Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Vaga

Pun Mesec je faza potpunog udaha Univerzuma. Punina je osećaj koji se prolama čitavom Vaseljenom. A šta je punina nego imanje? Pun Mesec nas podseća da imamo, da smo puni, da smo bogati i da je to naša prirodna sklonost. Podseća nas da delimo sva sećanja Univerzuma, da živimo sve realnosti i sve živote kroz emocije.Vrlina imanja se ogleda u sposobnosti davanja. Izuzetno je važno obratiti pažnju na naglašen vrhunac imanja, na koji nas sâm Univerzum podseća kroz čin primanja i davanja svakog Lunarnog ciklusa.

Pun Mesec je zapravo trenutak kada započinje proces, vreme za davanje, za svrsishodnost, trenutak kada se usklađujemo sa svojom misijom. Uključimo zato svest, dajmo jer imamo, jer to naš život i nas čini lakšim, slobodnijim, protočnijim.

Svaki izbor koji napravimo u ovom vremenu istovremeno transformiše, isceljuje stari obrazac i otvara polje za potpuno novo prihvatanje i novi let. Važno napraviti dobre pregovore, sklopiti novi odgovarajući dogovor, svakim našim svesnim izborom možemo da izbegnemo obrazac dosadašnjih izbora, neka budu bolji, kvalitetniji, lakši.  

Sunce i Mesec 16. aprila 2022 godine kreiraju moćan aplikacioni T-kvadrat sa Plutonom što dodatno pojačava moć i transformacioni karakter punog Meseca znaku u Vaga. Dobili smo priliku da odaberemo saosećanje u odnosu poređenje, saradnju u odnosu na sukob ega i takmičenje. Ukoliko je baš to tamo napolju izazov, pa hajde! Hajde da uđemo u cipele drugih ljudi, hajde da postanemo svesni koji su to strahovi koje konstantno potiskujemo, krijemo pod izgovorom da su to oni i da su njihovi problemi. Sagledajmo kad smo već tamo, koji su to naši podsvesni, nerešeni strahovi koji nas konstantno vrebaju iz svakog okruženja? Hajde da svesno prihvatimo ove darove, hajde da u potpunom miru priđemo ovoj aždaji, hajde da joj pružimo zagrljaj i ono što je baš njoj potrebno, a samo mi to imamo. Hajde da pripitomimo ovu neman, jer naša je! 

Izuzetno je moćan predstojeći pun Mesec u znaku Vage. Veliki energetski naboj se nakupio i dodatno puni, napaja pun Mesec i na taj način čini ovaj period veoma potentnim. Mnogo toga je na ovom tanjiru servirano, obilje, više vođstvo, ohrabrenje, dolazak sebi, ulazak u potpuno novi tok, ili na potpuno novi način sagledavanje života, ljubavi, smisla i planova. 

Sunce je egzaltirano na 26° znaka Ovan nalazi se na samom vrhu 6. kuće i govoriće o nekoj ličnoj isceliteljskoj hrabrosti, suočavanju i odluci, konačnosti, hrabroj transformaciji, novoj navici i isceljenju, pokretanju na lepše, bolje i lakše. Hrabra odluka o promeni sledi na nivou fiziologije, tela, zdravlja, isceljenja po pitanju posla, službe, zaposlenih, možete nabaviti novog kućnog ljubimca koji će vam definitivno izmeniti rutinu života.

Mesec na 26° znaka Vage na samom početku 12. kuće ukazaće na tendenciju promene i transformacije sa ciljem isceljenja i postizanje balansa u osećanjima u partnerstvu, u odnosima sa svima, sa svojim strahom, sa svojom senkom, sa svojim duhovima prošlosti, sa precima, sa dogmama, sa sa svojim demonima, sa neprijateljima, sa onim u šta verujemo, sa Bogom, tvorcem, sa psihom, sa SOBOM! Dispozicijom odlazi u egzaktu opoziciju, pa ovo mozemo nazvati sistemom ogledala, iluminacije. Svako naš udah može se odraziti na okolinu! Sve što osetimo, što predosetimo odraziće se na našu fiziologiju pa automatski ostaviti večiti trag, zapis na nesvesnom na psihi... Mi imamo moć, mi imamo svest. Preuzmimo hrabro, bez ega, bez traženja pravca i smera kako bi nekoga okrivili, opravdali, razrešili greha ili osudili. Ne glumimo sveštenika, tuđeg Boga. Preuzmimo odgovornost za sebe zagrljajem svega našeg u ljubavi, u radosti celine, a ne zatvaranjem u ćeliju, sa šibom za iskupljenje greha... Prihvatimo svoj osećaj, taj što se STVARA U NAMA, bol, patnju, napuštenost, odbačenost, trpnju, zlostavljanje, mobing, preuzmimo svesno, zagrlimo to sećanje jer je naše, od ko zna kada. Osvestimo na način Sunca! Baš kao što i Sunce svedoči mnogim nepravdama i velikim stvaranjima i ne ugasi dan, niti nas sprži od prevelikog uzbuđenja, već jednako vitalizuje, hrani i napaja sve. Sunce nam daje i Mesec, koji se na istom izvoru napaja, ali će svakoga iznutra, u mraku pitati kako se sada osećaš... Zatim se Sunce ponovo pojavi u svom svom svetlu, sjaju i veličini znajući svoju svrhu radosti stvaranja života, vitalnosti. Sunce zna da svakog dana ima mnogo onih koji su svojom voljom odlučili da jesu to od juče, ali da mogu da se promene sada, da mogu da odaberu šta će da zrače, da promene sutra. i da znate, svi imamo svoje Sunce, snagu volje i mogućnost izbora lepšeg za nas, harmonije! Ipak je Vaga zemlja na koje Sunce ume da se prizemlji. Upravo, tako i mi možemo da prihvatajući osećaj da stvorimo balans, harmoniju unutar nas, da odaberemo ko smo i ko želimo da budemo.. Zaista ova nova odluka mora biti lagana, zadovoljavajuća, namera treba da bude stvorena na osnovu osećaja o sopstvenoj vrednosti, o stvarnoj količini blagoslova i lakoće koje posedujemo, uz vođstvo svevidećeg, sveznajućeg vodiča u nama.

Znak Škorpiona na Ascedentu trenutka Lunacije za region Balkana obećava priliv energije koja ima moć da transformiše, da promeni, da prekine, da isceli na nesvakidašnji način. Ovo je energija koja ne preza od plivanja rekom predaka, jer ona sama je taj tok i toga je svesna, radi sa njim, iz te energije. 

BROJ 8. Datum lunacije u zbiru daje broj osam, takođe stepen na kom se nalaze svetla 26 svodi se na broj osam, tu je i ascedentom naznačen znak škorpiona koji je osmi znak zodijaka Evidentno je da će broj 8. naglasiti način protoka energije ove Lunacije. Naime, u numerologiji 8. je broj beskonačnosti i manifestacije. Broj 8. predstavlja izuzetnu energiju osnaživanja i podržava sve fokusirane napore i namere koji mogu da se manifestuju u materijalnom svetu. Njegova moć leži u sposobnosti da se manifestuje na svim nivoima, pa kada se pojavi broj  8 mi znamo da je izuzetna snaga kanalisana  za brzo ispoljavanje svega što je usmereno, jasno fokusirano, baš poput lasera, magneta.  Broj 8 pojačava sve na šta je fokusiran! Prisustvo energije Punog meseca, Urana i broja 8 usklađeno je direktno sa našim središtem, sa našim SRCEM i otelovljava sve osobine naše duše: bliskost, ljubav, nežnost, čulnost, osećajnost, zagrljaj, intuiciju. Naravno za ovo je potrebna naša puna, celovita energija, hrabrost, snaga i njeno ispoljavanje, zauzimanje za sebe, za svoj život i sjaj, plemenitost, potrebe duše... Ovaj kanal je toliko moćan da može da pomeri čitavo čovečanstvo u našu sledeću fazu, gde je fokus, vrh usmeren na bezuslovnu LJUBAV. Naravno, svaki proces porođaja, rađanja, postajanja, materijalizacije je bolan i uzbudljiv u jednakoj meri. Ovaj konkretno označava prevazilazak, preobraćaj sa „sada“ na  „novo sada“. Bićemo podržani i/ili prinuđeni da „pustimo“ ono što ne služi našoj najvišoj i najboljoj svrsi, što ne služi našoj evoluciji, bilo da su to toksični odnosi, zastareli načini razmišljanja ili navika da umanjujemo našu pravu svrhu. Svi do jednog se susrećemo licem u lice sa tačkom ponovnog otkrića, a vreme je SADA!  Zato, hajde da svi zajedno projurimo kroz ovaj energetski kovitlac, buru, oluju, grmljavinu, uragan!  

Ovde važnu ulogu ima kreativni Mars iz Riba koji je vladar Ascedenta i vladar Sunca i Kirona u Ovnu. Nadahnut i motivisan na isceljenje na potpuno novi kreativan način Mars u Ribama na vrhu 4. kuće nas sve poziva da proširimo mogućnosti svog dejstva! Možemo baš sada to duboko ukorenjeno, na dnu zakopano uverenje, učenje ili strah od nepoznatog, spiritualnog, magičnog, uzvišenog da pustimo i oslobodimo iz nas i to na potpuno nesvesnom nivou. Mars obrazuje širi sekstil sa Merkurom i Uranom, kao i širu konjunkciju sa egzaltiranom Venerom. Univerzum je preuzeo štapić, jednostavno pustimo da nam se promena događa PRIHVATANJEM! Naš posao je MIR; HARMONIJA, BALANS koji se najpre zavređuju kvalitetnim odmorom, dubokim meditacijama i bezuslovnom ljubavlju prema sebi. Odavde mi smo veći dobročinitelji, ktitori, investitori i davaoci nego što uopšte možemo da zamislimo, za više dobro!     

Znak Vage će uvek predstavljati balans unutar celine, harmoniju, odnose svake vrste, kako ljubavna, tako i poslovna partnerstva, sa javnošću, sa pravdom, sa diplomatijom i pregovorima. Ova, 2022. godina u samom ispisivanju brojeva nas podseća na ravnotežu i fenomenalni sled događaja, na podvlačenje crte, ali i uvećanje, na zaokruživanje na veće celo, na odluku, na potpunu odgovornost, ali i na suštinsku vrednost, lakoću, lepotu u istini. Broj dva (2) se zapravo tri (3) puta ponavlja, naglašava na Jupiteranski način, a predstavlja naše odnose i pripadnost, kako se konektujemo, koliko smo povezani na nebo, na izvor, na svoje Više Ja, ali i kako osluškujemo svoje telo, partnera, to na šta se konektujemo, kakvu to energiju gajimo i unosimo u sebe, kakav je osećaj u telu, šta kaže onaj nepogrešivi deo nas INTUICIJA. Simbolika trostrukog ponavljanja uključiće sjajnu energiju Jupitera čija je uloga tokom ove godine baš kao i on nesaglediva, a najpre potpuno intuitivna.  

Mesec i Sunce obrazuju aplikacioni T kvadrat sa Plutonom tako da je promena, potpuna transformacija zaista neophodna svima na nekom nivou. Tokom ovog vremena može se javiti osećaj da raste jaz u odnosima, stvara se procep kroz poređenje, upoređivanje, takmičenje sa drugima, pa makar to bile neke potpuno daleke filmske dive ili pak naše najbliskije osobe. Ovo naravno stvara prostor za kritiku, a to nam uvek menja energiju, oduzima je! Naravno univerzum nam je ostavio idealno rešenje za ovu priliku, a to je jednostavna substitucija. Vratiti se sebi, ući unutar sebe i na tom mestu napraviti odluku o udobnosti, lakoći. Ovde je potrebno napraviti kratki dijalog po sistemu raščlanjivanja, razdvajanja radi sagledavanja. Jednostavno unutar sebe napravimo kratku anketu Da ili Ne. Kakav god da je vaš odgovor, sada svesno znate da je vaš, ali takođe ovde možete proširiti svoju svesnost o lakoći i udobnosti. Ula- la! Sunce iz Ovna osvetljava naše potrebe Mesec iz Vage da podržani sobom i svojom odlukom o lakoći i udobnosti izađemo u javnost, da izvedemo stvarne sebe, sređene, odlučne i celovite iz sebe! E sada, možda i najvažniji deo: Osvestimo da naše udobno i lako ne mora biti udobno i lako neke druge osobe ma koliko nam ona bliska bila. Naše udobno i lako ne ugrožava drugu osobu sve dok ne počnemo da namećemo svoje, svoju volju. Niti njihovo udobno i lako ikada može ugroziti nas, ukoliko je bar jedna strana spremna na kompromis prava sopstva, prava koje je zasnovano na harmoniji celine čiji ključ leži u osnovnom balansu, balansu u jedan (1), balansu unutar svakog pojedinca. Ukoliko bilo ko proba da izađe iz sebe sa idejom da drugog popravi, čitaj kritikuje (osim ako nije plaćena terapija u pitanju) upašće direktno u ovaj jaz, kanjon, a dubina je lična kategorija, o tome govori karmička priča svakog pojedinca. Da, baš tu počinjemo da se poredimo, umanjujemo ili uvećavamo, takmičimo i sve to sa jednim jedinim epilogom, a to je konstantan boravak izvan sebe!  E odavde se stvara još veći jaz! Kod kuće nema nikoga da uradi nešto za sebe, da da od sebe, da osvesti darove i sakupi zrele plodove! Ukoliko se dovde i dođe uvek možemo da se vratimo na prvi korak. Onda kada sagledamo svoj sistem lakoće i udobnosti, kada nam on postane jedna od važnih referentnih tačaka za postizanje unutrašnje harmonije, mi smo u stanju da  sagledamo druge, da prihvatimo njihove stavove jer su oni odraz njihovog trenutnog sistema za postizanje harmonije. E ovde mi dobijamo, ovde prava uloga Vage dolazi na videlo. Naime, kako lično poimanje udobnosti i lakoće nije opšta kategorija, baš kao što to nisu ni ukus ili plava boja očiju na primer, tako je i prihvatanje svih darova, saznanja o svetu oko nas, o drugima zapravo pravi kreativni kamen temeljac za stvaranje i rast Saosećanja, Saradnje. Odavde, u petlji osmice u centru naše duše mi stvaramo posebnu hemiju unutar nas, silu koja može da napravi najbolji plan kako da obe strane budu zadovoljne. Budi se diplomata u nama kome je najviši cilj harmonija, balans, ekvilibrijum, obostrano zadovoljstvo! Nastupa umetnost pregovaranja! Mi postajemo veći, celovitiji za to saznanje, za to „tuđe“ mišljenje i stav, za prihvaćene „druge“ unutar nas mi postajemo bogatiji. Sve to „njihovo“ došlo je nama da ga unutar sebe u centru suštine transformišemo konačno, umirimo i harmonizujemo. Postajemo pravi tek onda kada postignemo svoj mir i balans, a onda možemo da ovaj osećaj darujemo i podelimo sa drugima. E to je potreba iz Vage! Tek odavde je davanje drugima zapravo energetski profitabilno primarno nama, a tako i drugima. U tom protoku je glavni deo! Protok je krucijalan, a sada je faza kvalitetnog davanja.

Snažna energija T kvadrata dobija dodatni naboj iz energije učesnika. Mesec i Sunce predstavlja nas, naš celoviti sistem, prihvaćen u bliskosti sa sobom. Pluton ukazuje na rađanje, ali i smrt, na regeneraciju i transformaciju, uspostavljanje moći kroz transformaciju. Pluton u Jarcu iz 3. kuće je u sekstilu sa Jupiterom i Neptunom iz Riba na samom kraju 4. kuće planetama koje proširuju obilje, bogatstvo, radost, veru, blagoslove. Jupiter i Neptun nas pozivaju da uključimo svoj noćni vid ukoliko neko ugasi svetlo, a ne da se usled paničnog napada srušimo preko malog praga u sopstvenoj kući! Sve što nam je nepoznato i strano, treba da bude ugošćeno našom voljom za inspiracijom i tumačeno isključivo intuicijom. Ovaj kontakt  ima tendenciju da sve što dodirne  proširi i uveća, zato je jako važno šta je zapravo naša stvarna istina. U silnoj Vibraciji koju nam donose aspekti, najmudrije bi bilo zauzeti visoko vibratorni proaktivni stav i pozicionirati se dobro udobno unutar sebe, jer pored ovolike dinamike i promena u životu koje ova energija donosi jedino spremni će uspeti da je „iskoriste“ i stvarno preokrenu sopstvene živote na neverovatno dobre, sjajne. Ono što imamo najbolje od sebe sada izlazi iz nas, kreira se Novo, sabira, zaokružuje, uvećava, osnažuje. Podizanje duha u ovakvim vremenima je specifična radnja, prepuna ljubavi, i treba je ceniti šta god to bilo, ako ste u stanju da doprinesete za kolektiv, to je neprocenjivo. Ljubav je sigurni bajpas za destruktivnu energiju. Pritisak i kontrola, tiranija i to iz nevidljivog polja, sa svih strana koje prolazimo u ovom vremenu rastu i mogu još više da se rasplinu, do ko zna kakvih posledica, ako ne ustanemo za sebe i to okrenuvši se ka sebi, ako se ne zauzmemo pred sobom za ono što hoćemo za sebe, ili bar da se sklonimo sebi sa tim izgovorima i objašnjenjima, starim ispijačima energije, odlagačima. Mi možemo da odaberemo da konačno krenemo putem ostvarivanja stvarnih rezultata. Pluton poseduje specijalnost da transformiše, ali najpre da pronađe ISTINU, da razotkrije SVE što je nevidljivo, što iza koprene povlači konce, da pronađe sve do suštine, do najmanjeg zrnaca, a onda nastupa transformacija, isceljenje,  PROMENA, voljna ili ne. Jupiter iz Riba daruje, osećaj blagoslovenosti, radost, uzbuđenje, entuzijazam, ali i jasnovidost, pravdu. 

T kvadrat u kardinalnim znacima nas upravo vodi u novo, nove početke, u akciju i zauzimanje za sebe. Balans koji zahteva, ali i donosi opozicija Svetala otvara nas da sagledamo šta nam je još potrebno kako bi postigli harmoniju. Sve ovo nas vodi u pokret, zauzimanje za sebe, u jasno NE svemu što nam više ne služi, što nas vuče dole ili nam ne da letimo. Jasno i glasno DA promenama, slobodi, lakoći, novim projektima, novom letu, onome što HOĆEMO. Ovo je energija akcije, konačnog koraka za osvešćivanje i preuzimanje sopstvene moći i na to nas poziva. Treba ući u to što nas zove, razrešiti i postaviti u energetski balans naše biće, na tom, a isto tako i na svim drugim nivoima. Ovo je vreme kada se prevazilaze strahovi, a strahovi su stvarna pandemija, kontrolišući programi sa kojima se suočavamo i prevazilazimo ih sada konačno. Potrebno je prepustiti se navigaciji Plutona i pratiti sve Vibratorne znakove za šta su nam neophodni pročišćeni putevi, kao i jasna perspektiva, podešenost, opredeljenost za Visoko vibratorne energetske tokove unutar našeg sistema.

Pluton je u znaku Jarac u 3. kući horoskopa Lunacije pa zato obratimo svoju pažnju na sve visoko vibratorne susrete, ljude, događaje tu su važni kodovi i poruke za nas, slušajmo sa puno pažnje, slušajmo dahom, telom... Ovo vreme nas okreće nama i prepušta nas našoj moći, a odatle se stvaraju nove konekcije, povezivanja sa onim što nas raduje i što hoćemo. Onog trena kada osvestimo svoju stvarnu moć, postajemo VOĐA TRANSFORMACIJE kako u svom životu, tako i za sve ljude u našem okruženju.

Velika konjunkcija Jupitera sa Neptunom i dalje na istom stepenu sada 24° se događa jednom u životu prosečnog čoveka. Poslednja konjunkcija se odigrala 1850 godine. Jupiter, planeta mogućnosti, rasta, širenja, optimizma i rešenja se spaja sa Neptunom, planetom duhovnosti, snova, saosećanje, bezuslovne ljubavi i mašte.  Sva naša doboka nalazišta, ali i skladišta tematski primarno obojena i ispunjena našim emocijama, vodama će se očistiti, rasčistiti i stvoriće se ogromno polje jasnovidosti, nastupiće ogromna obnova. Jupiter nam daje veru. Neptun radi na raspuštanju od svake presude ili predrasude i radi na pridruživanju više svesti, na implementaciji onoga što je naša uzvišena potreba i istina. Čarobni misticizam se probudio u svima nama. Snovi se ostvaruju I iamju tendenciju rasta. Ovo donosi uvećanje naše vere u božansku prirodu, vere u duhovnost i naravno vere u potpuno obilje koje imamo.

Svaka planeta takođe ima svoju stranu senke. U Ribama se senka pojavljuje kao zabluda i razočaranje. Neptunova senka je laž i samoobmana. Samoizdaja takođe. Mi sami odlučimo da skrenemo pogled, prestanemo da slušamo svoju intuiciju sve u korist svojih Ego želja, u korist sekundarne dobiti.

Ovo donosi osećaj razočaranja i izdaje. Uključuje nas na frekvenciju žrtava. U toj nižoj gustini sudićemo sebi i osuđivati druge. Možda je čudno i iznenađujuće, ali postoji neverovatno rešenje: Potrebno je neprestano sebe podsećati da smo zaljubljeni u sve što vidimo. Da probudimo inspiraciju u nama  iz svega što dolazi. U svakom drugom slučaju mi ćemo se postavljati u neku sporednu ulogu dok gubimo vreme u prosuđivanju toga. Dakle, uvek treba da se  vratimo  u svoje srce. Nema potrebe za više informacija. Jednostavno postoji velika potreba za više bezuslovne ljubavi i više srca. Jupiter unosi radost koja nas podiže iz misli u stanje smeha. Prigrlimo radost i mudrost, širenje i smeh. Ovaj i svaki Jupiterov obilazak planete pomaže nam da se na tom nivou povežemo, moći te planete prigrlimo, da povežemo niti te planete I naše srce! Sa otvorenim vratima za istraživanje zadovoljstva, obilja i prosperiteta, ovo je predivno vreme da produbimo svoje svesno usklađivanje na više frekvencije u našem životu. Jedan od najboljih načina za otkrivanje kako smo mi lično dizajnirani da privlačimo energetske pozitivne i radosne ishode jeste da sagledamo svoj lični Jupiterov kod u našoj mapi.

Sada Jupiter radi na proširenju u polju Neptuna, u nama širi i produbljuje sliku, traži od nas da verujemo, izoštrava naša čula i konekciju polja svih mogućnosti sa našim srcem, daje nam da sagledamo tu mrežu povezanosti  iznad nas, da „vidimo“ sa visine, daje nam dar kontakta sa INTUICIJOM, da sa poverenjem pažljivo osluškujemo, smisao je tu! 

Saturn iz Vodolije nudi rešenje opoziciji svetala kreirajući trigon/sekstil na Mesec opozicija Sunce. Znak Jarac naglašava vreme, Saturn na 23° Vodolije da je VREME ZA PRAVU ISTINU. Dosta je strahovanja. Potrebno je hrabro pogledati to što je bilo i/ili se činilo nevidljivo, sada je pravo vreme, mi možemo da podnesemo tu informaciju, istinu, mi imamo energiju za to sada. Možda i bude još malo strepnje, čudnog, isprojektovanog straha od nepoznatog, ali ovo je pravi čas, energija Plutona, Neptuna i Jupitera nas podržavaju međusobnim moćnim sekstilom da se razuverimo od laži i obmana, ubeđenja i ujedno uverimo da smo mi vredni potpune vere, potpune istine, da smo vredni VERE U SEBE U SVAKOM ODNOSU. Saturn nam daje garanciju gravitacije, ali i postojanje vere da možemo da se vinemo i poletimo ponovo. Vraća nam svest o našim sopstvenim krilima!

Odnosi, partnerstva, osvešćivanje i prihvatanje, Jin i Jang, Muški i Ženski princip kao simboli  opozicije svetala i punog Meseca u znaku Vage, takođe su snažno naglašeni i kroz simboliku Marsa i Venere koji su vladari svetala. Dobra vest je da su Mars i Venera u istom znaku gde Mars obožava Veneru i pruža joj svesrdnu podršku da se ona uceli, da se proširi, daje joj krila da poleti. Na ovaj način dolazi taj osećaj uzbudljivosti, ali se kreira i potpuno drugačiji pristup. Sve ukazuje na kooperaciju, na saradnju. Sve ukazuje na sveto jedinstvo! Na uceljenje i stvaranje celine, na nova uverenja, na novi let. 

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD