Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon project radionica „Uverenja o promeni“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o promeni“, koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 12. avgusta od 19 do 20.30h, u formi live webinara. Sa punim Mesecom u avgustu otvaramo se ka razvoju uverenja o promeni.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Pun Mesec u znaku Blizanci

Sve promene su se dogodile tek kada smo bili voljni, željni, odlučni i istrajni, kada smo znali gde to idemo i šta to hoćemo da ostvarimo! Promene ćemo pokrenuti i primeniti na najlakši i najlepši način, a i dalje veoma efikasno putem uvođenja određenih omiljenih RITUALA. Za ovu lunarnu fazu odabrala sam nekoliko rituala kojima se možemo lakše približiti sebi, a samim tim i lakoći manifestacije svojih htenja i svojih snova. 

VAZDUŠNI ELEMENT MESEC U BLIZANCIMA

Moć isceljenja Meseca u Blizancima dolazi iz koncentracije, fokusa na opoziciju Sunca i Meseca. Neka nam ovo skrene pažnju na pluća, ramena, ruke i šake, prste. Postanimo nežno svesni dualnosti, obe strane svog tela, kao i sopstvenog  daha. Akcenat je na iskrenosti. Moguće je osećanje emocionalne zatvorenosti. Verbalne veštine su potrebne za izražavanje emocija, recite sve i OBAVEZNO ISTINU. Ovaj mesec oseća onaj mirni deo nas, ono kada se skinu i smire sve drame i velovi tajne, sramote ili straha. Recite sve ili baš ništa, ali istinski! Ne očekujte kontakt sa osećanjima, onaj osećaj u stomaku, osetite ga, jednostavno, bez analize. Možda ćete želeti i da kažete svojoj okolini da niste baš svoji. Vazduh vas podiže u mental, dobro je vreme za čitanje knjiga, razmišljanje, pisanje o konfuziji i osećanjima koja naviru u ovom periodu. Priča o vremenu je aktuelna. Balans između uma i emocija postiže se dugim kupkama, aktivnostima na vodi, kako bi se obnovila emocionalna konekcija. Meditacija je svojevrsni vid podrške u ovakvom period jer će obezbediti uravnoteženje mentalne aktivnosti, otvoriti nas za dublje uvide, za razgovor sa samim sobom! Preterivanje nije rešenje, valja obratiti pažnju da kupke i meditacije služe za povezivanje sa sobom i svojim mirom, a ne za potpuno prepuštanje tome.

PUN MESEC – Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180 stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. Ovu fazu je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo se odnosi na odnose, sukob ega sa emocijama, vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti sve teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se od patnji, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode, tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, prekinite te zavisne odnose sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.   

PREPORUKA RITUALA ZA PUN MESEC U ZNAKU BLIZANCI:

VODENI DAN - kako bi bili protočniji,lakši za brze misli, vedriji i sjajniji, idealan način da se pročistimo, hladna izvorska voda pre svega, prečišćena. 24h piti samo vodu, ili kako odlučite, dalje su preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće..protočnost je kljlučna u ovom radu! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Izbegavajte namirnice životinjskog porekla ovog dana, lekove i alkoholne napitke.

TEMELJNO TUŠIRANJE sa jasnom namerom oslobađanja Sodom Bikarbonom, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru.

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, obilato, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba).

MIRISI imaju veoma važnu ulogu, birajte za sebe ono što vam odgovara, prija, šta to želite da vas okružuje, kakvi oblaci, koje boje je taj vazduh oko vas, birajte. Boje Blizanaca i boje sveća koje možete u ovom vremenu paliti su Tirkizno plava, boja toplih mora, boja Kariba, Maldiva, žuta, bela, srebrna, i svetlo prolećno zelena. Bilje koje pogoduje ovoj energiji je kopar, nana, peršun, anis, lavanda, majoran, komorač, origano, sladić, orlovi nokti.  

ODABERITE MUZIKU za ovaj dan, onu što širi vidike, što doseže daleko, a opet neka vas podseća na vas, na detinjstvo, neka podseća na sreću.

POREĐATI PRIORITETE NA PAPIR kada bujica misli obuzme, ne padati u osećaj krivice i griže savesti već svesno preuzeti 100% odgovornost.

ČITAJTE, PIŠITE obratite pažnju na svoje reči, na svoje misli, birajte sa pažnjom i ljubavlju šta želite da protiče kroz vas, koja energija, koja boja. Održavajte komunikaciju sa drugima putem pisama, e-pošte, telefona ili lično. Možda ćete primetiti da ste pričljiviji tokom ovog perioda.

ŠETNJA Veoma je efikasno usmeravati višak energije iz gornjih delova tela, naročito iz misli ka nogama i potrošnji putem hoda, dugih šetnji, u cilju pokretanja protočnosti što je za Mesec u znaku Blizanaca od izuzetne važnosti. Prošetati napolju, svakodnevno, čak i nekoliko puta dnevno kraće šetnje su izuzetno blagotvorne da rasterete i razbistre misli. Svaki vid prevoza zamenite svojim laganim korakom.

OKUPAJTE, PROČISTITE Napunite činiju, flašu ili staklenu teglu sa prečišćenom vodom. Ostavite otvoreno preko noći pod punim mesecom. Sledećeg dana uzmite ovu vodu i upotrebite je da očistite kristale, umijete lice da biste se osetili dodatno obnovljenim pomoću ovog čistog oblika energije. Možete ovom vodom isprkati svoj dom, stolice, police, stolove, staviti deo u vodu za podove, u usisivaš ako je AquaPower... Prsnite ovom vodom svaki prostor koji bi mogao imati koristi od magične energija Punog Meseca u Blizancima. 

ČIŠĆENJE KRISTALA Iznesite svoje kristale napolje i stavite ih na zemlju. Omogućimo energiji punog meseca da ukloni i uzemlji svu lošu, nagomilanu energiju. Aktivni su akvamarin, ahat, citrin, smaragd, celestit,epidot, haulit, žad, muskovit, providni kvarc 

NAPUNITE SVE ŠTO VAM JE POTREBNO Ostavite svoj novčanik, nosač za kartice, pa čak i svoju torbicu otvorene kako biste dobili punu energiju prosperiteta Meseca. Otvorite se za više i stalni priliv!

VELIKA ČISTKA “MALIH STVARI” Iskoristite ovo vreme da očistite sve svoje tašne, torbe i novčanike. Prođite kroz ormare i skladišta, a posebno se posvetite fijokama. Prođite kroz stare torbice i prtljažne torbe, kofere. Možete čak da nađete stvari za koje niste ni znali da ih još uvek imate. Fijoke i police sa dokumentacijom pažljivo prelistajte, bacite sve čemu je zakonski rok istekao, jer danas ipak ima i drugih dokaza o uplati ! Zadržite sve one stvari i sitnice koje zaista volite, a ostatak ćete iskoristiti tako što ćete ih donirati bilo nekome lično ili zaštiti životne okoline putem reciklaže.  

YOGA POLOŽAJI Uttanasana varijacija – Stojeće preklapanje sa spojenim rukama na leđima i otvaranjem ramena. Kako je u ovom periodu aktuelan akcenat osećaja u ramenima, vratu, komunikaciji, mislima tako se i nakuplja tenzija u tom predelu. Ni ne primećujemo da smo predugo u nepravilnom povijenom položaju ispred računara i slično, da usled lošeg držanja dodatno stvaramo uslove za osećaj napetosti, neprijatnosti i bolova. Ova asana umiruje mozak, pomaže u oslobađanju od stresa  kao i od blage depresije.

MEDITACIJA - dodirnite svesno balans sopstva na novom nivou kako bi mogli da ga prepoznate. Tokom meditacije pažnju treba posvetiti iskrenom otvaranju naših kapija za sledeći korak u budućnost. Ukoliko postoje strahovi i nesigurnosti, tada valja meditirati sa temom za ohrabrenje i podršku našeg srca u ovim vremenima promena. Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama! Meditacija na otvorenom, ispred prozora, sa postavkom u smeru Meseca je izuzetno moćna, jer je pun mesec vreme da se čarobna energija Meseca izvuče, a mi u istom maniru da se na nivou našeg Meseca povežemo sa njom. Pun Mesec utiče na naše emocije i pokreće na kretanje prema unutra. 

MEDITACIJA SA ŽIVOTINJSKIM VODIČIMA Tokom Punog meseca u Blizancima aktivna je Yang energija. Ovo je odlična energija za putovanje do moćnih životinjskih vodiča, povezivanje sa njima i dobijanja svojevrsne podrške i potrebne zaštite. Povežite se, prihvatite i postanite jedno sa onim što sada želite. Ukoliko vam je potrebno da odredite svoje vodiče to možete učiniti uz pomoć astroterapeuta ili obučenog konsultanta u ovoj oblasti. Možete se i intuitivno povezati sa životinjskim vodičem koji je sada potreban vašem biću. 

AFIRMACIJE ZA PUN MESEC U BLIZANCIMA  

Koristite u ovom vremenu pisane afirmacije i jasne namere o tome kako vi birate svoj život, svoj rast i transformaciju.  

Fleksibilna sam, prilagodljiva i otvorena za nova iskustva i ideje. 

Moj um je otvoren i prostran tako da mogu da sagledam najvišu moguću istinu za mene u ovom trenutku. 

Slušam sa prisutnošću i pažnjom.

Jasno posmatram, otkrivam, razlikujem, biram. 

Poštujem snagu svojih reči i koristim ih mudro.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD