Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za pun Mesec u znaku Ribe

PUN MESEC U VODENOM ELEMENTU U ZNAKU RIBE

Potrebno je imati na umu da će emocije rasti, sa tendencijom da nas preplave. Naše radnje i potezi možda nisu dobro promišljeni ili realni, zato pokušajmo da ne dajemo obećanja koja ne možemo ili možda ne želimo da ispunimo. 

Važne odluke moraju se temeljno proveriti, analizirati i istražiti pre nego što krenemo dalje, napred. Ukoliko postoji osećaj nedostatka lakoće, prisutnost neprijatnosti, ako se zbog nečega osećamo nelagodno, verujmo svojim instinktima i intuiciji sad potpuno. 

U ovakvim situacijama ili danima od istinske pomoći je provesti neko vreme pored okeana, mora ili bilo kojeg vodenog tela, makar to bila kada prepuna vode donoseći nam mogućnost da još bolje pročistimo svoje emocionalno telo, svoj duh i tako potražimo jasnoću.

MEDITACIJA JE KLJUČ i rešenje koje nas može uvesti u potrebnu dozu mira, obezbediti nam siguran i nepovređen prolaz, ne ulepljenost, ne potopljenost svojim niti tuđim bolom i patnjom.

Meditacijom možemo prevazići konfuziju i zbunjenost, bezbedno se pomešati, ali i jasno znati svoje najšire granice!

Možemo sa druge strane podići neverovatnu kreativnost jer nas ovaj pun mesec otvara za konverzaciju sa samim sobom. Na dubokom nivou možemo čuti poruke naše duše zvonki, najsuptilniji glas našeg višeg ja!

Meditacija donosi ne brojene benefite naročito jer u ovom periodu Jupiter i Neptun stvaraju dinamični most i omogućavaju nam da sanjamo budni da spustimo svoje snove i čaroliju svog bića! Ogromna ekspanzija mogućnosti dolazi iz našeg nesvesnog.

Otvoriće se polje teta talasa u nama, ego budni čuvar kontakta sa podsvesnim se povlači, omogućavajući tako duboke kontakte sa nepoznatim, sa emocionalnim povredama, ranama, ali i transformaciju ovog bola, ovog crnog, ove smrti u nama u radost, u sjaj u svetlo i vitalnost!

Moguć osećaj pospanosti i umora, ali to je taj poziv na mir koji je preduslov da proces isceljenja počne! 

Možemo koristiti svoju maštu, vizuelizaciju, čaroliju i magiju u nameri da se povežemo sa svojim dubokim nesvesnim.

Ovo je vreme da prestanemo sa polaritetima, da započnemo premošćavanje, povezivanje fokusirani na sebe, na svoj dah, pre svega na svoju unutrašnjost. Da proveravamo kako smo, da li uživamo što smo to mi, da li osećamo privlačnost prema sebi, prema tome ko smo, prema tome kako reagujemo na život uopšte??

Vreme je da se fokusiramo na unutrašnje biće, na konekciju, na unutrašnji mir!

Možemo pregovarati, komunicirati imati unutrašnje konverzacije. Akcenat je na lepoti izražavanja, pisanja jednako kao i na tonu, zvuku koji naš glas proizvodi, ali i zvukovima koji nas okružuju, na našoj osetljivosti na zvuke. Ribe je najmuzikalniji znak zodijaka, tu je Neptun inspiracija, muze, voda koja teče i protiče praveći zvuk, muziku, obratiti pažnju na ovo!

ZVUK je ogromni deo naših života. Zvuk je nevidljivi deo stvarnosti u koji smo upleteni sigurno hteli ili ne, samo ako postoji...

Uprkos zavodljivom osećaju privlačnosti da se izgubimo u privremenom prelasku, u tom zaljubljivanju u sebe, cele, nesagledive, zaljubljivanju u druge kao odraz, sjaj, zrak sopstvene zaljubljenosti neophodno je da čvrsto držimo jednu stopu na zemlji, a drugu u ovoj duhovnoj sferi. Važno je redovno proveravati i BALANSIRATI, PORAVNATI ENERGIJU, jer Pun Mesec otvara portale koji nam pomažu da ispoljavamo svoje snove i pretvorimo ih u stvarnost.

Za to nam je potrebna SVEST O STOPALIMA ILI O DNU KIČME i iskrena puštenost, poverenje, stabilnost i zahvalnost. (Da li ste ikada razmišljali o svojim stopalima, kolika uloga, baš poput disanja, smenjuju se desna, leva, savršeni sklad, crveni tepih, blatnjavi puteljak, plesna dvorana... nose nas gde god zamislimo... što je raskošnija mašta i mi još dalje stopalima stižemo..)

Prepustimo se divoti i uzvišenom vođstvu najviših kvaliteta unutar nas!

Pospimo se zlatnim prahom, taknimo se čarobnim štapićem, stvorimo, zamislimo i zamaštajmo najbolje i najdivnije za sebe prelamajmo se kako nama odgovara kroz ovu iluminaciju koja radi za nas u ovom periodu!

Osvestimo ovaj dragoceni kontakt sa svojim podsvesnim. Iskoristimo jedinstvenu mogućnost projekcije svojih snova i želja!

Znam da je čudno nazivati Pun mesec u znaku Riba "praktičnim", jer Ribe su valjda naj ne praktičniji znak. Ovaj Mesec je vlažan, emotivan, sklon da preplavi, sanjarski, sveta tišina. Ipak, Sunce u Devici želi da se uštinemo i prepoznamo priliku koja nam se ukazala. U svakodnevnom životu nijedan Mesec nije korisniji od Punog Meseca u vodi!

Evo benefita koje svaka praktična Devica traži:
-Za baštovanstvo, idealno vreme za negovanje biljaka dubokim zalivanjem i/ili organskim đubrivom. 
-Idealno vreme za tretmane lepote poput čišćenja lica i tretmane sa mineralnim blatom za telo. Udvostručuje benefite.
-Za dubinsko čišćenje - nameštaj, tepisi, podovi i tkanine. Teške mrlje u ovom trenutku mogu lakše da se  uklone.
-Za nanošenje boje na kosu ili tekstil. Boje su živopisnije i duže traju.
-Tretmani za lečenje su efikasniji. Ćelije u telu lakše apsorbuju lekovite supstance i napitke.
-Isprobajte neku od ovih aktivnosti i uverite se! Praktičnost voli da se testira i uveri.

Tokom Punog Meseca u Ribama alkohol, opijati, droge i lekovi lakše se apsorbuju, zato je potreban poseban oprez! Čak izuzetno male količine daju izrazito velike, snažne i brze rezultate.

Takođe se može dogoditi da se osećate umorno i pomalo izvan ravnoteže. Vodeni Pun Mesec može povećati emocionalnu i energetsku zbrku. Tela mogu oticati, reagovati  retencijom tečnosti. Zadržana voda ili energija mogu dalje učiniti da se osećamo pretrpano, teško i letargično. Ako se nađete u ovom stanju, najbolji lek može biti još više vode - u ovom slučaju dar vode pomešane sa Epsom solju je neprocenjiv. 

PRIRODNA, PROTIVUPALNA, EPSOM SO KUPKA ima naizgled čarobnu sposobnost izvlačenja toksina, ćelijskog otpada i viška vode iz tela. Ovo zapravo može smanjiti naša bedra, ruke i struk!

I za ovu vrstu praktičnog rada ima dokaza, merenja su vršena pre i posle kupanja. Gube se centimetri! Voda u kadi bi trebalo da bude ispod telesne temperature - između 33c i 35c. Koristiti dve šolje soli. 10-20 minuta u kadi je sve što je potrebno. Savršena količina vremena za zatvaranje očiju i povezivanje sa unutrašnjim Punim Mesecom.

POSVEĆENI RITUALI 

VODENI DAN - investirajmo u lakoću i lepotu

NAPRAVITI VREMENA ZA SEBE I MAŠTAJTE, uradite neki tretman sa isceljujućim biljem, bogatom maskom, ofarbajte kosu, tkaninu bolje i dublje se prima farba

YOGA POLOŽAJ Matsyasana položaj Riba 

VREME U PRIRODI, U BLIZINI VODE, Preporučujem obilazak jezera, reke ili okeana. Važno je biti svestan da Mesec energizuje vodu, puni je, veliča, pokreće Plimu, tako da naše emocije mogu postati znatno veće kada se približimo obezbeđujući tako savršene uslove za većinu emocionalnih detoksikacija - voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema.

BOSONOGA ŠETNJA duž plaže ili leškarenje ispod ponoćnih zvezda uz srodnu dušu dok vodite neiscrpan razgovar o nebeskim događajima, o magiji i čudesima svemira.

DUBOKA RELAKSACIJA, spokoju sa sopstvom, svojim dubinama, možemo duboko da dišemo, udišući ljubav i mir, izdahnemo napetost i sve štetno iz prošlosti, što nam više ne služi .

MEDITIRAJTE, dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznate u odnosima 

Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama! Ukoliko ostanemo svesni, mi takođe dobijemo uvid i jasnoću o našim trenutnim okolnostima. Ukazuje se svojevrsna prilika da vidimo koliko smo daleko od naših ideala i ciljeva, tako da možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi ih postigli.

MOĆ VIZUALIZACIJE, možemo iskreirati most između želje i materijalizacije, kakav mi to želimo da bude naš život i gde želimo da idemo. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD