Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
MT webinar: Prosperitet i planiranje U nedelju, 07. novembra od 17h do 20h, dr Lea Imširagić će se održati ONLINE predavanje iz modula Meridijani Tela, ali ovog puta radimo na drugom i trećem meridijanu koje su zapravo povezane. Meridijan treće kuće zadužen je za donošenje odluka. Mnoge odluke koje danas donosimo daju nam vrlo konkretnu materijalnu realnost (drugi meridijan).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica "Zahvalnost" Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „ZAHVALNOST“, koja će se održati 20. oktobra u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da probudimo inspiraciju ljubavi kroz kvalitet zahvalnosti, koji nam daje mogućnost da prepoznamo vrednost u drugim ljudima.
» prikaži celu vest
Full Moon paket “90 dana za stvaranje balansa” Poslednja tri meseca u ovoj godini posvećena su razvoju kvaliteta Balansa. Nakon perioda komunikacije sa Višim Ja, kvalitet balansa predstavlja način putem kojeg možemo živeti sve stečeno znanje. Ukoliko uspostavimo stanje ravnoteže u svim sferama svog života, tada živimo i sva znanja koja smo prethodno usvojili. Stoga, kroz energiju naredna tri puna Meseca data nam je prilika da razvijemo kvalitet balansa kroz razvoj 3 nove VRLINE – zahvalnost (oktobar), duhovnost (novembar) i pravednost (decembar).
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Ribe

Pun Mesec u znaku Ribe donosi EKVILIBRIJUM. Ovo je slika pronalaženja leka u svakom smislu, analize i sinteze, sublimacije, razotkrivanja.

Otvoreno je polje transformativnih promena, popričajte sa sobom, sa nekim ili otpevajte, iskomponujte, odsvirajte, naslikajte, zagrlite jako, udahnite, upijte... Neka vas prisustvo kolektivnog sećanja ne uplaši već ohrabri da kreirate, da ostavite bol bolu, zemlju zemlji, a vas vama u ljubavi, jer to je jedina ISTINA!

Otvara se mogućnost sagledavanja u nevidljivom, u mraku, u glavi i donošenje naglih ali, ispravnih istinski potrebnih odluka o puštanju, prekidanju, transformaciji i promeni, o konačnom prekidu mnogih starih navika i rutina, svega što nas ugrožava, a uporno ponavljamo, svega što nam narušava zdravlje bilo fizičko ili mentalno. 

Pun Mesec u znaku Ribe tu dolazi kao savršeni podsetnik da ponekad jedino što možemo da učinimo je da se predamo toku i sačekamo nalet inspiracije. Znak Ribe upravlja okeanom, nekontrolisanim talasima, olujama i maglom. Sunce u Devici suprotstavlja se Neptunu u Ribama tokom punog Meseca, dodajući akcenat vodenoj, ostrašćenoj emotivnoj temi Venere iz Škorpije. Verovatno ćemo osećati nedostatak kontrole ovih dana, mada to nije i nužno loše. Znak Ribe korespondira sa intuitivnim delom našeg bića, sistem navođenja dobija iz desne hemisfere mozga, koji se najčešće pokreće snažnim osećajima, donoseći otkrovenja, manifestaciju čarolije. Opet, ponekad je potrebno da ispraznimo nagomilane emocije da bismo bili u stanju da osetimo svoj sledeći korak, put ispred nas.

Vreme da prikupimo svoju mudrost, poverenje da je najbolje za nas zapravo naš izbor! Otvara se mogućnost postizanja viših ciljeva sa manje napora! Mogućnost da iz Device naučimo prepuštanje, opraštanje, da naučimo da budemo sada i ovde u momentu jer tu je sva Moć, tu su sve tajne satkane, tu se nalazi potreban mir. Znak Ribe sa druge strane otvara mogućnost idealizovanja dodira dubokog nesvesnog, psihe, sanjanja kako u snu tako i na javi sa verom, sa inspiracijom. Što smo prisutniji u sadašnjem trenutku to je manje potencijalne hrane za strahove iz prošlosti, ali i brige vezane za buduće vreme.

U sadašnjem trenutku možemo pronaći smisao, mir, svrhu, ali i svest o svojoj moći, to je NAŠ TAJNI KOD, NAŠ EKVILIBRIJUM!

Ascedent trenutka nalazi se u znaku Lava na 6° koji astrološki korespondira sa znakom Devica gde se i vladar ascedenta Sunce u trenutku lunacije nalazi u Devici u 3. kući. Na ovaj način je naglašena naša vitalnost, optimizam, svest, ali i sve ono što jesmo, čime sijamo i ponosimo se i to upravo kroz naš osnovni energetski nosač - telo. Ističe se stabilnost i fiksni karakter uz puno radosti, smeha i to onog dečijeg iz stomaka. Energija svesti o sopstvenoj vitalnosti nas podseća da je zdravlje unutar nas i da je to naš osnovni energetski zapis. Naglašena je sjajna energija svakog od nas, ali i jedinstvena mogućnost odabira najboljeg za naše telo, za nas, za naše zdravlje donošenja najbolje odluke, rekla bih finalne, konačne za sve ono što je spremno i samo čeka pravi čas! Zauzmite se za sebe i svoje telo u celosti. Naše misli i uverenja sa lakoćom kroje naše buduće okvire, zato povežimo se sa sobom, sa svojom vitalnom, sjajnom enegijom bez prepreka i zadrški. Tako svoji u stanju smo da se konektujemo i  sa višim nivoima. 

Sunce vladar ascedenta u znaku Davica i Mesec glavni receptor energije opozicije, vladar i prenosnik događaja Lunacije u Ribama naglasiće snagu vitalnosti i zdravlja, ali i moć isceljenja, moć lečenja i samoisceljenja. Naše biće napaja se na izvoru stalnog svetla, radosti, svesti zatim dalje putem radoznalosti, saznanja, konačnih odluka ali i jasne perspektive, vere u budućnost, u nas, u ono naše u nama vodi nas pravo putem naših potreba, do najboljeg za nas. 

Opozicija svetala na osi 3-9 otvoriće poseban portal koji jasno naglašava sve naše intuitivne moći, kao i svest o njima. Naš unutrašnji vid dobija podršku naše svesti, našeg uma, a tako i univerzuma. Na nama je da sledimo ovaj trag, ovu nit, da poverujemo sebi i obilju koje nam je na raspolaganju oduvek i zauvek. Energija poverenja u život, u vitalnost, u sreću, u sve obilje koje imamo dolazi u prvi plan, na nama je samo da je sa zahvalnošću prihvatimo, zagrlimo i dozvolimo sebi da nam se desi najbolje. Da nam se desi život koji smo sanjali, zamišljali, želeli, ili bar da se pokrenemo, proširimo i otvorimo za pun potencijal obilja, za bolje, za nas koje je tu i dolazi neprestano.

Mesec u znaku Riba može naglasiti rasplinutost i možda osećaj nedostatka granica, izraženu emocionalnu osetljivost. Kao da je naše Auralno polje toliko veliko da može sve i svakoga da zagrli, a ujedno i izuzetno senzibilno, ranjivo, ganjivo, osetljivo, empatično. Može nas ovo držati u stanju izuzetne preplavljenosti od svake emocije, bilo da je naša ili tuđa. Granice kao da ne postoje pa se možemo osetiti čak i ugroženi, tuđom energijom, sopstvenom nemogućnošću zadržavanja oblika i održanja raspoloženja, harmonije i baalansa. Ovo je vreme koje kao da poziva u meditacije. Zaista, otvara se polje mogućnosti da zaronimo duboko, bez barijeara i strahova, da se povežemo sa sobom na najdubljem nivou, što i jeste svrha perioda.

Četiri planete se nalazi u Fiksnom elementu kao i Ascedent što svakako ukazuje na lenjost, mrzovolju, teško pokretanje na akciju, na promene, ali kada se jednom započne rezultira sigurnu materijalizaciju, čvrste korene, stabilnost bez obzira na energiju fluidnosti ovog Punog Meseca u Ribama ili nestabilnost  Marsa iz Vage.

Otvaramo se da naučimo kako da uživamo u promeni, kako da se ne odupiremo promeni.

Ovaj Pun Mesec pre svega naglašava emocije i empatiju kao i njihovo stalno komešanje. Neptun je bog mora, a more je nepredvidljivo, tu su talasi i jedan uvek može biti značajno veći od drugog zavisno od mnogih faktora, naših emocija – voda, Meseca, ali i naših misli - vetrova, Sunca, prisutna je stalna promena i stalna spremnost na istu.

3 planete manifestacije snova Neptun, Mesec i Venera se nalaze u vodenim znacima i ova ukupna slika nas zapravo provocira, testira, proverava da li smo u stanju i na koji način zadržavamo tlo pod nogama dok sve oko nas postaje i izgleda haotično, uzdrmano, nestabilno, lelujavo.

Neptun je u konjunkciji sa Mesecom i to mu daje posebno naglašenu ulogu. Ovo je nadasve veoma kreativan aspekt, podseća na udobnost, na perjani jorgan u beloj tek uštirkanoj posteljini koji zove da malo prilegnemo, da sanjamo. Ovaj aspekt ukazuje na emocionalnu magnetičnost ličnosti, na onaj “Je Ne Sais Quoi – Ne znam šta”, naš prevod bi bio možda “Ono nešto…” momenat koji se dešava ili to posedujemo kao osobinu, a koji ostavlja zadivljene sve prisutne, nešto ili neko poseduje privlačnost, pleni na neki sasvim poseban način, neobjašnjiv, zavodljiv. Ovo je energija spajanja i pripajanja, ovo je šuštanje pene na talasima koji sve zaokružuju, pripajaju. Energija mašte, ali i postojanost vere da sve ono što osećamo istinski, ono što su naše stvarne potrebe se ostvaruje, ispunjava i dolazi nam, a na čelu kao vodilja je naša ljubav.

Sunce opozicija Neptun ukazuje na lična uverenja iz detinjstva, lična nadanja ona od malena, lične misli i odluke, emocionalne barijere i zabrane, prekide dečije nabujale mašte, idaja koje naše vode talasaju ko zna od kada. Harmonični aspekt sa Plutonom ovde pruža potrebnu oštricu, sigurnost u odluci, u zauzimanju za sebe i svoje snove, svoje vizije i maštanja. Otvara se prilika prekida “primene starih aršina” i postavljanja lično naših novih parametara! Naši snovi, želje, sve je moguće, ali tu su jasni, eksplicitni, radikalni koraci koji nas vode ka razumnom polju ostvarenja svojih potreba za samopoštovanjem, samovrednovanjem.

Kada osetimo napetost, i baš pre nego što pristanete na napad anksioznosti, gušenja ili panike uradite nekoliko puta sledeću vežbu. Osetimo tu tenziju, prikupimo je svesno, podignimo ramena ka ušima jednim dubokim udahom, a zatim duplo dužim izdahom spustimo ramena, osetimo tu duboku relaksaciju koja navire, rasterećenje.

Sopstvenom voljom, sopstvenom proaktivnošću možemo doneti konačnu odluku. Sunce je u Devici u 3. Polju u širokom trigonu sa Plutonom u Jarcu u 6. kući, dok Mesec otkucava ritam duše i kao sonar iz znaka Ribe u 9. kući očitava i korespondira finim talasima, putem sekstila sa Plutonom povezujući sve potrebne delove nas u celinu. Naše telo, fiziologija poseduju moć transformacije, promene unutar sistema. Moguće je koristiti i druge tehnike transformacije iz simbolike Plutona kako bi postigli potpuno zdravlje, mogućnost svrsishodnosti u celosti. Ove promene su vam nešto kao operacija, mora biti hirurški u potpunosti KONAČNO odstranjeno. Boleće sada i ovde, ali nakon toga bićete kao novi! 

Neobjašnjiv osećaj poverenja u crnu rupu, u ništa i sve, u apsolutnu nulu, u prelazak, u preplivavanje reke ali ovog puta sa mogućnošću sagledavanja svrhe, svesnim dodirom sa sobom i svojom misijom, sigurni, podržani sopstvenim poverenjem u sebe, samopuzdanjem koje raste.

Otvara se jasna i realna mogućnost upravo kroz imaginaciju, lelujavost i nestabilnost da samo vezani za poverenje, poverenje u čistotu emocije, bistrinu naše vode, naša duša povuče povrede i bolove još iz detinjstva, dovuče ih na površinu iz ko zna kog još vremena, života, inkarnacije kako bi mogli da se transformacijom ucelimo emocionalno. Otvara se mogućnost sprovođenje procesa isceljenja rana - transformisanje bola i tame u svetlost.

Prepušteni savršenstvu naše fiziologije iskoristimo ovaj ne angažovani potencijal, zaplovimo sopstvenim dubinama i otkrijmo zašto smo tu, koja je naša misija?!

Prepustimo se potencijalu isceljenja koje ovaj Pun Mesec donosi. Dozvolimo da se naš rep zmaja, naša senka uceli! Zagrlimo se apsolutno u celosti i pokrenimo sopstveni potencijal mogućnosti isceljenja na karmičkom nivou putem prihvatanja sopstva koje poseduje moć izbora prave, istinske jedine potrebne i željene odluke za sebe, a onda i akcije koje NAS prvenstveno zadovoljava i raduje, ispunjava i zaokružuje nežno i suptilno na svim nivoima.

Tokom ove lunacije naglašen je Merkur, naše misli, reči, um i razum, odluke i namere, naše ruke, šake, prste, našu komunikaciju, trgovinu, naše kretanje, putovanja, našu fiziologiju, zdravlje, ali i isceliteljsku moć koja ovim kanalima sa lakoćom može da protiče. Kako je Merkur na 23° znaka Vaga preporuka broj 1. bi bila da se meditira, ili bar obećajte sebi barem dva puta dnevno da odmorite, protegnete noge, ruke, izvijete se, uvijete, uvrtite, i obavezno napišete neki redak u svoj dnevnik ili na običnom parčetu papira. Uhvatite sopstvene misli, zahvalite se za inspiraciju, ili bar napišite 2 stvari koje želite da obavite do kraja dana. Ne pričajte o škakljivim temama tokom porodičnog ručka, zapišite to na salveti, iznesite kada ste odmorni i puni fokusirane energije baš za to.

Merkur u Vagi na vrhu 4. kuće petlja i raspetljava, mrsi i odmrsuje šta je zamršeno, a naročito u polju odnosa, svih odnosa. Najvidljivije biće u odnosima sa „drugima“, ovima što se nalaze preko puta nas. Ulazeći lagano u polje svoje senke Merkur počinje da izvlači te već odavno „spremne“ odluke i namere. Možda to radi u vidu pregovarača ili medijatora, svakako svojim znanjem i realističnim sagledavanjem, uvođenjem u ovde i sada što je najveći zadatak Device. Merkur iz znaka Vaga je na zadatku da razreši, da isceli stare duboke strahove, sećanja, bolne slike, rastanke, patnje, stradanja, strasti, posesivnosti, žudnje, nedostajanja ili zabranu ljubavi, trpljenje i moranje, stiskanje, pritiskanje, potiskivanje zarad porodice, tradicije, vaspitanja, a po cenu sebe, svog tela, svoje lepote i vrednosti. Možda pričom, možda ćutanjem, možda samo prisustvom u ovde i sada, rešenje emocionalne slagalice, ljubavne tužbalice, svega o šta smo se spoticali u šta smo udarali ili od straha ni probali , slučajno i namerno - samo da ne iskočimo iz šina, iz klišea, da se ne prepustimo stihiji emocija, naletu ljubavi, strasti, inspiraciji, onom velikom u nama, rešenje ove ljubavne zbrke je tu.

Zapamtite da je prioritet vaše telo i vaše sopstveno zdravlje. Ako vam nešto ne prija, sada je vreme za ono zdravo „NE“! Naravno, uvek posebnu pažnju posvetite onom primarnom, najbliskijem odnosu sa samim sobom. Ukoliko ste ovde osetili ekvilibrijum, slobodno idite dalje, proširite ovaj mir, ravnotežu, harmoniju. 

Merkur obrazuje egzaktan trigon sa retrogradnim Jupiterom u Vodoliji na samom kraju 7. kuće, na vrhu 8. kuće naši vidici dobijaju pun potencijal proširenja slobode. Optimizam kao osnovno energetsko gorivo pokreće sve naše glavne mehanizme, strujeći našom osom donosi nam obilje ideja kao i lakoću života u pokretu, u promeni u transformaciji. Jasno se vidi šta je već odavno potrošeno i šta je za prekidanje, za promenu. Kao što mudra reč kaže „Svaki završetak donosi novi početak“.

Merkur iz Vage obrazuje kvadrat sa Plutonom iz Jarca što predstavlja veoma koncentrisanu energiju, fiks ideje, moranja, „po cenu svega“ odluke, reči i dela... Kvadrat je najaktivniji aspekt u astrologiji i dolazi upravo zato da nas poguramo da ovo rešimo. Rešenje uvek leži u odmornom i mirnom telu, jer odatle možemo da čitamo svetlosno pismo i odlučujemo u skladu sa našom najvećom svrhom. Ovo je klasičan transformativni portal, kada kroz ovo prođemo niko više neće biti isti!  Za prolazak kroz ovaj uzani portal transformacije neophodno je da sve pustimo sa poverenjem i da sebe sami pustimo, prepustimo. Pustimo slobodno, sve pustimo. Otpustimo bolne terete prošlosti bilo da su ljubavni ili poslovni, sva porodična sećanja i sve posede, karmičke vezanosti za tradiciju jednostavno pustimo. Sve što je naše, što nam još služi i vredi vratiće nam se još bolje, adaptirano, transformisano ovom čudesnom magijom, baš po našoj meri, meri naših potreba i želja naše duše!

Proces, put kojim se krećemo je nešto na šta valja obratiti pažnju, jer tu stičemo neformalno blago - ISKUSTVO! - neprocenjivi kapital, dokaz da smo tu za sebe, da smo uspeli, da smo se izrazili, pokazali, demonstrirali naše kvalitete, ljubav, zahvalnost!

Valja osvestiti neprocenjivost prostora koji se pročistio, oslobodio nakon prepuštanja, otpuštanja, opraštanja na svesnom i nesvesnom nivou.

Mars u Vagi, nestabilan u znaku svog izgona obrazuje egzaktan podržavajući aspekt ka osi Čvorova u Strelcu i Blizancima. Ni jedna planeta u Vatrenom elementu i trenutku Punog Meseca u Ribama može ukazati na nedostatak energije, elana, nestabilan priliv i energetsko kanalisanje tokom ovih dana. Veoma je važan odmor i meditacije kako bi iskoristili podržavajući aspekt trigon Saturna prema Marsu. Odmorni, znaćemo za pravu meru, tačnu količinu ulaganja i angažovanja naše energije i ovakvu informaciju poneti preko Severnog čvora kao divna, harmonična buduća sećanja. Ukoliko smo umorni, nadolaziće stara sećanja, mogu nas i preplaviti ko zna kad stečena energija natezanja, trpnje, težine, izdržljivosti, suprotnosti sa mnogo emocija, mnogo jarkih  boja. Nesloga je reč koja bi opisala stanje, ali Vaga je kardinalni znak, energija je jaka, eksplicitna, ovo je energija jeseni, prekida, prelaska u drugu formu. Može nagovestiti svađu, opoziciju, zauzimanje strana, ružne reči, upiranje prstom sa obe strane u potrazi za krivcem. Ova energija može da nas izvuče napolje iz sebe i da osuđivanjem drugih dobijemo privid svoje bezgrešnosti ili još gore da zanemarimo sebe dok gledamo da osudimo druge. 

Venera na 11° znaka Škorpija, na egzaltaciji Urana podržana recepcijom od Urana iz Bika i Marsa iz Vage najavljuje oslobađanje, preporod, izlazak iz okova, iz karmičkog obrasca, iz vezanosti, iz posesivnog držanja u bolu preko svakog osećaja. Oslobodiće se ova Venera, oslobodiće se naša ljubav  iz čeljusti karme, obrasca dželata i žrtve.  Strast, ljubomora, čežnja i patnja, posesivnost, vezanost do krvi, do mesa, do mržnje transformisaće se u nežnost, udobnost, podršku, zagrljaj, pretvoriće se u ljubav!  

Mnoštvo izuzetno intenzivnih, različitih energije se nadvilo nad nama. Tu su na dohvat ruke, svuda oko nas. Na nama je da sebe razvijamo, da od njih stvaramo, da kreiramo najlepše ne samo iz jedne nego iz više njih, istovremeno. 

U ovom vremenu mi imamo mogućnost pametnog izbora na svim nivoima, a naročito šta ćemo i kako ćemo da se osećamo tu u nama, u telu. Imamo, ali u ovo valja poverovati lično, duboko u sebi, pronaći taj grumen blaga, tu svelost unutar našeg bića. Na ovaj način lako ćemo doći do sekundarne dobiti - postizanja mira, harmonije, stabilnosti u odnosu na okruženje koje se čini preblisko, ali ujedno mi postižemo i mnogo više, nežni dodir sa sobom na najdubljem nivou, mogućnost da raspertlamo zamršenosti, da isperemo mrlje, da pročistimo i obnovimo očno dno našeg svevidećeg oka, da ga probudimo i angažujemo, da damo svetlo našim intuitivnim mogućnostima, sa potpunim poverenjem. Imamo mogućnost da ostvarimo i primarnu dobit, da poverujemo u izobilje sopstva, kao i slobodni odabir svoje odgovarajuće mere kako bi nesmetano zakoračili na sledeći nivo.

Ovo je vreme jedinstvenih podešavanja za naš let koji smo oduvek priželjkivali. Otvorimo se za sve što nam dolazi, prihvatimo darove, obilje, učenja i lekcije, poklone , čak i dok sami darujemo osetimo koliki je to dar, osetimo radost. Osvestimo moć zahvalnosti kako protiče kroz nas i stvara polje sigurnosti u materijalizaciji naših snova, ideja i htenja.

Veoma je važno biti prisutan u sada i ovde. U sadašnjem trenutku možemo pronaći smisao, mir, svrhu, ali i svest o svojoj moći, to je NAŠ TAJNI KOD, NAŠ EKVILIBRIJUM!

Odavde ZAMISLITE i MATERIJALIZUJTE!

ABRAKADABRA!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD