Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za pun Mesec u znaku Blizanci

PUN MESEC 

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180 stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. Pun Mesec je faza potpunog udaha Univerzuma. Unosi snažnu energiju punoće i zrelosti u naš život. Ovo je izuzetno potentno vreme, jer smo u stanju da implementiramo svest u ona područja gde je to potrebno, ali i da radimo sa svojim snovima, inspiracijom i intuicijom. Pun Mesec nas podseća na nešto što je dovoljno zrelo i spremno da se pusti, pokrene, lansira.

Ovu fazu je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo se odnosi na odnose, sukob ega sa emocijama, vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se od patnji, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode,tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.  

VAZDUŠNI ELEMENT MESEC U BLIZANCIMA

Moć isceljenja Meseca u Blizancima dolazi iz koncentracije, fokusa na opoziciju Sunca i Meseca. Neka nam ovo skrene pažnju na pluća, ramena, ruke i šake, prste. Postanimo nežno svesni dualnosti, obe strane svog tela, kao i sopstvenog  daha. Akcenat je na iskrenosti. Moguće je osećanje emocionalne zatvorenosti. Verbalne veštine su potrebne za izražavanje emocija, recite sve i OBAVEZNO ISTINU.  Ovaj Mesec oseća onaj mirni deo nas, ono kada se skinu i smire sve drame i velovi tajne, sramote ili straha. Recite sve ili baš ništa, ali istinski! Ne očekujte kontakt sa osećanjima, onaj osećaj u stomaku, osetite ga, jednostavno, bez analize. Možda ćete želeti i da kažete svojoj okolini da niste baš svoji. Vazduh vas podiže u mental, dobro je vreme za čitanje knjiga, razmišljanje, pisanje o konfuziji i osećanjima koja naviru u ovom periodu. Priča o vremenu je aktuelna. Balans između uma i emocija postiže se dugim kupkama, aktivnostima na vodi, kako bi se obnovila emocionalna konekcija. Meditacija je svojevrsni vid podrške u ovakvom period jer će obezbediti uravnoteženje mentalne aktivnosti, otvoriti nas za dublje uvide, za razgovor sa samim sobom! Preterivanje nije rešenje, valja obratiti pažnju da kupke i meditacije služe za povezivanje sa sobom i svojim mirom, a ne za potpuno prepuštanje tome.

Moja preporuka za Pun Mesec u znaku Blizanaca:

  • VODENI DAN - kako bi bili protočniji,lakši za brze misli, vedriji i sjajniji, idealan način da se pročistimo, hladna izvorska voda pre svega, prečišćena. 24h piti samo vodu, ili kako odlučite, dalje su preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće..protočnost je kljlučna u ovom radu! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Izbegavajte namirnice životinjskog porekla ovog dana, lekove i alkoholne napitke.
  • TEMELJNO TUŠIRANJE sa jasnom namerom oslobađanja Sodom Bikarbonom, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru.
  • POREĐATI PRIORITETE NA PAPIR kada bujica misli obuzme, ne padati u osećaj krivice i griže savesti već svesno preuzeti 100% odgovornost.
  • ČITAJTE, PIŠITE obratite pažnju na svoje reči, na svoje misli, birajte sa pažnjom i ljubavlju šta želite da protiče kroz vas , koja energija, koja boja.
  • ŠETNJA Veoma je efikasno usmeravati višak energije iz gornjih delova tela, naročito iz misli  ka nogama i potrošnji putem hoda, dugih šetnji, u cilju pokretanja protočnosti što je za Mesec u znaku Blizanaca od izuzetne važnosti. Prošetati napolju, svakodnevno, čak i nekoliko puta dnevno kraće šetnje su izuzetno blagotvorne da rasterete i razbistre misli. Svaki vid prevoza zamenite svojim laganim korakom.
  • YOGA POLOŽAJI Uttanasana varijacija – Stojeće preklapanje sa spojenim rukama na leđima i otvaranjem ramena. Kako je u ovom periodu aktuelan akcenat osećaja u ramenima, vratu, komunikaciji, mislima tako se i nakuplja tenzija u tom predelu. Ni ne primećujemo da smo predugo u nepravilnom povijenom položaju ispred računara i slično, da usled lošeg držanja dodatno stvaramo uslove za osećaj napetosti, neprijatnosti i bolova. Ova asana umiruje mozak, pomaže u oslobađanju od stresa  kao i od blage depresije.
  •  NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, obilato, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba).
  • MIRISI imaju veoma važnu ulogu, birajte za sebe ono što vam odgovara, prija, šta to želite da vas okružuje, kakvi oblaci, koje boje je taj vazduh oko vas, birajte.
  • ODABERITE MUZIKU za ovaj dan, onu što širi vidike, što doseže daleko, a opet neka vas podseća na vas, na detinjstvo, neka podseća na sreću.
  • KORISTITE MOĆ VIZUALIZACIJE  I MOLITVE
  • MEDITACIJA - dodirnite svesno balans sopstva na novom nivou kako bi mogli da ga prepoznate. Tokom meditacije pažnju treba posvetiti iskrenom otvaranju naših kapija za sledeći korak u budućnost. Ukoliko postoje strahovi i nesigurnosti, tada valja meditirati sa temom za ohrabrenje i podršku našeg srca u ovim vremenima promena. Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama! 

Pronađite, rasvetlite, odaberite lepotu i obilje u sebi i oni će biti svuda oko vas!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD