Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Rak

Pred nama je prvi Pun Mesec u 2022. godini, predivan Pun Mesec u znaku Rak 18. januara. Ovom lunacijom koja će se dogoditi već u prvom satu osamnaestog dana ove godine, budi se broj Besmrtnosti, broj laganog prevazilaska.. 

Astrološki posmatrano broj 18. je u simbolici znaka Device i označava tendenciju isceljenja, brige, lečenja, negovanja. Podseća nas na sposobnost isceljenja, i samoisceljenja, regeneracije, ali samo ako osvestimo svoju fiziologiju i njene potrebe. Pravilno i redovno primenjivanje svih znanja o zdravlju, imunitetu, higijeni, o zdravoj ishrani, suplementaciji, o navikama fizičkog vežbanja, ali i o neophodnoj rutini odmora, spavanja zaista trebaju da budu nazaobilazni deo svakodnevice svih nas u ovom vremenu. Jako su važne vežbe uzemljenja i navika posvećivanja svesne pažnje osećaju povezanosti sa Planetom, sa jezgrom, sa srcem Majke Zemlje, jer nas upravo ova konekcija može isceljivati. 

Numerološki, broj 18. takođe može ukazati na lični (1) preobražaj, transformaciju i regeneraciju (8), ali i smisao, prevazilazak, postizanje mudrosti iz prethodnog, zaokruživanje (1+8=9). Podešavamo se na promene i to one koje nas vode putem naše svrhe, putem misije naše duše. 

Svakako ovaj broj osigurava da ono na šta se fokusiramo tokom punog meseca, energija sa kojom se igramo, kao i svaki projekat koji posvećeno negujemo u ovo vreme ima mogućnost da ostavi za sobom neku vrstu nasleđa u našem životu. 

Rakom vlada sam Mesec i jasna je potreba, mi moramo da se osećamo bezbedno, sigurno, ušuškano. Dakle, jaka osećanja pripadnosti, zaštite i sigurnosti su u prvom planu.  

Rak je intiman, okrenut ka unutra, osetljiv, privatan i traži tu emocionalnu sigurnost. Opisuje naš interni, osnovni, referentni okvir, našu osnovnu mernu jedinicu, donosi direktan kontakt sa prirodom naše duše, kao i osnovnim tkanjem sa kojim smo rođeni. 

Ovo je vreme kada treba da se udubimo u carstvo naših osećanja i dozvolimo svom unutrašnjem detetu da izađe kako bi napravili značajni kontakt, zagrljaj prihvatanja na tom finom, suptilnom nivou. Naša potreba da se osetimo bezbedno, podržano, bezbedno i zaštićeno je naglašena. Iskusićemo različite snažne emocije koje se i pojavljuju upravo kako bi mogli da razmislimo o sopstvenim emocijama i u kakvom su stanju. Sunce u Jarcu u konjunkciji sa Plutonom otvara izuzetnu priliku da sve osvešćeno što nas opterećuje odavno, zastarelo, naučeno ali davno prevaziđeno, možda oduvek urezano u ploču našeg hard diska, ovom prilikom odlučimo da pustimo, da otpustimo putem osvešćivanja datih kodova. Potrebno je da pronađemo izlaz za svoju kreativnost i maštu i to putem povezivanja na osnovno tkanje naše duše. Stimuliše se emocionalna povezanost između pojedinaca tako da smo u stanju da se svesno pokrenemo u isceljenje sećanja, naših najdubljih uverenja koja nas drže u zavisnom položaju, pod upravom sudbine. Moćna pozicija Meseca otvara veliko polje emocija kod svih nas i ta otvorenost omogućava nam da primimo nove informacije, navike, da iskreiramo, otpustimo. Sada je vreme da pročistimo i oslobodimo svoja najdublja uverenja putem pokretanja osećaja lakoća. Vreme je da dekodiramo osnovicu našeg života, da postavimo lakoću kao novi kod, novo sećanje da ugradimo u naše suptilno biće. 

Mesec je u svom znaku, na 27 stepenu otvoren za pravazilazak u ovoj simbolici. Znak Rak predstavlja unutrašnjost, intimu, ženski deo ličnosti, privatnost, ranjivost, osetljivost, nežnost, materinski instikt, ljubaznost, bliskost, brižnost, bezuslovnu ljubav. Povezuje se sa domom, sa osećanjem unutar ognjišta, porodice, sa toplinom našeg srca, duše, ali i sa zaštićenošću od uticaja spoljašnjih faktora. Okrenut je tako ka uplivu sudbine. Ova energija često ume da se pokrene protiv sebe, može doneti izbegavanje emocionalnog vezivanja upravo usled straha od povrede i potrebe za zaštitom. Potrebno je zato biti prisutan u sopstvu, ne trošiti se na bežanje i zatvaranje, već se lagano prepustiti svojim stvarnim potrebama i njihovom podešavanju. Obratiti pažnju i ne povlačiti se iz sopstvenog života. Treba iskoristiti ovu fenomenalnu priliku i doći kući, doći sebi, večnoj i bezuslovnoj ljubavi, a ne nekoj potrebi za posedovanjem, pripadanjem ili obešenosti o nečijem vratu, leđima ili obrnuto. 

Pun Mesec u trenutku izgleda tako veliki, tako svetao i uveličan na noćnom nebu, osvetljava svaki kutak naših mračnih strahova. U tom noćnom pejzažu silno osvetljenom mesečinom, nema mesta gde možemo da se sakrijemo od Plutona, od Saturna, od naše sopstvene prirode.

Ovaj pun Mesec je u znaku Raka, znaku majčinstva pa možda nema ni potrebe da se krijemo. Možda je ovaj Pun Mesec malo ljubavno pismo svoj deci bez majke, možda je ovo lunarna poruka da su sva deca bezbedna, da će nas divni univerzum uhvatiti ako posrnemo. Možda je ovo dokaz da smo okruženi ljubavlju, da je potpuno u redu prestati biti jak na trenutak i pasti u Mesečev topli, udobni zagrljaj. Pun Mesec u Raku je ustvari najfiniji dušek, posteljina, perjani jorgan, najmekše mesto za pad. 

Sunce je u Jarcu, sa 27 stepena omogućiće odabir elemenata za transformaciju i otpuštanje iz ovog polja. Znak Jarca sa je okrenut drugim interesovanjima u odnosu na suprotni znak Raka kao što su brojevi, matematika, planiranje, biznis, karijera, napredak, stvaranje, gradnja, izgradnja, količina, položaj u društvu. Uvek će biti zabrinutiji zbog stanja berze nego zbog porodičnog godišnjeg odmora.

Idealno je vreme da otvorimo svoja srca, dušu da sagledamo koliko smo uvezani kroz energiju obaveza i dužnosti iz znaka Jarac. Otvorimo se za prekid ovih stega, struktura. Treba se setiti, prihvatiti i negovati sopstvenu unutrašnju snagu, kako bi ujedno negovali i druge. Ne treba zaboraviti ni to da smo mi u stanju da dopunimo tuđu čašu samo ukoliko je naša do vrha puna.

Akcenat ovog vremena je na suprotnostima, odmeravaju se snage Jarca i Raka. Ovi znakovi predstavljaju sile "oca" i "majke", štite, čine nas sigurnim, daju nam podršku i stabilizuju, svaki na svoj način. Kada su ove sile izvan ravnoteže, oni podižu senke, osećaj autoritarnosti i/ili bespomoćnosti. Kada se i sami suočimo sa licima ovih senki osećamo se usamljeno i nesigurno, osećamo se kao "bez majke" i "bez oca". 

Putem energije Punog Meseca u znaku Rak otvara se mogućnost da odaberemo, ojačamo najpozitivnije vibracije ovih znakova, da se osećamo usidreni i voljeni. Pruža nam se prilika da odaberemo naše osećanje pripadnosti, da uvidimo da smo sposobni da kvalitetno tretiramo jedni druge, kao i da osetimo da smo deo nečeg većeg od nas samih. Ovaj Pun Mesec će otvoriti sećanja, podsetiti nas na zajednicu i pripadnost bilo da smo u krvnom srodstvu, duševnom ili osećamo povezanost kosmičke familije. 

Takođe,imajte na umu, ovo je pun mesec, ako se ne poveže sa nekom aktivnom tačkom u vašoj karti blizu 27 stepena kardinalnih znakova, njegov uticaj je relativno prolazan. Naime, pun mesec odjekuje bar dve nedelje do sledećeg mladog meseca. Najduže, udarni talasi mogu trajati do devet meseci, zapravo do poslednje četvrtine Meseca koja će se dogoditi u blizini 27 stepena znaka Rak.

Pluton je u konjunkciji sa Suncem igra ključnu ulogu preporoda u čišćenju prošlih vremena i aktiviranju osnaživanja kroz obnovu.  

Neptun u trigonu sa Mesecom dodajući komponentu duhovne službe, pomažući nam da negujemo svoju sudbinu i prepoznamo da smo svi zapravo izvor energije. Neptun nam pomaže da se na galaktički način povežemo sa drugim svetovima i da se duboko povežemo sa voljenima na veoma sladak, nežan način. Kao vodena planeta, Neptun je veoma usklađen sa vodenim znakom ovog punog meseca, sa znakom Raka.  

Tu je i dvostruka retrogradnost ličnih planeta, Merkura i Venere što dodatno pojačava moć ove lunacije. 

Poruka za ovaj pun mesec je neverovatno raznolika i moćna!

Ovaj Pun Mesec u Raku svojom živom toplom svetlošću sija preko zodijaka putem opozicije na snažnog, hladnog i nemilosrdnog Plutona u Jarcu. Za tako malu planetu, Pluton se zbog svog uticaja može osećati ogromnim, zastrašujućim, ne kontrolisanim. Plutonovi tranziti mogu doneti i poreske revizije, smrt, razne bolesti, varijacije radioaktivnih kontaminacija. Ipak, Pluton najčešće nije raspad nuklearnog reaktora, agent poreske uprave ili poremećeni kriminalac koji nas drži kao taoce. Uglavnom je Pluton jednostavno sumnja u sebe koja se uvlači u naše glave, potiskuje nas i gura ka samodestruktivnom putu.

U vreme punog meseca u znaku Rak naša ljubav prema životu je duboka. Dok se Sunce iz Jarca spaja sa dubokim, mračnim gospodarem Plutonom, obasjava hladnim ali sjajnim svetlom sve ono što je zastarelo i zanemareno, tako da možemo da vidimo, ali i osetimo, zahvaljujući refleksiji Meseca u emocionalnom Raku. Intuitivni vid, unutrašnje vođstvo je aktivirano, pa je sasvim jasno šta treba da se promeni da bi se napravio prostor za novi rast. Ovo se može odnositi na arhaične obrasce u svetu koji se ne menjaju nikada oduvek ili pak one jednako arhaične, od ko zna kada nastanjene u našoj sopstvenoj psihi. 

Potrebno je obratiti pažnju na svoja osećanja tokom ovog punog meseca u svom sedištu u znaku Raka i ne bežati od svega što je izloženo ispred nas.

Pluton tema naglašava nedavne konjunkcije koje je Pluton obrazovao sa Venerom čak i u toku njenog retro hoda, a ujedno nas i priprema za finalnu 3. marta 2022. god. Tokom ovog vremenskog perioda, naše vrednosti, želje i motivacija su na proveri, na oslobađanju ili pak ponovnom obavezivanju. Uđite, zaronite sada duboko i očistite sve ono što stoji na putu poštovanja vaših pravih, istinskih osećanja.

Merkur će se takođe uskladiti sa Plutonom upravo tokom retrogradnog ciklusa Krilatog glasnika (14. januar – 3. februar). Ovaj tranzit može da izazove misli o očaju i tami, ali je takođe odličan da nam pomogne da pronađemo rešenja. Prvi kontakt Merkur-Pluton bio je 30. decembra, zatim se vraća 28. januara i završava 11. februara. Pluton je tvrdoglav i odlučan. Ovaj period nam takođe može ponuditi drugu šansu za nešto od čega smo skoro odustali. Istražimo zato svoju dušu i saznajmo činjenice tokom retrogradnosti, a zatim izgradimo tu branu, most ili iskopajmo taj bunar nakon što Merkur postane direktan.

Najviše od svega potrebno je pokušati izbeći padanje u očaj zbog stanja u svetu. Jednostavno treba prestati sa gledanjem mejnstrim TV, sa pojačanim i iskrivljenim fokusom na loše vesti! Majka Planeta  Zemlja je otporna - iako joj je u ovom trenutku potrebna naša svesrdna pomoć. Pun Mesec u Raku otvara naša srca za potrebe naše majke i može nas na taj način podstaći da odgovorimo na iskren način. Ako čujemo svojim čulima njen poziv, ne treba oklevati sa odgovorom.

Dobro je proveravati sebe u odnosu na granice, limite koje smo sami postavili, zapitajmo se, što češće u ovom periodu da li smo došli do limita, da li mođemo još malo da se proširimo, da li možemo još malo da se popnemo, samo još malo, probajte, svaki put bar još po malo. Život donosi svima mnoštvo, ali ponekad zbog sopstvenih granica mi ne primimo više, jer se nismo otvorili. Zato vežbajte ovaj Streching Limita i granica u ovom periodu.

Neophodan je mir kao i stabilnost u sopstvu, snažno uzemljenje, koje vama prija, svest o lepoti koja dolazi, o darovima koji dolaze, o vrednosti sopstvene duše kako bi osetili iskreno, oprostili i prepustili se otpuštanju onoga što nas čini teškim i punim, zauzetim, bez prostora da primimo te darove nadolazeće.

Snažnu podršku daje poverenje u život, u najviše dobro, kao i inspiracija. Inspirisani Novim Nama lakše ćemo se pustiti u ovaj kovitlac. Važno je znati da će osećaj biti (ili već jeste neko vreme) da uzima sve baš sve, odvaja i odnosi (čupa i kida ukoliko nismo oprostili, razvezali taj lažni pupčanik misleći da nam treba, da je naše, da mora, da se podrazumeva). Potrebno je da budemo pušteni, prepušteni otvorenih šaka, raširenih ruku, opuštene vilice bez grča, stegnutosti i bez zadrške, kao da idemo NIGDE, a opet vođeni, ohrabreni insiracijom ko jesmo i koliko ta čarolija, ta lepota još može da naraste..

Vreme je prepoznati iluziju i ući u suštinu! Prepoznati naše snove, našu moć, inspiraciju i ući u sebe, u svoj život očistiti otpad, prašinu, okupani, uglancani, čisti mirišljavi, nadahnuti, krenuti putem potreba svog bića!

Fokus je okrenut na lično učenje i lekcije. Ljubav i mudrost se susreću, stvara se jedinstvena prilika za opraštanje koje je sastavni deo putovanja zvanog ljubav. Oprostimo kako bi se oslobodili i postali mirni, jer odatle može nesmetano da teče naša ljubav, svetla, okupana, čista i blistava.

Neptun je rešenje, on stvara most sekstil trigon aspektom, rešava ovu napetost opozicije svetala. Neptun priča o beskonačnoj, bezuslovnoj ljubavi, saosećanju, empatiji, snovima, ali i o ujedinjenju, spajanju, o tome da smo svi jedno. Da smo povezani sa svim ljudima, bićima, životinjama, biljkama, Zemljom, Galaksijom, Univerzumom, da sve što radimo za sebe radimo i za druge. To je okean svih mogućnosti gde se naša intuicija napaja i hrani. Gde se lepota prevazilazi, gde se stvaraju filmovi, gde se povezujemo za astrološke slike, za inspiraciju. Šapuće Neptun tiho da ga ceo univerzum čuje, svira, peva, zvižduće, javlja se kroz umetnička dela, kroz tišinu, putem okeanskih talasa, čuje se sve do najdubljeg mraka, stvara atmosferu mogućnosti opraštanja na svim nivoima, saosećajnosti na nivou nesvesnog, mašte, života iz snova. Oprostiti sebi i drugima, osetiti to uzvišeno stanje ljubavi, to je rešenje ovog perioda!

Uspeh na svakom polju dolazi ako možemo da se prepustimo svojoj intuiciji,a da istovremeno ostanemo uzemljeni i u balansu. Da bukvalno promislimo, odnosno da vidimo kroz događaj kako smo uspeli, da pomislimo kroz događaj i da na taj način proširujemo svoje mogućnosti svaki sledeći put do maksimalnog limita. Potrebno je svoju energiju usmeravati na ove konstruktivne misli, na proširenje svog obilja, i svega što možemo da prihvatimo, da svaki put probamo da se pustimo više. Akciju upućivati nsamo na glavne prioritete, i nikako ne raspršivati energiju gledajući druge, pričom ili mislima o njima jer na taj način sužavate sebi limit. Zato je važan fokus na produktivnost. Ako nešto hoćete da postignete posmatrajte vrednost dobitka, A NE CENU, posmatrajte vaše zadovoljstvo, radost i osmehe i već će stvari da krenu da teku. Ostaviti iste stare načine, ako ste bili milioner, postanite bilioner tako što ćete da se proširite na njegov nivo i to po svakom segmentu, ova Lunacija nam daje svojevrsnu mogućnost, prenosi nam kao kroz levak ufinjenu poruku, svesrdnu podršku Univerzuma. Hajde da se raširimo, da prihvatimo, da zagrlimo, da se stvarno zavolimo, istinski! Mi smo se inkarnirali kako bi dobijali, to je zakon lakoće i istine koji idu uvek zajedno. Svaki zastoj je naš pokušaj da se napravimo pametni, pametniji od tvorca. Vazno je korstiti svoju radost, svoje potencijale i proširivati ih. Nemojmo se baviti gušenjem i lečenjem svog nezadovoljstva, bavimo se aktivno pokretanjem svog zadovoljstva i radosti. Sve je na nama, mi odlučujemo koja energija će strujati našim bićem. Mi odličujemo o tome šta će nas oblikovati, osmeh i čarolija ili ljutnja. 

Jako je važno odmarati, zdravo se hraniti kako bi naš dom dobio oblik koji želimo, a time celim svojim bićem privlačili obilje ljubavi, smeha i radosti čak i bez razloga, eto, samo da bi se smejali.

Povoljan način za početak 2022. godine je povezivanje sa prvim punim mesecom u novoj godini i to putem finih rituala, afirmacija. Sve što nam je potrebno već imamo, to smo Mi, mesec i jednostavna molitva kako bi bacili mesečevu čaroliju na celu svoju godinu.

Mi smo tu da bi videli i osetili sreću i radost, to je razlog svih inkarnacija. Tu smo takođe kako bi podržali i druge na tom putu, jer na taj način podržavamo planetu Zemlju i čitav Univerzum.

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD