Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Buđenje ili resetovanje

Mars konjunkcija Uran i severni Mesečev čvor

Nadolazeći tranzit konjunkcije Marsa i Urana, planeta koje po svojoj prirodi umeju da destabilizuju i naruše postojeće stanje možda je još značajniji kada se dešava u znaku koji u osnovi predstavlja stabilnost, a to je znak Bik. Kako je astrologija pre svega nastala i postoji u skladu sa prirodom i čovekom onda je izvesno da će uključenost severnog Mesečevog čvora nositi neku pozitivnu poruku ili kako se to kaže “na prvi pogled neuočljiv benefit” koji će se tek kasnije pokazati kao koristan.

U svakoj karti, bilo da je natalna karta pojedinca, kompanije, države ili nekog začetka, kuća u kojoj je položen znak Bik govori o potrebi da se u toj oblasti laganim tempom, korak po korak, gradi stabilnost sa ciljem postizanja bezbrižne i bezbedne budućnosti. Ako je to tako, koja je svrha prisustva zapaljivog Marsa i uraganski snažnog Urana u ovoj pitomoj energiji pa još na opštu dobrobit?

Izvesno je da se mogu očekivati “potresi” u domenu kuće u kojoj je postavljen znak Bik. Na opštem nivou Bik vlada svime što u određenoj sredini čini “vrednost” te to može biti hrana, ali može biti i novac, nekretinine, plodno zemljište, moral, poštenje pa tako i sam život.  

Pozicija Marsa u ovom stabilnom, fiksnom ženskom znaku je veoma drugačija realnost od one koju on suštinski predstavlja kao borac, pionir ili energija usmerena u osvajačkom pravcu. I ovde on zadržava nešto od svoje borbenosti (jer ne ume drugačije) ali mnogo mekše, plemenitije jer je u zagrljaju ženskih planeta koje tu caruju. Venera kao vladarka Bika daruje mu suptilnost i usmerenost na druge, dok atmosfera znaka u kome je Mesec egzaltiran budi u njemu brigu i empatiju.

Ako bi se osvrnuli na poziciju Urana u ovom znaku uočavamo da je i on nekako sputan, prizemljen i rekli bi obuzdan u zemljanom okruženju. Uran vlada vazdušnim znakom Vodolija, a vazduh u prirodi suši zemlju te je to i njegova najuočljivija manifestacija u Biku. Priroda vetra je da pokreće, nosi, raspiruje, podstiče ali i čupa iz korena i ruši. I sasvim je izvesno da ćemo sve to prepoznati na ovaj ili onaj način ali je pitanje kako to usmeriti na dobrobit. I kao što uragan može porušiti sve što mu se nađe putu ujedno može otkriti novi pravac, novo polje, novi smer.

Najpovoljnije korišćenje ovog aspekta ogledalo bi se u preuzimanju inicijative u planiranim aktivnostima u polju života gde se ovaj aspekt dešava. Ako sami inicirate ili pokrećete zadovoljavate energiju Marsa, a ako je to još i planirano ili su uključeni prijatelji ili organizacije onda je i Uran namiren i svi zajedno kreirate kvalitet više u tom domenu. Mars je dobar za početke, a konjunkcije su upravo pokazatelji početka novog ciklusa uključenih planeta. Svakako da su i tada mogući neočekivani ili ometajući obrti, ali to je upravo i uloga Urana da prodrma, isprovocira na razmišljanje i kreira novu vrednost. Stoga, svi koji su skloni “kontroli” podležu testu prihvatanja novog ili otpuštanja prevaziđenog.

U onoj drugoj krajnosti, a znamo da polariteti kao lupe čine uočljivijim svako stanje, konjunkcija ovih planeta može dovesti do okolnosti kada se ima utisak da se stvari dešavaju mimo volje, želje i naravno kontrole. Dakle, iznenađenje nenadano donosi “spoljašnji faktor” dovodeći do potpunog gubitka “tla” pod nogama. Individulane razlike će definisati da li će se ovo tumačiti kao korist (kada sve prođe i smire se vetrovi) ili šteta.

Ako ostanete mirni i prihvatite tok vremena, verovatnije je da će promene biti podnošljivije. Ako ste pak besni ili visoko reaktivni, izvesnije je da promene budu teške ili čak destruktivne. Dakle, energetski obrasci se menjaju.

Pitanje lične slobode može iznenada postati “popularno” čak iako možda ustaljen sistem nudi sigurnost. Uostalom, šta znači biti slobodan? Ruso je rekao: Sloboda nije u tome da čovek čini sve što želi, nego je u tome da ne mora činiti ono što ne želi. I tu dolazimo do Uranovog principa da “baš neće ono što mora” i hedonističkog Bika kome moranje teško pada. Istovremeno, znak Bik je konkretan i trezven. Ako prepozna da je ugrožen znaće kako da munjevito odreaguje. Stoga, nije rešenje u besu i ljutnji već u izražavanju misli, osećanja i uverenja na direktan, iskren (pošten) i socijalno adekvatan način uz uvažavnje drugih.

Udruženi Mars i Uran se mogu manifestovati bukvalno ili pak figurativno kao nagla promena pravca ili pak spoticanje koje može rezultirati nezgodama, nesrećama ili radikalnim promenama. U osnovi “čuči” nemanifestovani ili pak neosvešćeni bes jer postoji osećaj da se nešto mora promeniti ali je otpor promenama još uvek jači. Kako je život jedna velika misterija onda se dešava da se potisnuta ljutnja manifestuje u obliku furiozne energije sa ciljem oslobađanja i tada je to u obliku nezgoda i nesreća. A energija se voljno može usmeriti u kreativan i produktivan rad i tada je rezultat potpuno drugačiji. Tragajte za drugačijim rešenjima, iznenadite sebe razmišljanjem koje nije uobičajeno, hrabro donesite nove odluke koje se tiču vaše sigurnosti i strpljivo sačekajte Sutra.

Ovaj trezveni Mars želi da se na miran način izbori za osnovne životne potrebe potiskujući hedonizam i preterivanje. Uran (Haos) i Gea (Zemlja) su stvorili naš svet. Uranov boravak u Biku je kao “resetovanje” ne samo prirode u kojoj živimo već i svega što vrednujemo. Šta je ono što svaki pojedinac oseća da je varka, da ne kažem iluzija, a ipak bira da ignoriše taj osećaj iz “stomaka”? Može li se nešto naučiti od životinjskog carstva u kome su stvari mnogo jednostavnije i jasnije? Da li je Čoveku zaista potreban jak nadražaj da bi se osvestio i shvatio da je deo prirode čiju snagu očigledno još nije spoznao?

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD