Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge

Kepler Asocijacija za Profesionalnu Astrologiju

– KAPA –

Kepler Asocijacija za Profesionalnu Astrologiju (KAPA) osnovana je sa namerom da podrži i obezbedi standarde profesionalne i akademske astrologije, koju danas podržavaju i vodeće astrološke asocijacije na Istoku i Zapadu, kao što su ISAR (International Society for Astrological Research) u Sjedinjenim Državama, SPA (Sayuz profesionalnih astrologov) u Rusiji, DAV (Deutschen Astrologen-Verband) u Nemačkoj i AAGB (Astrological Association of Great Britain) u Velikoj Britaniji.

Profesionalna astrologija podrazumeva, pre svega, akademsku i odgovornu astrologiju, što tek tada predstavlja osnovni preduslov za bavljenje astrologijom kao sopstvenom profesijom.

Kepler Asocijacija za Profesionalnu Astrologiju je namenjena pre svega studentima Kepler Instituta, ali i svima onima koji žele da se bave kvalitetnom astrologijom, bilo da se radi o hobiju, astrološkom istraživanju ili pravom profesionalnom astrološkom razvoju i afirmaciji – kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Profesionalizam u astrologiji podrazumeva astrološku veštinu, ali i široko astrološko obrazovanje, kao i poštovanje principa astrološke etike – što sve zajedno astrologiju kao disciplinu uzdiže na akademski nivo.

Description: http://rs.keplerunited.org/img/Ucionica02.jpgU prethodnih nekoliko godina rada KAPA je ostvarila značajnu saradnju sa međunarodnim astrološkim institucijama. Saradnjom sa asocijacijama Nemačke, Rusije, Velike Britanije i Sjedinjenih država našim članovima obezbeđujemo određeni broj mesta na ovim konferencijama.

Kepler Asocijacija za Profesionalnu Astrologiju (KAPA) i Savez Profesionalnih Astrologa Rusije (SPA) postigli su i međusobni dogovor o priznavanju stausa profesionalnih astrologa svih studenata koji završe školovanje na Kepler Institutu ili odgovarajućim Ruskim Astrološkim školama i akademijama.

Sa Avalon školom astrologije iz Gainesville-a (Florida, USA), postignut je dogovor o međusobnom priznavanju sertifikata, što diplomiranim Kepler studentima omogućava direktnu mogućnost upisa na postiplomske studije Avalon škole, baš kao što i diplomiranim Avalon studentima ovo omogućava pohađanje postdiplomskog programa (četvrte godine) na Kepler Institutu.

Predsednik Kepler asocijacije je Lea Imširagić, međunarodno sertifikovani astrolog (ISAR C.A.P.), i predavač na Kepler Institutu za astrološko istraživanje i edukaciju.

 

Ciljevi KAPA

Kepler Asocijacija za Profesionalnu Astrologiju (KAPA ) osnovana je da bi omogućila saradnju međunarodno sertifikovanih astrologa i obezbedila akademski pristup astrologiji u cilju podizanja standarda astrološkog znanja, kao i da bi se astrologiji i astrolozima omogućilo sticanje odgovarajuće pozicije u društvu.

Kepler Asocijacija će nastojati da podigne ugled astrologije u javnosti, da omogući povezivanje i primenu astrologije sa drugim oblastima, kao i da građanima omogući konsultacije sa edukovanim astrolozima koji imaju astrološko znanje i veštinu, ali su odgovorni i upoznati sa astrološkom etikom.

Kroz način rada koji je modifikovan u skladu sa višegodišnjim iskustvom, astrolozima se u okviru ove asocijacije omogućava:

  1. Pohađanje trogodišnje astrološke edukacije u okviru koje se stiče visoko astrološko obrazovanje koje je usklađeno sa potrebama koje nalaže ISAR-ov međunarodni standard za astrološko obrazovanje i samim tim predstavlja glavni preduslov za sticanje međunarodnog astrološkog sertifikata koju izdaje ISAR (International Society for Astrological Research).
  2. Sticanje odgovarajućih sertifikata i diploma Kepler Instituta kojim se verifikuju različiti nivoi stečenog astrološkog znanja i veština u okviru Instituta.
  3. Istraživački rad, kroz pristup astrološkim bazama, svetskoj i domaćoj astrološkoj literaturi, učestvovanje u istraživačkim projekatima, kao i predstavljanje svojih rezultata na domaćoj sceni i u inostranstvu.
  4. Multidisciplinarni pristup, kroz kombinovanje astrologije sa drugim disciplinama – kao što su psihologija, ekonomija, medicina, meteorologija…
  5. Razvijanje astrološkog načina mišljenja i zaključivanja koje će omogućiti dublji uvid u sopstevni horoskop, bolje razumevanje sebe i svojih potencijala – a kroz to i kvalitetniji, svesniji i sretniji život.
  6. Mogućnost profesionalnog bavljenja astrologijom.
  7. Upoznavanje sa radom stranih astrologa i institucija i povezivanje sa njima, sklapanje prijateljstva, razmena ideja i saradnje sa astrolozima i astrološkim organizacija u zemlji i inostranstvu.

 

Ime Asocijacije

Jedan od onih velikana koji je zadužio čovečanstvo, čiji je um bio gladan znanja, čija istraživačka upornost i istrajnost zavređuju beskrajno divljenje a dela večno pamćenje – jeste upravo Johan Kepler, nemački matematičar, astronom i astrolog.

Johan Kepler predstavlja čoveka koji je postavio značajne temelje u modernoj nauci, pre svega astronomiji – i, istovremeno, bez svake sumnje – bio veliki astrolog svog doba, čija saznanja i uvidi i dan danas predstavljaju okosnicu moderne astrološke prakse.

Ta naučna otvorenost ka tajnama života – bile one na «oficijelnoj» ili «neoficijelnoj strani» – jeste upravo ono što čini istinski doprinos pravoj nauci, a samog Keplera izdvaja iz uspavanog proseka čineci ga večnim.

Iz želje za održavanjem i stalnim razvijanjem istinskog kvaliteta u oblasti astrološkog istraživanja, naša Astrološka Asocijacija nosi upravo njegovo ime.

''Ne pitamo koja je korisna svrha ptičjeg poja, jer poj je pticama zadovoljstvo i one su stvorene da pevaju; ne bi trebalo da pitamo zašto se ljudski um upinje da dokuči tajne nebesa... Raznovrsje pojava u prirodi toliko je veliko, a riznice skrivene na nebesima toliko su bogate da čovekovom umu nikada neće nedostajati sveža hrana...''

Mysterium Cosmographicum, Johan Kepler


 

Šta je to Astrologija?

Astrologija je definisana od strane Freda Getingsa u njegovom Rečniku Astrologije kao "Izučavanje odnosa između Makrokosmosa i Mikrokosmosa, što je (u materijalnom smislu) često definisano kao izučavanje uticaja nebeskih tela na Zemlju i njene stanovnike." Kada je definišemo na ovaj način Astrologija ima osnovu u nauci.

Dr Pirsi Sejmur

 

Astrologija je jedna od najstarijih poznatih disciplina koja se koristi kontinuirano hiljadama godina. Prisutna svo vreme tokom naše istorije i razvoja, astrologija je prožela nauku, filozofiju, umetnost i religiju, istovremeno evoluirajući i menjajući se kako se ljudska percepcija i svest menjala. Svest o cikličnosti vremena i ritmovima prirode, spoznatim kroz kretanje najpre Sunca i Meseca (kroz smenu dana i noći i smenu godišnjih doba), a zatim i planeta – tipični su za sve drevne tradicije.

Astrologija je nastala proučavanjem nebeskih kretanja i uočavanjem da su određana pojavljivanja na Nebeskom svodu povezana sa dešavanjima na Zemlji.

Alhemijski aksiom Kako je gore tako je i dole – sagledava čoveka kao dokaz kosmičke inteligencije i kao njegov deo koji u sebi sadrži sve delove Univerzuma. Drevni narodi su verovali da astrološki krug (zodijak) formira telo Velikog čoveka – Univerzuma. Ovo telo, koje su oni nazivali Makrokosmos (veliki svet) je bilo podeljeno na 12 glavnih delova, od kojih je svaki bio pod kontrolom nebeskih moći sadržanih u svakoj od zodijačkih konstelacija. Uverenje da je čitav Univerzum preslikan u čovekovom telu – koje su oni nazvali Mikokosmos ili mali svet – bio je dominantan u drevnom svetu.

Sve je veći broj naučnika u svetu koji pronalaze tajnu vezu između čoveka i univerzuma na način na koji je to drevno umeće astrologije definisalo još pre mnogo vekova, pa i milenijuma.

 

Ovo je lepo ilustrovano izjavom dr De Grasija „Kako Astrologija predstavlja ujedinjeni pogled na svet, najbolje se može razumeti kroz kvantni pogled na svet koji ima akauzalnu međupovezanost, zavisnost od posmatrača i jedinstvo kao centralnu temu.!!!!“

Pored materije i energije koje čine strukturu vidljivog sveta, na kojima se zasnivaju svi dosadašnji naučni principi – vrhunski naučnici, a među njima i jedan dobitnik Nobelove nagrade iz hemije – otkrivaju da je Značenje stvari samo po sebi treća komponenta realnosti. Ova komponenta u sebi sadrži celokupnu vrednost i materije i energije – te je, stoga, odgovorna za stvaranje.

Upravo je na ovim principima zasnovana astrologija, koja je oduvek znala za tajnu moć značenja stvari i koja na početku 21. veka biva ponovo otkrivena od vrhunski priznatih naučnika kao izuzetno sredstvo koje nam pokazuje kako u suštini univerzum funkcioniše i kako mi funcionišemo u okviru njega.

Pročitaj više u knjizi Naučna Astrologija – Tajna moć značenja

 

Šta je to natalni horoskop?

Natalni horoskop se izrađuje na osonovu našeg datuma, mesta i tačnog vremena rođenja i predstavlja bazičnu strukturu našeg potencijalnog razvoja koja ukazuje na naše lične talente i izazove koje smo odabrali za ovaj život da radimo sa njima i da evoluiramo kroz njih. Osvešćivanje ovih obrazaca nam omogućava da otkrijemo svoju autentičnu prorodu, ispunimo svoje najdublje potencijale, ali i osvetlimo i razumemo probleme i blokade sa kojima se susrećemo.

Pročitajte primer poznate Dr. Christiane Northrup autorke bestselara Health Wisdom for Women o iskustvu sa Astrologijom.

 

Rad sa energijom svog horoskopa

«Imala sam prvi put tumačenje astrološke karte kod profesionalnog astrologa 1981. godine i od tada koristim usluge astrologa redovno na svake dve godine. Mislim da su informacije koje sam dobijala bile korisne i tačne i to mi je omogućilo da svesnije radim sa onim što ja nazivam energijama Univerzuma. Kao rezultat toga, ja sam bila osnažena kada su mi se dogodili teški ili negativni događaji. Umesto da se osećam kao bespomoćna žrtva, bila sam u stanju da razumem da se taj događaj dogodio sa razlogom i na kraju da je za moje dobro, čak i ako tako nije odmah delovalo kada se dogodio.»

Dr. Christiane Northrup's, How Astrology Can Help You Create Health Daily, October 1999 issue of "Dr. Christiane Northrup's Health Wisdom for Women," Phillips International

 


 

Astrologija danas

Da bi društvo zaista prepoznalo vrednost astrologije, potrebno je da sami astrolozi budu etični, edukovani i imaju sposobnost da se jasno izraze o tome šta je astrologija i na koji način može da doprinese pojedincu i društvu u celosti. Ovo je neophodno da bi mogli da na pravi način koristimo i predstavimo najstarije znanje poznato čovečanstvu – Astrologiju.

Raymond Merriman

 

U poslednjih 30 godina – ili kako bi jezikom astrologije rekli – nakon otkrića planetoida Kiron – naučna astrologija je dobila novi talas koji je usmeren ka oživljavanju njenog pravog, visokog kvaliteta i to u sferi akademske astrologije, u formi astroloških koledža i državnih fakulteta na kojima je moguće steći visoko obrazovanje iz kulturne astronomije i astrologije, kao i brojnih astroloških škola i organizacija u svetu koje održavaju visoke standarde ove drevne filozofije, nauke i veštine.

Kada je reč o visokoobrazovnim institucijama u svetu koje omogućavaju sticanje akademskog obrazovanja i sticanje titule doktora nauka iz kulturne astronomije i astrologije, tu treba izdvojiti Kepler College (Kepler Koledž) iz Sijetla (SAD) i Lampeter University iz Lampetera u Velsu (Velika Britanija). Obe ove obrazovne institutcije su deo državnog sistema obrazovanja i kao takve podržavaju program visokog akademskog obrazovanja u okviru arheoastronomije i etnoastronomije, do nivoa magistara i doktora nauka.

Pored ovih potpuno akademskih astroloških institucija, danas postoji veći broj visokokvalitetnih škola astrologije koje razvijaju praktičnu astrološku veštinu u brojnim granama astrologije – kao i jedan broj astroloških organizacija u svestu koje se bave održavanjem astoloških standarda.

Najvažnija astrološka organizacija u svetu danas je ISAR (Internationaly Society for Astrological Reearch), odnosno međunarodna asocijacija za astrološka istraživanja, sa sedištem u Los Anđelesu, Kalifornija, koja održava i razvija profesionalne standarde u astrologiji na nivou celog sveta.

Na različitim mestima u svetu danas se održavaju redovne godišnje astrološke konferencije, gde se sakupljaju profesionalni astrolozi, razmenjuju ideje i upoznaju različiti pravci razvoja astrologije. Sve ovo omogućava održavanje života naučne astrologije, upravo one koja je i vekovima unazad ispunjavala misli velikih umova nauke i filozofije.

"Za mene, ja želim ovo da kažem kao fizičar, Astrologija ima mnogo dublje značenje - ona je na teško opisiv način rečima otvorila moje čitavo razumevanje stvarnosti, Kosmosa i obogatila ga."[1], Dr Will Keepin

Kao i dr Vil Kipin danas sve veći broj ljudi otkriva vrednost prave astrologije – kao discipline koja omogućava svesno praktikovanje slobodne volje. Tajna astrologije leži u njenoj sposobnosti da prati događaje na neispoljenom, dubljem nivou pre nego što se ispolje i da nam omogući da svesno odaberemo na koji način ćemo ih manifestovati.

Tek kada postanemo svesni ove dublje realnosti odakle dolaze događaji koji se kasnije manifestuju na spoljnom planu, možemo govoriti o smanjanju predodređenosti i većem koriščenju slobodne volje.

 


[1] Astrology and the New Physics - Part 1,Integrating Sacred and Secular Science, by William Keepin, Ph.D, The Mountain Astrologer magazine

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD