Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon project radionica „Uverenja o promeni“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o promeni“, koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 12. avgusta od 19 do 20.30h, u formi live webinara. Sa punim Mesecom u avgustu otvaramo se ka razvoju uverenja o promeni.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Blizanci

Poslednja Lunacija u ovoj 2021 godini, lunacija zaokruženja i upravo Pun Mesec dogodiće se u znaku Blizanci. Kako je prethodna Totalna Solarna Eklipsa u Strelcu bila prepuna početaka završetaka, sa ovom Lunacijom u Blizancima će sve biti mnogo jednostavnije, jasnije! Imaćemo priliku da sagledamo, da dobijemo uvide kako da svarimo, asimilujemo, da naučimo ali i isceljujemo iz neverovatnih događaja na nebu koja su se odvijala neposredno pre i tokom ove lunacije! Sa Suncem u Strelcu, Pun Mesec će se naći u Blizancima, promenljiva energija, nestalna i željna kretanja, potrage za boljim, većim, kvalitetnijim, energija traganja za smislom, ali i energija postavke novih proširenih uverenja i filozofije, a sa tim i postavke svakog pojedinca i čitavog čovečanstva na pravu misiju, svrhu! Smisao će se roditi, zaokružiti dvanaesti Pun Mesec u ovoj godini sa proširenim horizontom, jasnom ukupnom slikom, ali i preciznim fokusom na svaki detalj koji nam zagolica dušu iskrom stvaralaštva, iskrom kreatora iskustava. Vreme je da budemo otvoreniji, da se družimo, upoznajemo ljude i pronađemo smisao za smisao u našim životima. Otkud mi tu, zašto, čemu, i to sve sa pratećim šljokicama, svickavim ornamentima koji najlepše ističu ovo doba godine. 

Vreme je za čaroliju, za dobre vile i magove u nama da se probude i angažuju, vreme je za našu istinu!

Veoma pozitivan Pun Mesec u Blizancima i Sunce u Strelcu stvaraju divan trigon/sekstil sa Jupiterom, vladarom Strelca, planetom optimizma, srećnih ishoda, uvećanja, obilja svake vrste i mudrosti. Sa Suncem usmerenim direktno na Galaktički centar, centar naše galaksije Mlečnog puta, na crnu rupu iz koje potiče čitav vorteks, čitava energija, zato predlažem da svako za sebe otkrije moćne nebeske poruke koje se spremaju za ovaj snažni poslednji Pun mesec i Lunaciju u 2021. godini kako bi i sami pronašli centar našeg sopstva!

Pun Mesec uvek donosi vrhunac, kulminaciju, prekid jednog i početak drugog, podvlači crtu. Ima tendenciju da dovede energiju u balans i harmoniju putem sveukupnog sagledavanja iz osnovnog modela balansa, opozicije Meseca i Sunca. Mi svojim životom svedočimo izuzetno velikom i nabijenom energetskom potencijalu, ogromnoj moći koja ima izuzetan uticaj na čitav naredni period!

Blizanci su promenljiv vazdušni znak i ovde vlada Merkur. Sa Mesecom u ovom polju osećamo se radoznalo, avanturistički, razmenjujemo nove ideje i razmišljanja. Znak Blizanaca jeste veoma društven i komunikativan, zanimaju ga sve činjenice i kako se stvari dešavaju, uklapaju. Takođe, znak Blizanci pokušava da pronađe način na koji univerzum radi. Upravo ovo je stanje koje boji našu dušu u ovom vremenu i sve naše potrebe su ovamo usmerene. Budući da su Blizanci toliko orijentisani na komunikaciju i razmenu iskustava, otvara se polje potrebe za divna okupljanja ljudi da podele nove ideje i da saznaju više jedni o drugima. Naglašena je spoznaja naše sposobnosti za promenu u biti. Ovaj mesec nam ujedno pokazuje koliko smo i sami u stanju da promenimo, proširimo vidik, da prihvatimo sve, a tek odatle da odaberemo za sebe najbolje! Potrebno je da budemo otvoreniji i da vidimo stavove drugih. Ovo nas naravno navodi da učimo na osnovu onoga što vidimo i čujemo, da učimo od onoga što doživljavamo sada i ovde. Opet, dobra strana stoji u činjenici da sve ono što sada započnete može se lako promeniti spoljnim uticajima, hoću reći može se prilagoditi, korigovati. Izražena je fleksibilnost upravo kako bi prihvatili sebe što više, celovitije, sa obe ruke, srcem i dušom! Komunikacija je na samom vrhuncu tokom ovog meseca, recite, otpevajte, napišite dajte svetu, iznesite iz sebe deo sebe koji je spreman da se osamostali, bilo da je to blago ili blato, pustite ga da se osamostali kako bi i vi nastavili putem svoje svrhe sa novim stvaralačkim potencijalom Marsa u Strelcu. Za one koji vole više istovremenih zadataka, ovo je mesec koji vas (p)održava baš u tome.  

Blizanci su na fizičkom nivou simbolički povezani sa rukama, šakama, ramenima, plućima, timusom, bronhijalnim cevčicama, grlom, vratom i govorom. Obratite posebnu pažnju na ove delove tela u ovom vremenu. 

Energija punog meseca u Blizancima stavlja akcenat na komunikaciju, odnose s javnošću i putovanja, traži se od nas pogled sa svih strana. Naš zadatak je da budemo društveni, da pronalazimo zabavu, dobro  raspoloženje i entuzijazam u životu, da  sagledamo vrednost u mogućnosti dobijanja i prikupljanja ideja od drugih.  

Svakako, ovo vreme nas zove da pronađemo načine da smanjimo stres, potražimo potrebne informacije, da se oslobodimo uznemirenih misli i onog neumornog brbljanja našeg uma. Vreme je da odredimo kako zvuči naš mir! Da čujemo svoju tišinu i na najprometnijoj železničkoj stanici sveta, da se mirno i sigurno krećemo ka svojim ciljevima. Važno je u ovom vremenu otvoriti se tehnici pisanja, ali i svesnog disanja. Posebno su isceljujući tehnika pisanja dnevnika, ali i projekcija budućnosti kroz tehniku stvaranja ličnog panoa za postavku jasnih ciljeva, u koloru! Informacije iz dnevnika koje smo dobili u našim snovima i stanjima meditacije ili poruke primljene tokom ovog vremena su stigle direktno iz nekih dubokih podsvesnih delova nas, tu su da uzdignu nama važne oblasti, da ih dobro pozicioniraju na našem putu u životu. Disanje je deo nas koji nas podseća da jesmo, da smo tu i vraća nas sebi uvek. Svesni duboki udah mira i svetlosti i čistine, a zatim duplo duži izdah svega što nas opterećuje, brine, stresira, što nam defokusira pažnju, klima nas u odlukama…. Udišemo i izdišemo tako sve dok se izdah ne pretvori u mir, u dugi, duboki osećaj udobnosti u telu u životu u trenutku. Zahvalnost je deo koji uvek dođe kada nešto uradimo za sebe, a naročito je izdašna nakon svesnog vraćanja sebi!  

Izvor energije koju možemo očekivati dolazi sa ose Strelac-Blizanci i zato pogledajte detaljnije u vašem horoskopu kuću gde se nalazi znak Blizanaca, gde se to napaja ovaj mesec, čega je to već potpuno dovoljno? Odatle vam idu potrebe za puštanje i otpuštanje, za rađanje.

Znak Strelac na Ascedentu Lunacije govoriće o opštem napajalištu, o beskrajnom horizontu i mogućnostima koje su ograničene samo merom naše volje, našeg vida spoljašnjeg, ili pak merom naših unutrašnjih kapaciteta i mogućnosti sagledavanja koji su, priznaćete, apsolutno nemerljivi! Znak Strelac i pozicija Sunca naglasiće instikte, intuiciju, energiju svesnih imanja, kursoru za nove puteve, nova životna putovanja. Ovde su i jasne smernice za obnovu poverenja ili čak postavku uverenja iz novih verovanja za naše novo lepše sutra. Pitanje se prolama univerzumom da li dozvoljavamo sebi učenje? Da li se obrazujemo na logičnije načine u kući i oblasti gde se nalazi znak Blizanaca? Sunce sa Centra Galaksije daje svakome od nas primer kako da se podesimo u centar sopstva!   

Snažna je ovo energija, Horizontalna osa se udružila sa punim Mesecom i osom Blizanci – Strelac pokret unapred vibrira, trese, izaziva, podržava sve naše težnje ka najboljem, ka sebi.

U trenutku Punog Meseca Ascedent je u znaku Strelca na 6° što može ukazati na određeno širenje vidika i pronalaženje novih solucija, rešenja, lekova u vezi nekih starih pitanja, obaveza, pripadnosti, možda i dugova ili jednostavno nekih obligacionih odnosa, ali i našeg posla i zdravlja, naše fiziologije i zdravih navika. Da sagledamo sve u vezi postojanosti, onoga za šta smo tradicionalno vezani, ili pak vezani svojim ličnim izborom dok smo se kretali ka miru, bezbednosti, sigurnosti. Naročito su naglašeni odnosi, bilo da su ljubavni ili poslovni, a posebno oni najvažniji lični, odnosi nas sa nama samima. Sva partnerstva će dobiti mogućnost da se rezimiraju, da se pregledaju, pogledaju potpuno drugim očima, šire, sveobuhvatnije. Osim Ascedenta koji usmerava temu, i Sunca u prvoj kući koje nas stavlja u odgovoran položaj na stepen Centra Galaksije, u trenutku lunacije Mesec se nalazi u 7. kući u znaku Blizanaca i utoliko nas udaljava od nas, ali nam istovremeno daje mogućnost da vidimo iz mnogo šire perspektive, da se oglednemo u drugima, da vidimo taj odraz u ogledalu, ali i da uz dovoljan stepen iskrenosti prihvatimo sve svoje delove, konačno. 

Dispozitor Ascedenta, Jupiter našao se u prirodnoj kući Blizanaca, u trećoj kući u trenutku lunacije i odavde stavlja akcenat, proširuje vidike i veseli se uzbuđenju i važnosti svega što Merkur i Uran pregovaraju kroz fenomenalni trigon! Ovde je važno zadržati svest i odgovornost, jer uzbuđenje može doneti preveliku energiju i tako gubitak fokusa dok primamo, dobijamo informacije direktno iz sfere višeg ja. Možemo u želji za slavljem ili potrebom da nekom ispričamo uvedemo nemir i na taj način nehotično prekinemo ovaj fenomenalni  link za dobijanje podataka, informacija za konačno postavljanje sopstva, postavljanja sebe u CENTAR našeg bića.

Mesec i Sunce još uvek obrazuju T-kvadrat sa Neptunom na 20° Riba u 3. kući koji je do skoro ozbiljno podešavao Merkura. Otvoreno je polje mogućnosti za prevazilaženje blokada, onih naših unutrašnjih, tamo gde se brinemo za granice, gde se plašimo iracionalnog samo zato jer je nepoznato, gde se plašimo da se prepustimo da se ne bi rasplinuli, da se ne bi rasuli u prostranstvu mašte. Valja sačuvati, fokusirati, iskoristiti kreativnu energiju koje ima na pretek, ne dozvoliti joj da se raspršio kroz konfuziju, ispolji kroz dezorijentaciju! Glavni izazov jeste koliko smo u stanju da poverujemo drugima, odnosno sebi i svom unutrašnjem glasu, šta je stvarna istina, a šta laž ili obmana? Zavisno od stepena poverenja i iskrenog odnosa sa nama samima, ukoliko se ne budemo opet obmanuli sputavajućim mislima, ograničavajućim naučenim obrascima naročito u odnosima, koje ponavljamo tradicionalno, valjda oduvek, mi imamo jedinstvenu mogućnost da se prepoznamo, da pogledamo unutar ogledala, unutar partnera, da postanemo poznati po sebi, po tome kako ostvarujemo svoje snove, po tome kako lagano materijalizujemo svoje vizije.

Neptun dobija posebnu ulogu tokom ove lunacije. On nas inicira da se  konačno otvorimo šireći jedno ogromno polje, sasvim novu dimenziju dobrih i pozitivnih iluzija, snova za nas ili noćnih mora( kako ko vidi, zavisno od nivoa straha od puštanja i prepuštanja, ali verujem da je ovo bar donekle samo deo prošlosti spomenutog Merkur Neptun kvadrata, već iza svakog od nas!). Neptun razvija, razmotava, razotkriva ono što je bilo zamotano, zavijeno, skriveno u nama, u odnosima! Istina će doći do nas! Neptun inače donosi SAN kao STANJE, koje traje! On jeste polje svih mogućnosti, a na nama je izbor o čemu ćemo maštati. Inspiracija oduvek zavisi od istine, od raspoloženja, pa je stvarno važno kako smo, koliko smo opušteni, odmorni, svoji? Sada kad smo prošli senku i strahove od mračnih sila, kad smo se na razne načine suočili sa misterijama, izolacijama, psihološkim jazovima, strahovima od nepoznatog, od mraka, od duhova, od bolesti, kada smo dotakli dno, spremni smo da se setimo sebe! Nova vera je na pomolu, Jupiter se i na ovaj način javlja i smeši Neptunu u aprilu 2022. Setićemo se da u suštini jesmo verujući, da potpuno prepušteni u ovde i sada, osvetljeni uvek možemo imati veru u budućnost, jer to jeste naše još od prvog udaha, to je zapravo projekcija ovih nas sada. Šta nas briga šta kažu drugi, šta kažemo mi od pre! Setićemo se da osim što imamo moć da sanjamo, takođe, imamo i super moć da te snove ostvarujemo, živimo! 

Mesec i Sunce obrazuju trigon sekstil sa Jupiterom u Vodoliji vladarom Ascedenta i gore spomenutog T-kvadrata. Poverenje i iskrenost stvoriće uslove za mirno i sigurno sagledavanje sa ciljem oslobađanja i promene. Potrebno je da  ostanemo umereni u izazovu koji nas vuče da odreagujemo, da kažemo, pomislimo, dreknemo ili vrisnemo. Važno je da koraknemo sigurniji našim Univerzumom, dnom našeg okeana, ma koliko se činilo nedohvativim, našom suštinom, a onda odatle stabilni zavladamo srećni i ozareni, sposobni za magiju, za čaroliju materijalizacije. MI imamo jedinstvenu mogućnost da pored svih vetrova i bura, uz asistenciju starih ometača u vidu strahova, blokada, i još ko zna koliko sabotera neznanih ostanemo mirni i spokojni u sopstvenoj dubini, na dnu, da dozvolimo toku da teče, a mi ostanemo bliski, najbliži sebi, verni svojoj energiji, stabilni, sigurni, svoji i nadasve ISKRENI SA SOBOM. Otvara se odavde i nova šansa, novo rođenje, stvaranje novog spektra, novih navika, nove svesti, novih uverenja i ubeđenja kreiranje prostora za sve naše novo po našoj meri i to najpre sekstilom sa Uranom u koji Jupiter žuri u 2022. godini. 

Jupiter najpre ide u sekstil sa Uranom koji će se u tom trenutku 18. februara 2022. godine nalaziti na istomstepenu kao u trenutku ove lunacije! Slika ovog februarskog neba odlučiće i obojiće mnoge buduće vidike čovečanstva!  Otvoriće se značajan portal za manifestaciju našeg unutrašnjeg bića, našeg višeg Ja za koju se već jedno vreme (od ulaska Urana u znak bika u maju 2018. godine) pripremamo na svim nivoima. Mi smo potpuno spremni za ovaj dodir Univerzuma, za proveru lakoće i istinske lepote, za oslobađanje prostora, za manifestaciju i implementaciju novog, baš onoga što smo istinski želeli. Otvara nas i oslobađa da vidimo iznad da vidimo preko horizonta. Spremni smo za materijalizaciju naših snova. Za proširenja, za visoka učenja, daleka putovanja, ali sve to odjednom, iznenada, svaki put više i dalje iznad horizonta. 

Merkur se nalazi na transformativnom stepenu 8 u znaku Jarac, odatle obrazuje super trigon sa Uranom iz Bika, ali i kvadrat sa Kironom iz Ovna. 

Ovo je jasna slika aktivacije Više svesti i to sistemom eliminacije. Intuicija je snažno naglašena. Informacije dolaze neometano do našeg centra bića, do duše Mesec je u Blizancima, ali ovog puta mnogo su jasnije, sve je kao na dlanu, naš um je spreman i sposoban da poruke preuzme, čuje i dešifruje, razume jer postoji prisutnost ljubavi! Osim što smo mirniji sa Merkurom u Jarcu mi i razumemo, ali i biramo, recokliramo na licu mesta. Sa Mesecom u znaku Blizanaca u stanju smo da osetimo informacije, srcem, dušom! Merkur zatim ide u trigon sa Uranom i u stanju je da privuče mnogo informacija, da ih razloži do najsitnijeg detalja i razume, da ih oseti i da ih implementira na potrebna mesta. Merkur je u kvadratu sa Kironom tako da su povrede i rane jasno vidljive i lakše za direktno znalačko uceljivanje. Otvoren je kanal našeg unutrašnjeg prenosa, komunikacije, zdrave cirkulacije, s ljubavlju. Naš um je sada u stanju da informacije dovede u kontakt sa centrom duše, sa intuicijom i da kroz ovu saradnju selektuje i živi samo one informacije koje donose najveće dobro! Poslušajmo zato ove poruke sa pažnjom, sa nežnošću, celim svojim bićem, jer tako ćemo biti u stanju da govorimo i živimo najbolje za nas, našu pravu istinu.

Mesec obrazuje kvinkunks sa Venerom pa je jasno da se valja usredsrediti na lepotu, prilagoditi svoja osećanja i potrebe sa željama. Pustiti stare stvari i navike, zadržati samo ono što nam odgovara i prija. Paziti šta želimo, jer možda nam se i ostvari. Ovaj aspekt nas podseća da želimo lepe želje, jer tome i Venera i Mesec teže. Da nije nužno niti uputno da želimo ružne stvari ni sebi ni drugima.

Venera i Pluton obrazuju kvinkunks sa Mesecom, aspekt prilagođavanja, koji ukazuje na stvarnu potrebu za otpuštanje svega onoga što nas otežava, što nas obavezuje i sputava, ograničava. Možda nečem potuno novom valja reći NE, iskreno sagledati šta je vredno kompromisa, a šta je bespogovorno. Ovo je veoma moćna priča! Hteli mi to ili ne Venera je veoma snažna, stacionarno direktna, govori o lepoti, ali i o vrednostima, o novcu, o strasti, o ljubavi, o unutrašnjem potencijalu svakog od nas i vrednosti nad vrednostima, o proboju tradicionalnih okvira i granica i određivanju novih. Venera je u konjinkciji sa Plutonom praktično do kraja decembra, a pod dejstvom je ove moćne energije sve do početka marta 2022. godine kada će sa Marsom napraviti i poslednju konjunkciju sa Plutonom u znaku Jarca u ovom vremenu, što će zapravo biti manifest sadašnjeg zapisa! Dakle radi se o prekidu jedne moći i tumačenja vrednosti i uspostavljanju vrednosti nove moći! Kvinkunks je moćan aspekt jer se učesnici zapravo i ne poznaju, tako će za mnoge ovo prilagođavanje biti IZNENAĐENJE ili znali smo, moralo je nešto biti! Praktično na svetlo izlazi zadovoljstvo i strast, tema će biti da li osećamo zadovoljstvo, da li postoji, da li i dalje traje ista strast prema onome u čemu smo, čemu smo posvećeni ili u čemu smo se obavezali u životu ili kome. Venera hoće da istražimo našu senzualnost koja nam pruža zadovoljstvo. Stacionarna Venera upravlja obiljem i finansijskim tokovima, energetski je sada veoma moćna. Pluton govori o moći i strasti. Zajedno ovo je slika podizanja naših stvarnih osećanja, unutrašnjih stanja i najviše iskrenosti.  Na svetlo će izaći mnoge istine kako o moćnicima, tako i o našim unutrašnjim potencijalima, vrednostima. Nove vesti mogu doći u vezi sa energijom, moći, finansijama, ekonomijom, vrednostima, seksualnošću, zadovoljstvima... Vesti mogu biti o određenim centrima moći ili individuama koje poseduju silu sa vorteksa, galaktičkog centra, nekoga ko je strastveno vezan za moć, novac ili vrednosti uopšte...

Samosvesnost je glavni zgoditak koji ćemo dobiti tokom ovog Lunarnog perioda, s tim da to sada podrazumeva i metafizička i ezoterična zaranjanja. Praktično ono što je bilo skriveno ili tajno sada će izaći na površinu, Pluton iskopava čak sa dna.

Saturn u Vodoliji ulazi u egzaktnost kvadrata sa Uranom u Biku (aspekt koji je obeležio čitavu 2021. godinu) planira šta će novo da izgradi sa recikliranim materijalom. Ovaj aspekt nas navodi da budemo odgovorni za slobodu koju posedujemo i to bez tenzije i moranja ovo je već treći egzaktan kvadrat tako da i energija može biti harmoničnija. Univerzum namešta scenu, različite situacije kako bi istražili i  prihvatili ovu tematiku. Zapravo Univerzum nam daruje, donosi nam formu (oblik) koja će nam omogućiti našoj duši najviši rast, prosperitet, napredak na putu naše svrhe i uzvišene misije! Znaćete tačno na kom ste energetskom nivou jednostavnim sagledavanjem lakoće ostvarenja želja i snova. Mnoge nemoguće stvari su sada na dlanu, mnoga vrata će se otvarati sama. Ukoliko pak neki snovi nisu baš pucketanjem prstiju ostvareni, to samo znači da ste SADA energetski udaljeni od toga i da zapravo treba investirati odmor i čistu svetlost u ovu energiju, porasti u tom domenu kako bi se razdaljina obrisala i vi treptajem dobili ostvarenje.

Valjalo bi ovu promenljivu, nadasve nestabilnu i nesigurnu, a tako izvorno jaku energiju da zagrlimo, pružimo joj udobnost i toplinu doma, da oseti da je voljena, očekivana i željena baš kao dugo očekivano dete, jer ona i jeste to. Iskričava, mlada, neiskvarena, iskrena, čista, snažna i direktna baš kao i dete vrlo osetljiva, otvorena, jasna. Ovo je energija prve ljubavi, ljubavi kada se volelo dušom celom. Ova energija zna šta hoće i to hoće odmah, naprasita je, žustra, jednostavna je i ne traži da budemo fini, ugladjeni, lepo obučeni i doterani, ne traži da budemo nešto, već jednostavno da budemo, samo da budemo MI. Ukoliko pogrešimo ona lako prašta, daje odmah novu šansu, iznova i iznova, sve dok ne shvatimo koliko je bilo lako. Traži jednostavnost, zdravu hranu, udoban krevetac, mogućnost za obavljanje fizioloških potreba i punoooo ljubavi, pažnje i nežnosti, kako bi mogla da raste i poraste velika, zdrava i sjajna.

Upravo ovo smo mi, davno napušteni, možda zaboravljeni, ostavljeni na onoj kapiji prelaska u svet odraslih i sad iz daleka opet vidimo, možemo da sagledamo ovo baš kao film. Ovo smo mi i ukoliko nas sruši, mi smo! Nekad smo bili tako mali, bebi, ali jaki. Jaki da se sad razvalimo, porušimo, rasturimo kao puzzle pa opet složimo, dogradimo, osnažimo, proširimo, da porastemo za tu iskrenost više, da se konačno približimo svom VIŠEM JA, svom vođstvu, razlogu i potrebi, svrsi i ciljevima da možemo da oslušnemo svoju intuiciju. Možemo da oslušnemo sebe, da konačno čujemo svoj glas koji smo nekad davno zatrpali, ugušili, počupali mu krajnike, a uz to i glasne žice. Da to smo Mi, a ova energija je davni deo NAS.

Hajde da hodamo bosonogi kako bi primili ove darove, a opet bili spremni da otpustimo šta nam više ne treba. Da stabilno i sigurno pristupimo ovom talasu detinjstva, nesvakidašnjem efektu podmladjivanja naše duše, i to našim duhom, duhom deteta u nama koje uvek živi i postoji, duhom prve ljubavi, prvog podviga, prve medalje, prve pohvale, duhom prvog poljupca. Da zavolimo sebe, svoj život i svoje zdravlje. Da meditiramo i otvorimo portal za najbolju verziju sebe! Hajde da istina i lepota pronađu svoj dom u našim dušama i da se konačno osetimo relaksiranim.

Ovo je bilo potrebno svima nama i zato zagrlimo sebe, dete u nama, energiju promena.

Veoma je važno tokom ovog perioda naučiti da se zadržimo izvan vira licemerja, raznih smicalica ili čak u kompleksnim situacijama u okviru odnosa, da naučimo kako da izađemo iz toga neoštećeni. Ne ulaziti u sisteme koji već imaju određenu poznatu paradigmu, dinamiku vatriranja, zadržati se izvan, kako god znamo, bilo šetnjom u prirodi, isključivanjem telefona.., jednostavno, ne govoriti sve dok se ne osećamo vrlo inspirisani baš za to.

Tama se pojavljuje samo ukoliko ne sijamo sopstvenim svetlom.

Nižu svest, praktični um, sećanja i dosadašnja uverenja možemo prevazići upravo uz pomoć radoznalosti i potrebe za novim, za povezivanjem sa unutrašnjim osećajem, intuitivnim delom koji već dovoljno glasno govori iz nas, povezivanjem sa višim nivoima svesti. Ovo je zona u kojoj se ne možemo projektovati jer iskustva nema, pa se na taj način pred nama otvara naš stvarni život, naša istina koja će nas osloboditi ka našoj lakoći i lepoti življenja. 

Osvestimo da smo na osi Blizanci – Strelac. Pun Mesec u Blizancima, vazdušnom znaku nas podseća da valja postaviti dah, disanje između misli, između reči, na ovaj način osetićrmo potrebnu vezu sa telom, osetićemo sigurnost i sopsvenu podršku koju dobijamo u uzemljenosti. Povežimo se sa meditativnim stanjem, sa mirom i stvorimo ovo stanje u osećaju, u Mesecu u Blizancima. Lagano zatim Suncem iz Strelca proširimo ovo osećanje, proširimo stanje mira i ljubavi, mentalne harmonije. Budimo u poziciji posmatrača, iskoristimo vazduh za let i zauzimanje ptičje perspektive, dišimo kroz ovo, jer ćemo tako imati priliku još više da sagledamo, da vidimo, da čujemo, osetimo mnogo veći prostor, jer ovo nam je najpotrebnije sada.

Smireni, bez reakcije mi dobijamo. Dobijamo informaciju, učenje, znanje, priznanje.

Izbalansirajmo svoj mentalni deo, svoje misli koje jurišaju "da nešto ne propuste" gonjene osećajem umora ali i potrebe za budnošću i smišljanjem. Osećajem "nisam ja, nego druga ja" - jedna misli, a druga je umorna, nadmeću se ili vuku u suprotnosti. Mesec u Blizancima upravo ovu sliku naglašava.

Potrebno je da prihvatimo tu drugu stranu, taj odraz, taj eho, to što nam se javlja, prihvatimo kako bi se konačno ucelili, kako bi obnovili zavete ili sagradili novi iskonski most između Uma i Tela. Most poznatiji kao DAH, koji na posletku i nas same gradi NOVE. Dišimo i samo budimo u cilju življenja života sa svrhom. Svetlo će pokazati put, pouku ili pravo rešenje, pravu ideju. Sve je kao na dlanu, mi imamo mapu sa blagom, a, OKO KOJE TRAŽI UVEK PRONAĐE, zato samo lagano, strpljivo i bez preterivanja!

Pravi je čas da nabrojimo sebi svoja izuzetna postignuća u proteklom periodu. Da od mnoštva odaberemo. Da postavimo jasno svoje razloge zašto se sebi divimo. Najveći izazov je postići i zadržati MIR I harmoniju sa sobom prevashodno, poverovati, a ostati potpuno iskren. Prihvatimo sebe, sve, svaki deo nas koji nam se javlja i na najčudnije načine, prihvatimo kako bi se oslobodili! Prihvatimo, oslobodimo se svega što nas sputava i sprečava, preuzmimo odgovornost za sebe, za to silno biće, finu energiju, moćnu tek dovoljno da promeni sve, da pokrene. Prihvatimo Nove sebe, nove mogućnosti, novi sadržaj, novi pogled na sebe, iz sebe i u sebe. Sada je momenat da od svega našeg, svega nabrojenog napravimo red, zavladamo suvereno sopstvenim bićem, životom, duplo merimo, razmislimo, pa tek izgovorimo ili jednostavno pustimo. Veoma je važan fokus na cilj, ali istovremeno uzeti u obzir okolnosti, pa ih sjajem intuitivnog vođe lagano prevesti u saradnike i prijatelje. 

Srećna nam svima NOVA GODINA, u bukvalnom smislu, SREĆNO NAM SVE NOVO ŠTO POŽELIMO!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD