Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Istok i Zapad = Aldebaran i Antares

Nova, 2013. godina počela je još 21.12.2012. kada je Sunce došlo na 0º Jarca 00’00’’ (zimski solsticij), od kada obdanica počinje da se produžava. Taj dan je bio jedinstven i po tome što smo na nebu pored konfiguracije „Yod“ (Y) imali i konfiguraciju „Bumerang“ (tačka koja stoji tačno naspram planete koja je vrh Yoda, i koja omogućava rešenje). Kako se ključna opozicija u okviru ove konfiguracije našla na osi fiksnih zvezda Aldebaran („Čuvar Istoka“ – 9º Blizanaca) i Antares („Čuvar Zapada“ 9º Strelca), to je kroz otvorilo mogućnost da na mundanom nivou „napete situacije“ u 2013. godini budu i razrešene, i to kako na Zapadu, tako i na Istoku, te na taj način bude uspostavljena ravnoteža...

Zapad

Kako Yod sam u sebi nosi neki „problem“, zahteva unutrašnje prilagođavanje, i kako su u karti za dolazak Sunca na 0º Jarca 00’00’’ (rađenoj za Grinič, jer je to slika za ceo svet) u ovu „tešku“ konfiguraciju uključene sporije planete – Jupiter, Saturn i Pluton, pozicijom na 8º (transformacija) za očekivati je i bilo da je ovo bio „poziv na promenu“, i to na kolektivnom nivou. Jupiter jeste esencijalni signifikator za veći novac, a u karti Sjedinjenih Država i vladar 2. polja (finansijski sistem zemlje) i 21.12.2012. se našao na Uranu (promene) Sjedinjenih Država koji se nalazi u 8. polju (polje koje takođe priča o finansijama) – na 8º Blizanaca, postajući upravo planeta koja je vrh Yoda, a kao što znamo, težište je baš na planeti koja je vrh Yoda! Saturn (dugovi) se baš našao na Ascendentu Sjedinjenih Država, na 8º Škorpiona, što je i slika samog Washingtona, a Pluton (transformacija) se našao na 8º Jarca, što je i sam početak konstalacije Orla koju takođe vezujemo za Sjedinjene Države.

Sve je ovo bila slika potencijalne „fiskalne litice“ u Sjedinjenim Državama o kojoj se puno pričalo...

No, 1. januar, 2013. je osvanuo sa vestima da je postignut dogovor između Bele kuće (predsednika Obame) i Kongresa i tako je izbegnuta „fiskalna litica“ koja je pretila da ekonomiju Amerike odvede put nove recesije što bi za sobom povuklo i novi talas nezaposlenosti... Svaki „problem“ u Sjedinjenim Državama, odrazio bi se i na ostatak sveta, jer, ako se sećate, čitava priča oko svetske dužničke krize i krenula je iz ove zemlje, tako da „finansijski mir“ u Sjedinjenim Državama jeste osnov i za „finansijski mir“ i u ostatku sveta... Dakle, budžetski sporazum je postignut, a ovome je upravo doprinelo to što smo 21.12.2012. preko Bumeranga, sa 8º Strelca, koji ide u polusekstil (30º) sa 8º Škorpiona (jedan krak Yoda) s’ jedne strane i 8º Jarca (drugi krak Yoda) s’ druge strane, dobili „kanal“ za sporazum (upravo je naspram Jupitera – finansije, na 8º Blizanaca, kao vrha Yoda, stajala konjunkcija Venere na 6º Strelca i Merkura na 14º Strelca orbisa 8º – transformacija, promene, koja je i dovela do sporazuma).

Pa i sama konjunkcija Mekura i Venere jeste primarno slika nekog harmoničnog dogovora, sporazuma, zar ne?! Naglašenost 8º svakako govori o polju finansija, i promenama, transformaciji...

No, kako je već na početku teksta napisano, ovde je „prozvana“ i osa Aldebaran/Antares. Kao što znamo, radi se o dve (od 4) kraljevske zvezde, i to jednoj za koju se kaže da je „Čuvar Istoka“ (Aldebaran) i koja se trenutno nalazi na 9º Blizanaca 57’, gde se upravo 21.12.2012. našao Jupiter kao vrh Yoda, i drugoj za koju se kaže da je „Čuvar Zapada“ (Antares) čija je trenutna pozicija na 9º Strelca 56’, i koja je istog datuma bila „probuđena“Bumerangom sa 8º Strelca! Istraživanje koje sam dalje napravila govori upravo o značaju ove ose (Aldebaran/Antares) po Bliski Istok, kao i za događaj koji je nazvan „Arapsko proleće“, koji još traje, a koji je počeo 17. decembra, 2010. u Tunisu, neposredno pred čuvenu „milenijumsku lunarnu eklipsu“ (21.12.2010.), što je svakako bila najava velikih promena na mundanom nivou...

Istok

Iako je sve počelo u Tunisu, Egipat je ipak u ovoj priči bitniji, jer se upravo u karti ove zemlje Jupiter nalazi na 9º Blizanaca 24’, tačno na Aldebaranu – velikom „Čuvaru Istoka“.

Svakako, na sam Egipat, kao najveću zemlju Bliskog Istoka, ostatak sveta i gleda kao zemlju koja je „čuvar mira“ u tom delu sveta. Ako se sada vratimo daleko u prošlost, u vreme Aleksandra (Jupiter) Velikog (Jupiter), onda bismo upravo u Jupiteru na Aldebaranu („Čuvar Istoka“) imali i sliku ovog velikog vladara, ali i same Aleksandrijske biblioteke po kojoj je ova zemlja poznata, budući da je to bila najveća (Jupiter...) biblioteka na svetu (...u Blizancima). Nesumnjivo da i sama priroda Jupitera (znanje) na ovoj zvezdi i predstavlja Egipat kao drevnog „Čuvara Istoka“ kada je reč o kulturi koja je nastala na tim prostorima, a koja je imala veliki značaj po čitavu civilizaciju.

No, ono što se dešava u Egiptu baš dan nakon 21.12.2012., je drugi krug referenduma o predlogu Ustava novog predsenika Mohameda Morsija koji je zemlju opet duboko podelio na dve strane jer se ovim Ustavom zemlja vraća šerijatskom pravu, što bi isto bila slika Jupitera (Ustav, kao najviši zakon svake zemlje) na Aldebaranu („Čuvar Istoka“). Demonstrancije su opet ispunile ulice glavnog grada, Kaira, a o tome govori i minorna progresija ove zemlje za 21.12.2012.

Naime, ponovo se aktivirala osa Aldebaran-Antares i to ovoga puta preko Sunca minornih progresija Egipta koje je došlo na 8º Strelca (Antares) i natalnig Jupitera Egipta koje je na već pomenuom Aldebaranu (8º Blizanaca). Ova osa je probudila trenutak u kome se odlučuje da li će se zemlja okrenuti ka „duboko istočnom“ šerijatskom pravu ili će se okrenuti zapadnom, sekularnom sistemu vrednosti. Kako je natalni Jupiter (ustav zemlje) ovde baš na Aldebaranu (čuvar Istoka), predlog Ustava na referendumu je dobio potrebnu većinu, predsednik ga je potpisao i Ustav je stupio na snagu. Ipak, Sunce na suprotnoj strani naglašaba i jaku opoziciju, a ako je sudeći po Bumerangu, koji sa 8º Strelca nudi rešenje, za očekivati je da će se rešenje i pronaći, te da će „sporni Ustav“ koji zagovara šerijatsko pravo imati „kanal“ preko kojeg će dovesti u balans one koji su glasali za i one koji su glasali protiv...

Građanski rat u Siriji

Koliko je ova osa Aldebaran – Antares ključna kada je u pitanju odnos Istoka i Zapada, te koliko je potencijalno „eksplozivna“ kada se probudi u horoskopima zemalja koje se nalaze mestima spajanja dveju civilizacija, govori i primer još jedne arapske zemlje – Sirije.

Sirija je oficijelno u građanskom ratu od 15. marta 2011. godine. Opet se osa Aldebaran-Antares našla probuđena preko njihovog horoskopa, kroz sekundarni progresiju u kojoj se osa Ascendent-Descendent poklapala sa ovim zvezdama. Kako je na nebu za ovaj period bila prisutna i pomenuta „Bumerang“ konfiguracija, za očekivati je da će se ove godine naći neko rešenje za krizu u ovoj zemlji.

Da li će Rusija biti posrednik?

Traži se rešenje već duže za okončanje sukoba u ovoj zemlji... Zapadne zemlje, pre svega Sjedinjene Države i Evropska Unija (8º Škorpiona je Asc Sjedinjenih Država, ali na ovom stepenu se nalazi i Sunce (vladar Asc) EU, pa je ovo i slika Brisela) – podržavaju pobunjenike u Siriji i zalažu se za odlazak sirijskog predsednika Bašar al-Asada kao i za vojnu intervenciju protiv režima u Siriji (Pluton- promena, na 8 – promena, Sunce – predsednik, u karti Sirije), dok Rusija ima stav da ni jedna strana u ovom ratu nije pobednik, protivi se vojnoj intervenciji Zapada, i nekako se još uvek „drži po strani“, mada ostatak sveta očekuje upravo od Rusije da reši ovaj problem...

O značaju Rusije u čitavom ovom problemu oko Sirije svedoči i to što međunarodni posrednik UN-a za Siriju, čuveni diplomata Lakhdar Brahimi, nakon boravka u Siriji i razgovora sa obe strane u sukobu, odlazi u Moskvu i o svemu razgovora sa Sergejom Lavrovim – ministrom inostranih poslova Rusije! Da bi Rusija zaista ovde mogla biti ključna i izblansirati stvari između Sjedinjenih Država, Evropske Unije (8º Škorpiona) s’ jedne strane i Sirije (8º Jarca) s’ druge strane – govori i to što je sekundarni Mesec Rusije 21.12.2012. bio na 7º Strelca 50’ (gotovo na 8º Strelca), što je sama tačka koju smo nazvali Bumerang i koja sa sobom donosi i razrešenje.

Konačno, i u karti Rusije Mars (sukobi) se nalazi u 7 – odnosi sa inostranstvom, diplomatija, a vladar je 8 – sukobi, na 8º Ovna, što je egzkaktan trigon sa 8º Strelca, pa je ova zemlja i te kako „prozvana“ da bude posrednik u razrešenju građanskog rata u Siriji.

Istok – Zapad

Da je primarna osa koja na nebu predstavlja Istok i Zapad predstavljena sa ove dve kraljevske zvezde – Aldebaran i Antares – potvrđuje nam i činjenica što već pomenuti Uran u horoskopu Sjedinjenih Država koji se nalazi u 8. kući (rat) na Aldebaranu, opisuje i prvu „uranijumsku“ (nuklearnu, dakle) bombu koja je bačena na grad na dalekom Istoku – Hirošimu.

Čak je i dana kada je prva atomska bomba bačena, Mars (rat, borba) bio na 9º Blizanaca, dakle opet baš na zvezdi koja predstavlja „Istok“ – Aldebaran!

Peace

Da je Univerzum zaista pun znakova pored puta govori i sledeće. Naime, verujem da je svima dobro poznato kako izgleda međunarodni logo za mir. Ako malo bolje pogledamo, zar nas ne podseća na kofiguraciju Bumerang? Međunarodni logo za mir je dizajnirao Britanac Gerald Holtom, a prvi put je upotrebljen 4. aprila, 1958. u demonstracijama protiv nuklearnog oružja. Da je Egipat zaista ključan za očuvanje mira na Bliskom Istoku govori i to što je baš tog 4. aprila 1958. sekundarni Mesec Ujedinjenog Kraljevstva bio na 29º Ovna, što je i sam Asc (opšte okolnosti) Egipta!

Da, Univerzum se zaista uvek pobrine za sve, a države (pa preko njih i pojedinci), koje su 21.12.2012. preko Bumeranga „prozvane“ da budu kanal za razrešenje sukoba, problema – doprineće kako kolektivnom miru, tako i ličnom... Bez sumnje, osa Aldebaran/Antares jeste bitna za Bliski Istok, i po svemu sudeći da je na pomolu rešenje koje kao rezultat može doneti mir...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD