Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon project radionica „Uverenja o promeni“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o promeni“, koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 12. avgusta od 19 do 20.30h, u formi live webinara. Sa punim Mesecom u avgustu otvaramo se ka razvoju uverenja o promeni.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Rak

Mlad Mesec je uvek poziv da počnemo ispočetka i ovaj mlad Mesec u znaku Rak prati Letnji Solsticij. Započinjanje je u modi! Započinje se nova sezona, godišnje doba, nastupa LETO! Svaka potraga za oslobađanjem (od) prošlosti i fokusiranje na sadašnjost nikada nije bila veća, sigurna sam. Jupiter stvara divan akcioni aspekt, kvadrat ka Suncu i Mesecu donoseći mnoge prilike i optimizam za naš sto. Lična istina je najdragoceniji imetak u ovom vremenu! Toliko dobrote imamo priliku da podelimo u ovom vremenu!

Svako astrološko tumačenje je zapravo dekodiranje, prevod specijalnih planetarnih kodova i poruka univerzuma kako bi nam bilo lakše da se energetski pripremimo i iskoristimo prednosti kosmičkih poravnanja. Na nebu pred nama je mlad Mesec u znaku Rak 29. juna, kome je prethodio Letnji Solsticij ili najduži dan, a najkraća noć na severnoj hemisferi i zimska kratkodnevica na južnoj hemisferi 21. juna i obe snažno ukazuju na nove početke. Mlad Mesec je naravno novi ciklus i nova sezona unutar nas, kada sagledamo činjenicu da je u pitanju znak raka koji je kardinalni znak i onda naravno I uticaj solsticija, početak novog godišnjeg doba leta ili zime priznaćemo da je sve tako super uzbudljivo. 

Hajde da počnemo od mladog Meseca u Raku, broj datuma je 29 kada ovaj broj svedemo na brojeve 2 i 9 dobijamo 11 što je dvostruka jedinica ili potvrda duplog novog početka. Čak i numerološki kod u ovom vremenu odjekuje u bojama solsticija, a onda i mladog Meseca u Raku nedelju dana kasnije koji zajedno obećavaju izuzetno lepu novu energiju za razne početke.

Letnja dugodnevica varira sa datumom, ponekad je 20. juna, a nekada 21. juna. Ove godine, Letnji solsticij je bio 21. juna, tačno sedam dana pred mlad Mesec u Raku. Numerološki broj 21 je broj aktuelnog 21. veka, to je zapravo broj istine i radosti. Ovo nagoveštava da sledi veliko poravnanje sa istinom u narednih šest meseci dok ne dođemo do zimskog solsticija 21. decembra. Energija se podešava i rađaju se potpuno novi počeci. Pitanje je kako da prigrlimo ono što se pojavljuje pred nama? Šta je zapravo tačno i kako da dozvolimo istini da nas oslobodi? Baš zbog ovoga su bitni brojevi koji prate lunaciju jer osim što ukazuju na novi početak veoma je naglašen i način na koji doživljavamo istinu i kako se usklađujemo sa ovim sadašnjim trenutkom! Broj 29 je zapravo portal. To je glavni broj za podsećanje i podešavanje na sadašnji trenutak. Broj 29 je broj zaokruženja, sagledavanja, sublimacije, mogućnosti odlučivanja, prekidanja, široke svesti i obavezne prisutnosti. Biti u sadašnjem trenutku i ne razmišljati o sutrašnjem danu ili o juče, to je zadatak i svrha broja 29.

Dakle, prošlost i budućnost su nebitni kada jesmo u ovom trenutku i tako se prepuštamo. Oslobađanje od svojih nevidljivih, a tako snažnih vezanosti, navika i naučenih obrazaca vezanosti bilo da su u pitanju emocionalne vezanosti ili fizičke vezanosti, sada su u punom jeku, otpuštamo se u velikom stilu. Zaista je veoma važno da u ovom vremenu iskoristime podršku neba i uradimo što je na nama jer će već uskoro, krajem jula i u avgustu doći do velikih prevazilazaka i energetskih proboja koji će se aktivirati iz odnosa Saturna i Urana koji ovog puta inicira i pokreće Mars.

Sada je veoma važno da shvatimo važnost ove lunacije. Sada je vreme da zapravo postavimo binu, pozornicu, bukvalno da postavimo novi sto, potpuno nova jela i recepte, novo cveće na sto. Kakav je to vaš Švedski sto. Kakva je vaša porodična trpeza? Šta to sve imate da ponudite od sebe. Koji je to vaš najveći kvalitet? Da li ste u stanju da od najšarenijeg, gastronomski najbogatijeg Švedskog stola zadržite protočnost vašeg organizma, vašeg energetskig tela, da zadržite bistre i čiste vode unutar vašeg emocionalnog bića? Da li znate to da uradite? A da li primenjujete to znanje? Sada je idealno vreme da postavite svoj sto za narednih nekoliko meseci. Postavite sve ono što zamišljate je divan, predivan trenutak. Dakle, rak je specifičan po tome što ima svoju snažnu ljusku, zaštitu, ali unutra, dublje, ispod ljuske je osećaj, majka, hrana, dom, bliskost. Rak je veoma sposoban da izrazi svoju osetljivost, ljubav i ljubaznost po kojoj je takođe poznat, a zatim i da okrene drugu stranu, stranu senke kada se može strmoglavo povući i to ne zbog zaštite sebe, već zbog unutrašnjeg osećaja ranjivosti inicirane izlaskom napolje, izvan ljuske. Ujedno, usled straha koji se javlja događa se projekcija napada i/ili nesigurnosti.

Kod svih nas postoje ove dve strane u nekoj oblasti života. Sigurno je da ne želimo da se krijemo ispod ljušture da bi izbegli da živimo svoj život, da se ispoljavamo, izrazimo, postojimo. Ne želimo da stavimo glavu u pesak. Mi hoćemo da koristimo tu sigurnu luku, kućicu, ljušturu, tu školjku, mi hoćemo da imamo zdrave granice. 

Ovo su odlike ovog vodenog znaka, prvog od tako emotivnih vodenih znakova Rak, Škorpija, Ribe. Ukoliko smo i sami vodeni znak u znaku ili podznaku ili nam je na neki način naglašen ovaj znak naša priroda može biti aktivirana. Naša priroda može biti pozvana na suptilna podešavanja, možemo osetiti bezuslovnu ljubav, bliskost koja hrabri za otvaranje, možemo se zaista osetiti povezano tu unutra, u srcu sa drugima.

Naravno, nije obavezno da budemo Rak u horoskopu da bismo ubrali plodove ovog nebeskog događaja. Mlad Mesec se dešava negde u našoj natalnoj mapi, baš tamo gde se nalazi znak Rak i na naš specijalni način uticaće na nas. Aktiviraće se energija mladog Meseca u određenoj oblasti našeg života zavisno od kuće u kojoj se nalazi i/ili zavisno od planeta u našoj karti koje aspektuje ovaj događaj.

Glavni simbol za znak Rak je zapravo majka. Rakom vlada Mesec tako da Mesec predstavlja tu hranljivu saosećajnu energiju. Svaki put kada je mlad Mesec dođe putem mesečevih ciklusa do znaka Rak aktivira se božanski ženski princip, Yin energija u svima nama, uzvišena ženstvenost, majčinska energija se aktivira u našim srcima. Poziva nas ovo vreme na potpuno suptilan način da se upustimo u kontakt sa slatkoćom sopstva, da se uputimo u život sa nežnošću, sa brižnošću, sa ljubaznošću i sa radošću koja prati sve one radosti bezuslovnog davanja ljubavi i nesebičnog deljenja našeg srca i spajanja finim nitima sa drugima na polju najfinijeg tkanja. Sada je vreme da se preselimo u taj centar srca, vratimo se kući, sebi. 

Znak Rak vlada našim domom. Prirodno vlada četvrtom kućom u astrologiji što predstavlja kuću gde živimo sa našom porodicom, našu primarnu porodicu i našu genetsku pozadinu. Bukvalno kako se osećamo kod kuće. Rak veoma intiman, privatan, znak okrenut ka unutra, znak emocionalne sigurnosti. Tako vreme mladog Meseca u Raku svake godine donosi iznova kontakt sa tim podsvesnim delom, sa osećanjima. Naše raspoloženje može biti vrlo naglašeno i javlja se potreba za više empatije. Možemo biti ranjiviji, ali možemo i osetiti porast intimnosti. U osnovi naša osećanja su pojačana i mnogo više pažnje posvećujemo unutrašnjim pitanjima, domu i porodici, hrani i pripremanju obroka i svemu što naš život čini našim, tako domaćim, toplim, ušuškanim i ukusnim. Postoji taj opšti utisak da se osećamo dobro, sigurno i zbrinuto, gde se ističe ovaj osećaj sigurnosti koji je posebno je važan. 

Mlad Mesec u Raku se dešava na 7. stepenu znaka Rak što astrološki nameće temu partnerstva, ljubavi, najpre sa sobom, a odmah zatim i sa svojim bližnjima. Ovo je takođe broj koji ukazuje na izlazak u javnost. Numerološki 7 je broj inspiracije ili istraživanja da zaista dublje uđemo u temu i dozvolimo sebi da na tom dubokom nivou intuitivno budemo inspirisani. Dakle ovo vreme nas inspiriše da volimo, inspirisani smo takođe da se fino hranimo i pohranjujemo sebe i druge i da ove teme unesemo u svoj život.

Mesec i Sunce obrazuju egzaktan kvadrat sa Jupiterom. Jupiter je na sedmom stepenu znaka Ovan, a Sunce i Mesec na sedmom stepenu u znaku Rak tako da je aktiviran veoma intenzivan odnos među ovim beneficima. Jupiter naravno uvek govori o ekspanziji u radosti pa nas i zove kroz ovaj kvadrat na aktivaciju. Kvadrati nas uvek zovu na akciju, vuku zapravo u obavezno probanje kako bi napravili taj željeni trigon. Pozvani smo da se zaista fokusiramo na ono što nam donosi radost. I to preko osećaja. Jupiter donosi zaista osećaj proširenja našeg horizonta, naše perspektive, polja sagledavanja, viđenja ali i uverenja šta za nas znače sreća, sloboda, istraživanje i avantura. Jupiter voli da istražuje, voli da uči. Jupiter kvadrat Sunce i Mesec nas čini srećnim, potpuno okrepljenim, ali i jakim kako bismo mogli da aktiviramo taj pozitivan tok energije i dozvolimo da nas optimizam nosi kroz sve izazove. Zato se uvek naša perspektiva zapravo, prevazilazi i proširuje, prebacujemo se na veći pogled sa Jupiterom.

Jupiter je u Ovnu tako da se sve uklapa sa energijom novih početaka koji odzvanjaju mladim Mesecom i Letnjim Solsticijem. Postoji čak i nova energija u vidu direktnog ubrizgavanja (čitaj TURBO) obzirom da se glavni aspekt ovog mladog Meseca, ovaj dvostruki kvadrat sa Jupiterom iz Ovna dogodio bukvalno četiri lučna minuta pre lunacije, što ga zapravo čini prvom naznakom mladog Meseca. Baš zbog ovoga, otvorimo se, dozvolimo optimizmu da nas nosi kroz svaki trenutak! Takođe, vrlo je važno sa Jupiterom poneti i koristiti dosta svesti da ne preterujemo sa stvarima i projektima koje radimo.

Bolje je da radimo stvari umereno, pa da se lepo fokusiramo na svaki projekat, na jedan po jedan projekat kako bismo na najbolji način iskoristili ovaj veoma moćan tranzit. To može biti jako okrepljujuće i pozitivno kada ostanemo fokusirani i disciplinovani i dozvolimo da nas pozitivnost podržava i ljuljuška dok se krećemo kroz sve što se istražuje u našem životu i što se pojavljuje u našem životu.

Mars kvadrat Pluton je važan, aspekt moći. Mars na 25. stepenu Ovna u sopstvenom sedištu kvadrat ka Plutonu na 27. stepenu znaka Jarac. Mars u sedištu se čini veoma jakim i energičnim, on nas raspali ovom ciljano usmerenom energijom, onda tu dolazi Pluton sa kvadratom, donosi neku posebnu snagu i vođstvo. Kroz ovaj kvadrat otvara se jedinstveno polje energije kojom zaista možemo stvoriti ogromne rezultate! Kvadrat nas aktivira tako da možete postići toliko toga u ovo vreme. Upravo Mars kvadrat Pluton će pomoći ovoj unutrašnjoj napetosti koja može da nastane sa centra našeg bića. Duši i telu je samo potreban odušak, ventil tako da je potrebno da usmerite svoju strast u kreativnost, u projekte, u fizičko kretanje. Samo nam je potrebno dobro kanalisanje. Možemo ovu energiju investirati u novi poslovni poduhvat. Osetimo tu unutra to je ono što znamo i osećamo da moramo, a mislimo da ne smemo, da nam još nešto fali, da nije dovoljno, da nismo dovoljno. U svakom slučaju moraćemo da se kanališemo energetski, da iskoristimo ovu snažnu vibratornu lavu i otkrijemo pravu istinu da zapravo imamo hrabrosti za to.

Dobra vest je imamo veliku podršku sa leđa, zapravo Mars obrazuje sekstil sa Saturnom u Vodoliji što nas na poseban način oslobađa od straha i napetosti, smirujući nas. Ovo je aspekt koji bukvalno najbolje pomaže kod snage volje i koncentracije, ali i strpljenja. Ovaj aspekt nekako kao da drži smetnje i blokade  na odstojanju pa mi možemo da završimo, da ostvarimo svoje ciljeve. Ovo je divno vreme za strpljenje i strpljive, za kontinuirano i mirno obavljanje posla i to tako da nam apsolutno ništa ne ometa tok. Dakle, Saturn u ovom vremenu zaista pomaže u smirivanju kvadrata između Marsa i Plutona. 

Venera iz Blizanaca obrazuje egzaktan sekstil sa Jupiterom u Ovnu što je takođe izuzetno važan podržavajući, prelep aspekt u ovom aspektima nabujalom vremenu. Venera je na 7. stepenu baš kao i mlad Mesec u Raku čime obrazuje fin podržavajući polusekstil ka svetlima. Ovo je svakako aspekt koji donosi progledavanje i to na bolje a naročito u partnerskim odnosima. Određene istine su tu da ih zagrlimo kao majka svoje čedo. Naglašene su bar dve prednosti u ovom vremenu kojim ćemo svi biti podržani, toliko topline, entuzijazma i sreće, radosti i veoma aktivnog društvenog života. Možda otkrijemo neke naše duboke lične tajne ili nešto u vezi naših najbližih, možda i u vezi partnera. Uzmite ovo sa punim poverenjem i optimizmom, zagrlite to JER DANAŠNJI JUPITER SUTRA VREDI VIŠE, UVEK! Ovo je dan kada zaista možemo osetiti prihvatanje i velikodušnost. Naša potreba i želja je da se okružimo samo onim stvarima koje nam omogućavaju da osetimo stvarno zadovoljstvo i da nas uvek podsećaju na lepotu koju majka zemlja takođe predstavlja jer nam je sve ovo omogućila. Dakle, tu je ta vesela optimistična energija i što smo zahvalniji to ćemo više optimizma osećati u svom životu.

Ovde je i Merkur iz Blizanaca sekstil Kiron u Ovnu, to je zapravo uceljenje na nivou protoka između desne i leve hemisfere mozga da bi se stvorila potrebna ravnoteža neophodna za velike intuitivne veštine, za onaj deo gde znamo šta tačno da kažemo i kako da odgovorimo ljudima čak i ako ne znamo ništa o njima. Jedostavno, ovo je aspekt koji donosi čistu veštinu u komunikaciji, veštog govornika, jer slušamo svoju intuiciju. Ovim aspektom dobijamo tu izuzetnu sposobnost da stvorimo i prenesemo značenje onoga što osećamo ili stvaramo i to možemo lako da podelimo sa drugima. Reči koje leče. Prava reč! Kiron uvek donosi tu sposobnost da savetujemo i da se izlečimo, da znamo šta da kažemo. U ovom vremenu Merkurove aktivne komunikacije zaista nam je od velike pomoći da komuniciramo na veoma lekovit način.

Moguće je da osećamo umor od svih transformativnih događaja i promena koje se toliko najavljuju i opisuju, a kad pogledamo s prozora na spoljašnji svet opet ponavljamo u sebi ili naglas pitanje: Pa zašto se stvari nisu promenile. Verujte da je potrebno samo promeniti prespektivu. Setite se koliko smo samo čekali najavljivane događaje, a naročito oko 2012. godine kada se Majanski kalendar završio i ponovo počeo. Pa pola sveta je čekalo nešto poput kraja. To je zapravo trebalo da bude veliki pomak. Poenta je u tome da se ove stvari sporije kreću. Potrebno je da proširimo svoje vidike. Razmislimo o ovome kao o galaktičkom postepenom procesu, pronađimo smisao iz ove perspektive. Uzmimo takođe u obzir našu ličnu perspektivu vremena. Priznaćemo iz iskustva da je to zaista treptaj oka od 2012 do danas. Kada razmislimo o tome i na taj način sagledamo poslednjih 10 godina, nameće se istina da samo naš ego želi da ubrzava stvari jer se nije priključio, prilagodio i da onda ide u kritiku jer on sam ne vidi, nije u toku. Mi znamo da kada se prilagodimo novoj energiji, novom toku, novom saznanju, kada se uključimo, mi znamo da smo tek onda u stanju da vidimo sve te stvari koje se dešavaju, jer smo i mi deo tih događaja.

Postoji jedan veliki nemir koji se dešava u svetu, pa se s pravom pitamo šta je dobro? Naravno da možemo da osetimo u svom srcu i znamo da se neki ljudi oko nas osećaju isto kao i mi, a neki ne i to je potpuno u redu. Znamo da svako ima svoju vremensku liniju - granicu, koja ponekad nije na mestu gde se trenutno nalaze i to je takođe sasvim u redu, to ne znači da moramo da patimo samo zato što se drugi još uvek poistovećuju sa patnjom. Ovo je opet lekcija za nas o sposobnosti da volimo druge i da ih prihvatimo što znak rak i predstavlja. Ovo je lekcija o bezuslovnosnoj ljubavi,da ne bežimo od srca i osećanja i zabijamo glavu u pesak. Samo je potrebno da se setimo da smo mi na čelu promene, ova inkarnacija je NAŠA i to znači da moramo da se isključimo iz energije koja se ne usklađuje sa tim. Dakle, rak predstavlja prošlost koju znamo, predstavlja porodicu, našu lozu, naš genetski kod, naš dom, naša emocionalna sećanja. Dakle, sada kada je mlad Mesec u Raku možemo lakše da zasečemo, ukrojimo put koji ranije nije generisan, a upravo to radite sa svakim početkom. Činjenica je da ćemo morati da pronađemo put do tamo kroz našu intuiciju, kroz jasno znanje da je 2 i 9 = 11 koji ukazuje na podršku koja leži u potpuno novim akcijama, stvarima, načinima.

Toliko toga se dešava tokom ove dinamične lunacije u kardinalnom znaku, na samom početku leta! Svi aspekti su tu da nam pomognu da napravimo ove nove modele, da napravimo nove pokrete... Ukoliko se odamo velovima sećanja i nekih ko zna kojih i čijih strahova od neuspeha, od početka, od novog, pa odlučimo ipak sa sačekamo spoljašnju okolnost da učini da se mi osećamo na određeni način čekaćemo još poprilično. Ili pak “brižno” čekamo da proverimo i dokažemo da smo se svi ukrcali I da se svi krećemo u pravom smeru, opet pričekaćemo prilično dugo, jer je to zaista apsolutno obrnuto od toga kako ovaj energetski kovitlac funkcioniše. Ukloko sada želimo da počnemo da koristimo ovu energiju novih početaka pre svega je potrebno da se ujedinimo sa frekvencijom koju želimo da vidimo da se reflektuje na nas, da postanemo jedno sa svojim odrazom, refleksijom toga što hoćemo, što nam je potrebno! Dakle, ne čekamo da nam taj odraz - refleksija prvo kaže kako da se osećamo - ovo je zaista ključno. Ukoliko neko ko čeka okolo da dobije dokaz o odrazu koji želi da vidi, on zapravo ne učestvuje u samom procesu stvaranja. Zato ponovo počnimo sa frekvencijom koju želimo da vidimo da se reflektuje nazad na nas, umesto da čekamo da nam odraz prvo kaže kako da se osećamo. Dakle, postoji to stanje osećaja koje je Rak, vodeni znak koji je na prvom mestu, a onda nam misao tu pomaže da to manifestujemo i onda svedočimo kako nam se mnogo puta reflektuje u tom procesu stvaranja. Proces stvaranja se reflektuje unazad. Sve se ovo prvo dešava na podsvesnom nivou. Gde smo zapravo pravi mi. Ovde su programi koje koristimo u pozadini, kojih nismo ni svesni, a kamo li činjenice da se oni poravnavaju sa određenim frekvencijama, a zatim da su u stanju da budu alhemizovani i to tako da osetimo taj unutrašnji mir. Bukvalno mi uzdižemo svoju percepciju i zaobilazimo sve programe koji nisu bili podrška. I onda kroz tu radost osećaja frekvencije koju želimo da vidimo reflektuje se na nas, otelotvorujemo te frekvencije, mi i počinjemo da vidimo više tih frekvencija oko sebe u svetu! Za razliku od podešavanja na kraj i propast i sumornost ili osećaj zaglavljenosti ili osećaj ugušenosti ili žrtvovanja na neki način, mi zapravo u svemu vidimo prilike koje dalje ne usklađujemo sa kolektivom (u smislu koliko je svet užasan i šta će se sledeće desiti) jer bi to od nas tražilo gubljenje vremena i energije na poznavanje ekonomije i ko zna šta još. Dobro je prepoznati da je ovo spoljni program sam po sebi, koji ne moramo da preuzmemo. Ne moramo da se uskladimo sa čekanjem da nam odraz u ogledalu ili negde oko nas kaže kako smo, gde smo i kako da se osećamo. Bukvalno potrebno je da kažemo HEJ, neću da stvaram slike o stvarnosti koja je predstavljena u medijima instruišući i govoreći mi šta da mislim i osećam. Problem je jer se mi zalepimo preko refleksije na tu misao i osećamo se loše i onda se ovo pretvori i u osećaj da teko treba. E pa ovo nije način da živimo svoj život. Dakle, ako u svom životu slušamo mnogo spoljašnjost i to utiče na naš trenutak, dan život, sada bi mogli da se osetimo veoma teško… Ovo vreme može više da liči na plimni talas vode nego na nežan mlaz tekuće, pijeće, okrepljujuće vode ili prelepo spokojno jezero. Kada počnemo bilo šta iz spoljašnje perspektive i dozvolimo tom pripovedanju da diktira frekvenciju koju osećamo, mi gradimo svoju stvarnost na tome. Zato se samo lagano vratimo nazad na 29. je 2 i 9 = 11, vratimo se na to biće u sadašnjem trenutku, na energiju solsticija, na nove početke i energiju mladog Meseca, na novo godišnje doba, fokusirajmo se na potpuno novi trenutak, na upravo sada! I onda ono što doživmo je zapravo zasnovano na stvarnosti. U ovom vremenu od velike pomoći nam može biti energetska tehnika aktivacije i usklađivanja putem tapkanja timus tačke.

Bukvalno je ok biti isključen iz spoljašnjosti do mere da toga nismo ni svesni. Možemo biti svesni nečega, ali zapravo nismo emocionalno vezani za ishod, tako da ostaje mnogo toga na šta možemo da se uključimo. Takođe, još jedan način na koji možemo da pomognemo sebi je da se zapitamo: Pitam se kakav je osećaj biti srećan? Pitam se kakav je osećaj biti motivisan? Ovako ćemo početi da zračimo tom frekvencijom. Bukvalno ćemo ga otelotvoriti jer postavljamo pitanje - pitam se kakav bi to osećaj da mogu da kažem da ga osećam. U vremenu i sami ćemo se pitanjem kakav je osećaj biti ta stvar koja će nas dovesti u to vibraciono stanje, pretvarati u to. 

Sada je veoma važno ovo dobro shvatiti i prihvatiti, jer mi smo na pragu stvaranja novih sistema koji nikada ranije nisu bili dostupni na Planeti zemlji. Znajući da sve počinje iznutra i da ima toliko kreativne energije koja je zapravo dostupna, kod nas se javlja želja da nahranimo sebe tom energijom kako treba. Želimo da nahranimo sebe energijom u kojoj želimo da živimo, ovo je LJUBAV! Refleksija! Samoodnosnost! Zaista je važno da proslavimo činjenicu da postajemo svesni svakog trenutka, jer nam to omogućava da sanjamo. Omogućava nam da odlučimo šta želimo da kreiramo, a ne da nam se kaže šta nam dolazi, kakvo vreme, kakva ekonomija, kakvi nameti... Samo treba zapamtiti da smo slobodni da stvorimo svet koji želimo u svom životu. Možemo da napredujemo, možemo da budemo uspešni, možemo da stvorimo divne nove stvari u ovom vremenu! 

Ispričajte sami sebi tu priču, tu bajku! Ne nasedajte na tuđu priču kako treba i ne ostajte bliski sa tim. Budite u toj protočnosti ljubavi i saosećanja i ljubaznosti i uzbuđenja. Iskoristite snažnu pokretačku Marsovu energiju sa Plutonom da se zaista osećate osnaženo. 

Dozvolimo iskrenoj ljubavi i radosti života da nam daju taj zamah, vetar u leđa za nove početke u ovom trenutku. 

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD