Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Pun Mesec u znaku Rak

MESEC U VODENOM ELEMENTU U ZNAKU RAKA

Osećanja su veoma naglašena, emocionalna, možda i previše. Senzitivnost, empatija, saosećanje, intuitivnost su veoma izraženi u ovom periodu. Kanalisanje ide kroz emocije za druge ljude, utopite se u njihova osećanja, osetite koje su im emocionalne potrebe. Nemojte se samo fiksirati na svoje emocije. Možete postati iscelitelj jer umete da se rasplinete, granice su se raspustile, vi ste oni, oni su vi. Kreirajte granice za sebe, bez diskriminacije ili uvrede, odlučite sa kim se pripajate i zašto, poštujte druge ali i svoje pravo na svoj prostor, intimu, izolaciju.. Uradite nešto iz zemaljske simbolike kako biste stvorili stabilne granice, ponekad je dobro jesti čvrstu hranu, za balans vodenog, bezgraničnog, lelujavog osećaja. Ne utapajte se u alkoholu, niti preterujte sa dubokim meditacijama. Dugo banjanje u kadi i vodene aktivnosti nisu preporučene u ovom periodu. Mesec je u svom sedištu zato na svetovnom nivou očistite kuću, kad ste već tu zavirite i malo dublje, očistite i svoje stare navike. Na trpezarijski sto dodajte sveže cveće, lične simbole. Pregledajte porodične fotografije i vidite koje bi trebalo zameniti ili je možda potrebno dodati još koju divnu sliku. 

Mesec takođe otvara veliko polje emocija kod svih nas i ta otvorenost omogućava nam da primimo nove informacije, navike, da iskreiramo, otpustimo....

PUN MESEC U ZNAKU RAK

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180 stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. Ovu fazu je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo se odnosi na odnose, sukob ega sa emocijama, vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se od patnji, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode,tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.  

PREPORUKA ZA PUN MESEC U ZNAKU RAKA

Postoji nekoliko vodenih rituala koji su izvrstan izbor kada je Mesec u vodenom elementu.

- Vodeni dan- dan kada 24 sata konzumiramo samo prečišćenu vodu, 
- Ritualno kupanje sa određenim biljkama ili soda bikarbonom 
- Priprema vode za korišćenje narednih 28 dana ili do sledeće mesečeve mene.

VODENI DAN - investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Ovo  je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog voća.

TEMELJNO TUŠIRANJE SODOM BIKARBONOM sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja, oslobađanja, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru 

ODMOR je neprikosnoveni lek, telo je veoma senzitivno i ranjivo. Usporimo sad! Uradimo baš ono što i sunce, ostanimo mirni i zastanimo. Otvoriće se portal mogućnosti da uronimo unutra i da se odnegujemo, iscelimo specijalnim melemom istinom i stvarnošću!

LISTA PRIORITETA DA I NE Ovo je odlično vreme da napravite listu svojih prioriteta i konačno eliminišete aktivnosti koje više ne podržavaju vaše ciljeve. Ovo ćete uraditi veoma jednostavno, postavljajte sebi pitanja u vezi sa svakom tezom: Da li živite svoju radost? Da li ste dovoljno kreativni? Da li osećate uzemljenost u vezi sa datom temom? Da li osećate da živite jednaku lakoću u svom unutrašnjem hramu kao i u svom okruženju? Da li i kako sijate? Svaki potvrdan odgovor dovodi datu temu u vrh vaše liste, dok negativni odgovori olakšavaju eliminaciju, pročišćenje i oslobađanje. 

ZAKAŽIMO SASTANAK SA SVOJIM BIĆEM Ukoliko se čini da nema vremena za mir sa sobom, jednostavno ga zakažimo u organizeru za naredni period! Baš kao što zakazujemo važan poslovni sastanak, frizera, večeru u restoranu, zakažimo termin za svoj mir! I mesto zapišimo! Neko udobno mesto koje nas čini sigurnim i udobnim, gde volimo da budemo! I kada dođe taj čas, odgovorno pristupimo zadatku, bez odlaganja! Prvo ćemo biti sebi čudni, smešni, buljićemo.. Misli će nas izluđivati, leteće slike i ideje.. 

Mi samo treba da dišemo, da ih sve pustimo da se smeste i primire, da dišemo i da budemo! Već nakon nekoliko minuta stvoriće se taj prostor među njima, prostor ispunjen blagošću, sve će biti mirno! Mi ćemo dotaći taj svesni mir, taj što odmara kvalitetnije i od sna! Poslušajmo kako zvuči naša tišina! 

Kontaktirajmo naš najveći potencijal, sveznajući deo, kosmičko biće. Jednom kada se ovde vratimo i prisetimo se osnovnog odnosa sa samim sobom mi postajemo svesniji, celovitiji, svoji. Odatle smo spremni da gradimo novo, nove kuće, bliskosti, nove prve ljubavi, nova partnerstva, ali sad stvarno.

IMAMO PRAVO NA IZBOR: Strpljenje ili uzrujanost?! Velikodušnost ili pohlepa?! Prihvatanje sebe ili poricanje sebe?!

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, temeljno, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba). Preporučena fitoterapija je žalfija, peršun, pelin, aloja, noćurak, matičnjak, mirta, cimet, lokvanj, zumbul, cveće koje cveta cele noći i agrimonija 

IZBEGAVATI LEKOVE, ALKOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE, sve što je toksično, što vas nadima ili teško varite

VREME U PRIRODI, U BLIZINI VODE, Preporučujem obilazak jezera, reke ili okeana. Važno je biti svestan da Mesec energizuje vodu, puni je, veliča, pokreće Plimu, tako da naše emocije mogu postati znatno veće kada se približimo obezbeđujući tako savršene uslove za većinu emocionalnih detoksikacija - voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema.

BOSONOGA ŠETNJA duž plaže ili leškarenje ispod ponoćnih zvezda uz srodnu dušu dok vodite neiscrpan razgovar o nebeskim događajima, o magiji i čudesima svemira.

YOGA POLOŽAJ - VriksasanaPoložaj drvceta

DUBOKA RELAKSACIJA, spokoju sa sopstvom, svojim dubinama, možemo duboko da dišemo, udišući ljubav i mir, izdahnemo napetost i sve štetno iz prošlosti, što nam više ne služi.

MEDITIRAJTE, dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznate u odnosima 

Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama! Ukoliko ostanemo svesni, mi takođe dobijemo uvid i jasnoću o našim trenutnim okolnostima. Ukazuje se svojevrsna prilika da vidimo koliko smo daleko od naših ideala i ciljeva, tako da možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi ih postigli.

MOĆ VIZUALIZACIJE, možemo iskreirati most između želje i materijalizacije, kakav mi to želimo da bude naš život i gde želimo da idemo.

AFIRMACIJE ZA PUN MESEC U ZNAKU RAK:  

Kada se povežem iznutra uvek sam kod kuće.  

Otvaram se za duboku povezanost sa lakoćom života.  

Duboko se povezujem sa Boginjom Majkom, pozdravljam njenu negujuću i isceljujuću ljubav duboko u svom biću. 

Polažem pravo na svoje duhovno nasleđe. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD