Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
MT webinar: Prosperitet i planiranje U nedelju, 07. novembra od 17h do 20h, dr Lea Imširagić će se održati ONLINE predavanje iz modula Meridijani Tela, ali ovog puta radimo na drugom i trećem meridijanu koje su zapravo povezane. Meridijan treće kuće zadužen je za donošenje odluka. Mnoge odluke koje danas donosimo daju nam vrlo konkretnu materijalnu realnost (drugi meridijan).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica "Zahvalnost" Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „ZAHVALNOST“, koja će se održati 20. oktobra u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da probudimo inspiraciju ljubavi kroz kvalitet zahvalnosti, koji nam daje mogućnost da prepoznamo vrednost u drugim ljudima.
» prikaži celu vest
Full Moon paket “90 dana za stvaranje balansa” Poslednja tri meseca u ovoj godini posvećena su razvoju kvaliteta Balansa. Nakon perioda komunikacije sa Višim Ja, kvalitet balansa predstavlja način putem kojeg možemo živeti sve stečeno znanje. Ukoliko uspostavimo stanje ravnoteže u svim sferama svog života, tada živimo i sva znanja koja smo prethodno usvojili. Stoga, kroz energiju naredna tri puna Meseca data nam je prilika da razvijemo kvalitet balansa kroz razvoj 3 nove VRLINE – zahvalnost (oktobar), duhovnost (novembar) i pravednost (decembar).
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Pun Mesec u znaku Ribe

Korišćenjem dnevnog kalendara za kretanje Meseca možemo proceniti raspoloženje dana, postaviti svoju jasnu nameru, baš kao što ćemo to činiti na mesečnom nivou. Element i znak u kom se Mesec u trenutku posmatranja nalazi, kao i Faza Meseca ukazaće na energiju i preporučiti aktivnosti. 

PUN MESEC

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180 stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. Ovu fazu je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo se odnosi najpre na odnose, sukob ega sa emocijama, vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se od patnji, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode,tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.  

MESEC JE U VODENOM ELEMENTU U ZNAKU RIBE

Osećanja su veoma naglašena, emocionalna, možda i previše. Senzitivnost, empatija, saosećanje, intuitivnost su veoma izraženi u ovom periodu. Kanalisanje ide kroz emocije za druge ljude, utopite se u njihova osećanja, osetite koje su im emocionalne potrebe. Nemojte se samo fiksirati na svoje emocije. Možete postati iscelitelj jer umete da se rasplinete, granice su se raspustile, vi ste oni, oni su vi. Takođe, kreirajte granice za sebe, bez diskriminacije ili uvrede, odlučite sa kim se pripajate i zašto, poštujte druge ali i svoje pravo na svoj prostor, intimu, izolaciju.. Uradite nešto iz zemaljske simbolike kako biste stvorili stabilne granice, ponekad je dobro jesti čvrstu hranu, za balans vodenog, bezgraničnog, lelujavog osećaja. Ne zaboravljajte da jedete, ne utapajte se u alkoholu, niti preterujte sa dubokim meditacijama ukoliko niste obučeni i spremni za ovaj vid dubine. Dugo ležanje kadi i vodene aktivnosti nisu preporučene u ovom periodu.

Mesec kao poznata sećalica je u znaku Riba koje sve objedinjuju i zaceljuju. I dalje ćemo biti vezani za neke ciljeve postavljene još iz prethodnih perioda, što znači da će se stara osećanja povećavati na površini tako da se mogu preraditi i zaceliti. Ribe su izuzetno receptivne i perceptivne. Znak Ribe zrači veliku energiju lečenja i pomaže nam da očistimo prošlost, otpustimo traumu i pošaljemo oproštaj (i za sebe i za druge), tako da možemo napredovati lakše, slobodnije i vibrirati na značajno čistijoj frekvenciji.

Valja maksimalno iskoristiti ovaj akcenat na zdravlje i isceljujući efekat iz Riba.

Ovo je vreme da prestanemo sa polaritetima, da započnemo premošćavanje, povezivanje fokusirani na sebe, na svoj dah, pre svega na svoju unutrašnjost. Da proveravamo kako smo, da li uživamo što smo to mi, da li osećamo privlačnost prema sebi, prema tome ko smo, prema tome kako reagujemo na život uopšte??

Vreme je da se fokusiramo na unutrašnje biće, na konekciju, na unutrašnji mir!

Možemo pregovarati, komunicirati imati unutrašnje konverzacije. Akcenat je na lepoti izražavanja, pisanja jednako kao i na tonu, zvuku koji naš glas proizvodi, ali i zvukovima koji nas okružuju, na našoj osetljivosti na zvuke. Ribe je najmuzikalniji znak zodijaka, tu je Neptun inspiracija, muze, voda koja teče i protiče praveći zvuk, muziku, obratiti pažnju na ovo!

ZVUK je ogromni deo naših života. Zvuk je nevidljivi deo stvarnosti u koji smo upleteni sigurno hteli ili ne, samo ako postoji...

Uprkos zavodljivom osećaju privlačnosti da se izgubimo u privremenom prelasku, u tom zaljubljivanju u sebe, cele, nesagledive, zaljubljivanju u druge kao odraz, sjaj, zrak sopstvene zaljubljenosti neophodno je da čvrsto držimo jednu stopu na zemlji, a drugu u ovoj duhovnoj sferi. Važno je redovno proveravati i BALANSIRATI, PORAVNATI ENERGIJU, jer Pun Mesec otvara portale koji nam pomažu da ispoljavamo svoje snove i pretvorimo ih u stvarnost.

Za to nam je potrebna SVEST O OBA STOPALA i iskrena puštenost, poverenje, stabilnost i zahvalnost. (Da li ste ikada razmišljali o svojim stopalima, kolika uloga, baš poput disanja, smenjuju se desna, leva, savršeni sklad, crveni tepih, blatnjavi puteljak, plesna dvorana... nose nas gde god zamislimo... što je raskošnija mašta i mi još dalje stopalima stižemo..)

Prepustimo se divoti i uzvišenom vođstvu najviših kvaliteta unutar nas!

Pospimo se zlatnim prahom, taknimo se čarobnim štapićem, stvorimo, zamislimo i zamaštajmo najbolje i najdivnije za sebe prelamajmo se kako nama odgovara kroz ovu iluminaciju koja radi za nas u ovom periodu!

Osvestimo ovaj dragoceni kontakt sa svojim podsvesnim. Iskoristimo jedinstvenu mogućnost projekcije svojih snova i želja!

Znam da je čudno nazivati Pun mesec u znaku Riba "praktičnim", jer Ribe su valjda naj ne praktičniji znak. Ovaj Mesec je vlažan, emotivan, sklon da preplavi, sanjarski, ovde vlada sveta tišina. Ipak, Sunce u Devici želi da se uštinemo i prepoznamo priliku koja nam se ukazala. U svakodnevnom životu nijedan Mesec nije korisniji od Punog Meseca u vodi!

Evo ipak i benefita od ove lunacije koje svaka praktična Devica traži:

-Za baštovanstvo, idealno vreme za negovanje biljaka dubokim zalivanjem i/ili organskim đubrivom. 
-Idealno vreme za tretmane lepote poput čišćenja lica i tretmane sa mineralnim blatom za telo. Udvostručuje benefite.
-Za dubinsko čišćenje - nameštaj, tepisi, podovi i tkanine. Teške mrlje u ovom trenutku mogu lakše da se  uklone.
-Za nanošenje boje na kosu ili tekstil. Boje su živopisnije i duže traju.
-Tretmani za lečenje su efikasniji. Ćelije u telu lakše apsorbuju lekovite supstance i napitke.
-Isprobajte neku od ovih aktivnosti i uverite se! Praktičnost voli da se testira i uveri.

Faze Meseca otvaraju jedno potpuno fino polje, prostranstvo emocija, ujedno i veliku mogućnost posvećivanja svesne pažnje ovom jedinstvenom činu, prilasku sebi na način lakoće i ljubavi, baš onako kako bi mi voleli da nas vole!

Tako se tokom faza Meseca, egzaktnih aspekata Meseca sa Suncem, mogu raditi posebni rituali jer Mesec ovaj momenat dodatno pojačava emocionalnom potkom. 

POSVEĆENI RITUALI 

VODENI DAN - investirajmo u lakoću i lepotu

NAPRAVITI VREMENA ZA SEBE I MAŠTAJTE, uradite neki tretman sa isceljujućim biljem, bogatom maskom, ofarbajte kosu, tkaninu bolje i dublje se prima farba

YOGA POLOŽAJ Matsyasana položaj Riba 

VREME U PRIRODI, U BLIZINI VODE, Preporučujem obilazak jezera, reke ili okeana. Važno je biti svestan da Mesec energizuje vodu, puni je, veliča, pokreće Plimu, tako da naše emocije mogu postati znatno veće kada se približimo obezbeđujući tako savršene uslove za većinu emocionalnih detoksikacija - voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema.

BOSONOGA ŠETNJA duž plaže ili leškarenje ispod ponoćnih zvezda uz srodnu dušu dok vodite neiscrpan razgovar o nebeskim događajima , o magiji i čudesima svemira.

DUBOKA RELAKSACIJA, spokoju sa sopstvom, svojim dubinama, možemo duboko da dišemo, udišući ljubav i mir, izdahnemo napetost i sve štetno iz prošlosti, što nam više ne služi.

MEDITIRAJTE, dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznate u odnosima 

Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama! Ukoliko ostanemo svesni, mi takođe dobijemo uvid i jasnoću o našim trenutnim okolnostima. Ukazuje se svojevrsna prilika da vidimo koliko smo daleko od naših ideala i ciljeva, tako da možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi ih postigli.

MOĆ VIZUALIZACIJE, možemo iskreirati most između želje i materijalizacije,  kakav mi to želimo da bude naš život i gde želimo da idemo. 

Tokom Punog Meseca u Ribama alkohol, opijati, droge i lekovi lakše se apsorbuju, zato je potreban poseban oprez! Čak izuzetno male količine daju izrazito velike, snažne i brze rezultate.

Takođe se može dogoditi da se osećate umorno i pomalo izvan ravnoteže. Vodeni Pun Mesec može povećati emocionalnu i energetsku zbrku. Tela mogu oticati, reagovati  retencijom tečnosti. Zadržana voda ili energija mogu dalje učiniti da se osećamo pretrpano, teško i letargično. Ako se nađete u ovom stanju, najbolji lek može biti još više vode - u ovom slučaju dar vode pomešane sa Epsom solju je neprocenjiv. 

PRIRODNA, PROTIVUPALNA, EPSOM SO KUPKA ima naizgled čarobnu sposobnost izvlačenja toksina, ćelijskog otpada i viška vode iz tela. Ovo zapravo može smanjiti naša bedra, ruke i struk!

I za ovu vrstu praktičnog rada ima dokaza, merenja su vršena pre i posle kupanja. Gube se centimetri! Voda u kadi bi trebalo da bude ispod telesne temperature - između 33c i 35c. Koristiti dve šolje soli. 10-20 minuta u kadi je sve što je potrebno. Savršena količina vremena za zatvaranje očiju i povezivanje sa unutrašnjim Punim Mesecom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD