Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 25. do 31.05.2020.

U nedelji koja je pred nama Merkur će promeniti znak i ući u znak Raka, dok će od planetarnih aspekata jedino Mars napraviti sekstil sa Uranom u ponedeljak. Šta sve možemo da očekujemo?

Ponedeljak je dan kada će Mesec ući u znak Raka aktivirajući naše polje emocija, te možemo imati preterane reakcije ili doživljavati sve previše lično. Naglašena je empatičnost, a kako istog dana Mars u Ribama pravi sekstil sa Uranom, ukazuje nam se prilika da veoma brzo i efikasno dođemo do cilja, ukoliko se dovoljno fokusiramo. Budući da ovaj aspekt govori o velikoj energiji koja želi da se oslobodi putem određene akcije, potrebno je da budemo istovremeno tihi i brzi. Svoj maksimum možemo postići ukoliko delujemo iz potpunog mira, oslanjajući se na intuitivni deo (Mars u Ribama) – kao kada bismo stavili povez na oči i uspeli da pogodimo metu u centar. Mars u sekstilu sa Uranom nam daje volju i inicijativu, motivišući nas da investiramo energiju u sadašnji trenutak. Takođe, data nam je prilika da “spustimo” sve što je kreativno i svoje vizije. Usmerite se na stvari koje ste odlagali, s obzirom da vam ovaj aspekt omogućuva da lako sprovedete akciju do kraja. Pratite svoj unutrašnji impuls i negujte nezavinost.

U utorak će Mesec napraviti trigon sa Neptunom dajući nam priliku da se povežemo sa svojom intuicijom i pronađemo tiho mesto unutar sebe. Ovo je aspekt koji nas pokreće da kreiramo, stvaramo – budi se inspiracija, mašta i sa lakoćom prepoznajemo ono što nam je istinski potrebno. Mesec će napraviti i kvadrat sa Plutonom, odakle potreba da preuzmemo brigu o nekom drugom, a sve to u cilju da doživimo intezivne emocije. Zato je važno da prvo pružimo nežnost sebi i sledimo želje svog srca.

Mesec će ući u znak Lava u sredu, odakle će napraviti opoziciju sa Saturnom, što sve za posledicu može stvoriti jedan vid distanciranosti, hladnoće – mogu se javiti određena ograničenja i restrikcije, pa će nam se činiti da težim putem dolazimo do stvari koje su nam potrebne. Ipak, kako će Mesec napraviti i sekstil sa Suncem, ove situacije mogu biti rasvetljene – nailazimo na pomoć drugih jer vrlo lepo mogu sarađivati muški i ženski princip. Potrebno je da inspirišemo, podržimo druge, da se radujemo i pružimo zahvalnost.

Četvrtak je dan kada će Merkur ući u znak Raka u kojem će boraviti sve do 5. avgusta usled retrogradnog kretanja. Merkur u Raku ima potrebu da svoja osećanja pretoči u pisanu ili živu reč, tako da ćemo u narednom periodu sa lakoćom izražavati svoja osećanja i biti inspirisani na stvaranje, pisanje. Misli i emocije su usko povezane, ali se teže oslobađamo mentalnih procesa koji nas brinu i opterećuju. Odluke koje budemo donosili oslanjaće se na intuitivni deo – za sve što budemo radili, vodićemo se pre osećajem, nego zdravim razumom i logikom. Prijaće nam da veliki deo vremena provodimo u okviru svog doma, kao i razgovori obojeni nežnošću, topao dodir ili mali znak pažnje. Naredni period naglašava našu maštovitost, romantičnost i daje nam mogućnost da kreiramo čarobni svet – radeći, pre svega, na realizaciji svojih ideja. 

Mesec će ući u znak Device u petak, odakle će napraviti sekstil sa Merkurom. Misli i osećanja su u skladu, ali kako se Mesec nalazi u znaku Device, može nam biti izazovno da smirimo svoj um i doživimo tišinu. Odatle se javlja potreba da preterano brinemo o sređenosti svog doma, svojih emocija, da budemo angažovani i aktivni. Sa druge strane, možemo imati i potrebu da analiziramo i racionalizujemo svoja osećanja, te nije loše da zapisujemo kako se osećamo. Dan je veoma povoljan za mentalne aktivnosti – učenje, čitanje, pisanje, ali i rešavanje papirologije ili odlazak na kraća putovanja. 

U subotu će Mesec u Devici napraviti kvadrat sa Suncem, te možemo imati osećaj da postoji sukob naših emocija i volje, odnosno da nam je potrebno previše truda kako bismo došli do željenog cilja. Obeshrabrenost dolazi i pre nego što smo ušli u akciju, što sve stvara osećaj manjka vrednosti. Lako odustajemo, a istovremeno može doći i do sukoba sa autoritetima. To sve rezultira besom koji prerasta u neprijateljsko raspoloženje (Mesec kvadrat Mars), pa odatle i namere drugih tumačimo pogrešno. Javlja se manjak entuzijazma i interesa za život, kao i opšti manjak zadovoljstva (Mesec kvadrat Venera), tako da je potrebno da pronađemo jednu suštinsku stvar koja će nam dati osećaj zadovoljstva.

Mesec će ući u znak Vage u nedelju, stavljajući u prvi plan priču odnosa. Javlja se potreba da napravimo stabilne odnose koji će nam pružiti perspektivu i osećaj sigurnosti. Ovo je dan u kojem se možemo zainteresovati za bilo koji domen umetnosti. Budi se osećaj za estetiku te ćemo želeti da napravimo harmonično okruženje i prijatnu atmosferu. Uživajte u društvu voljene osobe jer je nedelja predodređena za aktiviranje svega što je u simbolici ljubavi. 

„Kako su odnosi sa drugima uvek odraz primarnog odnosa (odnosa sa sobom), celovit odnos sa drugom osobom moguće je ostvariti tek nakon prihvatanja sebe.“ 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD