Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za pun Mesec u znaku Vaga

Element i znak u kom se Mesec u trenutku posmatranja nalazi, kao i Faza Meseca ukazaće na energiju i preporučiti aktivnosti. Mi smo tu da tumačimo, ali i da odlučimo, da odaberemo, da prihvatimo da uživamo u darovima, da ih podešavamo za sebe i kreiramo vrhunsko zadovoljstvo, harmoniju kojom zračimo dalje i dalje..

PUN MESEC 

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180 stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. 

Pun Mesec je faza potpunog udaha Univerzuma. Punina je osećaj koji se prolama čitavom Vaseljenom. A šta je punina nego imanje? Pun Mesec nas podseća da imamo, da smo puni, da smo bogati i da je to naša prirodna sklonost. Podseća nas da delimo sva sećanja Univerzuma, da živimo sve realnosti i sve živote kroz emocije. Vrlina imanja se ogleda u sposobnosti davanja. Izuzetno je važno obratiti pažnju na naglašen vrhunac imanja, na koji nas sâm Univerzum podseća kroz čin primanja i davanja svakog Lunarnog ciklusa. Pun Mesec je zapravo trenutak kada započinje proces, vreme za davanje, za svrsishodnost, trenutak kada se usklađujemo sa svojom misijom. Uključimo zato svest, dajmo jer imamo, jer to naš život i nas čini lakšim, slobodnijim, protočnijim. Mi smo tu da prepoznamo priliku života, da je život prilika i da sve što do nas dolazi jeste prilika – nekada za davanje, a nekada za primanje! Ukoliko prepoznamo priliku radosnog davanja, ona će biti dokaz naše prvobitne sposobnosti za imanje, na šta će se kalemiti novi prilivi, primanja. Od sposobnosti radosnog davanja zavisi i mogućnost primanja, i obrnuto – valja umeti prihvatati, umeti primati sa radošću, čak i ako ne znamo šta da radimo sa tim poklonom. Osećaj zahvalnosti je naše krajnje primanje, a radost o svesti prihvatanja primanja je primanje samo po sebi.

Pun Mesec jeste potpunost, ispunjenost udahom, svesno uvećanje, svesni kontakt sa svim realnostima. Ova faza nas vodi u rasplinutost koja ujedinjuje sa budućnošću, sa onostranim. Ovo je obećanje imanja i više od toga – inicijacija za radosno davanje i otvaranje.

Ovu fazu je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo se odnosi na odnose, sukob ega sa emocijama, vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se od patnji, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode, tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora, budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.   

MESEC U VAZDUŠNOM ELEMENTU U ZNAKU VAGE

Akcenat je na balansu u lakoći. Prihvatite umetnost diplomatije. Obnavljajte svoje odnose i veze u ovom vremenu. Ulepšajte svoju okolinu. Postignite ravnotežu između uma i tela.

Moguće je osećanje emocionalne zatvorenosti. Verbalne veštine su potrebne za izražavanje emocija, recite sve i OBAVEZNO ISTINU. Ovaj mesec oseća onaj mirni deo nas, može da dodirne balansirani deo, ono  kada se skinu i smire sve drame i velovi tajne, sramote ili straha. Recite sve ili baš ništa, ali istinski, pravo! Ne očekujte kontakt sa osećanjima, onaj osećaj u stomaku. Možda ćete želeti i da kažete svojoj okolini da niste baš svoji. Vazduh vas podiže u mental, dobro je vreme za čitanje knjiga, razmišljanje, pisanje o konfuziji i osećanjima koja naviru u ovom periodu. Priča o vremenu je aktuelna. Balans između uma i emocija postiže se dugim kupkama, aktivnostima na vodi, kako bi se obnovila emocionalna konekcija. Meditacija je svojevrsni vid najadekvatnije podrške u ovakvom periodu, jer će obezbediti uravnoteženje mentalne aktivnosti, otvoriti nas za dublje uvide, za razgovor sa samim sobom! Preterivanje nije rešenje, valja obratiti pažnju da kupke i meditacije služe za povezivanje sa sobom i svojim mirom, a ne za potuno prepuštanje tome. Balans je neophodan u svemu.

Moja preporuka za pun Mesec u znaku Vage:

VODENI DAN - kako bi bili protočniji,lakši za brz energetski protok, vedriji i sjajniji. Ovo je idealan način da se pročistimo. Hladna izvorska voda pre svega, ili prečišćena je preporučena tokom 24h dok traje Lunacija. Ppželjno je piti samo vodu, ili kako sami odlučite, dalje su preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće.. Protočnost je ključna u ovom radu! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Izbegavajte sve namirnice životinjskog porekla ovog dana, lekove i alkoholne napitke.

TEMELJNO TUŠIRANJE sa jasnom namerom oslobađanja svega starog što nam više ne služi sa Sodom Bikarbonom, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru.

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, obilato, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba).

MIRISI imaju veoma važnu ulogu, možete ih koristiti u difuzorima. Birajte za sebe ono što vam odgovara, prija, šta to želite da vas okružuje, kakvi oblaci, koje boje je taj vazduh oko vas, birajte.

ODABERITE MUZIKU za ovaj dan, onu što širi ljubavne vidike, a opet neka vas podseća na vas, na lakoću, na vašu ljubav i odnose, neka podseća na divni sklad.

YOGA ASANA:  Ratnik 1. i Ratnik 3.
Vaga traga za ravnotežom kroz čitav život, ali pronalaženje harmonije može da bude izazovno. Baš takva je i Asana Ratnik 3., izazovan i zahteva ozbiljan fokus i stabilnost, koncentraciju na uzemljenje uz istovremeni osećaj lakoće u telu koji nam pruža balans.

Ovan vlada energijom „ja“, zajedno sa glavom, licem i mozgom. Pun Mesec u Vagi vlada energijom „mi“, zajedno s bubrezima i donjim leđima. Ova područja tela sada žele da se uravnoteže. Bez dovoljno „ja“, patićemo u donjem delu leđa. Bez dovoljno „mi“ , mozak se pregreva i uznemirava.

Divno rešenje je jednostavno posmatrati glavu i donji deo leđa zajedno. Ovako možemo da osetimo ravnotežu između oba područja tela. Ratnici 1 i 3 mogu pomoći da osetimo gornju i donju polovinu tela, i dovedemo unutrašnju vatru Ovna u harmoniju sa lakim tečnim vazduhom Vage. Energija Vage ublažava odlučnu ambiciju Ovna i podseća nas da sezona pred nama u koju ulazimo, proleće traje tri meseca. Ne moramo sve uraditi odjednom.

MEDITACIJA - dodirnite svesno balans sopstva na novom nivou kako bi mogli da ga prepoznate. Tokom meditacije pažnju treba se posvetiti iskrenom otvaranju naših kapija za sledeći korak u budućnost. Ukoliko postoje strahovi i nesigurnosti, tada valja meditirati sa temom za uceljenje, ohrabrenje i podršku našeg srca u ovim vremenima promena. Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama! 

AFIRMACIJE

Znam da su mir i ljubav u srži moga bića.

Otvaram sada svoje srce da pristupim miru i delim ga slobodno sa drugima.

Koračam sa osećajem lakoće, radosti i harmonije sa svima oko mene.

Sada sam u stanju da entuzijastično podržim moje važne odnose putem saradnje.

Poštujem potrebe, vrednosti i stavove drugih ljudi u svim mojim odnosima.

Koristim svoje diplomatske veštine, prihvatam i cenim prednosti drugih gledišta.

Dajem korisne, konstruktivne savete onima koji cene moje ideje i podršku.

Osećam zahvalnost prema svim partnerima u mom životu i mogućnostima za učenje koje mi donose.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD