Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 25. do 31.03.2019.

U nedelji koja je pred nama, čak dve planete menjaju svoj znak (Venera i Mars), dok Merkur, nakon perioda retrogradnosti, u četvrtak kreće ponovo direktno!

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Strelca, koji nas inspiriše na dobro raspoloženje, puno smeha i vedrine, što će nam biti potrebno da bismo lagano otpočeli ovu nedelju. Budući da će Mesec obrazovati trigon sa Suncem u Ovnu, osećaćemo se vitalno, energično i spremno za bilo koji poduhvat! Ovaj dan možete iskoristiti za rađanje novih ideja, vizija ili susrete sa dragim osobama.

U utorak, Venera ulazi u znak Riba, što je znak Venerine egzaltacije. Ona će boraviti u ovom znaku sve do 20. aprila, pa će u narednom periodu naša pažnja biti usmerena na odnose, s obzirom da ćemo puno maštatiti i sanjariti o svom idealnom partneru. Venera u Ribama može živeti svoje “Nebo na Zemlji”, samo onda kada je spremna da se poveže sa svojim telom i svojom fiziologijom - budući da nasuprot znaka Riba, stoji znak Device. Upravo zbog toga, ona može gubiti kontakt sa svojom realnošću, budući da je često odsutna i večito u oblacima. Stoga, možemo raditi neke sjajne stvari koje će nas povezati sa čulima, poput plesa, pokreta i igre, što se posebno može aktivirati u nedelju, ulaskom Marsa u znak Blizanaca.

U sredu, Venera pravi sekstil sa Uranom, podsećajući nas da smo istinski slobodni samo onda kada volimo. Iako Mesec ulazi u znak Jarca i može napraviti “hladniju” atmosferu, on će u toku dana obrazovati sekstil sa Venerom i trigon sa Uranom, što će ovom danu doneti potrebu za druženjem, buđenjem iskrenosti na svakom nivou, ali i raznim iznenađenjima. Ovaj aspekt traži razbijanje monotonije, otvaranje ka novim mogućnostima i predstavlja poziv na uzbudljivu avanturu! Oni koji su slobodni, mogu očekivati neobične susrete, jer se ljubav može probuditi u bilo kom trenutku, onda kada to najmanje očekujete! Od nas će se jedino tražiti iskrenost- iskrenost prema sebi, svojim potrebama i željama.

U četvrtak, Merkur kreće direktno sa 16. stepena Riba, ali će prolaziti kroz svoju senku sve do 17. aprila, što nam poručuje da možemo pričekati još koji trenutak, pre nego što krenemo u rešavanje bitnih pitanja ili pokretanje nečeg novog. Stvari se polako vraćaju u normalu, a dok Merkur bude prolazio kroz svoju senku, ukazaće nam, po poslednji put, na sve “greške”, u cilju da pronađemo efikasnija rešenja. Budući da se u trenutku zaokreta, Merkur nalazi u egzaktnoj konjunkciji sa Neptunom, budite jasni i precizni u svojim namerama, kako ne bi došlo do nesporazuma ili nerazumevanja. Istog dana, Mesec obrazuje kvadrat (opadajući) sa Suncem, što nas može uputiti na važnost zdrave komunikacije u našim odnosima, s obzirom da Merkur kreće direknto. Neki će dobiti važnu poruku u razgovoru sa drugom osobom, dok će drugi imati potrebu da razreše sve one stvari koje nisu zaokružene uz osećaj lakoće. Budući da ova faza Meseca predstavlja fazu oslobađanja, ona ima za cilj da naše odnose dovede u krajnji balans.

U petak i subotu nema planetarnih aspekata, osim aspekata koje će Mesec praviti. On će do subote ostati u znaku Jarca, a budući da će u petak obrazovati konjunkciju sa Saturnom i Plutonom, biće ključno da se odmorimo. Ova atmosfera nas poziva na tišinu i boravak na mestu koje će nam omogućiti da se energetski regenerišemo, kako bi naše telo bilo spremno na predstojeće aktivnosti. Mesec u Jarcu ponekad ima tendenciju da nam vrati stara sećanja, a budući da će se susresti sa Saturnom i Plutonom, eto prilike sa osvestimo i transformišemo sve te emocije u nešto pozitivno! 

U subotu, Mesec ulazi u znak Vodolije, pa je pred nama vikend susreta, druženja i razmena ideja. Budući da se Mars nalazi na poslednjem stepenu znaka Bika, obratite pažnju kako ne biste reagovali previše impulsivno, budući da poslednji stepenovi mogu ukazati na određene izazove ili neugodne situacije. Stoga, svu pažnju preusmerite na pozitivno, izađite na neko mesto na koje nikada niste i radite sve ono što budi vašu autentičnu prirodu. 

Nedelja je dan kada Mars ulazi u znak Blizanaca u kojem će boraviti sve do 16. maja. Iz jedne stabilne i postojanje energije (Mars u Biku), ulazimo u period dinamičnosti i naglašene mentalnosti. Potreba ovog Marsa može biti da paralelno obavlja aktivnosti, pa će biti važno da se naorzužamo strpljenjem. Osetite svoje prioritete i dajte sebi vremena za sve što radite. Možete praktikovati npr. brze šetnje, jer je za Marsa u Blizancima ključno uzemljenje, budući da ponekad može biti previše u svojim mislima. Njegova poruka bi bila “Neka ti smirenost prestiže brzinu”. 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD