Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 16. do 22.12.2019.

Pred nama je nedelja sa puno planetarnih aspekata u kojoj će i Sunce i Venera promeniti svoj znak. Šta sve možemo da očekujemo?

U ponedeljak će Mesec biti u znaku Lava, pozivajući nas da se okrenemo ka svemu što volimo i kreiramo svoje magične trenutke. U prvom planu će biti lične potrebe, jer je svest okrenuta ka ekspanziji.  Mesec će u toku dana napraviti kvadrat sa Marsom, tako da će biti važno da kanališemo bilo koju napetost i nervozu u telu. Preusmerite svoju energiju ka kreativnom i udovoljite sebi na svakom nivou. S obzirom da će Mesec biti u Devici u utorak i sredu, naša  pažnja će biti usmerena ka radu i svakodnevnim obavezama. Utorak je dan kada možemo doći do novih saznanja i otkrića, budući da će biti naglašene mentalne aktivnosti. Sa druge strane, u sredu nam se pruža prilika da transformišemo sve ono što se krije u duboko nesvesnom, a ovaj proces možemo podržati i putem zdrave ishrane i dubokog odmora. Važno je da ispoštujemo dnevnu rutinu i obavimo sve u pravo vreme.

Mars će napraviti sekstil sa Saturnom u četvrtak, tako da nas ovaj aspekt može podržati u našoj odluci da budemo istrajni u ovom transformativnom periodu i hrabro koračamo. Sav prethodno uložen trud se može isplatiti kroz napredak na poslovnom planu. Vitalnost i snaga se podižu, tako da smo spremni da savladamo i najteže izazove. Ovaj aspekt vas podržava ukoliko želite da isplanirate određene akcije. Vrlo je važno da napravimo dobar kontakt sa telom – samo je potrebno da zamislimo gde treba da stignemo i već smo uspeli! Ovaj aspekt nas proziva da budemo ispravni, stabilni, črvsti i da se jasno fokusiramo. 

U četvrtak će Venera ući u znak Vodolije, dok će Merkur napraviti kvadrat sa Neptunom. Mitološki posmatrano, Venera je nastala od Urana (kao i od Neptuna), tako da ona sa lakoćom može živeti svoje najviše kvalitete kada se nađe u znaku Vodolije. Kao reformator i nosilac promena, Venera u Vodoliji nas poziva da se vratimo na svoj autentičan kod i preispitamo koliko smo iskreni prema sebi, budući da će od ovog stepena iskrenosti zavisiti i kvalitet naših odnosa. Venera u Vodoliji najavljuje i period spoznaje svih onih stvari u njenoj simbolici – možemo spoznati šta istinski volimo, šta nas raduje i koji je naš prepoznatljiv stil. Sve što je inovativno i originalno postaje inspiracija za kreativno stvaralaštvo, motivišući nas da istupimo iz zone svog komfora. Ovo je sjajan period da se oslobodimo svih ograničavajućih uverenja, vezanosti i svega onoga što nije u skladu sa našom vibracijom. Venera u Vodoliji nam donosi puno lepih iznenađenja, neobičnih ljubavnih susreta i osnažuje odnose bazirane na potpuno čistoj osnovi. Sa druge strane, istog dana imamo aspekt kvadrata Merkura i Neptuna. Merkur predstavlja levu hemisferu koja odražava logički um, dok Neptun predstavlja desnu hemisferu koja je zadužena za intuiciju, pa je potrebno da ovog dana dopustimo svojoj intuiciji da dođe do izražaja. Da bismo bili protočan kanal koji je u mogućnosti da rezonuje određene poruke, preduslov je da smo odmorili svoje telo i omogućili sebi da budemo prisutni i u stanju mira. Pre nego što donesete neku odluku, oslušnite da li je ona za vas ispravna ili ste vođeni željama koje suštinski nisu vaše. Ovaj aspekt ima tendenciju da nas učini dezorjentisanima ukoliko nismo dovoljno „prisutni u telu“, što znači da je rešenje u uzemljenu, putem fizičkih aktivnosti, kako bi mogli da držimo fokus i mentalno ne lutamo. Ovaj aspekt možete iskoristiti da budete kreativno produktivni, s obzirom da donosi pregršt inspirativnih misli i ideja. Pokušajte da vizuelno osetite i pojmite stvari oko vas jer se danas mogu izroditi fenomenalna remek dela.

Nedelja je dan sa čak dva planetarna aspekta, a ovog dana i Sunce ulazi u znak Jarca. Sunce u Jarcu najavljuje period u kojem se budi ambicija i potreba da ostvarimo sve svoje ciljeve. Budući da Mars egzaltira u ovom znaku, Sunce u Jarcu je uvek inspirisano da vredno radi kako bi postalo najbolja verzija sebe. Ovaj znak pronalazi sigurnost u organizaciji i strukturi i veoma poštuje disciplinu i svoje vreme (Saturn u sedištu). Znak Jarca zahteva da pronađemo dubok odmor koji će nam omogućiti da kroz nas teče sklad kosmičkog zakona iz svih vremena. Naredni period možete iskorisiti za ulazak u tišinu iz koje ćete polako, ali sigurno, graditi ono što je vašem biću potrebno. Istog dana, Venera će napraviti kvadrat sa Uranom. Ovaj aspekt nam pruža mogućnost da osvestimo svoje lične potrebe jer predstavlja šansu za buđenje i oslobađanje od svega onoga što nas sputava da slobodno i iskreno volimo. Uran nas podseća koliko je važna sloboda izbora, dok Venera vodi računa da joj sve bude udobno uz jedan osećaj lakoće. Postavite sebi pitanje koliko ste iskreni prema sebi, jer onoliko koliko ste iskreni prema sebi, iskreni ste i u svojim odnosima, što je preduslov za harmoniju istih. Pažnju nam može privuči sve što je neobično i drugačije, pa ćemo poželeti da promenimo nešto kod sebe, što se može ticati i ličnog izgleda. Osetite šta je to što u vama budi vašu autentičnu prirodu, što vas pokreće i čini da se osećate uvek slobodno! Budući da će i Mars napraviti sekstil sa Plutonom u nedelju, ovaj aspekt će pokrenuti veliku energiju, hrabrost i mogućnost da se brzo regenerišemo. Ovo je energija spremna da “pomeri planine”, da u svakoj borbi odnese pobedu i uhvati se u koštac sa bilo kojim izazovom. Mars u sekstilu sa Plutonom nam pruža osećaj unutrašnje moći i motiviše nas da samouvereno koračamo napred. Pokrenite se i imajte na umu da ste spremni da ostvarite sve što poželite!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD