Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Vodolije

U trenu Punog Meseca dominira slika opozicije, mogućnosti sagledavanja, ali i promene.

Oba svetla su na stepenu završetka, zaokruženja nečega što je naše lično, a opet tiče se svega i svakoga na planeti, u univerzumu. Potreba da izađemo, da se iskažemo, da iznesemo to svetlo iz sebe, to što je zrelo, spremno. Krajnje je vreme da se naša svetlost vidi, da zasija!

Sunce na 29 stepenu znaka svesti, ponosa, lojalnosti, ličnosti, naše stvarne svetlosti, znaka Lav. Mesec na 29 stepenu znaka društva, socijalizacije, emocionalne objedinjenosti, unikatne svedenosti na sve, znaka slobodarske Vodolije. 29 stepen se još naziva kritičnim stepenom u astrologiji. Sve je spremno za prelazak ali se još nije prešlo. Taj poslednji korak je krucijalan! Puno je pritiska ovde, sve se nakupilo. Krajnjim stepenom i poslednjim minutama ovih znakova na osi ličnost JA/društvo MI  dodatno se podvlači da je krajnje vreme za lične, emocionalne promene, i to one koje su ujedno i zajednički sadržaj, potreba čitavog čovečanstva. Za rađanje svega što je zrelo i gotovo, za iznošenje u svet, za materijalizaciju, ali i za prekid, prestajanje i umiranje svega što više ne služi, što je odslužilo ili ga već ima previše kada su naše emocije i osećanja u pitanju, i to po principu MUSKETARA, “svi za jednog, jadan za sve”… Završetak nekih ličnih ili društvenih vezivanja, oslanjanja ili sputavanja kroz reči, misli, odrednice kao što su “mi u našoj zemlji to tako”; “porodični biznis je jedini sigurni vid poslovanja”; “takva nam je genetika”; “mi zemljani”; “zgodna sam na maminu familiju” ili “gojazni su svi sa tatine strane, a ja ličim na njih”; “mi volimo da jedemo meso”, “ovo je zavera protiv čovečanstva”… Ovo je direktan znak za dosta je bilo! Ovo grupisanje, zaokruženje, zbrajanje se i događa upravo sada radi oslobađanja kroz pročišćenje na telesnom, fizičkom, materijalnom nivou, a naročito na mentalnom nivou!  Potrebno je pustiti da prostruji kroz telo, kroz stopala kroz šake ova enormna emocionalna oluja, poplava, vulkanska erupcija, zemljotres. Pustimo sebe i svoje umne vezanosti u potpunom miru, u društvu odabranom, onom koje je uvek tu za nas, u sopstvenom miru, u ljubavi sa sobom. Oslobodimo se! Probudimo se! Budimo svedoci ove preko potrebne promene, podešavanja nas na najbolje za nas. Spojimo se sa Suncem na horizontu! Naše je! Sve je naše! I izbor je naš!

Pun Mesec donosi kulminaciju, prekid jednog i početak drugog, podvlači crtu, donosi mogućnost integracije svega dosadašnjeg. Donosi preporod, umiranje, rađanje. Ima tendenciju da dovede energiju u balans i harmoniju putem sveukupnog sagledavanja iz osnovnog modela balansa, opozicije Meseca i Sunca. Mi svojim životom ciklično, svakih 15ak dana svedočimo izuzetno velikom i nabijenom energetskom potencijalu uglavnom pohranjenom iz različitih znakova zodijaka, tako i sa različitom temom, potencijalom i mogućnostima koji ima snažan uticaj na narednih 15ak dana u kojima se i očekuje kulminacija na ovom energetskom polju. Ovog puta otvara se slika, energetska kulminacija iz istog miljea, iz istog polja, sa istog tla. Pun Mesec u istom znaku dva puta za redom nije uobičajen tok događanja u Lunarnim ciklusima. Dobro pretpostavljate da Univerzum tačno zna zašto se Luna dva puta puni u znaku Vodolije. Univerzum tačno zna zašto Sunce navodi na isticanje, istinsko otvaranje i ogledanje, pokazivanje sadržaja koji je tako dugo čekao da izađe na svetlo dana! 

Numerološki aktivira se kod broja 29 koji u zbiru ukazuje ujedno na prisustvo broja 11, a to već potvrđuje slobodarsku, inovativnu potrebu energije iz znaka Vodolija. Naime, 11. je broj koji astrološki naglašava simboliku Vodolije. Socijalizacija, udruživanja, humanizam, ali i revolucija, pokret, otpora, opozicija poziciji, šta god se trenutno tako činilo. Ukratko oslobađanje od svega prethodnog što nas je ograničavalo, bilo da su strahovi i vezanosti ili navike i uverenja. Ovo je broj novog, unikatnog, nesvakidašnjeg, broj novog početka, slobode. Broj koji rezonira na izuzetno visokoj vibraciji. Broj 11. se numerološki sastoji od dve jedinice i tek prihvatanjem da sve postoji i 1. i 1. mi smo u stanju da zagrlimo, prihvatimo sa ljubavlju svoje ogledalo, svoje emocije, svoja sećanja i postanemo jedno, celo, telo, svesna - oživljena energija, materija sa njima u 2. i to na specijalan način!

Takođe, naglašen je Ascedentom broj 2 i datumom broj 22 koji su takođe veoma snažni, jasni označitelji energije vremena. Broj 2 je najženstveniji od svih brojeva, a njegova vibracija odjekuje vibracijom radosti, ravnoteže i mira.Broj 22 je majstor, graditelj, arhitekta Mira. Astrološki posmatrano ovo bi bio stepen genijalnosti, briljantnog uma i stepen u simbolici znaka Jarac koji je uvek okrenut uspehu i postignućima. Broj 22 je verovatno najsnažniji i najuspešniji broj koji ćemo dobiti kao znak, jer znači da možemo svladati sve ono na šta se odlučimo. Predstavlja drevnu mudrost, transformaciju, manifestaciju snova, evoluciju, stvaranje, intuiciju, svetlo, univerzalnu ljubav, idealističku budućnost i pretvaranje naše mašte u stvarnost. Čini se kao znak koji nam daje do znanja da smo na pravom putu i ​​da se optimistički krećemo duž njega, jer sve radi u našu korist i s božanskim vremenom kako bismo osigurali uspešan ishod. 

Naravno i ovaj broj ima svoju senku koja može predstavljati nervoznu energiju, anksioznost i tvrdoglavost. Treba potražiti način da bismo ublažili sve što uzrokuje da naša energija postane napeta i pod pritiskom. Nama je potrebna energija usredsređena na ostvarenje naših ambicija, snova i ciljeva.

Broj 22 je proširenje broja 11, koji je koren broja 22. U broju 22 nalazi se četiri puta više snage, vibracione energije i odgovornosti nego što je broj 11. Broj 22 predstavlja nastavak i ostvarenje namera koje smo poslali u svemir kada smo prethodno videli ili imali kontakt sa brojem 11. 

Kada se pojavi broj 22, to je podsetnik da je od suštinskog značaja izgraditi čvrste temelje za planove koje pravimo. Kada redovno viđamo ovaj broj, pod bilo kojim okolnostima, verovatno ćemo imati veći uvid i viziju u realizaciji planova od ostalih koji rade na istom projektu. 

(Dakle, MI smo odgovorni da ispunimo sve što je planirano, jer drugi neće imati iste pozitivne izglede i ovako potpunu veru u veliki san. 

To je moguće ako se um oslobodi strašnih, sumnjivih, pesimističnih, negativnih, ponavljajućih misli.  

Kad ovaj broj vidimo često, to znači da imamo snažan poziv da postignemo svrhu naše duše, aktuelni planovi koji se stvaraju jesu upravo za nešto što će koristiti čovečanstvu ili Majci Zemlji. Razlog za to je taj što broj 22 ima ukupnu svesnu povezanost sa Majkom, Dušom, Planetom.

Ascedent trenutka Lunacije nalazi se u znaku Strelac na 2 stepenu koji osim širine horizonta akcenat stavlja na simboliku iz znaka Bik kroz 2 stepen, na materiju, sticanje, novac, dobitak, zaradu.  

Južni čvor se takođe nalazi u konjunkciji sa ascedentom, u 1. kući, što dodatno ukazuje na smer i način naših dosadašnjih viđenja i shvatanja, naših uverenja stečenih ko zna kada, prenošenih u vidu predanja putem našeg DNK koda. Tradicionalno! Dobićemo u ovom vremenu kao na dlanu naše mogućnosti i talente, a na nama je da ih sopstvenim izborom koristimo za naše najveće dobro, za ispunjenje svrhe. 

Vladar Ascedenta Jupiter je retrogradan u znaku Vodolija gde najpre govori o pravoj istini. Nekoliko sati pre trenutka Lunacije Mesec je obrazovao egzaktan prisni aspekt sa Jupiterom. Šta vam je to intuicija došapnula ili gromovski doviknula? Koja je to istina koja se prolomila vašim grudima, vašim srcem? Čega ste se to setili? Mi znamo, naše srce zna! 

I baš sada u trenutku Lunacije Mesec obrazuje konjukciju sa jupiterom orbis 3 i ukazuje da je primljena poruka zapravo Prava istina. Prisustvo kao i zaštita neke posebne energije, anđeoske je veoma očigledna. Podrška i ljubav univerzuma su evidentni. Sve na šta se fokusiramo u ovom vremenu može doživeti ekspanziju, uvećanje!

Jupiter obrazuje opoziciju sa Suncem čime nas navodi da se gledamo svoje mogućnosti svoje svetlo i sve što jesmo. Značaj materije nad ličnim vrednostima jednako će nam olupati o glavu kao i lažna skromnost, stidljivost pod izgovorom "tako su nas učili". Pod zavesom "vaspitanosti i opšte priznate dobrote" unutra gajite gladnu hijenu umesto moćnog lava. Vreme je za progledavanje! Ovaj horizont istine nikad nije bio jasniji, bliži i saglediviji!

Mesečevi čvorovi se nalaze na 7 stepenu Strelca i Blizanaca, a rešenje čvorova pruža Venera u vagi u 10.kući egzaktnim sekstil/trigon aspektom. Rešenje je U PARU, U ODNOSU, U DVA, u unutrašnjem sagledavanju, u nama, u spajanju, u prihvatanju harmonije, udobnosti i lakoće kao trajne kategorije unutar našeg bića.

Dodatna podrška rešavanju Čvorova dolazi od retrogradnog Saturna u Vodoliji na vrhu 3 kuće sećanje na realne vrednosti na balans i mir koje donosi sklad sa sobom A onda i u partnerskim odnosima. Setite se sigurno svako od vas ima neki odnos u kom je na smiren diplomatski način nekada dobio mnogo više nego što je i sanjao. Da to ste bili vi a možete još više bolje i kvalitetnije na potpuno nov način da to uradite i sada. Odmor na telo je garancija za kvalitetne pregovore. Diplomatija je u modi ovih dana!

Uran iz Bika obrazuje trigon sa Marsom iz Device egzaktno na 14 stepenu govori o akciji koja donosi rezultate, rešenja i dobitke. Brza, žustra, ali nadasve precizna radnja! Funkcija završavanja više zadataka istovremeno, to je energija ovog aspekta. Treba biti otvoren za sve što je neočekivano Mars je veoma osetljiv, napet sada, nervozan. Jako je važno obratiti pažnju da na zdrav način iskazujemo, manifestujemo svoje akcije, emocije, jer Uran može da probudi neke frustracije i neke ljutnje, impulsivnost, nestrpljivost a tako i greške u radu. Važno je pratiti i usmeravati pravilno ovu energiju iz besa i izazova u smeru preuzimanja odgovornosti sva svoja dela i akcije, odatle se jasnije vidi rešenje! Ova energija je veoma jaka i razarajuća, mođe biti čak i energija prekida i zato je važno posebno joj posvetiti pažnju. Vreme jeste da se prekine sve ono što je predstavljalo stare okvire i uobičajeno ponašanje. Prekinuti stalno ponavljanje istih starih navika, stvarajući istovremeno novi prostor, nove mogućnosti, smer, nov način sagledavanja za sebe. Prekinuti nešto što je ustajalo može samo onaj ko je spreman, sada i ovde, prisutan, budan. Energija ovog vremena otvara polje mogućnosti buđenja našeg unutrašnjeg bića, kreativne akcije, tačne, precizne. Treba biti svestan da čak i slamanje jednog tla može  otvoriti put do novog nivoa, novog tla odakle možemo stvoriti novu viziju, novi široki pogled. Može pružiti šansu da učimo neke nove stvari, da sagledamo ali i da uradimo ono što se činilo nemogućim do sada. Izuzetna mogućnost se otvara da iskoristimo svoje potencijale za rast i razvoj. Energija dolazi upravo iz ovog aspekta. Uspeh, pa makar u poslednjem trenutku u potpunoj neizvesnosti, iznenada, je sasvim izvestan, siguran.

Uran obrazuje trigon sa Merkurom iz Device orbis 4 govori o otvorenom polju, energetskom kanalu za izuzetan upliv višeg Ja. Komunikacija i dobijanje potrebnih znanja, instrukcija, uputstava je u toku. Ovo nije škola i učenje ovo je Intergalaktička stanica i upijanje direktno iz kosmosa.

Venera iz Vage obrazuje trigon sa Saturnom iz Vodolije ukazujući na naš kapital realnih vrednosti. Prijatna podsećanja su u toku. Aktuelno je brisanje svega što je bespotrebno i biranje pravih vrednosti iz prošlosti, prošlih veza, odnosa, partnerstava koje želimo da zapamtimo, ponesemo u buduće vreme, kreiramo sa njima dalje, lepše i više.

Merkur iz Device obrazuje opoziciju sa Neptunom iz Riba orbis 4

Mars takođe obrazuje opoziciju sa Neptunom orbis 8

Merkur koji donosi vrlinu komunikacije, interpretacije, analize, racionalizacije, saznanja i sa druge strane okean, ova količina emocija jednostavno će razotkriti tajni kod u nama i to baš na tom najsuptilnijem nivou, na nivou našeg emocionalnog tela, naših voda naših sećanja, možemo bar na tren sagledati stvarni potencijal našeg bića...

Možda nećemo imati konkretne konverzacije realne, opipljive, čujne ..

Zapravo, ove konverzacije će biti značajno dublje, tiše, a prepune bure i uzburkanosti, čak možda i sa osećajem nemira usled nestrpljivosti, radoznalosti! Ovde valja biti još tiši. Ovo su posebni pregovori i održaće se na vrlo suptilnom nivou, sa jasnom mogućnošću da dosegnu čak do karmičkih nivoa sećanja koje nosimo ko zna od kada i ko zna u kom pravcu, jednostavno nosimo kako bi nas sputavala, ograničava ili da bi nas svojim prisustvom zanosila u krivini, pri svakoj težnji ka promeni, ka sebi, ka istini i na taj način stvorila strah od promenljivog i nesigurnog, od klizavog, mokrog, mračnog ili maglovitog...!

Upravo sada mnoge frustracije, strahovi i traume duboko spakovane u nesvesno, u mrak, ispod kreveta, u ćošak, na dno ormara, na dno našeg okeana mogu biti sagledane iz drugog ugla, praktično raskrinkane, obelodanjene, otkrivene, spremne za prihvatanje i otpuštanje.

Baš na tom nivou sada je moguća promena, akcija iz Marsa, ako joj se sa poverenjem prepustimo, ako se prepustimo unutrašnjem GPS-u, kompasu nad kompasima, istini jedinoj i najboljoj za nas, NAŠOJ INTUICIJI! 

Naglašena je ovim aspektom empatija i saosećajnost, energija nestabilnih promena koja može da uvede u iluzije, zato oprezno sa tim, pitanje treba da bude jasno i da zvoni celim periodom:
Šta mi to hoćemo? Čemu se nadamo? Šta osećamo?

Šta zapravo vidimo, a šta bi želeli? Koja su to ograničenja koja nas vode u osećaj limitiranosti? Koja ograničenja rade za nas (npr. ograda na terasi na 5. spratu je potrebna i ima smisla kako se ne bi povredili prelaskom preko granice i padom), a koja to više ne moramo da nosamo okolo kao svoj “važni” znak raspoznavanja?

Ljudi se vezuju i navikavaju sami sebe na svoje nemogućnosti i ograničenja, prihvataju da su takvi, da ne može bolje i to je ok, ako u pitanju faza u procesu, ako je cilj prevazilaženje. Problem je u tome što se vrlo često ostaje u tome. Mars opozicija Neptun orbis 8 stvara zaglavljenost u uverenjima i lenjosti. Ovo je glavni adut čovečanstva zašto ne evoluira zajedno sa svim otkrićima tehnološkim, biološkim i slično. Neptun i jeste glavni AntiMars! Ovo je vreme za posvećeno puštanje i odabir svojih boja, svojih misli, svojih vesti… okrenimo se sebi i svojim potrebama i tako budimo aktivni deo kreativne promene kojoj čovečanstvo korača, budimo aktivni deo kolektivnog buđenja.

Merkur na 18 Device ide u trigon sa Plutonom iz Jarca na 24 ovo su veoma intenzivne misli. Otvorena je mogućnost materijalizacije, manifestacije naših misli. Ovde je zaista važno koliko su nam tokovi čisti. Zamislite da stvarno imate moć da se svaka vaša reč, pomisao materijalizuje, ostvari. Pa da li biste tada pomišljali ili brbljali o bolestima, bolovima? Da li bi  sa "pardon" i "nisam tako mislio/la" uspeli da oprostite sebi ili drugima, da se izvinite sebi ili drugima? 

Pa da, mnogo je bolje da svest i pažnju udružite u jednom od veoma važnih svesnih energetskih centara. Naime, mislite o tome šta mislite i pre nego što pomislite!

Mislite o tome šta hoćete za sebe. Na ovaj način ćete doneti radost, samo radost sebi, a tako i svima oko vas. Materijalizujmo radost!

Jupiter vladar ascedenta u 3.kući horoskopa lunacije govori o kvalitetu naših misli, namera, odluka... Govori o načinu uvećanja svega što želimo, ali najpre valja dobro odlučiti. Šta je zapravo to što mi želimo, što nas čini srećnim, stvarno, iskreno...??

Koja je to istina o sreći za vas? Šta to beše sreća stvarna? 

E odavde stvarajte dalje, kreirajte, rešavajte, zarađujte, radite.. Stvorite uslove za sebe! Posebno dogovorite, revidirajte svoje ugovore. Sa Punim Mesecom  oslobađamo, razumno otpuštamo to što svesno znamo da nam više ne služi već da na(m)s otežava! Možda je nekome još teško spoznati istinu, ali ovo je čas Vodolije. Istina na videlo!

Omogućiti stalno umiranje prošlosti kako bi se rađala i živela sloboda! Umiranje prošlosti da bi se rodilo novo istinito učenje, slobodno sticanje znanja i iskustava sa lakoćom, iskrenošću i genijalnom iskrom u oku baš poput malog deteta!

Hajde da to što više nije naša jedina istina, sagledajmo i pustimo. Pustimo sve te baze i uverenja o sigurnosti (što je takođe iluzija, jer je jedini način da budemo sigurni ukoliko stalno slušamo svoju intuiciju, jer ona jedina zna - može da nas inspiriše na kreativno akciju), pustimo to ćebence, tu mrežu, tu kuću, osobu, haljinu na kojoj smo zapisali sigurnost i vučemo je sa sobom samo da ne bi ni probali samo sebe!

Hajde da dozvolimo sebi da se ponovo rodimo. Hajde da svoje poverenje poklonimo  mudrosti visoke vibracije u nama - Intuiciji. To je stvarno značenje Vodolije i ovo su mogućnosti koje nam donosi.

Hajde da se jednostavno prepustimo, jer ovo je autorsko remek delo samog direktora, Univerzuma, Boga Izvora! Dirigentska palica je u rukama Visoke Svetle energije, u našim rukama, vođena znanjem Tvorca, zato se ovako podešeni udobno smestimo u svojim bićima i zaplešimo u ritmu svog Višeg Ja, svog novog nivoa vibracije, svojih snova, svog srca i duše! I ne zapitkujte više, ovaj dirigent zna šta radi...

Veća slika se nazire, sve jasnije sve vidi ispred nas! Ovo je buđenje vremena u kom mi živimo i nas u njemu!

Vreme kada imamo mogućnost da pobedimo naše najveće strahove, mogućnost da prihvatimo i zagrlimo svoju besmrtnost. U toku je otkrivanje magije, alhemičara u nama koji može ISTINOM da rastvori, odabere sastojke i spoji, opet stvori u lakoći NOVU ISTINU, ono što mu je potrebno, što njegovo biće oseća..

Mi posedujemo sastojke. Hajde da učinimo sebi, hajde da u lakoći STVORIMO NOVU ISTINU! Hajde da pokrenemo naše stvarne moći, resurse božanske u nama i raširimo krila. Hajde da se pustimo u poverenju, da poletimo širokim putevima naše svrhe!!!

Posvetite svojim mislima kvalitetnu pažnju. Povećajte gde je moguće, pustite gde je nepotrebno...

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD