Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon project radionica "Pouzdanost" Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „POUZDANOST“, koja će se održati 22. avgusta. Ovaj pun Mesec odigraće se na 29. stepenu Vodolije (koji nas povezuje sa znakom Riba) i omogućava nam razvoj kvaliteta Pouzdanosti. Pouzdanost se razvija u različitim emotivnim odnosima, ali i u različitim kategorijama života, pa ukoliko uspemo da izgradimo ovaj kvalitet, on nas otvara ka mogućnosti da živimo svoje nove vrednosti.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”! Za prijave do 20.07. ostvarujete posebne POKLONE – Full Moon radionicu koja će se održati 24.07, kao i knjigu “Naučna astrologija” dr Lee Imširagić.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Rak

Mlad Mesec u Raku nas navodi da preuzmemo potpunu odgovornost nad kreacijom novog života za sebe. Podseća nas da smo uvek voljeni i podržani sopstvenim životom. Ovo vreme kao da upire prstom, naglašava nas nama, naše potrebe, našu dušu otvara lako i čita kao drevni zapis u runama, kao hijeroglife na zidovima davno izgubljenih (čitaj zatrpanih) gradova, zaboravljenih sećanja, kao jezik simbola, dekodira, demistifikuje, obelodanjuje. Veoma jasno ovo vreme ukazuje kolika je naša važnost nama, naša ljubav, bliskost, nežnost i podrška koju sebi pružamo. Približava nas, zbližava kako bi se prepoznali, zagrlili stvarno, jako, zavoleli… 

Mesec u svom sedištu, moćniji nego ikad. Snaga ljubavi, nege i zagrljaja je najmoćniji alat u ovom vremenu. Treba se sada setiti, prihvatiti i negovati našu najveću snagu, unutrašnju moć naših voda, naših emocija. Sunce potpunu podršku svetla pruža Mesecu da se ispolji. Ogledalo nas je jače i iskrenije nego ikad, stapamo se, ustvari, to i jesmo mi. To su naše stvarne potrebe. Početak, suština, srž, čistoća, jasnoća, sve je tu i ništa nije tu i odatle se kreće. Otvara se mogućnost da započnemo potpuno novo umetničko delo, kreaciju iz početka, mogućnost stvaranja. Potpuno nov, svež i mlad početak može se očekivati baš u onim oblastima života gde se kod nas u natalnom horoskopu nalazi znak Raka, 18° Raka, gde se nalazi i kojima vlada Mesec. Takođe valja obratiti pažnju na čitavu Seriju 4. naše natalne karte. 

Ovog puta Mlad Mesec u znaku Rak govori o tome da su svetla pozicionirana na 18° znaka Rak. 

Astrološki posmatrano 18° je u simbolici znaka Device i označava tendenciju isceljenja, brige, lečenja, negovanja. Podseća nas na sposobnost isceljenja, i samoisceljenja, regeneracije, ali samo ako osvestimo svoju fiziologiju i njene potrebe. Pravilno i redovno primenjivanje svih znanja o zdravlju, imunitetu, higijeni, o zdravoj ishrani, suplementaciji, o navikama fizičkog vežbanja, ali i o neophodnoj rutini odmora, spavanja zaista trebaju da budu nazaobilazni deo svakodnevice svih nas u ovom vremenu. Jako su važne vežbe uzemljenja i navika posvećivanja svesne pažnje osećaju povezanosti sa Planetom, sa jezgrom, sa srcem Majke Zemlje, jer nas upravo ova konekcija može isceljivati. 

Numerološki, broj 18. takođe može ukazati na lični (1) preobražaj, transformaciju i regeneraciju (8), ali i smisao, prevazilazak, postizanje mudrosti iz prethodnog, zaokruživanje (1+8=9). Podešavamo se na promene i to one koje nas vode putem naše svrhe, putem misije naše duše. 

Znak Raka predstavlja unutrašnjost, privatnost, intimu, ženski deo ličnost, nežnost, materinski instikt, ranjivost, osetljivost, ljubaznost, bliskost, brižnost, bezuslovnu ljubav. Ukazuje na ženske grudi, na doljilju i prvi nektar, kolostrum, na hranu, stomak, na varenje, na negu i dodir majke ili takve negujuće energije. Povezuje se sa domom, sa osećanjem unutar ognjišta, porodice, sa toplinom našeg srca, duše, ali i sa zaštićenošću od uticaja spoljašnjih faktora. Posmatrajući značenje znaka Rak uvidećemo tako da upućuje na bliskost, negovanje, osećaj sigurnosti, ušuškanosti, voljenosti, pripadnosti. Spoljna ljuska raka međutim je jaka i oštra, baš kao i klješta da bi sačuvali mekanu, nežnu unutrašnjost. U strahu, rak lako može da uđe u sopstvenu tamnu stranu, senku. Rak, najveći emotivac, protivnik sukoba,nasmejani domaćin, uvek spreman da ugosti i pruži toplinu ognjišta, zagrljaja u stanju je da povredi svakoga u blizini dok brani svoj osetljivi, mekani unutrašnji deo, čak i ako uopšte nije napadnut. Zapravo, Rak je osetljiv na veliku količinu energije, nesvesno požuri u zaklon, iskonski verujući da je slabiji bez obzira na kvalitet i nameru energije od koje strmoglavo beži. Usput ni ne primećuje teren preko koga tabana, beži, udara i slično... Na ovaj način Rak troši sopstvenu dragocenu energiju i stvara dodatnu slabost usled porasta straha. Istrošen, oslabljen, ispunjen strahom, zaledi se, povlači se. Okrenut je tako ka uplivu sudbine, talasima vremena. Tako i energija pojedinca često ume da se pokrene protiv sebe, može doneti izbegavanje emocionalnog vezivanja upravo usled straha od povrede i potrebe za zaštitom. Ukoliko se osetimo povređeno ili vođeni sećanjem na neku povredu krenemo putem senki, u nesvesno, počnemo sa batrganjem u nevidljivom i nepoznatom, samo zato jer nema svetla, pozovimo sebe u sada i ovde. Važno je fokusirati se na kreaciju, a ne na puku reakciju i uzvraćanje istom merom ili čak višestruko u naboju velikog straha i buđenja sećanja ličnog bola. Potrebno je zato biti prisutan u sopstvu, ne trošiti se na bežanje i zatvaranje, već se lagano prepustiti svojim stvarnim potrebama i njihovom podešavanju. Preuzeti odgovornost. Izbegavanje karmičkih zamki, ponavljanja i reaktivnosti moguće je postići samo ukoliko je telo akumuliralo dovoljno odmora i na taj način stvarno odgovorno upravlja svojom energijom i kreira potpuno novu istoriju, stvarnost, a na taj način usmerava i stvara željenu budućnost. Dakle akcenat je u balansu na osi suprotnosti. Obratiti pažnju i ne povlačiti se iz sopstvenog života. 

Sunce i Mesec iz Raka obrazuju veoma važan sekstil sa Uranom u Biku tokom ove lunacije koji ističe mogućnost, poziv za preuzimanje rizika, pokretanje putem sopstvenog oslobođenja, prevazilaženja. Ovaj aspekt nas ohrabruje da slobodno verujemo svojim instiktima, svom stomaku. Ovaj aspekt bi mogao dati sliku premošćavanja i lakše komunikacije sa višim Ja, sa unutrašnjim genijem i to putem našeg osećaja u centru. Otvara se mogućnost posmatranja iznad uobičajenog, izvan okvira. Možemo čak i da izađemo iz tegle koja nam je do sada davala da vidimo i znamo, ali ne i da probamo, primenimo. Ovaj aspekt nas čini izuzetno sposobnim za observacije na nivou života, ali tu se priča ne završava. Ovaj akcioni aspekt omogućava nam da posmatramo slike kao slojeve, i da ih tako poredimo, da posmatramo naš život u odnosu na intergalaktička zbivanja, da razmišljamo na višedimenzionom nivou, da donosimo istinite zaključke, ali i da ta znanja odmah živimo. Naša perspektiva i način posmatranja biće konačno radikalno izmenjeni ovim uplivom. Inspiracija može pristizati iz raznih revolucionarnih ideja. Interesovanja se šire, rastu, baš kao i nezavisnost. Odlična vest za energiju iz Raka jeste da možemo konačno stupiti u kontakt, odnos, dotaći i to bez vezivanja, emocionalnog lepljenja u zauvek. Zato, prihvatite ove darove, mogućnosti i šanse. Uzmite inovativnost koja dolazi, prihvatite rast sopstvene radoznalosti i kroz nju nedostajući deo slagalice koja će omogućiti povezivanje tačaka, otkrivanje istine, informacija ili stvari koje su vam ranije bile nemoguće, nespojive, nedopustive, tabu. Ovaj aspekt će omogućiti našu dozvolu nama za uklanjanje svih loših navika, uobičajenih blokada, kapija i barikada prosperiteta, uspeha, obilja i lakoće življenja.  

Svetla obrazuju fini trigon sa Neptunom iz znaka Ribe što podržava i pospešuje naše psihičko zdravlje, kao i mogućnost ekstenzije naših psiholoških mogućnosti. Otvara se polje osećaja udobnosti, nežnosti i obzirnosti samih prema sebi. Postajemo svesni svoje nežne, mistične strane, onog nežnog dela nas koji tek tako gurnemo pod tepih ili u stranu pred dnevnim obavezama, poslom, sastankom, karijerom, autoritetom. Postajemo svesni svoje senzitivnosti, empatije, svojih emocionalnih moći koje nam otvaraju čitavo polje talenata za predikciju, za ljubav, za divne prirodne načine isceljenja putem osećanja i osećaja.

Ascedent trenutka se nalazi u znaku Blizanci, a u bliskoj konjunkciji sa vladarem ovog znaka. Merkur je veoma naznačen, u sedištu i u prvoj kući sa titulom vladara Ascedenta. Energija naših misli, glave, intelekta može biti obnovljena, okupana. Imamo priliku da sami biramo šta ćemo da mislimo! Imamo priliku da se povežemo sa osećajem u svom telu, u svojim stopalima jer ovo obezbeđuje ličnu kvalitetnu materijalizaciju na koju ćemo kasnije biti veoma ponosni.  

Opozicija Marsa i Venere iz Lava u 3. Kući sa Saturnom iz Vodolije u 9. kući akcenat stavlja na svesno sabiranje, prihvatanje i fokus sve naše energije, celovitog sećanja na snagu volje i uloženog truda u sve što smo želeli, a jesmo ili nismo uspeli, nove želje, htenja, namere i planove, sva energetska sećanja kako racionalnog tako i iracionalnog dela našeg bića. Ovako sabranu, fokusiranu energiju valja sa lakoćom, na kraljevski način jasno usmeravati u novo, u konstruktivno, radosno kreirati nov budući inprint našeg bića. Naše radnje i akcije traže direktnu konekciju sa centrom našeg bića, sa ognjištem. Mi jesmo suvereni vladari našeg bića, a najlakše i najlepše se vlada iz stanja ljubavi, uzemljenosti u bliskosti sa sobom i svojim dubinama, svojim mirom. Takođe, iznutra, iz dubine gledano, ovo je slika naših stvarnih potreba i težnji, naše bezuslovne suštine, naše esencije i neophodnost da se to i manifestuje, materijalizuje, spusti u život, počne da se živi, sada i ovde.  

Sva svetla su uperena unutra, u telo, u naše emocije, čak i mental pruža energetsku podršku našem biću adekvatnim mislima, afirmacijama Merkura vladara Ascedenta u 1. kući u svom sedištu u znaku Blizanci u trenutku Lunacije. Znam da i vi imate taj osećaj ,taj ukus, miris, teksturu pod prstima. Znam da treptaj vaše duše govori da zna, da sve ovo već zna, jer šta je duša nego kanal za suštinu, a suština je STARIJA OD VREMENA. Tako i ovo vreme otvara veliko polje poverenja, polje sećanja, polje starije od vremena, nesalomivo, neprobojno, neuništivo, nevezivo, nepripadajuće polje naše suštine, polje naše Lune, Meseca, naše duše i pruža nam fenomenalnu mogućnost da kreiramo, da odaberemo, da zakrivimo, zaoblimo, podesimo na najbolje za nas svaki svoj korak, svaku svoju akciju. Otvara se mogućnost da svako uradi za sebe ono što želi, ono čime se ponosi!

Mars je u konjunkciji sa Venerom u Lavu u 3. Kući u trenutku lunacije i obrazuju veoma lep trigon sa Kironomu znaku Ovna u kući prijateljstva, udruživanja što dodatno otvara sliku o hrabrosti i lepoti našeg srca, o iscelitelju koji se nalazi u našem biću u duši i srcu i hrabrosti koja dolazi iz kreativne energije. Osim strasti i visokog libido statusa koji nas mogu čak uvesti da nekoga ili sebe iznova povredimo ukoliko se prepustimo samo dejstvu opozicije sa Saturnom. Kiron daje rešenje, setite se da se sve događa sa razlogom da nas isceli, da nas nauči da se sopstvenim mirom, isceliteljem u nama, autopilotom, autosugestijiom umirimo, zagrlimo, zadržimo stanje balansa. Ovde je naša moć skrivena iza straha. Ova slika dominira mogućnošću preuzimanja odgovornosti i usmeravanja toka naše snažne energije, na najlepši i najlakši način kroz rituale davanja i primanja sa jasnim uverenjem, ali i ogromnim poverenjem kako u sebe tako i u druge. Ovim aspektom u našem životu se aktiviraju kreativnost, ljubav, seksualnost, strast, privlačnost, lepota, osećaj stvarne vrednosti koji motiviše na još. Naš društveni život u ovom vremenu postaje mnogo zanimljiviji, započinju određena nova interesovanja, čak i u slučaju da se komunikacija odvija samo putem društvenih mreža ili da su u pitanju ljudi koje redovno viđamo, svakako, veliki boljitak je izvestan. Mogući su ulasci u nove sjajne ljubavne veze, drugarstva, udruživanja i to ona kojima smo se divili i prizivali ih. Naglašena je kreativnost, pa iskoristimo ovu divnu podršku univerzuma. Balans postignut na ovom nivou može u mnogome pomoći da se prevaziđu sve prepreke i izazovi.

Rak predstavlja našu dušu i naše srce, mesto gde smo najranjiviji. U vreme vladavine znaka Rak sva bića na planeti se osećaju pomalo ranjiva. Osetljivija nego ikad, plašljiva, zabrinuta, emocionalno otvorenija, spremna da se stope, da pripadnu. Treba iskoristiti ovu fenomenalnu priliku i doći kući, doći sebi, večnoj i bezuslovnoj ljubavi. Ne treba pustiti da u nama raste nešto što je već prošlo, jer to nam vezuje noge, limitira korak. U trenucima osećaja samoće, nevoljenosti, odbačenosti ili ne prihvaćenosti rešenje neće doneti prepuštanje potrebi za posedovanjem, pripadanjem ili obešenosti o nečijem vratu, leđima ili obrnuto što je deo senke kojoj svaki Rak pribegava kao sredstvo svojevrsne zaštite. Setimo se ko je preživeo tada kada se sve dešavalo, ko je preživeo juče i sada, ovaj trenutak, e ta osoba je naša najveća podrška, naš prihvatni centar, naš udobni zagrljaj i topli dom, ta osoba smo MI. Ko uživa u samoći uz film, knjigu, tuširanje, spremanje, meditaciju? MI! Izađimo iz obrazaca koji nam ne služe ničemu ili nas samo limitiraju i sputavaju. Odlučimo već jednom da prestanemo da kukamo, već da jasno odredimo šta nam je to potrebno i da to SAMI SEBI DAMO! Da skinemo „teret“ prošlosti koji nosimo kao stenu na sred grudi tako što ćemo prihvatiti da postoji, da je to bilo i da jeste deo naše prošlosti, našeg bića i da na taj način svoju prošlost imamo radosno, nosimo sa lakoćom u svom srcu, zahvalno i sa puno ljubavi.

Takođe jedan od fenomenalnih načina za lakše praštanje, prihvatanje, oslobađanje i otvaranje je ISPOLJAVANJE EMOCIJA. Zapravo, plakanje i smejanje, slobodno ispoljavanje svoje emocije, bilo da osećamo veliku radost ili tugu, smejanje grohotom, plač uz jecaj otvara naš srčani centar, pročišćava ga i dozvoljava da dišemo i živimo slobodno, u ljubavi. Kada god se pojavi iskra u oku, suzica, slobodno je pustimo da poteče iz nas. Ovo je prirodni proces, pročišćenja i umivanja u svojoj čistoti. Na ovaj način postajemo istinitiji, bliskiji sa sobom.

Energija Planete, finog, suptilnog, dubokog, intimnog, ličnog, samo našeg se budi. Uvlači nas unutra, istini na volju. Ovo je korak dalje, za nekoga odskočna daska, za nekoga lift od dosadašnjeg ponašanja i menadžerisanja sopstvenog života u okvirima naučenog, poznatog, komfornog. Otvara se mogućnost da se uzdignemo, da se prevaziđemo, da prerastemo sve one drevne polaritete u nama, crno beli svet, svetlo i tamu, dobro i loše, sve dvojnosti i natezanja, povuci potegni odnose, rekla kazala, žrtva i predator. Treba zapamtiti da separacija samo donosi strahove. Sada svetlost predajemo tami, prihvatamo senku i sve delove koji su se tu nalazili i na taj način dozvoljavamo da bude deo nas, jer na taj način ustvari MI postajemo veći, sveobuhvatniji, a odavde imamo priliku da podesimo što je potrebno, da promenimo, jer je sada to prihvaćeni deo nas! Dobijamo mogućnost da se spojimo, da se prihvatimo sa višim ciljem objedinjenja i postizanja ravoteže među zvezdama, na našem ličnom unutrašnjem zvezdanom nebu. 

Moguće je i javno odbaciti te stalne čvrste obrasce, posture naše dosadašnje ličnosti, snažno utemeljene iako im se osnova i ne zna, ili je odavno već prevaziđena. Svi imamo tu nežnu, ranjivu stranu, onu što voli i što ume da bude voljena. Svi imamo unutra male sebe koji traže da budu prihvaćeni, voljeni, podržani i zagrljeni. Svi smo od istog osnovnog sadržaja i to nam je potrebno. Svi isto krvarimo. Svi vapimo za bliskim zagrljajem. 

Mi jesmo jedno i takvi ćemo se uvek sećati sebe i svega zajedno. Mi možemo da obnovimo svest o jedinstvu i zajedništvu. Možemo da uradimo ono za šta nas je majka Zemlja, energija bezuslovne ljubavi i prihvatanja, energija prirode pripremala i opremila, možemo da uradimo to bez opiranja, putem prihvatanja, zagrljaja u celosti. Idealno je vreme da počnemo da koristimo ove svoje darove, isceljujuće moći. Da moć molitve ili meditacije konačno prihvatimo kao deo nas, naš moćni alat za dolazak sebi. Da na svom primeru, onom unutrašnjem, dubljem, celovitijem pokažemo svetu i svakom pojedincu, ogledalu, šta znači ljubav i podrška.

Važno je zapamtiti u ovoj emocionalnoj energiji ne rasplinuti se previše i ne razbacivati svoje resurse na mnogo stvari, jer tada postajemo slabiji za sve. Iz znaka Rak često dolazi taj majčinski, brižni multitasking poriv koji nas izuzetno troši, uz to ovde kao običaj i tradicionalno „normalno“ ide i zanemarivanje sebe i svojih ličnih ciljeva, potreba i postignuća, jer preuzimamo previše stvari za previše drugih..

Rak je kardinalni znak, trenutak u kom se promena događa. Sa ovim znakom počinje leto, uz snažnu energiju novih početaka iz Mladog Meseca očitava se visoka koncentracija emocionalne energije i zbog toga je fokus i kvalitetno usmeravanje od krucijalne važnosti u ovom vremenu. Ne trudite se da shvatite, racionalizujete, ili da sve osvestite odmah. Ovde radi telo i naše više biće u saradnji sa Ocem Univerzumom i Majkom Zemljom. Prepustimo se zato sa lakoćom ovom višem vođstvu, a svest će doći odmah čim bude energetski podešena na nove nas. Moja topla preporuka je ukoliko niste već na odmoru, uzmite slobodno produženi vikend i otputujte na neko fino udobno mesto. Odmorno dočekajte ovaj divni Mlad Mesec u Raku.

Ovo vreme donosi jasnu mogućnost sagledavanja svetla, ali tada se javlja potreba da mi tu svetlost reflektujemo, i da joj se predamo u potpunosti, a to naravno traži dobro uzemljenje, mnogo strpljenja baš kao i svako novo rađanje, buđenje. Bitno je izbeći zamku poređenja sa ostalima, jer to nas može sputati u oslobađanju. Oni su svoji, a mi smo naša autentična najbolja verzija, jedinstvena, jer to je znak slobode i budnosti. Svako oslobađanje, buđenje i rađanje ide u paketu sa puno ljubavi i lakoćom prisustvovanja u sada i ovde. Biti u sada, ne rastrzan prošlošću ili budućnošću dovodi nas do mogućnosti beskonačne manifestacije, beskonačnosti.

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD