Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Pun Mesec u znaku Vodolije

Otkrijmo misterije Meseca! Osnaženi saznanjem o načinu protoka energije i osećanja iz tumačenja svake Mesečeve faze, smelije i pouzdanije koračaćemo budućim periodom i oblikovati događaje u svoju korist.

Neka nam sećanja budu vodilja za mudrost koju ćemo primeniti za svaki naredni slobodniji, laganiji i radosniji Mesečev  ples sa Suncem, Mesečevu Menu, Mesečevu fazu.

Sve promene su se zapravo dogodile kada smo bili voljni, željni, odlučni i istrajni, kada smo znali gde to idemo i šta to hoćemo da ostvarimo! Promene ćemo pokrenuti i primeniti na najlakši i najlepši način, a i dalje veoma efikasno putem uvođenja određenih omiljenih RITUALA. Za svaku fazu odabrala sam nekoliko rituala kojima se možemo lakše približiti sebi, a samim tim Ii lakoći manifestacije svojih htenja i svojih snova. 

PUN MESEC 

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180 stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. Ovu fazu je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva, za oslobađanje svega što je u nama zrelo, spremno, izvršilo svoju svrhu ili dotrajalo. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo se odnosi najpre na odnose, sukob ega sa emocijama, naša svetlost može biti ugrožena, jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti zato pažljivo saslušajte, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se od patnji, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode,tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.  

MESEC U VAZDUŠNOM ELEMENTU U ZNAKU VODOLIJA

Ovo je vreme za ličnu isceliteljsku kreativnu akciju. Slobodno uključite autopilota. Obratite svesnu pažnju na sebe kako spolja tako i iznutra, osvetlite munjom istine svaki svoj dah, svaki pedalj svoga bića.

Osećanje emocionalne zatvorenosti, mirne hladnoće. Verbalne veštine su potrebne za izražavanje emocija, recite sve i OBAVEZNO ISTINU, ovaj mesec oseća onaj mirni deo nas ,ono  kada se skinu sve drame i velovi tajne, sramote ili straha. Recite sve ili baš ništa, ali istinski! Ne očekujte kontakt sa osećanjima, onaj osećaj u stomaku, možda ćete želeti i da kažete svojoj okolini da niste baš svoji. Vazduh vas podiže u mental, dobro je vreme za čitanje knjiga, razmišljanje, pisanje o konfuziji i osećanjima koja naviru u ovom periodu. Priča o vremenu je veoma aktuelna, sagledavanje. Balans između uma i emocija postiže se dugim kupkama, aktivnostima na vodi, kako bi se obnovila emocionalna konekcija. Meditacija je svojevrsni vid podrške u ovakvom period jer će obezbediti uravnoteženje mentalne aktivnosti, otvoriti nas za dublje uvide, za razgovor sa samim sobom! Preterivanje nije rešenje, kupke i meditacije služe za povezivanje sa sobom i svojim mirom, a ne za potuno prepuštanje tome.

POSVEĆENI RITUALI

Rituali na Mesečnom nivou

Potencijal svakog rituala je usko povezan sa načinom i količinom bliskosti i pažnje koju unesemo i posvetimo. Nekada su se obavljali detaljni obredi pročišćenja pre rituala, post, kupanje, nanošenje odgovarajućih ulja na telo, oblačenje u posebnu obrednu odeću, izrada oltara i prinošenja ponuda, sve je to bio deo pripreme za ritual. Naša priprema ne mora biti toliko složena, dovoljno je da bude iskreno i stvarno. Nekoliko minuta posvetimo oslobađanju od ružnih i opterećujućih misli, možete to obaviti tuširanjem uz korišćenje blagog biljnog šampona (žalfija, kamilica, nana, matičnjak..) sa dodatkom sode bikarbone, omekšaće vašu kožu, očistiti energiju i auru. Duboko dišite tokom pročišćujuće kupke. Hodajte bosi. Zatim možete naneti neko ulje na svoje telo kako biste postali svesni svakog dela tela u vremenu i prostoru. Sedite ili lezite opušteni u miru i tišini, uđite u svoje srce, povežite se sa ritmom svoje duše. Ponizno i iskreno predajte se sebi, posvetite svoje vreme sebi, svoju pažnju priložite, žrtvujte se sopstvu, bliskosti sa sobom, predajte se Mesecu i svemu što donosi. Posvetite se suptilnom dočeku ove energije koja navire, napravite udoban dom za emocije koje su pred nama.... (Sliku o energiji koju dočekujemo prepoznajemo kroz astrološko, energetsko I intuitivno tumačenje).

Najvažnija je čista namera, tako da i ako niste obavili detaljnu analizu, samo se spustite u sebe, koraknite tom stazom bliskosti sa sobom...

Rituali na dnevnom nivou

Korišćenjem dnevnog kalendara za kretanje Meseca možemo proceniti raspoloženje dana, baš kao što smo to činili na mesečnom nivou. Element Mesečevog znaka ukazaće na energiju i preporučiti aktivnosti.

VODENI DAN - idealan način da se pročistimo je konzumacija čiste hladne izvorske vode pre svega tokom 24h od početka Lunacije. Ptokom ovih 24h preporučeno je piti samo vodu. Zavisno od odabira, vaših mogućnosti i odluke, dalje su gradacijom preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće.. Protočnost je ključna u ovom periodu, baš kao i u ovom radu zato odaberite što laganiji i manji unos ovog dana! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Naročito izbegavajte sve namirnice životinjskog porekla ovog dana, lekove i alkoholne napitke.

VIZUALIZACIJA - Bilo bi fino ako znamo gde se nalazi znak Vodolija u našem horoskopu i u kojoj je to kući Uran.

Pogledajmo tu zonu turbulencija, gde bi to munja mogla da bljesne i osvetli, prevrne pređašnja uverenja i ubeđenja, ukaže nam da baš iz tog polja mi imamo najveći potencijal da primimo, ali i da zasijamo punim sjajem Sopstva. 

Uran je tu da ubaci novo i izbaci staro. Uran je glavni MENJAČ i RASKRŠĆE našeg života!

Ovo je vreme kada se oslobodilačka transformativna energija kanališe kroz munju, svetlost, bljesak.

Kako bi uspešno kanalisali ovu munjevitu energiju Urana na kreativno rastavljanje, restauriranje, rekonfigurisanje umesto uništavanja, treba se zamisliti i odgonetnuti sebi iskreno gde to najviše bagujemo, koja je to oblast gde se osećamo najviše zaglavljeni?

Da li je to nedostatak finansija, blokade u ljubavnom životu, seksualnom možda? Možda cupkamo u mestu na poslu koji smo odavno prevazišli? Da li smo sumnjom ugušili svaki tračak kreativnosti u sebi? Možda je naš partnerski odnos u ćorsokaku?...

Sada, kada smo ušli u trag istini, potrebno je ući baš u ovu situaciju misaono, lagano prepustiti se, utonuti:

Zatvorimo se sada unutra, u ovu mračnu situaciju, prostoriju iz koje nema izlaza niti tračka svetla. 

Poravnati disanje sa osećajem dubokog mira. 

U sledećem trenu, iznenada, sobu obasja bljesak munje! 

Cvrči, puca, zuji, struji energija, talasa vazduh oko nas!!! 

Nebesko uže, blještavi vijak osvetljava svaki ćošak svaku rupicu i pukotinu!

Sledi još jedan bljesak! Vide se vrata! Tu su i prozori! Otvaraju se mogućnosti...  

Sada, ovi otvori nas vode dalje u velike prostorije prepune umetničkih dela, neobičnog nameštaja. 

WoooW! 

Kroz prozore, proteže se beskrajni vidik ka udaljenom horizontu! 

Pejzaž bogat bojama, oblicima i strukturama. 

Ova široka vizija,  jasnoća dovodi do naelektrisanja našeg uma: 

More ideja! 

Kreativnost! 

Eureka! 

Znam šta ću sad!

Telo u treptaju od svetlosti,  svaka ćelija blista u svesti! 

Sjaj razumevanja je otopio mrak uma!

 Nova proširena svest, nove mogućnosti, novi obrasci, nova sjajna rešenja za probleme pojavljuju se iz svetlosti! 

Ostanimo mirni u ovom stanju probuđene inteligencije, uživajmo u čudu stvaranja, a da ništa ne dodirujemo! 

Otvorimo se i primimo životnu silu koja donosi ritam univerzuma! 

Ovo je buđenje naše duše, naše istinske bezgranične prirode! 

Buđenje božanskog stvorenja, beskrajnog kosmosa u nama!

Uživajmo u jedinstvenoj svetlosti našeg Bitka!!!

Lagano, mirom svog daha vratimo se putem zvukova u prostoru u sada i ovde. 

Disanjem dalje, vratimo se u svoje telo. Osetimo udobnost, obnovljenost svake ćelije svetlom istine. 

Lagano, sa zahvalnošću otvorimo svoje okice i zapišimo rešenje, uvide koje smo dobili u ovom iskustvu vizualizacije. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD