Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Isceljujuća moć Eterike

Ovo je priča jednog astrologa (ženskog roda) koji se zaljubio u Bahove cvetne esencije.

Već izvesno vreme razmišljam čemu svo astrološko znanje, poznavanje svih tih tehnika i astrološke dijagnostike ako uz pomoć istih nismo u mogućnosti da ponudimo klijentima nešto vidljivo, opipljivo i konkretno, a jednostavno – što će efikasno otkloniti razne emotivne i mentalne obrazce o koje se skoro svi spotičemo.

Samo pronalaženje ključeva koji će klijentima otvoriti vrata potrage, osvetljavanje i ohrabrivanje rečima da ožive ono što vole, a time i svoje potencijale, osetila sam da nije dovoljno jer se veoma lako većina vrati u naučene emotivne i mentalne obrazce dirigovane nesvesnim. Svedok sam svom okruženju gde nesvesni mehanizmi često kao rezultat, donesu u vremenu i neko fizičko oboljenje.

Imala sam prilike da se susretnem sa raznim isceliteljskim tehnikama, ali ništa me tako duboko nije dotaklo kao Bahove cvetne esencije, upravo usled jednostavnosti njihove primene, efikasnosti i dubokih isceljujućih moći.

Ove cvetne esencije su jedinstvene i neponovljive jer deluju lagano i tiho a duboko, čisteći dugododišnje emotivne i mentalne taloge. One unose svetlost u naše najnedostupnije mrakove. Sve to rade na potpuno neškodljiv i suptilan način bez bilo kakvih kontraindikacija. Ovde nema nikakve borbe već se sve u ljubavi rešava, jer ljubav sama sve rešava – univerzalna ljubav sadržana u 38 biljaka.

Na njih reaguju svi. Neko brže neko sporije u zavisnosti od nivoa senzibiliteta (deca, životinje i stariji ljudi, naročito) pod uslovom da je napravljena prava kombinacija biljnih esencija. Upravo u tome se pronalazi značaj upotrebe astrologije radi lakše detekcije psihološkog stanja koji je često skriven i od same osobe o kojoj je reč (npr. deca često ne umeju da opišu svoja emotivna stanja).

Ko je bio Dr Bach?

Dr Edward Bach, britanski lekar, biolog, bakteriolog, patolog, imunolog, fizičar, homeopata, filozof i istraživač tridesetih godina prošlog veka otkriva magična svojstva 38 biljaka koje leče emotivnu, mentalnu i duhovnu prirodu od kojih zavisi naš fizički nivo postojanja. On je povezao prirodu tih biljaka sa 38 obrazaca ponašanja ljudi.

 

Dok su Duša, Telo i Duh u harmoniji, ništa nam ne može naškoditi“

Dr Edward Bach

Prevedeno na astrološki jezik: Dok su naše serije 1-5-9, naše Vatre Života u harmoniji, ništa nam ne može naškoditi ili hermetičkim jezikom rečeno: Dok smo u svesti i istovremenom življenju prošlog, sadašnjeg i budućeg života, ništa nam ne može naškoditi.

Isceljujuća moć eteričnog sveta

Planetu Zemlju naseljavaju 4 Carstva. To su : Mineralno, Biljno, Životinjsko i Ljudsko.

Ljudsko carstvo (kauzalno telo planete) konstruisano je od kombinacije druga tri carstva, tj od mineralnog (fizičko telo planete), biljnog (eterično telo planete) i životinjskog (astralno telo planete) i Nebeskog sa kojima čovek živi u neprestanoj sinergiji (iako toga često nije svestan).

Dr Bach je duboko poštovao eterični svet ili svet biljaka i smatrao ga je posebnim, sa čim se u potpunosti slažem, jer je eterični svet u svojoj simbolici "skladište osećajnog dela". Gledano drugačije, znamo da na fizičkom planu ne možemo opstati bez biljnog sveta, bez Brazilskih šuma i svih ostalih šuma i biljaka koje proizvode kisenik, a hrane se našim produktima izdisanja. One nas praktično pročišćavaju i daju život.

Na vibratornom nivou, eterični svet je povezan sa elementom Voda i astrološki je u simbolici Meseca. Spušteno na model fizičkog tela i u odnosu na energetske centre, Mesec ili srčana čakra nalazi se na nivou pluća (disanje) i srca (srčana čakra) bez kojih se ne može zamisliti život (samo par minuta bez vazduha može dovesti do smrti). Zato je svest o disanju jako važna kao preduslov za kontakt sa svojim Višim Ja, sa Duhom i Životom, odnosno sa simbolikom Sunca u heliocentričnoj astrologiji.

Na vibratornom (energetskom) nivou biljke pročišćavaju naše eterično telo, naše Vode, naša osećanja, mentalne stavove i projekcije i oslobađaju put do našeg Višeg Ja, do našeg Kauzalnog nivoa, odakle crpimo silu Duha i Života. Tu su smešteni svi naši potencijali i ako naše eterično telo, naše Vode nisu prohodne, ako su tamne, mutne ili zaleđene – „hrana“ od Duha ne prolazi, a Materija vuče „na dole“ i postaje se sve teži.

Poznato je da Čovek od davnina koristi isceliteljske moći biljaka (stara Kina, Egipat, Afrika, Australija...) i do sada je registrovano preko 10.000 biljaka koje se koriste u te svrhe.

Po pisanim izvorima, prvi poznati astrolog, iscelitelj i mistik koji je koristio biljne esencije da bi lečio emotivnu disharmoniju bio je Paracelzus u 16. veku.

U moderna vremena cvetne lekovite esencije koje leče ljudsku dušu ponovo su otkrivene zahvaljujući Dr Edward Bach-u potpunom posvećeniku svom pozivu.

Još od malih nogu pokazivao je veliko interesovanje za lečenje ljudi i životinja u svom okruženju. Upisao je medicinske studije i izdvajao se od ostalih studenata jer je provodio puno vremena u razgovoru sa pacijentima. Neuobičajeno se interesovao za njihovo emotivno stanje smatrajući da je u njemu leži uzrok njihovih bolesti. Iz tog stava rađa se njegova filozofija isceljivanja: „Tretirati pacijenta a ne bolest“ kao i „Lečite uzrok a ne posledicu“.

Dugogodišnjim i iscrpljujućim radom, praktično do same smrti, potpuno se posvećuje svojoj potrazi za prirodnim lekovima koji bi lečili emocionalnu disharmoniju.

Na tom putu iscrpeo je do tada sve poznate naučne i homeopatske metode da bi na kraju izumeo potpuno jednostavne koje svako može da primenjuje bez obzira na nivo obrazovanja.

Dr Bach je pisao u svojoj knjizi „Dvanaest iscelitelja i druge cvetne esencije“ (str 13):

„Ovo je najsavršeniji sistem isceljivanja koji je ikada dat ljudima, od pamtiveka do danas. On ima snagu da leči bolesti, a zbog svoje jednostavnosti može se koristiti i u kućnim uslovima.

Njegova jednostavnost, sa celokupnim delovanjem isceljenja, je čudesna.

Da bi se koristio, osim jednostavnih metoda koje su ovde opisane, nije potrebno ni obrazovanje niti neko posebno znanje. Najveću dobrobit od ovog Božjeg dara imaće oni koji ga ostave čistim kakav jeste, oslobođenog od nauke i od teorije jer je u Prirodi sve jednostavno.“

U svom početnom istraživačko-lekarskom radu, Dr Bach je ustanovio sledeće:

·      Da jedan isti tretman ne leči uvek istu bolest kod svih pacijenata

·      Pacijenti sličnog temperamenta i ličnosti povoljno su reagovali na isti tretman čak i u slučaju da ne pate od iste bolesti. Tada je shvatio da je prilikom tretiranja bolesti, važnije tretirati ličnost od tela.

·      Klasični procesi izlečenja su često bili bolni i privremeni što je kod njega razvilo ubeđenje da do stvarnog isceljenja treba da se dođe nežno, sa manje bola i neškodljivo.

·      Kroz svoje lično iskustvo shvatio je da do čudesnih isceljenja dolazi kada osoba oseća veliku ljubav, veliko interesovanje i kada pronalazi smisao i svrhu u svom životu. Ovo je astrološka veza 1-5-9 (natus, voli i pronalazi svrhu). Naime, 1917. godine oboleo je od raka i dato mu je još samo 3 meseca života a poživeo je još 19! Tada je shvatio da su ga iscrpljujući ritam rada, nedostatak sna i emocionalni metež otuđili od njega samog i tako doveli do bolesti. Pronašavši univerzalnu ljubav u sebi (Ascendent u znaku Riba), smisao, svoju misiju i svrhu, on se samoiscelio.

Dr Edward Bach se uspešno bavio i homeopatijom. Postao je patolog i bakteriolog čuvene londonske homeopatske bolnice, 1919. godine. Tada je bio veoma inspirisan radom osnivača homeopatije, Samuel Hahnemann-om, sa kojim je delio svoje ideale i ideje u sistemu lečenja. U to vreme je izumeo sedam oralnih homeopatskih preparata nazvanim Nozode. Uprkos uspehu i priznanjima za svoje izume, Dr Bach ne nalazi da su osnovni homeopatski principi: „slično se sličnim leči“ ili „bolest leči bolest“ u skladu sa prirodnim i tada kreće u potragu za drugim, čistijim preparatima (dispozitor vladara Asc u znaku Device u konjunkciji sa Severnim mesečevim čvorom – simbolika težnje za čistotom Device, koju postavlja sebi kao zadatak - simbolika Severnog Mesečevog Čvora).

To je bila njegova čvrsta odluka i podloga daljem istraživačkom radu u uverenju da se pravo izlečenje ne nalazi u laboratoriji već iznad svega, u prirodi. Tada potpuno napušta lekarsku praksu i odlazi da živi daleko od gradske vreve u nadi da će pronaći prirodni sistem isceljivanja.

Pogledajmo njegovu natalu kartu i posmatrajmo je ovaj put iz jednog drugog ugla, iz ugla evolutivne astrologije. Zanimljivo je da se baš tih godina paralelno sa njegovim cvetnim otkrićima (1930-1936) desilo otkriće Plutona (1930) koji je kamen temeljac Evolutivne astrologije (simbolika Duše).

Odmah se zapaža Južni Mesečev Čvor na Ascendentu u znaku Riba (u 12. kući) koji generalno opisuje želje Duše u prethodnim životima, a koje u njegovom slučaju postaju okosnica sadašnjem životu (konjunkcija sa Asc). Iskustva osobe su bogata duhovnim doživljajima dok Severni Čvor u Devici (6. kuća) ukazuje na put razvoja koji je vezan za druge (konjunkcija sa Desc), lečenje i služenje. Duša ili Pluton je u Blizancima u 3. kući, u retrogradnom hodu te je ovo Duša sa potrebom da uči, koja je jako radoznala i koja ima snažne misaone procese i ideje, možda i iscrpljujuće (oboleo je od raka usled iscrpnog istraživanja i nezdravog emotivnog života). Pluton je u kvadratu sa osom čvorova koja pokriva osu Asc/Desc, što je „izuzetak od pravila“ u evolutivnoj astrologiji. Ova konfiguracija opisuje ne-integraciju iskustava, napetost energija i borbu Duše za spojem Duha (JMČ u Ribama) i tela (SMČ u Devici). To je na kraju i opis njegove istinske vere, ubeđenja, životnog puta. Da je u tome uspeo potvrđuje dispozitor Plutona, egzaltirani Merkur u Devici (dispozitor SMČ) na 28º koji je u trigonu sa drugim vladarem Ascendenta (Neptunom u Biku u 2. kući,  dispozitorom JMČ). On je uspeo da materijalizuje svoj mit i da integriše svoja tri dela sebe (telo, dušu i duh). Pluton, takođe ima jako dobar trigon sa Suncem i Uranom, čineći osu polariteta Plutona (3º Strelca u 9) prohodnijom i lakšom jer je pozitivno prisustvo svesti (Sunca) i inovativnog dela na nivou podsvesnih težnji i dalekih memorija, olakšalo put tranformacije i ispunjenja misije.

Da je spojio svoja 3 dela sebe ili 3 života (prošli, sadašnji i budući) potvrđuje i Jupiter u Vagi koji je vladar Asc (sadašnji život), kuće svrhe (9.kuće ili budući život) i koji je u sekstilu sa Mesecom u Lavu u 6 (vladar 5. kuće ili prošlog života).

Nezaobilazni Hiron je na 23º Blizanaca na samom vrhu 4. kuće u kvadratu sa Merkurom u Devici (sa svojim dispozitorom) te je ovo slika i njegove jake opčinjenosti idejama i postulatima Homeopatije (kvadrat) na čijim je temeljima (vrh 4. kuće su temelji) krenuo u dalje istraživačke radove „tretirajte pacijenta a ne bolest“.

Tražio je potpuno prirodne i čiste preparate, neškodljive, što je sve opis egzaltiranog Merkura u Devici (vladara SMČ što je zadatak u ovom životu, koji je na kraju ispunio – trigon Neptun ili on sam). Zna se da homeopatski preparati sadrže u sebi informacije bolesti (delovi virusa i patogenih bakterija) i sastojke životinjskog porekla, što je Hiron u svojoj simbolici (animalni deo).

U periodu od septembra 1928. do avgusta 1935. godine, što je gotovo 7 godina otkrio je ukupno 38 biljaka koje u sebi nose isceljujuće vibracije. Primećujemo ponavljanje broja 7, što je inače broj Urana (otkrića). Njegov Uran se nalazi u 7. kući i na 7º 7. znaka i vlada njegovom 12. kućom koja nosi opis prošlog života iz ugla kraja te je vrlo verovatno da se bavio nečim za dobrobit drugih, a što je bilo u domenu isceljivanja (Uran živi u Veneri u Devici). Interesantno je da je njegov Uran u egzaktnoj konjunkciji sa mojim vladarem 9 i vladarem SMČ (smislom i zadatkom) kao i sa JMČ (potrebama i željama Duše). Tu je i njegov vladar Ascendenta, Jupiter u Vagi i moj suvladar Asc Jupiter u Vagi. Njegov Ascendent u znaku Riba je na mojoj Fortuni koja simboliše naš eterični nivo (simbolika biljaka). Zaista jako me je inicirao i inspirisao njegov posvećenički rad. To potvrđuje i progresija njegovog horoskopa, tačnije pozicija progresirane Venere koja je dispozitor vladara Asc, na 22º Vodolije i koja je došla u konjunkciju sa mojim Ascendentom. Njegov progresirani Ascendent na 15º Lava u trigonu je sa mojim Mesecom (vl. 5 i 6). U direkcijama se njegov Mars, koji je vladar 8. kuće istraživanja, nalazi na mom natalnom Kironu u 1 (simbolka isceljivanja i samoisceljivanja), a Uran je u direkcijama došao u sekstil sa mojim natalnim Mesecom.

Otvorila sam i Davison i uočila da se dispozitor vladara njegove prve kuće nalazi tačno na mom heliocentričnom Merkuru, na 29º Vage pri čemu je svaki 29º u heliocentričnoj astrologiji, kanal.

Oba vladara prve kuće u Davisonu su u konjunkciji preko dispozicija i u trigon/sekstilu sa osom Asc/Desc. Odnos je ipak stariji od nas. On je prikazan Asc u znaku Vodolije na 29º na kome se sada nalazi moja progresirana Venera, koja je jako bitna u svim mojim astrološkim i drugim istraživanjima i pisanjima (vladar 3 i 8). U direkcijama, moj Mars (vl dir Asc) je došao egzaktno na natalni Mars Bach-a, na 22º Škorpiona (vladara njegove kuće istraživanja – 8 i uklještenog Ovna u 1). Dakle došlo je vreme da se sretnem sa njegovim životnim delom.

Metod Solarizacije u astrološkoj simbolici

Prvih 19 biljaka otkriveno je tokom nekoliko godina dok je drugih 19 otkriveno tokom samo nekoliko meseci. Broj 19 je itekako bitan jer u sebi sadrži odnos 12 zodijačkih znakova i 7 planeta (od Saturna do Meseca, po tradicionalnoj astrologiji) što se naročito odnosi na prvu grupu od 19 biljaka usled metode Solarizacije. Ta metoda je u simbolici stepena egzaltacije Sunca – 19º Ovna.

Jedna od prvih biljaka bila je Impatience ili Nedirak i postavlja se u vezu sa znakom Ovna i planetarnom prirodom Saturna (pripada 4. grupa po Bach-ovoj klasifikaciji temperamenta – Usamljenost). To je tipična slika Saturna u Ovnu koji je ni više ni manje vladar mog Asc i to baš na 19º Ovna. U ovoj simbolici pronalazim razlog svoje ushićenosti (uveliko pijem kapi ove biljne esencije). Između ostalog u vladaru mog Asc na stepenu egzaltacije Sunca živi moja natalna Venera (cveće), vladarka 3. kuće (pisanje, razmišljanje, učenje) i verovatno sam se zbog toga tako zaljubila u njih. Ništa me nije tako slatko obuzelo (pored astrologije) kao ova filozofija i nadasve efikasna praksa isceljivanja.

Eto i valjanog razloga da se upustim u opisivanje metode Solarizacije.

Do otkrića magije Sunčeve Metode ili Solarizacije, Dr Bach dolazi na osnovu sledećih zapažanja i potpuno jednostavnih testova. Ne treba zaboraviti princip jednostavnosti koji je njegov osnovni princip na kome je temeljio sva svoja istraživanja i isceljivanja:

1.    Isceljujući sastojci biljke su skoncentrisani u cvetu, ređe u korenju ili lišću. Daleko od svega, od laboratorija i instrumenata, negde na livadama galske zemlje, testirao je cvetove biljaka držeći ih na dlanu ili na jeziku, pri čemu je svojim telom osećao njihove vibracije i isceljujuće efekte. Dispozitor oba vladara Asc je Venera (cveće) u Devici (isceljivanje). Videli smo iz prethodnog navedenog da njegova Duša nosi sećanja na polju duhovnosti i isceljivanja.

2.    Testirao je rosu, prikupljenu sa cvetova za koju se smatra, po homeopatskim principima, da sadrži vibratorna iseljujuća svojstva biljaka. Bach je uočio da rosa koju je prikupio sa cvetova a koji su bili direktno izloženi suncu ima jača svojstva od rose koja je prikupljenja sa cvetova koji su bili u senci.

3.    Odustajanje od metode prikupljanja rose i zamena sa staklenom posudom i vodom sa prirodnog izvora. Bach je shvatio da je metoda prikupljanja rose suviše komplikovana (princip jednostavnosti je jak što je dispozitor vladara Asc, Venera u Devici) i odlučuje da pažljivo ubrane cvetove stavi u staklenu posudu popunjenu izvorskom vodom, koju je direktno izložio sunčevoj svestlosti, tokom nekoliko časova.

Na kraju testira vibratornu moć dobijenog preparata i dolazi do otkrića da je voda veoma „impregnirana“ moćima biljke. Otkrio je novu metodu ekstrakcije i impregnacije koju je nazvao Sunčeva metoda ili Solarizacija. Bio je jako zadovoljan svojim otkrićem i ovako je opisao svoje zadovoljstvo kroz spoj 4 elementa:

Zemlja da neguje biljku, od Vazduha da se hrani, Sunce ili Vatra da omoguće širenje njenih moći i Voda da sakupi i da se obogati korisnim magnetnim isceljivanjem“

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD