoj ljubavi, to je najviši izraz ljubavi, o saosećanju, empatiji, mašti, vizijama, snovima, u inspiraciji i muzama. Energija koja se ističe je nadasve romantična I izuzetno kreativna. Umetnički dar je naglašen. Ovo je trenutak za iznošenje svojih kreativnih darova. Vreme je i za individualno podešavanje na svoju intuiciju, taj glas duše u nama. Treba obratiti pažnju na unutra, šta nam to govori, šta to treba našoj duši, šta hoće u ovom trenutku? Svi želimo da budemo na usluzi u ovom vremenu, pa hajde da poslužimo svoju Dušu najpre. 

Znak Ribe I Devica  su neverovatno vezani za uslugu, za pomaganje drugoj osobi.

Devica govori o stvarnoj akciji, služba radi nešto, pruža usluge nekom drugom. I Ribe to rade ali na suptilniji način. Ribe šalju pozitivne vibracije, vibracije ljubavi, molitve, maštajući I sanjajući o Svetskom miru. 

Vladar Device i dispozitor Sunca je Merkur u Vagi u znaku mira i sloge, harmonije i pronalaženja balansa u svakoj suprotnosti. Merkur se nalazi u jakoj opoziciji sa Jupiterom u Ovnu. Jupiter je ujedno suvladar Riba, dispozitor Meseca tako da imamo dupliranu, izuzetno naznačenu energiju suprotnosti. Mnogo suprotne, opozitne energije, energije koja otvara priliku za prihvatanje, integraciju, spajanje suprotnosti. Opozicija uvek govori o paru, o odnosu, o lekciji I učenju integracije kroz sistem ogledala. Glavna lekcija je u ravnoteži.

Mogućnost da iz Device naučimo prepuštanje, opraštanje, da naučimo da budemo sada i ovde u momentu jer tu je sva Moć, tu su sve tajne satkane, tu se nalazi potreban mir. Znak Ribe sa druge strane otvara mogućnost idealizovanja dodira dubokog nesvesnog, psihe, sanjanja kako u snu tako i na javi sa verom, sa inspiracijom. Što smo prisutniji u sadašnjem trenutku to je manje potencijalne hrane za strahove iz prošlosti, ali i brige vezane za buduće vreme.

Potrebno je uravnotežiti energije Merkura i Jupitera. Jupiter je u znaku Ovan pravednost želi da se širi i razvija. Veoma je važno koje su naše težnje, čemu težimo, šta bi hteli da postanemo, kojim stvarima težimo, kojim postignućima i ciljevima u svojoj karijeri, u svom radu, u našim vezama… Otvorimo se slobodno za sva ova divna pitanja u ovom trenutku. Da li je naša istinska težnja da budemo zaista mirna nežna velikodušna osoba? Ovo donosi razvoj na ličnom nivou, ekspanziju sebe i jedno odrastanje, prerastanje i prevazilazak. Postizanje pozitivnih karakteristika na više frontova koje želimo da prihvatimo, da zagrlimo. Merkur u Vagi podseća nas kako možemo biti glasnici mira. Oko nas je toliko previranja. Svaki put kada čujemo ili dobijemo vest potrebno je da samo posmatramo, najpre kako izgleda, bitno je da budemo posmatrač, kao da se sve dešava spolja. Zatim je potrebno da unesemo osećaj mira u svoj unutrašnji svet, jer su Ribe vladar unutrašnjeg sveta, vladaju onim tihim tihim prostorom u nama. Ovako ćemo odoleti informacijama da nas skrenu sa našeg fokusa, sa kreativnih akcija. Zadržaćemo fokus, ali i motivaciju. Meditacije sa životinjskim vodičima mogu biti veoma delotvorne u naredenom peridu. Osa Devica Ribe voli energiju životinja, kako pitomih tako I divljih koje cene naš tihi ili možda ne tako tihi unutrašnji glas. Venera je u znaku Device, razmislite, životinje nas vole bezuslovno ukoliko sebi damo tu šansu. Ukoliko nam se ukaže prilika možemo stati i razmisliti šta je to što mi možemo učiniti za njih. Možemo pružiti našu ruku da ih neguje, isceljenje i ljubav. Otvara se polje promena ispred nas, vreme praštanja, puštanja. Učinimo ovo za sebe, pružimo ruku unutra, sebi!

Devica takođe vlada energijom govora, potrebno je da se uverimo sa Venerom koja dispozicijom preko Merkura dolazi u svoje sedište u Vagi da se zaista trudimo  da govorimo skladno i ljubazno. Čak i ako postoji  nešto neprijatno što bismo želeli da kažemo, bolje je da sačekamo, radije da ćutimo neko vreme. Energija Neptuna i Meseca u Ribama je samo ćutanje, tišina jer možda neko treba da prospe svoje srca ispred nas, možda neko treba samo dobro da se zaljuja i ako možemo da ćutimo i dozvolimo toj osobi samo prostor, ovo može biti veoma harmonično i veoma isceljujuće a da zapravo ništa nismo uradili ili rekli. Ovo je veoma lekovita vrsta energije, čak je i Thomas Carlyle izveo iz starih Arapskih zapisa još iz 9. veka izreku: “Govor je srebro, ćutanje je zlato. Govor je ljudski, ćutanje je božansko.” 

Energija fleksibilnosti je veoma važna. Pet planeta se nalazi u promenljivim znacima, pa nas podučava kako možemo biti još više fleksibilni za iznenadne promene situacija. Mnogima uopšte neće biti lako jer znamo da smo mi, većina nas bića od navika i ne volimo da te navike budu previše poremećene, promenljive, nestabilne i nesigurne. Potrebno je obratiti pažnju da li možemo da dozvolimo više fleksibilnosti u našem rasporedu, u tome kako reagujemo na situacije, da li možemo stvoriti prazninu, procep, da li možemo dodati tišinu, jer se muzika dešava između ćutanja tako da je to snaga na koju se podešavamo sada. 

Sunce u Devici hrli u trigon sa Uranom u Biku koji je u konjunkciji sa Severni čvorom. Divno je vreme za razvijanje pravilnosti i redovnosti u nečemu što nam je veoma važno. Primer za ovo je poznati pisac koji je rekao da piše samo kada je inspirisan, ali je siguran da je inspirisan svakog jutra u 9:30. Dominantna je Devica u ovom vremenu, stavljanje te vrste energije pravilnosti i disciplinovanja sebe s vremenom i prostorom moglo bi biti stvarno produktivno. Možemo imati mnoge vrlo brze pozitivne rezultate, potreno je pokušati. 

Uran ima tendenciju da ubrza nove ideje. Novi obrasci navika koje svi žele da inkorporiraju su tu. Važno je sagledati u onoj pauzi, u tišini, da li smo u stanju da zračimo kosmičkom ljubavlju… Prepustiti se u svoj nameri da gde god da odemo to ćemo zračiti na najbolji mogući način koristeći sve svoje sposobnosti.

Dobro je vežbati organizaciju energije ostavljajući malo prostora za disanje, taj tihi prostor da se nešto drugo desi! Postoji stara izreka koja kaže: “Neki ljudi izazivaju sreću gde god da odu, a drugi kad god pođu”! Na nama je izbor šta ćemo biti.  

Sa Punim Mesecom u prelepoj, veoma isceljujućoj energiji Riba bićemo podstaknuti da sačuvamo veru u kosmičko poravnanje, da se u našu dušu uklopi moć kosmičke energije koja nas održava u životu, koja održava  savršenstvo zvano organizam i sve metaboličke procese u njemu a da mi i ne pomislimo o tome (razmislite kada bismo mi morali da mislimo o tome da naše srca kuca i da naša creva svare hrana i da nam mozak zapravo radi aktivno svesno, realno nema šanse da bi uspeli da postignemo obradu svih tih procesa). Mislim da je jasnije koliko je važno da se stvarno integriše, fino uklopi i konektuje naše biće na ovaj širi kosmički energetski kanal koji zauvek komunicira sa nama bilo preko anđela, zvezda, vodiča, svetlosti ili komunicira preko molitve, kroz Boga, preko životinja, kroz prirodu. Ovo je energija koju mi želimo! Veoma je bitno da se uključimo na duboki link da bismo u ovom trenutku iskoristili divno vreme za susret sa sopstvenom dušom kroz prijatelje, Soul Sisters i Soul Brothers. Svi oni koji vole naš unikatni miris, našu dušu, ljudi koje poznajemo mnogo života sada dolaze u naš život. Biće ovo poseban, prepun čarolije Pun Mesec u znaku Ribe!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD