Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Uvod u tumačenje natalnog horoskopa Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Kurs "Uvod u tumačenje natalnog horoskopa" počinje u sredu, 8. septembra od 19h na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Kurs: Tehnike Tranzita u Astrologiji U ponedeljak, 6. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Prošlih Života Ono što mi treba da tražimo u karmičkoj astrologiji i u ovom reinkarnacijskom otkrivanju potovanja Duše, jesu različite potrebe nas samih koje se ispoljavaju u različitim životima, trenucima koje negde živimo. Kurs iz karmičke astrologije počinje u utorak, 7. septembra od 19h na Kepler Institutu u trajanju od 10 nedelja. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Mlad Mesec u znaku Devica

ZEMLJANI ELEMENT - MESEC U ZNAKU DEVICE

Praktična podrška i emocionalna zadovoljenost su osećanja koja bi mogla da vladaju ukoliko bi izašli iz potrebe za popravljanjem, analiziranjem i pronalaženjem nedostataka i mana. Praktično i opipljivo izražavanje emocija. Veoma je važno podsetiti se da je sve savršeno baš onako kako jeste, i ti ljudi oko vas i te stvari i događaji, pa i vi ste savršeni upravo takvi kakvi jeste. Idite na masažu i to onu uz pomoć mašina, elektromišićni stimulatori vrše preraspodelu energije u vašem telu, pokreću sve sisteme na Selfhealing. Zagrlite sebe i svoje biće na razne načine, pripremajte odlične zdrave obroke sa specijalnim začinima, od organskih namirnica. Podržani ste od vremena, sve odgovornosti se mogu ispunjavati sada. Ovo su dobri dani za šetnju i osećanje tla pod nogama. Uzemljite svoje emocije u fizičku stvarnost. Oslobodite sve nepotrebne emocije kroz zemlju, ovo je prilika da izanaliziramo i shvatimo koliko smo fenomenalni, tačno dovoljni u ovde i sada. Naglašena je naša fiziologija, naše telo. Posebnu pažnju treba posvetiti fiziološkim potrebama i pomoći ih, podržati svesno. Možete pristupiti nekom posebnom vidu pročišćenja vašeg tela na svim nivoima. Zdrav način ishrane, uzdržavanje od nezdravih grickalica, slatkiša, obraćanje pažnje na zdrave, organske namirnice, vitaminsko-mineralne suplemente, pravilno kombinovana organizacija ishrane na svakodnevnom nivou. Mentalna dijeta (dole navedena) pruža fenomenalne uslove za pristup energiji Meseca u Devici, za konekciju sa samim sobom najpre, sa svojim telom i osećajem koji imamo. Možemo odabrati svoje misli. Nezdrave misli možemo ukidati baš kao grickalice ili genetski modifikovanu hranu. Ujedno, možemo birati šta i kako želimo da mislimo ili samo da misaonu pažnju pustimo da ode jednostavnim posvećivanjem svom osećaju u telu. Putem suzdržavanja od misli mi smo u stanju se vratimo u sada i ovde, da obratimo pažnju na telo i poruke koje nam šalje. Mi smo u mogućnosti da pročišćenjem tela i misli budemo dostupni za najkvalitetniji, preko potreban, isceljujući razgovor sa samim sobom na suptilnijem nivou našeg bića, mi smo u stanju da čujemo svoje više Ja što nam je potrebno za uceljenje na svim nivoima.

MLAD MESEC 

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između Luminara iznosi 0 lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je. Mlad mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, Afirmacije, Zakon privlačenja, meditaciju kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Jako je važna ova stvaralačka energija, sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, shema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Ne stupati u rasprave, uviđajnost i ne primanje k srcu je rešenje, jer vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD! Takođe, može se praštati, oslobađati od štetnih navika, kompleksa.. Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje - alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

POSVEĆENI RITUALI

VODENI DAN - investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema. Ovo je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog voća kako bi lakše osetili i čuli poruke tela, pomogli cirkulaciju za pročišćenje, otpuštanje, negu i isceljenje.

TEMELJNO TUŠIRANJE SODOM BIKARBONOM sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja, oslobađanja , osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru. Ovde je bitno očuvati Auralno polje, kako bi radost kontakta, susreta se najfinijim nitima sopstva Intuicijom koja se direktno napaja iz centra galaksije, prihvatili i postavili kao neizostavni deo nas kako u prostoru tako i u vremenu.

U ZDRAVOM TELU ZDRAV DUH - MRŠAVLJENJE -  Započnite sa novim načinom ishrane, novim rutinama, novim navikama. Znak Device upotpunjuje ovu sliku. Prirodno i lagano ćete i vi i vaš organizam prepoznati šta je stvarni kvalitet, šta je bolje, zdravije za vas, a svaki višak, ono bespotrebno, svaku prljavštinu možemo lagano prepoznati i očistiti. Nova zdrava energija dolazi i menja sve što nam više ne služi, čisti! 

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, temeljno, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba) 

IZBEGAVATI LEKOVE, ALCOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE, sve što je toksično, što vas nadima ili teško varite, što vam smeta, a naročito što vam iritira stomak.

PROVEDITE VREME U PRIRODI, ŠETNJA duž ulica širokih praznično obojenih, užurbanih, euforičnih, vežbajte svoje misli ovde, pronađite najlepše u ljudima, u trenutku, u ovde i sada, ne dajte graji da vas zavede. Fokusirajte se na udobnost momenta Sada U Telu.

POSVETITE SE SEBI, postavite jasan, čist i čvrst temelj za novi plan života, načina rada, načina ljubavi prema sebi. Dozvoliti svom biću da bude negovano, odlučite se za nešto novo ili na novi način pristupite starom. 

YOGA POLOŽAJ Praktikujte sve asane koje omogućavaju fokus na ostvarenje vizije, a ne na raspršujuće misli i reči koje se roje i samim tim nam odvlače pažnju, umanjuju fokus kao i mogućnosti. Takođe su preporučeni svi položaji uvrtanja, kao i oni koji pokreći peristaltiku creva.

DUBOKA RELAKSACIJA pažnju posvetiti dubokom disanju. Udišući ljubav i mir, izdahnemo napetost i sve štetno iz prošlosti, što nam više ne služi. Na ovaj način vraćamo se sebi, savršenoj harmoniji tela, spokoju sa sopstvom, svojim dubinama. 

FOKUS NA MALE, RUTINSKE RADNJE vraća momentalno na sada i ovde! Ukoliko vas nešto izbaci, zabrine, stvori otpor ili grč u telu, odmah se zaradite nekim preslaganjem radnog stola ili fioka, preslaganjem garderobe, poređajte nešto.

MEDITIRAJTE, dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznate u telu, među organima, između ćelija, duboko gde je sve jedno, a tako i u odnosima sa bliskim osobama ili sa bilo čim ili kim.
Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama, posebno osluškujte telo! Možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi postigli harmoniju, taj Mir u Jednom.

MOĆ VIZUALIZACIJE, možemo iskreirati most između ideja, racionalizacije i materijalizacije,  kakav mi to želimo da bude naš život, poređajmo te potrebne gradivne elemente, gde to želimo da idemo. 

Kao što sam najavila tu je i svesrdno preporučena “Mentalna Dijeta”:

Sedmodnevna mentalna dijeta je jednostavna, ali može biti i prilično komplikovana ukoliko ste onaj "zabrinuti" tip ličnosti. Potrebni sastojci su redovnost, organizacija, preuzimanje odgovornosti i spremnost na promenu. Ako uspete da prebojite svoju energiju u lepo i udobno, da promenite svoje energetske tokove, da ih "popravite" tu unutar sebe, drastično ćete unaprediti kvalitet života i bićete zadovoljniji. Postići ćete zdraviju atmosferu kako na fizičkom tako i na psihološkom nivou.

Mentalna dijeta je nastala tridesetih godina prošlog veka kao slamka spasa i pomoć mnogima u mračnim danima “velike krize” i dan danas ima isceljujuće dejstvo. Ona pobuđuje nas same na isceljenje, budi iscelitelja u nama. Kada zaćuti misao, Više Ja ima mogućnost da usmerava tokove svetlosti našim telom i pokrene sve naše talente, vrline, da nas uceli. Mi konačno možemo da komuniciramo primarnu komunikaciju, onu što postoji oduvek, zatrpanu navikama, vaspitanjem, tradicijom, uverenjima i učenjima.

Preduslov dijete je da naučimo da prepoznamo negativne misli. Negativna misao je svaka misao o neuspehu, razočaranju, problemima, kritikovanju, ljubomori, zavisti, teskobi, strahovima, bespomoćnosti i depresiji, koja nije konstruktivna i ne rešava problem. Svaka misao koja sadrži samosažaljenje, žaljenje drugih, negativna proročanstva, zabrinutost zbog bolesti, nesreće, nezgode i bilo kakva pesimistična predviđanja je takođe misao sa naelektrisanjem koje narušava naše opšte zdravlje.

MENTALNA DIJETA

Potrebno je sedam dana suzdržavanja od bespotrebnih, destruktivnih, ružnih, negativnih misli i reči. 

Uvesti novu naviku u svakodnevnu rutinu - obraćanje pažnje na svoje misli. 

  1. NE dopustiti sebi da duže od 60 sekundi negativno razmišljamo.
  2. Ne smemo razmišljati negativno

 Ne smemo govoriti negativno.

  1. Kad god se pojavi negativna misao

Treba da je pustimo da ode, ne baviti se sa njom. 

 Potrebno je zameniti je pozitivnom odmah. Ili

Izgovoriti 4 najlepše reči koje poseduje vaš vokabular u tom istom trenutku.

  1. Ukoliko smo razmišljali negativno duže od 1 minuta, dijeta se prekida i počinje potpuno ispočetka, sve dok ne postignemo kontinuitet od sedam dana.

Pokušaji održavanja dijete mogu trajati duže od sedam dana. Oni praktično traju sve dok ne postignemo željeni rezultat, zato je najbolje početi što pre. 

Ova dijeta pruža priliku da svakodnevno vežbamo svoje misaone procese, ali i da vežbamo disciplinu. Dobra organizacija i disciplina ključ su uspeha u postizanju bilo kojeg većeg izazova i cilja. 

Mentalnom dijetom mi postižemo mir. Otvaramo se, oslobađamo prostor za razgovor sa Bogom, silom svevišnjom, Tvorcem, Univerzumom u nama. Mi dozvoljavamo polju svih mogućnosti da nas daruje, manifestuje, materijalizuje, da se realizuje naša sušta potreba.

Konačno, mentalnom dijetom pružamo sebi mogućnost da sa radošću služimo onome zbog koga smo se i inkarnirali u ovom životu, da služimo sebi i svojoj svrsi.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD