Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon project radionica „Uverenja o promeni“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o promeni“, koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 12. avgusta od 19 do 20.30h, u formi live webinara. Sa punim Mesecom u avgustu otvaramo se ka razvoju uverenja o promeni.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za mlad Mesec u znaku Rak

MLAD MESEC 

Faza u kojoj  Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između Luminara iznosi 0 lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je. Mlad Mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, Afirmacije, Zakon privlačenja, meditaciju kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Jako je važna ova stvaralačka energija, sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, shema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Ne stupati u rasprave, uviđajnost i ne primanje k srcu je rešenje, jer vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD! Takođe, može se praštati, oslobađati od štetnih navika, kompleksa... Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje - alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

Ovo je vreme ko-kreacije i zato je veoma važno da tek u stanju opuštenosti, lagano raspoloženi ulazimo u taj ples sa svojim snovima. Vreme je za stvarnu setvu onoga što je naša jedina lepota, dar, Istina nad istinama. Svi snovi o budućnosti su angažovani i zato je važno pročistiti misli, naše reči, pisane ili usmeno izgovorene, rasteretiti sistem blokada, prepreka i nemogućnosti, zameniti ga čistim poljem koje je baš sada spremno za novu setvu za potpuno nove nas u budućnosti.

MESEC U VODENOM ELEMENTU U ZNAKU RAK

Mesec tranzitira svojim hramom, toplim domom u znaku Rak, poljem emocija, vodenim elementom, ujedno budeći kardinalnu energiju promena u nama. Osećanja su veoma naglašena, emocionalna sećanja naviru, možda i previše. Senzitivnost, empatija, saosećanje, intuitivnost su veoma izraženi u ovom periodu. Kanalisanje ide kroz emocije za druge ljude, utopite se u njihova osećanja, osetite koje su to njihove emocionalne potrebe. Nemojte se fiksirati samo na svoje emocije. Možete postati iscelitelj jer umete da se rasplinete, granice su se raspustile, vi ste oni, oni su vi. Ujedno, setite se i te kardinalnosti, kreirajte granice za sebe, bez diskriminacije ili uvrede, odlučite sa kim se pripajate i zašto, poštujte druge ali i svoje pravo na svoj prostor, intimu, izolaciju.. 

Uradite nešto iz zemaljske simbolike kako biste stvorili stabilne granice, ponekad je dobro jesti čvrstu hranu, za balans vodenog, bezgraničnog, lelujavog osećaja. Uradite nešto samo za svoju dušu, nešto što baš volite (tretman lica, masaža tela, umesite hleb, napravite ručak, skuvajte supu kao mama…) Mesec najviše voli vodu pa tako probajte preporučeni ritual - vodeni dan ili bar neka to bude tečni oblik namirnica kako bi omogućili što lepši i lakši protok emocija. Ne utapajte se u alkoholu, niti preterujte sa dubokim meditacijama. Dugo banjanje u kadi i vodene aktivnosti nisu preporučene u ovom periodu. Mesec otvara veliko polje emocija kod svih nas i ta otvorenost omogućava nam da primimo nove informacije, navike, da iskreiramo, kao i da otpustimo sve što nam više nije potreba i ne služi nama...

POSVEĆENI RITUALI

Veoma je važno u ovom vremenu koliko su naše vode NAŠE, koliko su čiste, koliko znamo svoje potrebe, koliko imamo razvijen osećaj za sebe, koliko smo u stanju da praštamo, jer sve što se sada podigne dolazi da bude osvešćeno, prihvaćeno i oprošteno! Tek kao takvo biće mirno i zagrljeno, a mi možemo olakšano u miru nastaviti putem svoje svrhe ka ciljevima.

Molim te, Hvala, Izvini i Oprosti su magične reči ovog perioda treba ih ponavljati sebi, u sebi bezbroj puta. Osvestiti potrebu da kroz naše telo i dušu teku čiste vode i zato treba se izviniti i oprostiti sebi čak i što nam pada na pamet nešto što bi nas isprljalo, zamutilo.

Zatim okupajmo najpre sebe sa bezbroj reči Volim te i Grlim te ljubavlju!

Učinite da jedan mali detalj savršenstva, okupajte toplinom i zagrlite nežnošću čitavo vaše biće, posejte to seme darivanja i zagrljaja.

Da vaš svaki najmanji gest bude vaš potpis, kap vode u moru, nota u ariji. Neka to bude nijansa iz duginog spektra, ali ona naša, lekovita, fontana mladosti, nešto što će vam nahraniti dušu bez mrve hleba i kapi vode. 

VODENI DAN - investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Ovo je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog sočnog voća ili povrća (ne kombinujte istovremeno ova dva).

TEMELJNO TUŠIRANJE SODOM BIKARBONOM sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja, oslobađanja, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru.

RITUAL ZAHVALNOSTI – Poznato je da u strukturi vode postoje dva atoma zahvalnosti (H-vodonika) i jedan atom ljubavi (O- kiseonika) i to da tek kada se nađu zajedno mi dobijamo pravo stanje balansa. Lako je negovati ljubav koja već postoji, ali postoje mesta i odnosi gde je potrebno to naučiti. Ukoliko vam je ponekad teško da shvatite zašto bi uopšte nekoga mogli voleti, probajte sa druge strane medalje. Zapitajte se na čemu bi mogli da budete zahvalni toj osobi, odmah ćete osetiti olakšanje. Isto tako i osećaj ljubavi će sa vremenom lakše doći. Proces rituala zahvalnosti zapravo pročišćava naše emocije i omogućava da bliskost raste i razvija se. Upravo zbog ekspanzije naše bliskosti sa sobom veoma je bitno negovati Mesečev trougao nežnosti sadržan od ljubavi i dvostruko više zahvalnosti. Na ovaj način omogućavamo intuiciji da nas vodi, bira za nas najbolje iz polja svih mogućnosti i sprovodi u materijalizaciju.

ODMOR je neprikosnoveni lek, telo je veoma senzitivno i ranjivo. Usporimo sad! Uradimo baš ono što i Sunce i Mesec, ostanimo mirni i zastanimo, zagrlimo se... Otvoriće se portal mogućnosti da uronimo unutra i da se odnegujemo, iscelimo specijalnim melemom istinom i stvarnošću.

VREME U PRIRODI, U BLIZINI VODE, Preporučujem obilazak jezera, reke ili okeana. Važno je biti svestan da Mesec energizuje vodu, puni je, veliča, pokreće Plimu, tako da naše emocije mogu postati znatno veće kada se približimo obezbeđujući tako savršene uslove za većinu emocionalnih detoksikacija - voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema.

BOSONOGA ŠETNJA duž plaže ili leškarenje ispod ponoćnih zvezda uz srodnu dušu dok vodite neiscrpan razgovar o nebeskim događajima, o magiji i čudesima svemira, o ljubavi i bliskosti.

MOĆ VIZUALIZACIJE - Osvestimo svoje darove, svoju inspiraciju, maštovitost. Prepustimo se. Osvestimo zatim svoje potrebe, želje. Sada možemo iskreirati most između želje i materijalizacije, kakav mi to želimo da bude naš život i gde želimo da idemo.

YOGA POLOŽAJ - Vriksasana Položaj drvceta

DUBOKA RELAKSACIJA – u spokoju sa sopstvom, svojim dubinama, možemo da se fokusiramo na duboko disanje. Sasvim lagano udišući ljubav i mir, duplo dužim izdahom otpustimo nagomilanu tenziju, napetost i sve štetno iz prošlosti, što nam više ne služi.

MEDITIRAJTE, dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da prepoznate bliskost u odnosima.

Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama! Osvestite bliskost sa sobom. Ukoliko ostanemo svesni, mi takođe dobijemo uvid i jasnoću o našim trenutnim okolnostima. Otvara se svojevrsna prilika da vidimo koliko smo daleko od naših ideala i ciljeva, tako da možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi ih postigli.

IZBEGAVATI LEKOVE, ALKOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE, sve što je toksično, što vas nadima ili teško varite.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD