Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u znaku Bik

Sezona Eklipsi je ponovo tu. Eklipse uvek govore o velikoj promeni, iniciraju je ili pak donose, hteli mi to ili ne ovo su možda i najsnažniji tvisteri, poravnatelji naše duše, svesti, misli, prošlosti i budućnosti.

Pred nama su poslednje dve eklipse sa Mesečevim Čvorovima postavljenim na osi Blizanci – Strelac. Sva promena i rast, prevazilazak uverenja, naučenih obrazaca koji su dugo stajali kao vrhunac znanja i krajnji horizont, traže u ovom vremenu od nas da se pretoče i prenesu na lakši i brži način, da se prenesu kao svo potrebno znanje, ali  i otvorenost, znanje o fokusiranoj spremnosti za nova saznanja. Ovog puta glavna tema uverenja i znanja, intuicije i novih saznanja biće pohranjena na osi Bik – Škorpion, na osi koja traži da se manifestuje. Ovo je zapravo i osa koja želi dobrodošlicu Mesečevim Čvorovima i gostoprimstvo od 2022. godine do kraja 2023. godine.

Lunarna Eklipsa, pomračenje egzaltiranog punog Meseca u Biku aktivira duboku želju da poboljšamo svoj život kroz igru i zadovoljstvo, ulivajući našem srcu mir i radost. 

Dakle, procenite sami kad, kako i koliko stvarno uživate u životu ili to radite na određeni način, posebnim danima ili samo u određeno vreme…? Potpuno je u redu ako ste okvire kreirali vi sami, onda su vam udobni, jer znate da možete da ih menjate uvek “sada”, ali je ogroman pritisak ako su granice postavili drugi, običaji ili “fino” vaspitanje i zbog toga mnogo puta propuštate “sada”. Evo jedne čini mi se prigodne personifikacije. Naime, hrana iz pretis lonca ume da bude najukusnija, jer je dobro zatvorena i ne gubi hranljive sastojke. Naravno veoma je važno odabrati visok kvalitet sadržaja, dobru kombinaciju i potrebno vreme za naš specijalitet! Nekada, povremeno ili najbolje baš u pravo vreme poklopac na loncu mora biti skinut kako bi konzumirali dragocenosti sadržaja, i tako oslobodili lonac, ponovo pokrenuli svrsishodnost lonca. Sa druge strane, mi ponekad dugo ne umemo da skinemo ovaj poklopac i sam sadržaj ma koliko pažljivo odabran može postati toksičan. Eklipse su tu da otvore ventil, da popuste pritisak, da nam ukažu na poklopac, ali i način da radimo sa sopstvenim sadržajem kao i našim dragocenim okvirima. Konačno specijalitet dobija titulu super kvaliteta, te se ovaj sadržaj i način pripreme podrobno zapisuje kao recept i prenosi, stavlja u knjigu života, knjigu naših vrhunskih postignuća. Pun Mesec je tu da redovno proveravamo sadržaj, što je skuvano, odvadimo, poslužimo, konzumiramo, što je prekuvano, toksično ili je tu bilo radi arome i nije jestivo jednostavno odstranimo, bacimo. Tokom Punog Meseca mi odlučujemo šta da zadržimo, šta još treba da se kuva i napravimo mesto za dodavanje novog sadržaja tokom Mladog Meseca. Metaforički mi smo taj lonac. Mi kroz upotrebu, ispunjavanjem svoje svrhe postajemo vredniji, menjamo svoje okvire i postajemo na najbolji način veći. U skladu sa aspektima dajem sebi više prostora da dočaram, da opisom sigurno pogodim u metu doživljaja svakog pojedinca.

Pred nama je snažno pomračenje Meseca, punog Meseca u Biku koje najavljuje, vrši zapravo inauguraciju skoro dvogodišnjih pomračenja koja će se odigravati u Biku i Škorpionu.  Bik, kojim vlada Venera, upravlja sopstvenom vrednošću, fizičkim telom, hranom koju volimo, našim vrednostima, finansijskim tokom, senzualnim zadovoljstvom, lepotom, ljubavlju, ali i našom udobnošću i mirom. Nasuprot Mesecu u Biku nalazi se Sunce u Škorpionu, znak transformacije, otkrivanja nevidljivog, osnaživanja i odlaska pravo u suštinu stvari.  Zadovoljstvo, igra i psihička svest su uvećani!  

Znak Bik se odnosi na vrednosti, lojalnost, kreativnost, praktičnost, pohlepu, materijalizam, trenutno zadovoljstvo, imanje poseda, novca, plodnosti i Majke Zemlje. On želi udobnost, stabilnost i sigurnost. To je znak uživanja u svemu što zemaljski plan može da ponudi. Bik je krajnji potrošač i sakupljač. On želi sve da ima i da može da troši na zemaljskom planu. Ovaj pun mesec utiče na nas da unesemo ravnotežu u „moram da imam” i “ja želim”. Takođe će nastojati da unesemo neravnotežu na mesto požude i kontrole u ​​našim životima. Ovaj Mesec nas uči da shvatimo koliko je dovoljno i kako kontrolisati želju za akumulacijom. Može da se odnosi na stvari kao što su  novac, hrana, prijatelji, materijalna imovina, odeća... 

Pozicija znaka je Bik u našoj karti označava deo našeg života, oblast koja zahteva sigurnost, a istovremeno zahteva obilje i luksuz koji ćemo teško naći u bilo kojoj drugoj sferi života. Dalje pogledajmo gde to ide, gde se nalazi Venera, kako manifestujemo svoje obilje, šta je naša vrednost, kako se iskazuje, kako volimo da nas vole, šta mi to imamo, dobijamo (znak gde je Venera), a šta nam nedostaje (opozitni znak od Venere)? Pokušajmo da razumemo ovo značenje.    

Fiksna energija je apsolutno naglašena. Naime, čak 7 planeta se nalazi u fiksnim znacima u trenutku lunaciješto dodatno boji događaje i lični osećaj. Naime, fiksni znaci ne vole, dinamiku promene, bilo koju vrstu nametanja, a naročito volje, niti su spremni na kompromise, ne vole da popuštaju. Tvrdoglavost, lenjost, vezanost, udobnost i komfor su glavne karakteristike. Pogađajte šta u takvim okolnostima najbolje kljia i raste? POLARITETI, PODVOJENOSTI; ODVAJANJA; RAZLIČITOSTI... Crno je istaknuto i crnje je od belog, što onda i belo postavlja kao lični prioritet. Osim intenzivne energije i izraženih polariteta kojim obiluje znak Škorpiona gde se nalaze 3 najaktivnije planete horoskopa, dodajte ovde osećaj pritiska, intenziteta, težine promene, lenjosti, usporenosti, prizemljenosti koju donosi fiksnost. 

Zemljana energija je balansirana Vodenom sa po 4 planete u zemljanim i vodenim znakovima, ali opet naglašena pozicijom ascedenta u zemljanom znaku Jarac pa će i ova činjenica ukazati da se radi o suštini, ali i emociji, o zemlji, ali i o vodi na njoj, o nama, o telu, ali i o cirkulaciji telesnih tečnosti, o kičmi, ali i o kičmenoj moždini, o buđenju i spoznaji šta to radimo Majci Zemlji, sebi, u odnosima sa biliskim ljudima, sa svojom majkom, kako se osećamo pri tom. Izaći će na površinu ono što je zrelo za promene. Odavde možemo, osetiti, sagledati, šta to treba uraditi da bi sav bol i patnja mogli da se isprave, neutrališu, oproste, možda suzama, tugom, emocijama, radošću, prihvatanjem, zagrljajem, opraštanjem, prepoznavanjem.

Mesec u Biku voli da zna šta ima, da zna unapred šta mu sledi, šta dolazi, da bude spreman emocionalno, da bude siguran. Tradicionalno bi doneo ideje o stvaranju i sticanju, o zaradi, o gradnji, o sadnji, o zemljoradnji i setvi u miru, udobnosti i stabilnosti zemljanog i prilično lenjog fiksnog znaka. Znak Bik se odnosi na 2. kuću, na vrednosti, novac, imetak, telo. Visoke vrednosti uvek dolaze sa jakim granicama, tako da vrednost ne može da se raspe (zdravlje, imuni sistem). Bik je takođe usko povezan sa samovrednovanjem, sa ličnom samosvesti, povezan je sa čulnim uživanjima i obogaćuje čula, povezan je sa posvećenošću i predanošću, sa strpljenjem, sa mirom, uzemljenjem, sa ljubavlju, sa udobnošću i boravkom na mestima koja odišu lepotom, sa malim zadovoljstvima koja život znače. Bik se vezuje sa sigurnošću i istrajnošću u projektima, ako se zauzme, ostaće dok se sve ne završi. 

Uran predstavlja novo doba Vodolije koje dolazi, budućnost, sve što je moderno, inovacije. Uran nas gura i podstiče na ubrzanje, na promene, prekide, na oslobađanje od destruktivnih energija koje još koristimo jer nismo sagledali koliko su štetne. Oslobađa nas od vezanosti, od onoga što “imamo”, a bespotrebno je ili već iskorišćeno, staro, a zauzima nam i dalje misaonu pažnju svojim postojanjem, čime nas ostavlja “site”, ali nezadovoljne ispredspektra novih Univerzalnih darova. 

Uran u Biku u ima za ideju da nas oslobodi vezanosti za zemlju i prizemljenost, za materiju, stvari, ali takođe da nas otvori za istinsku vrednost. Da nas vrati nama, unutra, u stvarnu stabilnost, udobnost, koja nas izvodi iz svedenosti, iz zone ”komfora” koju smo tražili izvan nas, koju smo toliko veličali prilagođavali se i pronalazili kako smo znali i umeli ili mislili. Da nas oslobodi dosadašnjih postulate vrednovanja bez obzira na sadržaj, forme koja je ispunjavala kriterijume kolektivnog dobra, zacrtanih materijalnih vrednosti i propisanih potreba za zadovoljstvo. Da se tako oslobođeni materijalizujemo na potpuno novi način.

Venera u 1. kući u konjunkciji sa ascedentom orbis 5 je dispozitor Lunarne eklipse, egzaltiranog Punog Meseca i Urana u Biku i nalazi se u znaku Jarac hladnom, ne emotivnom, odmerenom znaku, što jasno ukazuje smer energije, planove, ali i ciljeve ove lunacije. Postizanje harmonije i balansa, lepote i udobnosti unutar bića pre svega, unutar naše osnovne energetske potke, naše vitalnosti, uspostavljanje prave mere energetske potrošnje kako bi udobnost i lakoća ponovo postali sinonim za čovečenstvo. Venera će u znaku Jarca otkriti šta nas to otežava, šta nas vuče dole, šta nas crpi i troši, gde su naši gubici, gde nam nestaje energija, gde nam nestaje lepota, elan, lakoća, mladost, gde smo to grbavi, gde se osećamo dužni...

Uran kao sastavni deo ove Venere sa egzaltiranim, ali pomračenim Mesecom postavlja to vrlo direktno pitanje, šta ste uradili sa svojim vrednostima? ZEMLJANI, DA LI UŽIVATE, DA LI VAM JE UDOBNO U SVOJIM TELIMA, U SVOJIM ŽIVOTIMA, U BLAGODETIMA SEBE?  

Uran ujedno egzaktnim trigonom sa Venerom osvetljava suštinu, čistu pravu, potpunu istinu, svidelo se to nama ili ne! Odmah nakon munje, negde će udariti i grom, tamo gde ne damo, ne puštamo, ne prihvatamo istinu, gde kažemo da nije naše, gde trpimo, gde mislimo da živimo za to, gde nismo oslobođeni, gde smo vezani, sputani da živimo lepše, lakše, iskrenije, svetlije, stvarnije. Udariće grom sa jednom jedinom porukom i ulogom da nas osvesti, oslobodi, odveže, raspetlja našu dušu, to emotivno pile koje se upetljalo u kučine sopstva, sećanja, tradicije, propagande! Uran je veoma hladan, nepristrasan, on munjom najpre osvetli, ukaže, pozove nas da se sami probudimo i svesno podesimo, ratosiljamo tereta vezanosti u cilju oslobođenja, olakšanja ili pak mirno i precizno uz pomoć groma, fokusiranog svetlosnog snopa PROSVETLI na svoj način, sprži sve što ometa protok svetlosti, sve što stoji na putu naše zdrave protočnosti, energetske cirkulacije, zadovoljstva! Moto univerzuma je energetska protočnost ili što bi mi rekli „ako se zatvore jedna ili više vrata, otvaraju se nova, baš za nas“ – ovo je dokaz da je Uran uvek prisutan!

Tokom ovog pomračenja, nekoliko moćnih tranzita pojačava intenzitet:  

Mars obrazuje i dalje aktuelni veoma snažni opozicioni aspekt sa Uranom koji se manifestuje kao oslobođenje i otklanjanje ograničenja. Aktivno, kreativno uklanjanje prepreka, blokada, strahova I to brzopotezno. Veoma je važno biti dobro uzemljen, umiren i vođen iskrenošću. Pokušajte da upravljate svojom energijom, ne dajte da vam se otme grubost, sila ili ishitrena odluka i slično. Dajte sebi vreme da razmislite i odlučite najbolje. Verujte, sve ćete stići ako ko-kreirate, samo reakcijom vi ste kasetna bomba ili nešto složenije…  

T-kvadrat koji opozicija Sunce iz Škorpiona i Mesec iz Bika kreiraju sa Jupiterom u Vodoliji na vrhu 2. kuće, naglasiće proširivanje obilja. Bujaće naše mogućnosti, ali znajte da će se dobro, najbolje manifestovati, materijalizovati samo one mogućnosti i prilike na koje smo istinski fokusirani celim svojim bićem i koje zaiste želimo, volimo.   

Mesec obrazuje trigon sa PlutonomSunce trigon Neptun.  

Jupiter pojačava celu ovu energiju, pa se fokusirajte na zahvalnost i optimizam. 

Jupiter stvara veoma snažan, slobodno mogu reći podržavajući T-kvadrat prema Suncu i Mesecu, naime Jupiter će doneti obilje svega što jesmo upravo iz razloga da odaberemo i odlučimo ko smo i od čega smo od sada. Da odlučimo koji je to naš sadržaj koji nas čini slobodnim, laganim, protočnim, lepim i udobnim. Ovo pomračenje Meseca je zasigurno moćna prekretnica u 2021 godini!

Venera je u egzaktnom trigonu sa Uranom, što donosi mogućnost neočekivanih susreta i iznenadnih finansijskih dobitaka, kao i sjajne ideje za stvaranje bogatstva.

Venera vlada Bikom, a Mars Škorpionom, u trenutku Lunarne Eklipse obrazuju lep sekstil. Ovo može biti vreme romantike i ljubavi, stare ljubavi ili modeli romantike izlaze na površinu. Možda muškarac izvede devojku na večeru i pritom plati pun iznos za oboje ili pak pridrži ulazna vrata, bude heroj sa buketom u ruci.. Možda se dame prisete lepih manira, uživanja, koketiranja, možda se prisete da su same kreatorke nove mode, pa tako uvedu u trend samospoznaju i zaštitu sopstvenih vrednosti. Bolji rezultati će biti ako dama bude inicijator, tada muškarci motivisani lepotom kreću u transformaciju, u kreaciju nove realnosti, novih vrednosti. Naravno, ovo može biti slika nedostajanja sredstava, obezvređenosti ili umor, nedostatak prave motivacije. Uran je tu da iz Bika podseti Veneru u Jarcu od čega je satkana, da je podseti na istinu, na lakoću i lepotu koju ima, da je podseti, probudi, oživi! Mnoštvo neuspelih pokušaja Marsa da se oslobodi zbog opozicije sa Uranom umorilo je Veneru u čekanju. Ipak buđenje Venere motivisaće Marsa na novu finu kreaciju, različitu od svih prethodnih pokušaja i svih njegovih predaka. Uradićemo ovog puta nešto sasvim novo, po prvi put. Nešto ćemo prestati, a nešto početi i odavde kreće bajka. Tek sećanje na vrednost sopstvenog sadržaja probudiće ogromnu istinsku želju za promenom umornog stanja gde se rađa nova iskra motivacije i pokreće naše istinske kreativne sposobnosti. KoKreaciju. 

Znak Bik želi da se vratimo osećaju, senzaciji zadovoljstva i uživanju u svom životu. Znamo i sami koliko je to važno za naše mentalno zdravlje i dobrobit – to je od vitalnog značaja. Naročite benefite možemo dobiti ako smo dobro orijentisani u svom umu. Ukoliko smo pak opterećeni i zabrinuti non stop ovo može da nas uvede u porast, u još više brige, nesporazume i nezadovoljstvo. Više igranja, više uživanja će nas izvesti iz uma, lagano uhvatiti za ruku i povesti u naše srce. Posebno je dobro i podiže energiju ako uradimo nešto kreativno. Zahvaljujući energiji kreativnosti otvaramo vrata samopomoći i podrške univerzuma.

Energija Škorpiona signalizira potrebu za istinom, a samim tim i lepotom. Koliko god da se plašimo mraka i dubine jer se ništa ne vidi, otkrivanje istine uvek donosi svetlost kroz uzdizanje energije što nas oslobađa i dovodi u udobnost, u olakšanje. Na ovaj način se stvaraju uverenja o olakšanju. Obratimo pažnju na jasne signale, dozvolimo im da nas inspirišu. Proaktivnošću na ovom nivou mi preuzimamo signal i šaljemo ga Univerzumu kao jasan znak da smo u TIMU, da smo na mreži, da smo spremni. Vežbaj puštanje, baš kao što se vežbaju koraci, potezi, tehnika trbušnog plesa. Vežbaj to uvijanje, fleksibilnost, ritam, strast, vežbaj vrhunsko zavođenje, umetnost i ples, divljenje bez požude, balans istovremenog uvezivanja i razvezivanja, osvešćivanja više vrednosti svakim sledećim pokretom. Oslobođena, lakša, sa svojim nebom i svojim zvezdama, sa svojim snovima i željama, to si ti!  Dodirni, oseti, prihvati sebe, sa obe ruke, umom, telom i dušom, stopalima oseti tlo, oseti sigurnost leta i let sa Zemlje!!!! Pita nas život koliko je stabilnosti bez Bik / Škorpion goriva, tela, fizičke izdržljivosti i osećaja, duševne strasti. Za to Pun Mesec otvara portal sa čak 3 planete u Škorpionu Sunce, Merkur i Mars možemo da se predamo, da se prospemo, otparamo kao šav, odmotamo kao klupko, da se odvežemo, da se otvorimo i olakšamo, da se ogolimo. Da se ispraznimo i pročistimo do poslednje kapi, do poslednjeg atoma energije kojima vladaju ove planete ...

Bik i Škorpion su znaci koji vladaju svime što se tiče novca, banke, nabavke hranom, poljoprivreda, resursi, zemljište, kuće, nekretnine, vrednosti, seksualnost, transformacija, moć, kontrola, rad, imovina, život, preživljavanje, smrt i prevazilazak... Ove oblasti će biti pokrenute kako na ličnom planu tako i globalno.   

Kao što možemo da primetimo ima dosta toga za raspakivanje i prepakivanje. Pun Mesec na osi Bik-Škorpija će sigurno doneti nekoliko neočekivanih događaja u naše živote, kao što pomračenja najčešće i donose, pa je važno da ostanemo usredsređeni i fokusirani. Osim toga, ovaj događaj će biti prilično važan u narednim mesecima, a naročito jer se direktno dovodi u vezu sa događajima na globalnom nivou, u Americi koji će imati uticaja na čitavoj planeti. Naime ova eklipsa, tema o vrednostima i resursima ovog vremena biće direktno razrešena kroz globalni događaj koji je sadržan u energiji koju nam donosi povratak Plutona u karti Sjedinjenih Američkih Država. U naredne dve godine sva pomračenja će se dešavati u ova dva znaka. Kako znamo da su pomračenja alati koje univerzum koristi da donese promene, tako je na neki način i ovo pomračenje prozor u budućnost: šta god da se sada desi moglo bi da postavi kamen temeljac, tonalitet, noseću boju  za 2022. i polovinu 2023. godine.

Veoma intenzivno vreme se može predvideti u vezi sa novcem. Fluktuacije na tržištu će biti veoma nestabilne, mogući su prevrati, padovi, ali i iznenadni skokovi, izranjanja. Moja preporuka je da pokušate da ostanete mirni, jer tako ćete bolje sagledati i skupiti šta vam je potrebno za pravi korak, kreativnu akciju! Kripto valuta, bit-koin mogu doživeti velike promene. Suzdržite se od megalomanskih želja u ovom vremenu, osetite ono što već posedujete. Dajte, prepustite svoje viškove. Pokušajte da pojednostavite svoj život, to je poruka koju znak Bika uvek šalje. Negujte zahvalnost. 

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD