Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 22. septembra od 13h do 17h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 13h do 16h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Mundana astrologija

SAD i osa 13º Device - 13º Riba

Jedna od najmoćnijih država na svetu, i ekonomski i politički, Sjedinjene Američke Države (koju primarno vezujemo za znak Blizanaca), nastale su od 13 britanskih kolonija. Nezavisnost su započeli potpisivanjem deklaracije nezavisnosti od Velike Britanije 4. jula, 1776. godine. Iako je ova zemlja Škorpion na Ascendentu, vladar Ascendenta (Mars) je smešten baš u znaku Blizanaca, u prvom ljudskom znaku, znaku sedišta Merkura, te nas to navodi da pomislimo da bi upravo osa egzaltacije i pada Merkura (koja ide baš preko 13º) mogla biti vrlo bitna za ovu zemlju. Na 13º Device (egzaltacija Merkura) imamo sliku veoma inteligentnog čoveka, čoveka koji govori i misli, dok bismo za 13º Riba (pad Merkura) mogli reći da je to stepen koji najveću „tajnu“ zna. Nisu li ovu zemlju upravo stvorili pametni umovi koji su bili pripadnici tajnih (masonskih) organizacija – Sunce (esencijalni signifikator za vladare a ovde i vladar 10 - vladari) na 13º Raka u sekstil/trigonu sa 13º Device/13º Riba?!

Hronologija događaja i „buđenje“ ose 13º Device/13º Riba

Ako pođemo od samog početka, tj. od momenta kada je počeo Američki rat za nezavisnost (18. april, 1775.), onda nalazimo da je u sekundarnim progresijama vrh 10. polja Georga Washingtona (borio se za oslobođenje od Velike Britanije, a kasnije će postati i prvi predsednik SAD-a) baš u tom momentu bio na 12º Riba 57’ (gotovo na 13º Riba), što pokreće osu 13º Device/13º Riba!

Amerikanci su dobili rat za nezavisnost uz pomoć Francuske. Ustav Sjedinjenih Američkih Država (kao najstariji ustav na svetu) usvojen je na Ustavnoj konvenciji u Filadelfiji, 17. septembra 1789. godine , čime je uspostavljena prva moderna demokratija na svetu. Odlikuje ga jednostavnost a jedno od osnovnih prava i sloboda koji ovaj pravni akt garantuje jeste upravo pravo i sloboda da se govori i misli (simoblika Merkura).

Sjedinjene Američke Države lagano počinju da se šire... Međutim, 12. aprila 1861. godine počinje Američki građanski rat između Severa i Juga, i to je bio jedini rat na teritoriji ove zemlje od njenog osnivanja. I tada je bila „probuđena“ osa 13º Device /13º Riba, i to u direkcijama (gde se sve kreće 1º za 1 godinu). Naime, direktivni Mars (vladar Ascendenta – prilike u zemlji) je baš tada prelazio preko 13º Device! Takođe, i sekundarne progresije Georga Washingtona nose u sebi „znak pored puta“ budući da sekundarna osa 1/7 baš u tom trenutku ide preko 13º Device/ 13º Riba!

Nakon Prvog svetskog rata, a pred izbijanje Drugog, Ameriku je zadesila ekonomska kriza poznatija kao „Velika depresija“. Kao sam dan početka ove krize uzima se 29.10.1929. godine. Taj dan je poznatiji kao „Crni utorak“. Progresivno Sunce ove zemlje je tada bilo na 13º Strelca što je kvadriralo osu 13º Device/13º Riba. Sve ovo jeste slika problema (kvadrat) u kojem se našla ova zemlja.

Nakon rata Sever-Jug koji se okončao ukidanjem ropstva, Sjedinjene Države su sledeći put bile izložene ratnim opasnostima 07.12.1941., kada se dogodio napad na Pearl Harbor na Havajima što je značilo da i Amerika ulazi u Drugi svetski rat. Sekundarni Mesec (kreće se 1º za 1 mesec i uvek predstavlja narod jedne zemlje) Sjedinjenih Država je tada bio na 13º Riba, dok je tercijarni Mesec (koji se kreće 1º za 2 dana) Georga Washingtona prelazio baš preko 13º Device. Dakle, opet je bila „probuđena“ osa 13º Device/13º Riba! George Washington kao prvi predsednik SAD-a jeste „produžena ruka“ američke nacije, čovek koji živi u kolektivnoj svesti, i njegove progresije mogu nam dati pokazatelje čak i nakon njegove smrti...

U novijoj istoroji Sjedinjene Američke Države su pod vladavinom Georga Busha Jr bile izložene terorističkom napadu, 11. septembra, 2001., kada je napadnut Svetski trgovinski centar u New York-u, a čuvene „Bliznakinje“ (simoblika Merkura), srušene. Nakon toga, predsednik Bush proglašava Rat protiv terorizma (20. marta, 2003.) čime američki narod direktno dovodi u opasnost. Upravo se u karti ovog čoveka tačka srednjeg rastojanja Meseca (narod) i Plutona (rat, opasnost) nalazi na 13º Device što „budi“ osu 13º Device/13º Riba.

Mlad Mesec na 13º Device – 05. septembar 2013.

Sjedinjene Američke Države baš ovih dana odlučuju o napadu na Siriju (koja između ostalog u svojoj karti ima Mesec-narod, na 14º Riba, dok se sekundarni Merkur (koji sobom nosi Mars-Uran konjunkciju iz 8 - rat) nalazi upravo na 13º Riba. Mars je vladar 7 (odnosi sa inostranstvom) u karti Sirije, te ovde predstavljaju i same Sjedinjene Države, dok Uran može biti slika napada iz vazduha, aviona... Zanimljivo je da će se odluka doneti u narednim danima u kojima smo pod uticajem Mladog Meseca od 05. septembra 2013. koji se dogodio, gle slučajnosti, na 13º Device!!! Svemu dodajem da i i sekundarna osa 3/9 Sjedinjenih Država ide upravo preko 13º Device/13º Riba što jeste slika usmerenosti ove zemlje baš na neku odluku (3) vezanu za inostranstvo (9), a sama pozicija sekundarnog Ascendenta na 28º Raka (pad Marsa) može biti baš usmerenost Amerike da u neki rat pošto-poto, nesvesno i pođe... Još zanimljivije je ovde to što će baš ovih dana tercijarni Mesec (kreće se 1 º za 2 dana) Sjedinjenih Država prelaziti preko 13º Riba!

Samit G20 – susret Obame i Putina

Ovih dana se u Rusiji, tačnije u Sankt Peterburgu, održava samit najrazvijenijih zemalja sveta i privreda u usponu - G20, gde će se susresti najvažniji svetski lideri i gde će pitanje vezano za napad na Siriju biti bitna tačka na dnevnom redu. Poznato je da Rusija, predsednik Vladimi Putin, ne podržava stav američkog predsednika Barack Obame koji smatra da treba izvršiti napad na Siriju jer postoje dokazi da je režim Bašar al-Asada koristio hemijsko oružje. No, kako sam već rekla, ruski predsednik se oštro tome suprostavlja, i smatra da bi svaki napad na Siriju bez zelenog svetla Saveta Bezbednosti UN-a – bio čin agresije na datu zemlju.

No, rekla bih da se dvojica predsednika ipak mogu nekako usaglasati oko ovog pitanja budući da baš ove godine progresivno Sunce (predsednik) Rusije se nalazi na 13º Raka, što je i mesto gde se nalazi natalno Sunce (predsednik) u karti Sjedinjenih Država, i što će napraviti sekstil/trigon na osu 13º Device/13º Riba – osi bitnoj za Sjedinjene Države. Kako se radi i o najvećoj zvezdi na nebu, Siriusu (13º Raka) sve ovo potvrđuje značaj i veličinu njihovog susreta na samitu G20, po bezbednost u svetu. Ovaj susret dvojice najvažnijih lidera na svetu bi mogao označiti i početak „otopljavanja“ odnosa nakon nedavnog „slučaja Edward Snowden“ budući da u osi 13º Device/13º Riba možemo videti i osu koju priča o informacijama (13º Device) vezanim za tajne službe (13º Riba).

O tome da Rusija zaista može izbalansirati stvari između Sjedinjenih Država i njenih saveznika s’ jedne strane, i režima iz Sirije s’ druge strane pisala sam i januara ove godine u svom članku „Istok i Zapad = Aldebaran i Antares“.

Peti Uran-Pluton kvadrat i aktiviranje Merkur čakre

Na proleće 2014., tačnije 21. aprila, dogodiće se i peti (od ukupno 7) kvadrat Urana i Plutona koji će aktivirati petu, grlenu (Merkur) čakru. Na nivou planete Zemlje, ovaj energetski centar se baš nalazi na području Sjedinjenih Država, koje zaista tada mogu biti „prozvane“ budući da ćemo na nebu imati Veliki Kardinalni Krst preko 13º i da će biti „napadnuto“ Sunce (predsednik) iz karte SAD-a. Takođe, ovaj Veliki Kardinalni Krst aktviraće i ugaone kuće iz natalne karte Sirije!

No, kako je osa 13º Device/13º Riba bitna u ovoj priči, možemo zaključiti da će ovu osu u tom trenutku podržati Jupiter sa 13º Raka, kao i Pluton sa 13º Jarca, harmoničnim aspektima. Znamo da su i Jupiter i Pluton planete koje vezujemo za oblast finansija, te ovo može biti slika dobrih prilika na ovom polju.

S’ druge strane, baš tada će i tercijarni Merkur Amerike (kreće se oko 1º za 1 mesec) biti na 13º Riba što opet potvrđuje aktiviranje ose 13º Device/13º Riba, a budući da je Merkur natalni vladar 8 (ratovi, sukobi, opasnosti) – još jednom zaključujemo da bi se petim Uran-Pluton kvadratom zaista ova zemlja mogla uvesti u jedan izazovan period...

Poznato je da se peta čakra nalazi u predelu grla, te se baš na ovom mestu dešava i „buđenje“, prvo sebe, a potom i drugih. Tu spoznajemo, tu se menjamo... Ostaje da vidimo u kom smeru će se odvijati događaji..., i da li će neko promeniti svoje stavove, mišljenje...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD