Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Eklipse u Karmičkoj Astrologiji U četvrtak, 16. aprila počinje online kurs „Eklipe u Karmičkoj Astrologiji“ u okviru Johannes Kepler Instituta. Kada hoćemo da razumemo tokove svih života koje bi trebalo da integrišemo, mi uvek kažemo da sve ono što nam dolazi preko poruka eklipsi, je neka važna priča koja živi u određenom prošlom ili budućem životu, jer naša Duša je mnogo veća od jednog života. Eklipse uvek govore o prošlom ili budućem životu koji se integrišu u sadašnjosti.
» prikaži celu vest
Webinar: Unutrašnja sloboda Rad s meridijanima podrazumeva da svaki put kontaktiramo svoja uverenja kroz energetske tokove koji postoje na nivou našeg sećanja i fiziologije. Webinar Meridijani tela 10. i 11. kuće će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 12.04. od 14h do 18h.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Još nešto o Veneri

Zna se da svaki astrološki simbol, planeta, znak, stepen zodijaka, kuća i aspekt u sebi nose milijarde zgusnute simbolike i značenja svega postojećeg. Učinilo mi se da je Venera (ljubav) ta o kojoj se najviše pisalo i o kojoj će se jednako i dalje pisati. Razlog za to se pronalazi u njenoj magičnoj, očaravajućoj, egzaltiranoj prirodi i sublimisanoj ljubavi ka kojoj svako biće teži (svesno ili nesvesno) bilo da se o nju ogreje, ili da je sam u sebi oživi i dostigne.

Venerin put kroz zodijak arhetipski kreće od primordijalnog i animalnog zova ka ljubavi, od znaka Ovna i prolazi kroz razne nivoe-znake (da ne kažem iskušenja) gde joj je krajnji cilj dostizanje onog nivoa svesti na kome je čista i podjednaka prema svima i svemu. Zbog čega je ljubav tako bitna? Upravo zbog toga što sve na ovoj planeti opstaje zahvaljujući njoj i njenim bezbrojnim fasetama. Venera svojom pozicijom u ličnom horoskopu opisuje naše načine primanja i davanja ljubavi, ukazuje na na naš ukus, lične vrednosti, odnos prema novcu, odnose prema drugima, na raznovrsne objekte ljubavi i obožavanja.

Šta je ljubav za svaki znak zodijaka?

Arhetipski, za Ovna ljubav nastaje u trenu, oseća se „na prvi pogled“, za Bika je jednaka fizičkom posedovanju, za Blizance je zabava i igra, za Raka nežnost i bliskost, za Lava ona je uvek „prava“, za Devicu je sigurnost, za Vagu je deljenje i odgovornost, za Škorpiona je strast, za Strelca je avantura, za Jarca je trajnost, za Vodoliju je najpre prijateljstvo, za Ribe ona je božanska, uzvišena, sublimisana...

Šta je ljubav za svaki naš energetski centar?

Postoji jedna posebna podela Venerinih izraza ljubavi koji su u korelaciji sa našim energetskim centrima, iz razloga jer se Venera nalazi u tesnoj vezi sa kundalini energijom, koja cirkuliše i kruži našim telima, ako joj to svesno i s ljubavlju dozvolimo. Venera u pozitivnom izrazu je ta koja omogućuje cirkulaciju kundalini energije. Drugačije rečeno postoji podela na sedam načina vibracije svakog energetskog centra u odnosu na energiju ljubavi i način voljenja i deljenja iste. Na prvom energetskom centru ljubav je impuls, daje moć, oživljava seksualnost, pokreće u akciju. U drugom energetskom centru ona se izražava kao radost življena, kreativnost, žeđ za istinom i čistotom. U trećem energetskom centru ona organizuje, uređuje, postavlja stvari na svoje mesto, ohrabruje, motiviše, donosi samopouzdanje i svest o vašim pravim vrednostima. U četvrtom energetskom centru ste spremni da otvorite svoje srce drugom srcu, spremni ste na deljenje, primanje ljubavi, preuzimanje odgovornosti. Ovaj energetski centar je u korespodenciji sa simbolikom znaka Vage koji predstavlja prekretnicu u zodijaku, koji je prvi znak iznad horizonta i koji je u rezonanciji sa zelenom, Venerinom bojom. Ovaj centar nas spaja sa drugim, suptilnijim prostorima svesti. Po završetku znaka Vage ulazi se u granično polje znaka Škorpiona gde treba imati duboku veru, najdublju koja je oživljena petim energetskim centrom i koja je izraz poštovanja svega a najviše neminovnosti. Ovo je energija ljubavi koja uči molitvi izrečenu od srca (iz prethodnog centra), bez reči, u potpunoj tišini. Ovo je centar izraza bez potrebe za izrazom sa dubokom verom u sebe i kreaciju. Energija ljubavi na ovom centru pokreće zato najlepše izgovorene reči, odavde su svi glasovi i sve glasovne mogućnosti prave, milozvučne. Ovo je centar koji se hrani tom ljubavi i snagom lepih Reči. Sledeći šesti energetski centar je Venerino prepoznavanje svega u ljubavi i zarad ljubavi. Poptuna tolerancija i predaja, poverenje bez granica, ljubav bez uslova.

U poslednjem sedmom energetskom centru ona je potpuno sublimisama, predata Tvorcu, povezana sa Univerzumom u svesti ove večne fuzije i pripadanja svemu. To je ljubav u srcu Tvorca prema biću a ne ljubav bića prema Tvorcu.

Kako se ljubav prelama kroz naša suptilna tela?

Uzimajući u obzir naše fizičko, eterično, astralno i kauzalno telo, imamo mogućnost da volimo na 4 različita načina. Ovi načini su u vezi sa grčkim nazivima i bogovima i vezuju se za 4 stanja ljubavi.

Prvo stanje ljubavi u vezi je sa fizičkim telom i Porneiom. Ova reč predstavlja koren reči pornografija. Ovde se ljubav isključivo vezuje za telo i za seksualnost kao opsesiju.

Drugo, eterično telo u vezi je sa Erosom koji je dao rođenje reči erotika. Bio je bog ljubavi i kreacije. Predstavlja ljubav iz zadovoljstva, slatke izazove u ljubavnoj komunikaciji, buđenje erotskih maštarija pomoćnim sredstvima, odećom, posebnim svetlom, pravljenje atmosfere, igra zavođenja (jedna ležerna letnja haljina u kojoj se nazire telo ili jedan diskretni dekolte). Ovaj način življenja ljubavi mnogo više oživljava žudnju nego samo golo telo.

Treće, astralno telo u vezi je sa Filiom, reči koja je dala rođenje reči filosofija. Filia znači stanje ljubavi bez uslovljavanja. Često je to prijateljska ljubav ili intelektualno slaganje a najčešće platonska ljubav gde biće počinje da se interesuje za dušu drugog bića.

Četvrto, kauzalno telo se vezuje za Agape, grčku reč koja predstavlja božansku i bezuslovnu ljubav. Ova ljubav se nosi i deli na najvišem nivou izraza jednog bića u njegovom punom potencijalu. To je ljubav duše prema duši i prema svim dušama. To je saosećanje i radost dostizanja ljubavi u srcu Tvorca.

Pogledajmo natalni horoskop Mahatme Gandhi-ja.

Preporučujem vam da se fokusirate odmah na njegovu Veneru. Ona je vladarka njegovog horoskopa. Nalazi se u prvoj kući (u prvom planu), u slučajnom izgonu, a preko pozicije u znaku Škorpiona takođe je u izgonu. Veoma se nezgodno gleda sa svojim dispozotorom, Marsom u Škorpionu, gde su strasti nesumnjivo veoma jake. Ona jako pati od ovog Marsa (on pati od drugih jer Mars vlada 7 kućom), pa bi rekli da je tu moguća i osveta ove Venere!

Ona se ovde nalazi i u velikom T- kvadratu, sa Plutonom i Jupiterom u Biku u opoziciji u 7 i u kvadratu sa Mesecom Lavu u 10. Veoma izazovna slika. Rekli bi veoma naporan život usled strasti, povređenjih emocija, nezadovoljenih potreba (konjunkcija sa Marsom i kvadrat sa Mesecom) u neprestanom sukobu sa drugima koji su moćni (Jupiter i Pluton u opoziciji). T-kvadrat je veoma snažan jer je smešten u ugaone kuće. Ipak, svi znamo šta je ovaj čovek uradio. Ovaj čovek je uspeo da oživi tu sublimisanu ljubav. Možda će nam to potvrditi i vladari njegove pete kuće kojom se takođe voli, Uran u Raku u 9 u trigonu sa Venerom ili Saturn u Strelcu u 2 u trigonu sa Mesecom i koji daju mogući drugi energetski tok T kvadrata. To može biti i Sunce u Vagi u 12 koje je slabo ali u drugom pogledu pomaže Osu mesečevih čvorova te time i da uzdigne svoju svest ili, pak, znak Lava koji se smestio u 11 kući koja mu je suprotnost ali mu je to omogućilo da poveže suprotnosti koje su veoma jake, ili šta već...

Bilo kako bilo, vaša Venera je vaše „vlasništvo“ a njen izraz u vašem natalu kao i izraz svih drugih planeta i bitnih tačaka je samo vaš i samo takav je istinit. Svaka natalna karta ima svoju svrhu i nijedna nije ni loša ni dobra. Svaka inetrpretacija nekog astrologa vaše Venere ili vašeg Marsa ili Meseca, znaka na Ascendentu... je samo njegov izraz vas samih jer ste ušli u njegov Univerzum opisan njegovom serijom 12. I to nemorate biti vi zaista (ta astrološka interpretacija). Za svakog profesionalnog i etički odgovornog astrologa je najvažnije da mu je klijent zaista srećan, „oživljen“ i zadovoljan, jer je to njegov smisao kao astrologa, svrha i angažman. On vam samo otvara vrata ka vama u vama, jer u baš tu boravi vaš lični astrolog koji svojim srcem zna pravi put. Svako ima Kirona u svom natalnom horoskopu.

Za kraj, želim da vam prenesem da nije neophodno imati egzaltiranu i dobro postavljenu Veneru da bi živeli sublimisanu ljubav. Dovoljno je da pronađete svakodnevni kontakt sa vašim bićem i, time, Tvorcem. Najpre svešću o poziciji i kvalitetima vaših energetskih centara, a potom dubljim meditacijama i unutrašnjim čišćenjima. Kontakt sa vašim Višim Bićem hraniće iksustvima svesti sva vaša suptilna tela koja će vam prenositi istovremeno sublimisanu ljubav iz večnog izvora. Venera je potencijal naše Duše da voli i da oseti tu ljubav što je srazmerno nivou svesti na kome jesmo i što se na svu sreću nemože videti u natalnom horoskopu. Vaš kapacitet da volite nije opisan isključivo natalnom pozicijom vaše Venere, već on leži u tajnama koje su vam anđeli podarili pre vašeg prvog rodenja. Svi mi ka tome sigurno idemo jer je to neminovnost. Nivo na kome se ti osećaji oživljavaju («sećanje» ili «osećaj» su slične reči) je vaša sveta tajna i čuvajte je takvom jer je jedino takva sublimisana i egzaltirana. To svako od nas nosi u srcu. Svako ima egzaltiranu Veneru, jer ona nemože dostići egzaltaciju bez iskustva života što je simbolično opisano kružnim i spiralnim putem Venere kroz zodijačke znake. Krugovi i spirale su njena kreacija.

Korišćena literatura:

 „Tri dimenzije vašeg natalnog horoskopa“ Patrik Đani; Izdavač Rošer („Les Trois Dimension de votre thème astral“; Patrick Giani, Edition du Rocher)

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD