Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 04.05. do 10.05.2020.

Ovu nedelju započinjemo sa aspektom kvadrata Venere i Neptuna, a kako će u ponedeljak i Mesec ući u znak Vage, u prvi plan dolaze odnosi. Ovde se postavlja suštinsko pitanje koliko smo iskreni u svojim odnosima, što će uvek zavisiti od stepena iskrenosti prema nama samima. Lako navlačimo ružičaste naočare, ušuškani u poznatom svetu imaginacije, jer ovde lepota živi u svemu što je mentalno, odnosno što možemo oblikovati rečima i mislima. Dok je tajno i dok se prepliće u svetu snova, dobijamo dojam da je stvarnije, što može biti zamka, ali nas istovremeno pokreće da kreativno pretočimo u delo. Stoga je ovo dan kada je potrebno da svojim mislima i rečima damo formu i oblik, ali isto tako i svojim rukama stvorimo neku umetninu. Čula i senzualnost dolaze u prvi plan, dok prirodno težimo da ostvarimo određeni ideal u svojim odnosima. Sa druge strane, Sunće će napraviti konjunkciju sa Merkurom u ponedeljak uveče te se lako možemo identifikovati sa svojim mislima. Postoji jasan tok reči i tačno znamo šta želimo da postignemo.

U utorak će Mesec iz Vage napraviti trigon sa Venerom u Blizancima što donosi emotivni sklad, harmoniju i bliskost u odnosima. Lepota i estetika se bude i vrlo lako se mogu unovčiti, dok su konverzacije sa drugima protočne i lagane. Možemo osetiti ljubavni zanos, romantičnost kao i potrebu da uživamo u postojećim odnosima. Već u sredu ujutru, Mesec će ući u znak Škorpiona, odakle će napraviti kvadrat sa Saturnom i opoziciju sa Uranom. Taman kada nam se činilo da sve postaje skladno, nailazimo na emotivne izazove i teskobe, jer ovde prošlost može zakucati na velika vrata. Sve nam signilizira da je potrebno da se trgnemo, probudimo i konačno suočima sa onim što nas je dugo sputavalo. Ne samo da je potrebno da se oslobodimo svih viškova u emotivnom smislu, već možemo odložiti i stare stvari koje su zatrpavale naš prostor. Prilagodite se svemu što iskoči iz vašeg regularnog rasporeda i pokušajte da u tome napravite nešto novo i drugačije.

Četvrtak je dan kada će Merkur napraviti sekstil sa Neptunom, pa eto mogućnosti da kreativno pretočimo u delo – Merkur u Biku sa lakoćom može da stvara, dok mu Neptun pruža svu potrebnu inspiraciju. Data nam je prilika da kroz domen umetnosti (muzike, slikarstva, filma ili plesa), pronađemo svoje nadahnuće i tako napravimo konkretan proizvod. Misli i ideje se lako materijalizuju i možemo doći do posebnih poruka ukoliko smo spremni da osluškujemo svet oko sebe. Merkur predstavlja levu hemisferu koja odražava logički um, dok Neptun predstavlja desnu hemisferu koja je zadužena za intuiciju, te je potrebno da sve odluke prepustimo svom intuitivnom delu. Ovo je dan kada bi trebalo da priuštimo sebi odmor i kvalitetan san. Naglašena je maštovitost koja se posebno može probuditi ukoliko boravimo u prirodi. 

Mesec će ući u znak Strelca u petak ujutru pa ćemo sa lakoćom pronaći u svemu smisao. Prisutan je optimistički duh i prija nam sve što nas inspiriše i produbljuje našu viziju. Maštamo o putovanjima, razmišljamo kako da obogatimo svoje znanje ili šta je još sve potrebno da uradimo da bismo došli do te velike, suštinske stvari. Zato korak po korak, može doći pregršt ideja ali je potrebno da u moru njih prepoznamo onu pravu, koja će istinski nahraniti našu Dušu.  

Već u subotu Merkur će napraviti trigon sa Plutonom te nam nudi mogućnost da istražujemo ono što volimo, da razumemo sebe i svoje potrebe na dubljem nivou i radimo na svojim strahova. Ovaj aspekt nas inspiriše na otkrivanje tajni jer uz pomoć njega možemo da osvestimo sve ono što živi u našim najdubljim delovima psihe i tako dođemo do svih potrebnih odgovora. Reči dobijaju određenu moć, ali se možemo koristiti i bilo kojim vidom znanja kao “magičnim oruđem”. Postoji potreba da se stvari menjaju, da se piše o svedočenju promena i ponire u srž događaja. 

Nedelja je dan sa čak dva planetarna aspekta – Merkur će napraviti trigon sa Jupiterom, dok će Sunce napraviti sekstil sa Neptunom. Merkur u trigonu sa Jupiterom možemo iskoristiti za planiranje velikih stvari jer nam donosi mogućnost da vidimo širu sliku i oslobodimo se ograničenih pogleda. Ideje koje nam naviru su grandiozne i postoji velika želja da se odmah sprovedu u delo. Prisutna je ekspanzija na svakom nivou, a u svemu što budemo radili, pronaći ćemo osećaj zadovoljstva. Prisutan je mentalni mir, lako možemo disciplinovati svoj um i usredsrediti se na praktična pitanja. Sa druge strane Sunce u sekstilu sa Neptunom daje nam priliku da intuitivno osetimo i pojmimo stvari oko sebe. Možemo se identifikovati sa drugima ili posmatrati sebe kroz neku drugu osobu. Budi se potreba da verujemo u nešto više, da se pustimo i posmatramo. S obzirom da se Sunce odnosi na naš svesni, voljni deo, a Neptun na veoma dubok, podsvesni deo, uz protočan aspekt kao što je sekstil, moguća je njihova integracija i usklađeno delovanje. Ukoliko pokušamo da oslušnemo sebe, dobićemo smernice za put kojim bi trebalo da se krećemo. “Naša destinacija nikada nije mesto, već novi način posmatranja stvari.”

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD