Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Uvod u tumačenje natalnog horoskopa Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Kurs "Uvod u tumačenje natalnog horoskopa" počinje u sredu, 8. septembra od 19h na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Kurs: Tehnike Tranzita u Astrologiji U ponedeljak, 6. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Prošlih Života Ono što mi treba da tražimo u karmičkoj astrologiji i u ovom reinkarnacijskom otkrivanju potovanja Duše, jesu različite potrebe nas samih koje se ispoljavaju u različitim životima, trenucima koje negde živimo. Kurs iz karmičke astrologije počinje u utorak, 7. septembra od 19h na Kepler Institutu u trajanju od 10 nedelja. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Devica

Mlad Mesec je u znaku Devica, oba svetla nas zovu na praktičnost, na posvećivanje sebi, svom telu, fiziologiji. Slobodno se divite čudu zvanom život, savršenstvu tvorca zvanom telo, organizam, sistem!  Pozvani smo da se fokusiramo na centar sopstva tu u stomaku, na sagledavanje naše energije i tog beskonačnog svetla koje cirkuliše, fino raspoređeno, obasjava svaki kutak, svaki organ i održava savršenstvo i sklad u sistemu znanom kao ORGANIZAM! Čekirajte svoje telo, svoje zdravlje, fiksirajte gde god je potrebno! Pustite bespotrebne stvari i trivijalne sitnice, trice i kučine. Organizujte sebe, svoje telo, uredite svoj prostor i to tako da vam sve služi, da služi vama.

Mesec i Sunce nas podržavaju u 2. Kući horoskopa lunacije stavljajući akcenat na načine sticanja svega u našem životu, akcenat na zdrav način sticanja bilo sitosti, novca, nekretnina, udobnosti i svake vrste zadovoljstva. Bitno je zapitati sebe u ovom vremenu da li to meni služi? Da li ću se nakon ovoga osećati lagano ili opterećeno? Za šta i čemu to služi? Ako se odgovor odaljio od vas, iz vašeg centra, ako se samo malo proširio na najbliže i ove što im treba... PREKIDAJTE! To nije ono što će vama služiti, već vas odmah pretvara u službenika, u slugu... i krug nezadovoljstva se nastavlja bez odstupanja, bez obzira na to što je s početka svaki put potpuno dugačiji! Naš krug nezadovoljstva se pretvara u krug zadovoljstva ako primenimo znanje o promeni! Dakle pitanje je DA LI MENI I MOM TELU OVO SLUŽI? I odmah da znate benefiti su nesagledivi: Ova slagalica je posložena! Svi delići puzzle su na svom mestu! Sinteza ja vidljiva, opipljiva, realna u ovom vremenu! Jasnoća u vezi naše svrhe postojanja, naše svrsishodnosti se javlja i ima osnovanu težnju da se materijalizuje. 

Konjunkcija koju Sunce obrazuje sa Mesecom u znaku Device u 2. Kući horoskopa u trenutku lunacije jeste ustvari istaknuta prilika da osvestimo do detalja naše vrednosti, da napravimo najzdraviju selekciju za sebe, onu koja nas raduje dok se manifestujemo i obasjavamo druge našim sjajem nakon toga. Naše svesno i podsvesno našli su se u prisnom zagrljaju, prilično službenom, vođeni zajedničkom željom, sa istom idejom i potrebom za smislenu materijalizaciju.   

Dakle, ako je Sunce lekar, naša svest, a Mesec glavna sestra, naše potrebe i duša, složni i sinhronizovani na svim nivoima doneće izobilje novih isceliteljskih znanja, veština, mogućnost postavljanja novih temelja, prevazilaska dosadašnjih kapaciteta, možda i stvaranje, otkriće sasvim novog vida isceljenja, početak prevazilaska ogromnog perioda tranzicije za našu energiju, početak naše nove materijalizacije.  Boldirano je baš kao što bi svaki učitelj iz znaka Device uzdignutim prstom dočarao, sve što sad uradite mora da bude zdravo, najbolje za vašu fiziologiju! Svesno odricanje od malog kako bi skromnim koracima u vremenu, primenom nove rutine, nove životne navike, otpočeli proces uceljenja naše duše i dobili neverovatne benefite. 

Mlad Mesec u Devici ima za zadatak da nas svakog dana podseća na nas, na našu jedinstvenu svrhu, na smisao, na naše tendencije, snove. Da nas na način svake vredne Device podseća u vremenu, podseća svakodnevno zašto smo se odrekli, na šta smo se zavetovali, kakav smo to ugovor sa svojim navikama potpisali, kakav smo dogovor sa životom postigli !? I opet, DA LI TO MENI SLUŽI?

5 planeta u zemljanim znacima svakako ukazuju na sigurnu materijalizaciju svega što se sa ovim Mladim Mesecom zaseje. Praktičnost na delu, a poseban akcenat je na organizaciji, ređanju, planiranju i postavljanju prioriteta i potrebnih okvira.

Ovaj Mlad Mesec donosi samo dobro planiranu, smislenu, svrsishodnu akciju. Važno je fino raditi i ponašati se u skladu sa svojim mislima i svojim rečima, da ne ostane sve na rečima! Ne dajmo  da nas zavara podvojenost misli koje umeju da idu iz krajnosti u krajnost merkur u Vagi, a naročito na polju karijere i vezano za naše ciljeve ili čak uopšte sva životna postignuća. Ne dajmo da nas to izbaci iz ravnoteže, pa da napravimo opet istu grešku – reakciju, agresiju, nehotično, u odbrani. Budimo mirni, staloženi jer balans i harmonija su u nama, baš kao i lepota. Zahvalimo se. Učimo iz svakog događaja iz svakog slova i reči koje čujemo. I “DA” I “NE” RADE ZA NAS, podržavaju nas i usmeravaju ili preusmeravaju!!! 

Instinktivno i intuitivno vođstvo je izuzetno jako i moćno u ovom periodu. Potrebno je biti kristalno jasan po pitanju svoje svrhe, gde mi to idemo, koji smerovi oblikuju naš život sada? Naglašeni su zemljani znaci kao i integracija koja će imati uticaj za dug period.

Sunce i Mesec iz Device obrazuju egzaktni trigon sa Uranom iz Bika u 10. Kući! Očekujte neočekivano tokom ovog perioda i to ono najbolje za vas! Veoma je važno uzemljenje, jer od toga zavisi materijalizacija! Na potezu je istina! Ona naša stvarna! Što smo iskreniji sa sobom, odmorniji i opušteniji u telu dobar protok je zagarantovan a time i materijalizacija naših htenja, misli, ideja, SNOVA! 

Mesec sa 14° iz znaka Device može govoriti tradicionalno, kao i uvek, o nedostacima, terati nas na više i bolje bez obzira gde smo sada i na taj način nas odvlačiti od radosnog sagledavanja osećaja u stomaku, telu, od priznanja sebi da smo savršeni za ovaj momenat, da sve u nama radi za nas baš kao i Univerzim. Istovremeno, sa Suncem na istoj poziciji mi smo svesni, možemo odabrati da ovaj racionalni upliv, da naš analitički um iskoristimo za naše najveće dobro. Da analizom odaberemo najbolji gradivni materijal, da u obilju sa osećajem zahvalnosti budemo stabilni i srećni i da ovaj trend traje, da se gradi dalje. 

Sigurna sam da primećujete priličnu razliku između energije Device i dosadašnje energije Lava koji širi, zrači i raspršuje zlatne iskre iz sebe na sve strane ka spolja. Devica je mnogo više posvećena unutrašnjosti, strani našeg unutrašnjeg sveta. Ovo je znak kojim vlada Merkur i naglašava stvarno razmišljanje, promišljanje, unutar sebe. Izuzetan je protok informacija ovim znakom, i u ovom periodu svako može osetiti kao da nema mesta ili vremena ni da misli, a kamo li razmisli! 

Merkur vladar Lunacije obrazuje opoziciju sa Kironom u znaku Ovan pa nas ovaj period svakako podseća, upućuje i podešava na mnoga isceljenja koja su potrebna. Isceljenja naših misli, naših reči. Ukazuje na potrebu isceljenja našeg načina razmišljanja, izražavanja, komunikacije, pisanja i to najpre sa sobom, a onda posledično i sa drugima... 

Merkur vladar lunacije je u znaku Vaga u 3. kući, obrazuje trigon sa Saturnom u Vodoliji, ovo je đak koji voli da uči, piše, crta, priča i tu je da nauči, da nauči novo, da poduči svoje staro novim, da se obnovi misaono, okrepi mentalno! Ume ovaj Merkur da zastrani da uđe u podvojenost, da zauzme stranu. Ume da podrži podeljenost kao matični oblik, sećanje i da ga brani do poslednje glasne žice, da ga zastupa svojski do padanja u nesvest od umora. I to sve zbog umora. Umoran, Merkur ne dozvoljava sebi sagledavanje celovite slike, celog, već ostaje na pola, (samo čuje ili samo priča) i to ga onda brine, jer je nekada bio ceo! Pokušava dijalogom da izgladi stvari ali ne shvata da je jedini konstruktivni dijalog onaj u četiri oka sa ogledalom. U ovom vremenu pisanje dnevnika je neprocenjivo vredno! Baš zbog ovoga, Merkur u Vagi može biti veoma naporan i tako osećaj umora eksplicitno raste. Najpre ga valja umiriti i harmonizovati kroz pronalaženje tačke balansa!

Iskoristimo ovaj znak univerzuma, podignimo zato sada svoj misaoni centar, centar naše inteligencije uma na viši nivo putem stvarne, stabilne, uzemljenosti. Dišimo dok hodamo svojom školom, obratimo pažnju na vazduh koji je ovde veoma zgusnut, a na nama je da ga pročistimo disanjem. Dozvolimo Merkuru da se primiri, balansira i otvori da pročišćeno proteče slobodarski dah, svetlo promena, novih ideja, ali jedna po jedna, harmonično. Povežimo se na naš stvarni istinski link. 

Mars iz Device nadahnut nedavnom opozicijom sa Neptunom iz Riba obrazuje snažan trigon sa Plutonom u znaku Jarac. Najpre smo naučili da čuvamo, da štitimo svoju energiju, uočivši da nam curi, i gde je to gubimo, raspršujemo u mili promile, svuda i na sve strane, kroz opoziciju sa Neptunom. Vreme za samodisciplinu je upravo otkucalo. Ipak tu je snažna, moćna energetska podrška koja stiže od Plutona. Važno je znati šta ovo znači, znati prirodu ove energije, njenu sirovost i istovremenu surovost i sve koristiti sve resurse za njeno pravilno korišćenje. Ovo je manifestacija, materijalizacija, delo na delu! Magija je u našim rukama!!! Bitna je preciznost, miran tok, dovoljno odmorno telo, gipko da ovu stvaralačku, energetsku lavu sprovede najbolje moguće. Svakako će se nešto stvoriti od ovog izuzetno snažnog zemaljskog kontakta, ova sila je gravitacija u malom, privlačeći magnet za sve naše rasute misli, naše razuzdane reči, naša ne promišljena slova... Svakako će se nešto stvoriti da li bajka ili horor film, da li savršenstvo ili karakondžula to zaista zavisi samo od nas!!! Od proćišćenosti našeg mentalnog aparata, iskrenosti i lakoće, od NAS zavisi sve!!! Pročitajte u ritualima i ako do sada niste probali, evo idealne prilike da primenite „Mentalnu Dijetu“.

O, da! Mesec je podržan širokim trigonom od glavnog razgraditelja Plutona. Restruktuacija naših potreba i htenja je u toku, a sada se prirodom trigona lagano se spušta u manifestaciju. Osećaj moći raste u nama!

Venera kao dispozitor vladara Lunacije Merkura obrazuje fenomenalni trigon sa Jupiterom i veoma je značajna. Naše misli, ideje i želje one od pre, za koje smo i zaboravili ili smo hteli, ali nas je u naletu ideja odvukla neka druga, peta, jedanaesta verujući da treba da se popravimo, sada dolaze na red. Možda se i čudimo, jer nam je sve poznato nekako, i dolazi nam u susret, dešava nam se. Budimo zato prisutni, sada i ovde. Dopustimo sebi da budno živimo život sada, a ne misaono okupirani greškama iz prošlosti ili pak brigom o budućnosti. Osetimo svoje misli, osetimo radost u telu! 

Mi prevazilazimo spostveni Racio i ulazimo u zonu kristalno pročišćene INTUICIJE Merkur u Vagi dispozicijom preko Venere obrazuje fenomenalni trigon sa Jupiterom u Vodoliji! 

Ovde je važno zadržati granicu SOPSTVA, ne rasplinuti se potrebom Device da poslužimo drugima i sebe stavimo u "funkciju drugima"- tzv.titula tepiha Merkur je u Vagi pa nam se može učiniti nešto preko puta bliskije od odraza u ogledalu.

Uzmimo, prihvatimo, dozvolimo sebi ovaj jedinstveni DAR UNIVERZUMA, naučimo sopstveno telo da voli i prihvati sebe iznutra, da prihvati INTUICIJU.

Snovi su na vidiku, ali i njihova materijalizacija je vrlo izvesna, i to je sasvim u redu! Potpuno mirni dozvolimo sebi da pustimo racionalizaciju i merne jedinice, analize. Prihvatimo Danas Čaroliju Sopstva  i koristimo je kasnije kao Sopstvenu Čaroliju. Danas čaroliju prvo prihvatimo za sebe, na nivou energije, na nivou "Ja", propustimo taj osećaj kroz telo, kako bi sutra mogli da je koristimo u bilo kom segmentu života, gde god i kad god nam zatreba, čak i za druge. E ovde će i svaka prava Devica pristati.

Zapamtite, ovo je jedinstven prozor u vremenu u kom možemo istovremeno isceljivati obrasce ponašanja, sećanja i sve opterećujuće misli. 

*Možemo ostaviti, pustiti naročito one koje nas iz "MILOŠTE" zovu "DEMINUTIVOM", eto te misli možemo da iskorenimo kod nas. Najpre osvestimo ovo ponašanje, misli, stavove, navike i kažimo sebi naglas ili ćuteći ima li smisao vršiti invokaciju umanjenja bliske osobe, a samim tim sebe!!!? Primenom, redovnom vežbom i posvećenom pažnjom, promena će odjeknuti našim Univerzumom i kao bumerang vraćati nam najlepše bukete. 

*Možemo osvestiti stvarnu vrednost! Kako to da ljudi mere cenu investiranja u sebe i sopstveno obrazovanje, bilo da su profesionalne doobuke, ili razne tehnike za prevazilaženje i rast na planu ličnosti, bilo da su časovi Yoge, Energetske vežbe, redovna kontrola stanja ili poseta psihologu, o masažama, raznim ulaganjima posle kojih ćete biti mirni, a vrlo često radosni i srećni??? 

Kako to da niko ne meri bačenu paru za lekove usled lošeg imuniteta, stresa, depresije, anksioznosti,  protiv ukočenosti, išijalgije, za takozvanu "samo da se ima da se pojede" hranu, "da se nađe" hranu, sokove i dodatke, a tek koliko promašene racionalizacije u kopanju po "super hrani", "zdravoj hrani" i nekoj "čudnoj nazovi hrani" i da ne nabrajam više, ipak moja 3. kuća počinje u znaku Device.

Hej... IMA LI KOGA? Ima li pilota u vašem avionu?

Kako čovek pomisli da mu ne treba udžbenik, a spiska tri puta više novca isto to veče u restoranu, da jede!!! * Možemo osvestiti svoj odnos sa HRANOM! Hrana..prva pomisao se javlja, ipak je to investiranje u telo. Telo koje istovremeno zapomaže za vodom, mirovanjem, snom... ali ko da ga čuje, pa ovaj je posekao sve kontakte i linije prekinuo, on ZNA, ZNA, ZNA (čitaj zaposeo ga je neki gladni predak) i zna sve o svome telu i zna da bi se tačno dogodio nemili događaj u slučaju pokušaja vodenog dana, i zna da mora da pojede bar deo vola pečenog za doručak kako bi preživeo do ručka....
Kolika je vrednost straha, vrednost  tela, života, uživanja??

*Možemo osvestiti strah od nemanja, od gladi, od smrti u krajnjoj liniji… Da li postoji realna potreba za strahom od vodenog dana, od plivanja, potreba za ljubomornim scenama - osećanjima, za čvrstim vezivanjem za naučene obrasce, za držanjem za misli bez opcije probanja i pokušaja kao onda kad smo bili mali..? Kao onda kad smo bili mali kad nismo znali koliko košta, već smo znali koliko vredi, kad smo tačno znali koliko nama vredi dok na drugom tasu stoji osećaj, stoji ljubav prema sebi, naša stvarna vrednost.

STVARNO??!!

Svetla iz Device obrazuju egzaktan trigon sa Uranom iz Bika i zato stavimo sada pametni prst na čelo, stavimo čitavu šaku jer ovaj jedinstveni healing je potreban, neophodan čitavom našem biću! Prepustimo se višem vođstvu, prepustimo kontrolu našem biću koje zna i ume oduvek, prepustimo se auto-pilotu na čas, na trenutak, na neko vreme ako treba, samo se ne saplićimo stalnim, čuvenim MA ZNAM JA TO! Reaktivno izgovaranje najčešće vodi ka gluposti, mi to fino zovemo NEPROMIŠLJENOST.

Merkur je u Vagi u super trigonu sa Saturnom iz Vodolije i zato pokušajmo da slušamo na času kako bi uhvatili krucijalne delove izgovorene baš po našoj meri, baš za nas perfektne. Podsećanja radi i dodeljena su nam DVA instrumenta za SLUŠANJE - UŠI, a samo jedan za IZGOVARANJE – USTA. Tu je trik. Dva puta slušaj - najpre sebe, oslušni svoje celovito biće, pa sagovornika i tek tada ako je potrebno reci svoju istinu. 

Iskoristite ovaj dan i naredne dve do četiri nedelje za sebe, započnite nove rituale, nove navike, nove rutine, za promenu, za pročišćenje vašeg hrama, duše i tela, isfiltrirajte svoj život, nastavite izborom samo naj kvalitetnijeg za vas. Pustite, ako vam neko nešto traži, dajte, ali i pustite, ako vam se nešto nudi slobodno se poslužite. Napravite jedan ritual smo za vas, budite sami sebi glavni gost, zvanica! Postavite najkvalitetniji escajg koji imate (ne zaboravite one “kad neko dođe”, “za slavu”, “za praznike”, “bakin srebrni”…), izvadite i najbolji porcelan, onaj “posebni” kristal neka se blista, neka zvoni prostorija čistotom božanskih namera. Napravite svečani vegan ili vegeterian ručak za sebe, ugostite, poslužite sebe… ponudite sebi sve, baš sve! I zapišite posle o ovom iskustvu, detaljno svaki osećaj i činjenicu. Vežbajte tako i nakon ovog gala prijema, poslužite sebe, budite na putu svoje prave svrhe u svemu, služite najboljem u vama! 

Dobro je pozabaviti se planom ishrane, možda vam dođe, padne na pamet direktno iz polja višeg Ja neka redukciona dijeta ili odluka da nezdrave navike (grickalice, čips, gazirana pića, slatkiše, cigarete, alkohol, i druga adiktivna sredstva) zamenite novim, zdravim (voće, povrće, vežbanje, pisanje, učenje, putovanja, novi hobi, promena posla, karijere..).

Ovde je bitno, takođe, očuvati Auralno polje da bi radost kontakta sa najfinijim nitima sopstva INTUICIJOM prihvatili i postavili kao neizostavni deo nas kako u prostoru tako i u vremenu! Preporučujem energetske vežbe za pročišćenje, jačanje i zaštitu našeg auralnog polja.

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD