Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon project radionica "Pouzdanost" Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „POUZDANOST“, koja će se održati 22. avgusta. Ovaj pun Mesec odigraće se na 29. stepenu Vodolije (koji nas povezuje sa znakom Riba) i omogućava nam razvoj kvaliteta Pouzdanosti. Pouzdanost se razvija u različitim emotivnim odnosima, ali i u različitim kategorijama života, pa ukoliko uspemo da izgradimo ovaj kvalitet, on nas otvara ka mogućnosti da živimo svoje nove vrednosti.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”! Za prijave do 20.07. ostvarujete posebne POKLONE – Full Moon radionicu koja će se održati 24.07, kao i knjigu “Naučna astrologija” dr Lee Imširagić.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Mlad Mesec u znaku Rak

MESEC U VODENOM ELEMENTU U ZNAKU RAK

Mesec tranzitira svojim hramom, toplim domom u znaku Rak, poljem emocija, vodenim elementom, ujedno budeći kardinalnu energiju promena u nama. Osećanja su veoma naglašena, emocionalna sećanja naviru, možda i previše. Senzitivnost, empatija, saosećanje, intuitivnost su veoma izraženi u ovom periodu. Kanalisanje ide kroz emocije za druge ljude, utopite se u njihova osećanja, osetite koje su to njihove emocionalne potrebe. Nemojte se fiksirati samo na svoje emocije. Možete postati iscelitelj jer umete da se rasplinete, granice su se raspustile, vi ste oni, oni su vi. Ujedno, setite se i te kardinalnosti, kreirajte granice za sebe, bez diskriminacije ili uvrede, odlučite sa kim se pripajate i zašto, poštujte druge ali i svoje pravo na svoj prostor, intimu, izolaciju.. 

Uradite nešto iz zemaljske simbolike kako biste stvorili stabilne granice, ponekad je dobro jesti čvrstu hranu, za balans vodenog, bezgraničnog, lelujavog osećaja. Uradite nešto samo za svoju dušu, nešto što baš volite (tretman lica, masaža tela, umesite hleb, napravite ručak, skuvajte supu kao mama…) Mesec najviše voli vodu pa tako probajte preporučeni ritual - vodeni dan ili bar neka to bude tečni oblik namirnica kako bi omogućili što lepši i lakši protok emocija. Ne utapajte se u alkoholu, niti preterujte sa dubokim meditacijama. Dugo banjanje u kadi i vodene aktivnosti nisu preporučene u ovom periodu. Mesec otvara veliko polje emocija kod svih nas i ta otvorenost omogućava nam da primimo nove informacije, navike, da iskreiramo, kao i da otpustimo sve što nam više nije potreba i ne služi nama....

MLAD MESEC 

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između Luminara iznosi 0 lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je. Mlad mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, Afirmacije, Zakon privlačenja, meditaciju kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Jako je važna ova stvaralačka energija, sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, shema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Ne stupati u rasprave, uviđajnost i ne primanje k srcu je rešenje, jer vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD! Takođe, može se praštati, oslobađati od štetnih navika, kompleksa.. Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje - alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

Ovo je vreme ko-kreacije i zato je veoma važno da tek u stanju opuštenosti, lagano raspoloženi ulazimo u taj ples sa svojim snovima. Vreme je za stvarnu setvu onoga što je naša jedina lepota, dar, Istina nad istinama. Svi snovi o budućnosti su angažovani i zato je važno pročistiti misli, naše reči, pisane ili usmeno izgovorene, rasteretiti sistem blokada, prepreka i nemogućnosti, zameniti ga čistim poljem koje je baš sada spremno za novu setvu za potpuno nove nas u budućnosti.

POSVEĆENI RITUALI

Postoji nekoliko vodenih rituala koji su izvrstan izbor kada je Mesec u vodenom elementu.
- Vodeni dan - Ovo je dan kada 24 sata konzumiramo samo prečišćenu vodu, 
- Ritualno kupanje sa određenim kupkama, biljkama ili soda bikarbonom 
- Priprema vode za korišćenje narednih 28 dana ili do sledeće mesečeve mene.

Ovog puta odabiram za vas još nešto posebno!

VODENI DAN - investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Ovo  je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog sočnog voća ili povrća (ne kombinujte istovremeno ova dva).

TEMELJNO TUŠIRANJE SODOM BIKARBONOM sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja, oslobađanja , osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru

KLEOPATRINE KUPKE – Ukoliko se i kod vas javlja potreba za dodatkom “malo” mleka u svoj svakodnevni život koje kasnije nesvesno stvara potrebu za još, za gomilanjem, stvara mukus, lepljivost i otežano otpuštanje, znajte da je zapravo ovo odraz nedostatka ili ograničenja bliskosti, ljubavi, zagrljaja u detinjstvu, ili ko zna kad, a tako i kasnije, sada mi ponavljamo svoje navike i držimo sebe u određenosti. Tokom života mi zapravo održavamo ovu dozu nedostatka i dovoljnosti u “malo”! Pokušajte sada sa “mnogo mleka”. Probajte! Podarite sebi luksuz ljubavi kraljevskim tretmanom sebe i svog bića u mlečnoj kupki sa dodatkom meda baš poput poznate vladarke Kleopatre. (doduše, ona je po legendi koristila magareće mleko i med za ovaj ritual). Zavolite svaki kutak svog bića. Nakon toga ogrnite se toplim frotirom i uronite u meditaciju. Ovako obnovljeni dubokim zagrljajem meditacije blagim mlazom mlake vode dodirnite svoje telo. Na kraju, baš kao poznata vladarka obgrlite svoje biće ružinom vodom, zavedite se, zaljubite se u sebe, uživajte u sebi, budite inspiracija i podsetnik svojoj okolini. Zahvalno krenite u sjajno sada za najbolje sutra! 

RITUAL ZAHVALNOSTI – Poznato je da u strukturi vode postoje dva atoma zahvalnosti (H-vodonika) i jedan atom ljubavi (O- kiseonika) i to da tek kada se nađu zajedno mi dobijamo pravo stanje balansa. Lako je negovati ljubav  koja već postoji, ali postoje mesta i odnosi gde je potrebno to naučiti. Ukoliko vam je ponekad teško da shvatite zašto bi uopšte nekoga mogli voleti, probajte sa druge strane medalje. Zapitajte se na čemu bi mogli da budete zahvalni toj osobi, odmah ćete osetiti olakšanje. Isto tako i osećaj ljubavi će sa vremenom lakše doći. Proces rituala zahvalnosti zapravo pročišćava naše emocije i omogućava da bliskost raste i razvija se. Upravo zbog ekspanzije naše bliskosti sa sobom veoma je bitno negovati Mesečev trougao nežnosti sadržan od ljubavi i dvostruko više zahvalnosti. Na ovaj način omogućavamo intuiciji da nas vodi, bira za nas najbolje iz polja svih mogućnosti i sprovodi u materijalizaciju.

ZAGRLJAJ ZA SEBE, A ONDA I ZA DRUGE – Ovo je veoma moćna vežba, koju bi valjalo primenjivati svakodnevno tokom života, a naročito tokom lunacija. Uvek se uzima kao osnova 12 zagrljaja sa drugima dnevno, gde su prvi jutarnji i onaj uveče pred spavanje uvek lični. Ova vežba je lekovita i zato nema limita niti u dužini terapije niti u doziranju, slobodno se predozirajte! Ne zaboravite još da je srce sa leve strane i  da srca umeju da razgovaraju. Zagrlite se srce na srce!

ODMOR je neprikosnoveni lek, telo je veoma senzitivno i ranjivo. Usporimo sad! Uradimo baš ono što i Sunce i Mesec, ostanimo mirni i zastanimo, zagrlimo se... Otvoriće se portal mogućnosti da uronimo unutra i da se odnegujemo, iscelimo specijalnim melemom istinom i stvarnošću

VREME U PRIRODI, U BLIZINI VODE, Preporučujem obilazak jezera, reke ili okeana. Važno je biti svestan da Mesec energizuje vodu, puni je, veliča, pokreće Plimu, tako da naše emocije mogu postati znatno veće kada se približimo obezbeđujući tako savršene uslove za većinu emocionalnih detoksikacija - voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema.

BOSONOGA ŠETNJA duž plaže ili leškarenje ispod ponoćnih zvezda uz srodnu dušu dok vodite neiscrpan razgovar o nebeskim događajima , o magiji i čudesima svemira, o ljubavi i bliskosti.

MOĆ VIZUALIZACIJE - Osvestimo svoje darove, svoju inspiraciju, maštovitost. Prepustimo se. Osvestimo zatim svoje potrebe, želje. Sada možemo iskreirati most između želje i materijalizacije,  kakav mi to želimo da bude naš život i gde želimo da idemo

YOGA POLOŽAJ - VriksasanaPoložaj drvceta

DUBOKA RELAKSACIJA – u spokoju sa sopstvom, svojim dubinama, možemo da se fokusiramo na duboko disanje. Sasvim lagano udišući ljubav i mir, duplo dužim izdahom otpustimo nagomilanu tenziju, napetost i sve štetno iz prošlosti, što nam više ne služi .

MEDITIRAJTE, dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da prepoznate bliskost u odnosima 

Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama! Osvestite bliskost sa sobom. Ukoliko ostanemo svesni, mi takođe dobijemo uvid i jasnoću o našim trenutnim okolnostima. Otvara se svojevrsna prilika da vidimo koliko smo daleko od naših ideala i ciljeva, tako da možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi ih postigli.

IZBEGAVATI LEKOVE, ALKOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE, sve što je toksično, što vas nadima ili teško varite

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD