Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 16. do 22.03.2020.

U nedelji koja je pred nama čak tri planete će promeniti svoj znak – nakon perioda retrogradnosti, Merkur će se ponovo vratiti u znak Riba, dok će Sunce ući u znak Ovna. Takođe, očekuje nas još jedna velika promena, a to je ulazak Saturna u znak Vodolije.

Ponedeljak je dan kada Merkur ponovo ulazi u znak Riba. Budući da je ovo znak Merkurovog pada, energija Merkura u Ribama nam donosi misli pune snova i vodi nas do potpuno drugačijih sadržaja. Aktivira se intuitivna, desna hemisfera mozga, što će značiti da je važnije da pratimo svoj unutrašnji osećaj ukoliko donosimo odluke ili planiramo nešto. Bićemo nadahnuti svim neobičnim, umetničkim ili ezoteričnim segmentima. Period koji je pred nama je veoma produktivan za sve one koji se bave pisanjem ili nečim kreativnim. Merkur u Ribama ima potrebu da nas odvede u neslućene dubine da bi nas naučio važnosti prepuštanja. Njegova moć se krije u bezrezervnom verovanju, što ga potom vodi do ostvarenja snova.

U utorak i sredu Mesec će prolaziti kroz znak Jarca, preispitujući naše emotivno, ali istovremeno nam dajući snagu da istrajemo u svemu do kraja. Kako će u utorak Mesec napraviti trigon sa Uranom, a potom i sa Venerom, pružiće nam mogućnost da se angažujemo u vezi socijalnih pitanja i uradimo nešto na kolektivnom nivou. Aspekt sa Venerom svakako govori da postoji potreba da negujemo svoje odnose, iako ćemo se možda ustručavati da pokažemo isprva emocije. Sa druge strane, u sredu možemo očekivati pojačane aktivnosti kako će Mesec napraviti konjunkciju sa Marsom, a potom i sa Jupiterom. Ovo je dan kada se takođe mogu javiti i određeni strahovi i zabrinutost (Mesec konjunkcija Pluton), ali će nam svako takvo iskustvo omogućiti da pronađemo nešto pozitivno u datoj situaciji.

S obzirom da će Mesec ući u znak Vodolije u četvrtak, odakle će napraviti kvadrat sa Uranom, spremite se za razna iznenađenja. Sa ovim aspektom potrebno je napraviti neku promenu i postupiti na drugačiji način od uobičajenog. Iako možemo biti lako izbačeni iz ravnoteže, potrebno je da negujemo unutrašnji mir. Uradite za sebe nešto posebno, autentično i pratite linči osećaj. Ovo je dan u simbolici određenih krajeva, budući da će se Sunce naći na poslednjem stepenu, poslednjeg znaka. Ostavite iza sebe sve što nije radilo u vašu korist i otvorite se za neke nove mogućnosti. 

Petak je veoma aktivan dan, budući da imamo dva planetarna aspekta i ulazak Sunca u znak Ovna. Sunce će pre ulaska u znak Ovna napraviti sekstil sa Saturnom, ali kako je u pitanju aspekat preko poslednjih stepenova (29°), ovo je dan kada možemo privesti kraju određene projekte ili poslovne poduhvate. Važno je da prihvatamo sve stvari koje nam dolaze bez imalo otpora, budemo precizni i u skladu sa vremenom. Večito preplitanje “svestla i tame” i život obojen kontrastima, podstiče nas da putem određenih izazova, svakodnevno postajemo najbolja verzija sebe. Ulaskom Sunca u znak Ovna, počinje proleće, koje predstavlja kosmičko buđenje, rađanje i nove početke. Možemo očekivati veću vitalnost i podizanje energije kako je ovo znak u kojem je Sunce egzaltirano. Budi se ambicioznost i volja da brzo napredujemo, ali će nam biti potrebno da izgradimo stabilnost i budemo istrajni u svojim poduhvatima. Sunce u Ovnu nam pruža priliku da se afirmišemo i pokažemo svetu ko smo, jer ono nas uči kako da se slobodno izrazimo u svakom trenutku, bivajući hrabri da realizujemo svoje ideje! U petak će i Mars napraviti konjunkciju sa Jupiterom pa će akcenat biti na najsipravnijim akcijama. Možemo raditi na ostvarenju svojih ciljeva, budući da imamo dovoljno energije da ih realizujemo. Svaka akcija se zasniva na pravednom i plemenitom principu, što nam donosi uspeh i nagradu. Sve što je potrebno jeste da unesemo veru i nadu u ono što budemo radili, jer ako stvorimo osećaj unutrašnjeg poverenja, puštamo da se stvari postave na svoje mesto. Osetite kako vam sve što radite daje osećaj svrhe i smisla, budući da je sa Jupiterom važno da imamo jasnu viziju, dok Mars radi na ostvarenju cilja. Iako se Jupiter nalazi u znaku svog pada, on nam može dati mogućnost materijalizacije, jer sve što je “palo”, palo je na Zemlju i povezuje nas sa energijom. 

U subotu će Mesec ući u znak Riba, odakle će napraviti konjunkciju sa Merkurom, a potom i sekstil sa Uranom. Ovu simboliku možemo najbolje iskoristiti za kreativnost i sprovođenje vrlo posebnih ideja. Važno je da se oslonimo na intuitivni deo, a poželjno je i da se relaksiramo uz određene tehnike opuštanja. Zapišite svoje snove i nove uvide jer ćete otkriti u vremenu njihovu moć. Uživajte u filmu, laganoj muzici i napravite svoju magičnu atmosferu. 

Saturn će ući u znak Vodolije u nedelju, ali će boraviti u ovom znaku sve do 2. jula, kada će se usled retrogradnosti ponovo vratiti u znak Jarca. Period koji je pred nama nam može doneti nova rešenja i okrenutost ka rešavanju društvenih problema – akcenat će svakako više biti na kolektivu nego na pojedincu. Dok nas je prolazak Saturna kroz znak Jarca pripremao za novo i tražio od nas da raskrstimo sa svim starim, ulazak Saturna u znak Vodolije označava svojevrsno novo doba i postavljanje drugačijih struktura. Biće nam data prilika da u svoj život uvedemo svojevrsne novine i otkrijemo efikasnije i pogodnije modele. Osvrnite se na sve događaje koji su pokrenuti od kraja decembra 2017. godine, kada je Saturn ušao u znak Jarca, jer će vam biti data prilika da od njih napravite drugačiji scenario. U nedelju će i Merkur napraviti sekstil sa Uranom, što nam nudi mogućnost da prepoznamo ono što nam je potrebno, ukoliko smo dovoljno otvoreni i iskreni. Važno je da negujemo posebnost, pružimo podršku drugima, a potom ćemo lako i brzo stići do cilja. Ovo je dan za nove spoznaje, otkrića, razna iznenađenja i dolazak do potrebnih, konstruktivnih rešenja.

“Svaka nova sezona raste iz ostataka prošlosti. To je ključ promene, a promena je temeljni zakon.”

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD