Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11. do 17.05.2020.

U ovoj nedelji možemo očekivati pregršt novih događaja i aktivnosti – ne samo da će Merkur i Mars promeniti svoj znak, već će i Venera krenuti retrogradno.

Već prvog dana u nedelji, Mars će napraviti kvadrat sa Merkurom što će nas pokrenuti da sve svoje ideje i misli odmah sprovedemo u delo, ali budući da je u pitanju izazovan aspekt, lako dolazi do tenzije i nervoze. Ukoliko se ova mentalnost ne kanališe na bilo koji drugi način, može se ispoljiti u vidu grubosti kroz reči i dela. Misli se ubrzavaju te ćemo tražiti prečicu do željenog cilja, ali ako pokušamo da preskočimo potrebne korake, možemo upasti u zamku i vratiti se na početak puta. Stoga je potrebno da, ono na šta pomislimo, uradimo u potpunom miru i negujemo strpljenje. Napetost možemo kanalisati tako što ćemo praktikovati bilo koji vid fizičke aktivnosti. Umesto da nam fokus bude okrenut ka spolja, trebalo bi da bude unutar nas – važno je da uspostavimo veštinu komunikacije koja će omogućiti da se svi planovi sprovedu sa najviše jasnoće i brzine. Istog dana, Merkur će ući u znak Blizanaca i boraviće u ovom znaku sve do 28. maja. S obzirom da je ovo znak Merkurovog sedišta, možemo očekivati da će se u narednom periodu ispoljiti najbolji kvaliteti Merkura. Naglašena je komunikacija sa drugima, učenje, kretanje i razmena ideja. Takođe, budi se naša radoznala priroda tako da ćemo želeti da budemo informisani o svemu i da se uključimo u više aktivnosti. Sve što podrazumeva intelektualni rad ili edukaciju dolazi u prvi plan – sa lakoćom “upijamo” sve što čujemo i postajemo inspirisani da pišemo, čitamo, ali i stvaramo rukama. Vrlo spontano sklapamo nova prijateljstva, naglašena je interakcija, tako da možemo doći do svih informacija za kojima dugo tragamo. Izazov može nastati usled nedostatka fokusiranosti – paralelno obavljanje aktivnosti i rađanje novih ideja, lako nas odvode u mentalni deo, te je potrebno da teorijske koncepte spustimo na praktičan nivo. 

U utorak će Merkur napraviti trigon sa Saturnom pružajući nam jedan vid jasnoće pri donošenju odluka, koje se mogu ticati posla ili nekog važnog životnog pitanja. Postajemo organizovaniji i praktičniji, spremni da dovršimo davno započete razgovore. Ovo je aspekt koji nas čini fokusiranima i traži od nas da poštujemo dogovore i obavimo sve stvari na vreme. Odvažite se i samouvereno kreirajte ono što vam je potrebno, jer sada imate pravu strukturu koja se može nadgraditi u vremenu.

Mars će ući u znak Riba u sredu i boraviće u ovom znaku sve do 28. juna, a istog dana će i Venera krenuti retrogradno. Mars kao planeta koja govori o našoj energiji i akcijama, kada se nađe u znaku Riba, daje nam mogućnost da svoj maksimum postignemo ukoliko delujemo iz tišine. S obzirom da se energija Marsa u Ribama skuplja u miru, vrlo je važno da ne delujemo impulsivno, već da intuitivno koristimo ovu stvaralačku energiju. Inspiraciju i snagu možemo pronaći u svemu što je kreativno - muzici, poeziji, slikarstvu ili bilo kom drugom vidu umetničkog izražavanja. Kako je u pitanju vodeni znak, svaka akcija je povezana sa poljem emocija i osećanja, te je važno da pažljivo osluškujemo svoje istinske potrebe i pratimo lični tempo. Prijaće nam da boravimo na tihim mestima ili pored vode, tako da možemo praktikovati plivanje, meditaciju ili bilo koju drugu tehniku opuštanja. Sa druge strane, Venera kreće u svoj retrogradni hod iz znaka Blizanaca i biće retrogradna sve do 25. juna. Svako retrogradno kretanje daje nam mogućnost da zastanemo i posmatramo stvari na potpuno drugačiji način, te možemo primetiti sve one dualnosti koje se tiču naših želja (Venera), i odatle prepoznati da su svi ti različiti delovi – delovi nas. Ukoliko ih ujedinimo, prirodno ćemo povećati stepen lakoće, održavajući jednu postojanost u vremenu. U ovoj Veneri žive slike svih prvih ljubavi, dečije, iskonske radosti koju je potrebno da ponovo oživimo i negujemo. Naredni period nas podseća koliko je važno da provodimo vreme u sopstvenoj tišini, odakle možemo umiriti ovu “mentalnu” Veneru i samim tim, jasno prepoznati koje su emocije naše, a koje ne. Pod tišinom podrazumevamo mogućnost da budemo tihi posmatrači događaja koji nam idu u susret. Ovo je vreme kada na ispit dolaze svi naši emotivni odnosi, a od stepena njhove iskrenosti, zavisiće i koji će potrajati. 

Sunce će napraviti trigon sa Plutonom u petak, te nam ovaj aspekt donosi snažan osećaj unutrašnje snage i moći, što nam omogućava da se hrabro suočimo sa izazovima. Da bismo mogli da materijalizujemo sve što dolazi sa Plutonom, neophodno je da smo snažno integrisani i sposobni da se suočimo sa svim strahovima i izazovima. Budi se velika energija koja nas vodi do potencijalno značajnih transformacija, odnosno velikih postignuća ukoliko je usmerimo u pravom smeru. Pluton nam donosi mogućnost da pročistimo sve što blokira naše Sunce – odnosno našu sposobnost da u svakom trenutku budemo puni snage i života. Stoga je ovaj aspekt najbolje iskoristiti za regeneraciju, tako što ćemo pustiti sve ono što nije za naše najveće dobro. 

U subotu će Mesec prolaziti kroz znak Riba odakle će napraviti konjunkciju sa Neptunom, kao i kvadrat sa Venerom. Ovo je dan kada će našem telu biti potreban odmor i san. Prijaće nam tišina, lagana muzika i romantična atmosfera. Inspirisani smo na stvaranje i kreiranje u umetničkom domenu, ali isto tako otvoreni i za spiritualna iskustva. 

Poslednjeg dana u nedelji, Sunce će napraviti trigon sa Jupiterom. Iako je u pitanju benefičan aspekt koji nam pruža mogućnost da ostvarimo svoj maksimum, zbog prirode znakova u kojima se obe planete nalaze, potrebno je da svoje prioritete jasno konkretizujemo u vremenu. Ovaj aspekt govori da lako možemo doći do svog cilja, ali se kao suštinsko pitanje nameće koliko prepoznajemo svrhu u onome što radimo. Sunce u trigonu sa Jupiterom nam omogućava da osetimo koja je to jedna, konkretna stvar koja nas čini celovitom. Iako okolnosti isprva mogu delovati kao da nas ne podržavaju, ključno je da pratimo svoj unutrašnji osećaj, negujući jasnoću, volju i odlučnost. Ovo je dan u kojem možemo kreirati svoj novi početak ukoliko stremimo ka plemenitom cilju.

“Da bi uspeo u nečemu, prvo moraš verovati da možeš.”

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD