Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Bik

Mlad Mesec u Biku je idealno vreme da se oslobodimo na novom sveobuhvatnijem nivou i da osećaj slobode protekne našim bićem, celim telom, da oboji ovaj period najlepšim bojama, da sreća i radost budu pokretači i smernice za kurs naših navigacionih sistema koji nas vode ka energiji ljubavi, zadovoljstva, lepote, udobnosti, lakoće za sebe u celosti, kao i za sve druge u našem Univerzumu.

Bik je znak koji voli najduže da živi. On nema tako snažnu vatru kao Ovan, ali Bik je znak koji ume najbolje da troši životnu energiju. Bik energiju troši polako, lagano to radi i sa njom odlično kruži, ipak je ovo znak egzaltacije Meseca, najbrže kružilice našeg univerzuma. Bik je znak kojim upravlja Venera i kada je životna sila u pitanju on želi što više da uživa, samo to ga motiviše. Tek kada u potpunosti poželi užitak koji mu neka “akcija” donosi, on će se polagano pokrenuti. Spor je veoma u angažovanju, ali kad uhvati zalet za ono što hoće, postignuće je zagarantovano. 

Ovo je znak gde su Uran i Pluton u padu te stoga bilo koja vrsta rizika ili moranja, naglosti, potiskivanja, promena, transformacije, puštanja, pa čak i evidentnog oslobađanja ovde je nešto što čovek ne želi. Može se reći da mu stresna stanja crpe energiju. 

Na nivou fiziologije ovo ume da uspori metabolizam i to je glavni problem za sve one kod kojih je natalno naglašen znak Bik.  Sada, u ovom vremenu, Mladim Mesecom u Biku ove osobine traže zaklon, zagrljaj i ušuškanost kod svih nas, izlaze u prvi plan bilo iz nas ili nama bliskih ljudi, u okruženju, bližoj ili daljoj okolini (posebno se aktivira kada postoji preterivanje u  hrani, piću, i sl.). Planeta Zemlja jeste u simbolici Bika, Venere iz Bika i sigurni budite da će sve ove prethodno navedene osobine biti manje ili više vidljive pojedinačno, ali veoma izražene ako pogledamo globalno, stanje i događaje na planeti.

Sunce i obožavani Mesec su u zagrljaju u znaku Bik na 21° najpre će se učiniti samo lenjim, ali verujte ovde ima o-la-la etuzijazma i kreativnosti. Ljubav je vodilja koja se spektrom boja koje Venera prima iz Blizanaca zapravo oslikava kao praskozorje, svitanje na nekoj dugačkoj peščanoj obali gde se pogled bori sa nepreglednom pučinom, sa svim najlepšim bojama i nijansama života koje novo jutro može doneti. Poziva nas ovaj mlad mesec da se otisnemo u avanturu zvanu naš život na nov, naš način. Zove nas ova lunacija da pokažemo šta smo to naučili, šta sve znamo, zove da spustimo, prizemljimo svoje ideje, vizije. Da primenimo, da materijalizujemo sebe. 

Stepen i Broj 21. astrološki korespondira sa znakom Strelac kojim vlada planeta Jupiter, što energiju sa ascedente još više podržava. Glorifikuje se optimizam, ali i lagano, voljno učenje, sa primenom. Sve liči da je pravo vreme da se energija Bika u nama pokrene. I pokreće se! Strelac na ascedentu takođe daje značajnu sliku istine, pravde, svrhe i prelaska na drugu stranu, oslobađanja, smisla, višeg znanja. Numerološki broj 21. se sastoiji baš od pomenutih aktera Lunacije, Meseca i Sunca, ali takođe u svođenju broj eva dolazimo do broja 3., koji je opet u simbolici Jupitera. Broj 21. jeste broj ISTINE, broj koji kroz razna tumačenja naglašava prisutnost ISTINE KOJA ĆE NAS OSLOBODITI! Saznaćemo mnoge istine, mnoge nedoumice će biti rešene, zagonetke odgonetnute. Ovo je slika prevazilaska na lak način putujući prostranstvima svoje misije, lične istine u pravcu novih ciljeva. Saznaćemo, svako za sebe, intimno, a ujedno i vrlo transparentno DA LI SMO LAICI? - To je onaj što NE ZNA, jer NIJE POVEROVAO DA ZNA.

Šta god da nam se događa ili da prolazimo, najvažnije je kako mi na to odgovaramo, reagujemo. Egzaktan aspekt svetala u astrološkom tumačenju dodaje snagu i veliku energiju, dodaje svest o osećanjima, o emocionalnom uplivu trenutka. Uvek će imati potku uronjenu doboko u odnose, od najbanalnijih crno- belo, dan-noć, do onih bliskijih partnerskih, sve do dubokih ličnih osvešćivanja emocija, najveće slabosti, ali i najveće moći našeg bića, a sve sa idejom prihvatanja i objedinjenja u jedinstvu. Konjunkcija stvara novo seme iz tog odnosa i pruža priliku sada da odaberemo prihvatanje i jedinstvo i iz objedinjene, celovite energije, da zasejemo bolje i kvalitetnije nego ikada do sada. Tako i ovaj Mlad Mesec podiže u prvi plan odnose, a na nama je izbor da odnos prihvatimo, objedinimo ili ne, da tako započnemo novi ciklus uvećani, vredniji za to što smo odabrali.

Fokusirajmo se jasno na to kakve odnose kreiramo, kako odgovaramo, kako reagujemo na ono što otkrivamo, saznajemo, na ono što dolazi u naš život, jer to je ono što nam može povratiti snagu, ojačati nas, uvećati moć.. 

Dakle, zamislimo ovako, postoji određena energija koja dolazi u našem pravcu, na nama je izbor: 

da je prihvatimo jer je energija, jer je došla do nas i naša je, jer ćemo tako uvećati svoje energetsko polje, a time što je u sebi uvrnemo u osmici, recikliramo, transformišemo i obojimo u svoje boje povećaćemo svoju moć ili 

možemo odabrati da se borimo protiv ili da je negiramo, odbijamo, gledamo preko nišana ili ignorišemo što kao rezultat može dati samo trošenje i umanjenje dosadašnjih energetskih resursa. 

Izbor je naš, kako ćemo reagovati na energiju. Taj naš odgovor je najvažniji faktor, bilo da se kroz događaj osećamo krajnje radosno i zadovoljno ili ne, bilo da osećamo podršku izobilja ili ne, bilo da privlačimo super stvari u život ili ne. Sve je u reakciji, u odgovoru, u našem izboru, u toj našoj dubokoj vezi (povezanosti), u tom odnosu koji za sebe ostvarujemo sa sobom kroz date energije, događaje, kroz okolinu ili kroz odnose sa drugim ljudima

Ascedent u znaku Strelac na 4° naglašava energiju pravde i zakona. Snaga izvire iz nas, iz svega oko nas iz prostora, iz vremena za pronalaženje smisla i svrhe, za sagledavanje puta koji smo prešli, proveravanje i podešavanje kursa, svesno sagledavanje zašto je sve ovo dobro! Iz ove perspektive mi postajemo svesni svoje misije, ona postaje naš prioritet, ali i pogonsko gorivo. Odavde se lepo vidi čitava 2021 godina, i dalje, ako se otvorimo. Smisao i svrha svega do sada postaje jasno vidljiva, opipljiva kada je i cilj opravdan, saglediv! Neverovatno vreme je pred nama. 

Jupiter na 29° znaka Vodolija u 3. Kući govoriće o sublimaciji mnogih znanja, učenja. O velikom otvaranju, o prihvatanju celovite slike, celovite istine koja se iz fragmenata stvorila i oslobodila u prethodnom periodu. Jupiter kao vladar Ascedenta, ali i 4. Kuće ukazaže veoma jasno na siže, ali istovremeno i na celovitu sliku problema, rešenja dosadašnjih neznanja jer su se bazirala na sekvencama, a ne na celom polju znanja. Sada istina dolazi kao rešenje, i nije da je nismo znali, ali nikada nije bila cela do sada. Prihvatimo ovo znanje, jer nam nudi prevazilazak dogmi, karme, pređačke priče, običaja i učenja koja nam sluše ili više ne služe. Prevazilazak na način sublimacije , stvaranja jednog rešenja za sve. Stvaranje najboljeg od svega postojećeg, dosadašnjeg…

Broj 11. se izrazito ističe tokom ove lunacije, kako preko datuma lunacije, tako i preko stepena na kom se odvija fenomenalni egzaktni sekstil Marsa i Urana, ali i stepenom veoma važnog za ovo vreme Kirona u Ovnu, astrologa, iscelitelja, lekara. Kiron iz znaka Ovan obrazuje egzaktan izazovni aspekt, kvadrat sa svojim dipozitorom Marsom u Raku, ali istovremeno podršku dobija putem egzaktnog polusekstila sa Uranom u Biku. Kada ste najljući,naaajbesniji, nemoćni, kada pomislite da su vam sve lađe potopljene i da vas kao i uvek niko ne voli jer ste slabi, osvrnite se oko sebe! Uskočite u “mačkove čizme od 7 milja” jednostavno, uskočite u obrt, u promenu. Uskočite jer vam se može, jer to je to, jer ljutnja i bes nikad ništa nisu doneli što nisu posle još i zatrovali! Pa probajte sad, uđite već jednom u telo tog što zamišljate još odmalena da jeste. Uskočite u vrtlog, u vir! Baš kao i hrabrost i to je vaše, ali je čekalo pravo SADA! 

Naime, 11. je broj koji astrološki naglašava simboliku Vodolije. Socijalizacija, udruživanja, humanizam, ali i revolucija, pokret, otpora, opozicija poziciji, šta god se trenutno tako činilo. Ukratko oslobađanje od svega prethodnog što nas je ograničavalo, bilo da su strahovi i vezanosti ili navike i uverenja. Ovo je broj novog, unikatnog, nesvakidašnjeg, broj novog početka, slobode. Broj koji rezonira na izuzetno visokoj vibraciji. Broj 11. se numerološki sastoji od dve jedinice i tek prihvatanjem da sve postoji i 1. i 1. mi smo u stanju da zagrlimo, prihvatimo sa ljubavlju svoje ogledalo, svoje emocije, svoja sećanja i postanemo jedno, celo, telo, svesna - oživljena energija, materija sa njima u 2. i to na specijalan način!

Mars je debilitiran, iz znaka Rak obrazuje sekstil sa takođe debilitiranim Uranom koji se nalazi tačno na stepenu svog pada u Biku. Kako su dva energetska šila horoskopa “ugrožena” i njihovo energetsko učešće se smatra kompromitovanim, ja bih pre posmatrala ovaj događaj kao jednostavnu matematiku, minus i minus daju plus! Uzmite to! Sekstil je dobar, možda najkvalitetniji akcioni aspekt horoskopa! Kako su ode planete u znaku svog pada, rekla bih da nas ova energija povezuje na Južni čvor i na taj način nam daje rešenje, energetsko rešenje za rad na polju sopstvene energije koja dolazi iz repa zmaja, sa Južnog Mesečevog Čvora, iz prošlosti, od predaka, od karme! Uran koji predstavlja promene na Zemlji, finansijama, vrednosnim sistemima, materijalnim dobrima daje nam priliku da prevaziđemo sebe, svoje rane iz detinjstva, sve ono što nas tišti, sve “nepravde”, “povrede”, “sve nedostatke nežnosti, ljubavi i zagrljaja”, sve “kalimero” situacije. Daje nam alat za rad na promeni, na oslobađanju, na buđenju sopstvene hrabrosti, ali i svesti u telu, alat za postizanje lakoće i harmonije! Nameću se mnoga pitanja i dileme, šta to stvarno predstavlja mir i spokoj za nas, stabilnost i obilje ono krajnje, večno. Jedini način da se to sazna jeste putem nežnosti, topline i kreativnosti Marsa iz Raka. Uključite maštu, instikte u igru, sa lakoćom, na način kako biste skuvali ručak, popili čašu vode kada vam je to potrebno. Ukoliko tragate za nezavisnošću i suverenošću uključite i intuiciju, tek odavde je moguće dostići i postići određene pomake, korake, promene. Dakle sa Marsom i Uranom napravite brze i precizne odluke, odmah sada. Ovo je inspiracija koja dođe poput munje, iskoristimo taj poriv za prvi pokret, a onda će nas već podržati entuzijazam. Možda su ovo neobični, nikad do sad probani koraci i odluke, ali ovo vreme i donosi samo energiju ovakvih  karakteristika, snage i naboja, energiju potrebnu za ovakve promene i odluke. Zato je važno savladati brzu konekciju sa onim prevodiocem u telu, sa nepogrešivom intuicijom.

1. je broj koji naglašava JA, inicijativu, vođstvo, pionira, mladost, Elan, energiju. Kada umnožimo ovu sliku, dupliramo sliku, a ne ono što znamo o količini broja. Dakle, 11. je sve što i 1. samo višestruko, ovo su moći pomenute kod broja 1. uzdignute na višu frekvenciju. 

Broj 11. naglašava MI, korespondira sa nama, budi u nama kolektivnu svest otvarajući nas tako ka Višem Ja - našem kosmičkom biću. Povezuje se još sa spiritualnim buđenjem gde nam ukazuje na otvaranje mogućnosti za povezivanje i sagledavanje svrhe života i misije duše. Ovo je broj koji upućuje na veoma brz protok informacija iznenada u vidu munje, groma, praska. "Aha!" momenti biće naglašeni u ovom periodu.

Što smo iskreniji to je i protočnost bolja i lakša, tako smo i otvoreniji da ovo primimo.

Od velike pomoći u samom radu su pozitivne afirmacije, optimistički stav kao i posvećeno usmeravanje i davanje pažnje nameri što doprinosi potrebnoj moći za manifestaciju naših želja, postizanje ciljeva, potreba i težnji! Lagano putovanja putem životne svrhe i misije.

Mesec u Biku preti da nas preplavi potrebama, čulnošću i vezanošću, ali Venera u Blizancima je “wild card” univerzuma u ovom vremenu. Od nas se traži da se pustimo u potpuno nepoznato sa poverenjem u polje istine i lepote, u našu suštinu. Da se pustimo, ali da prethodno osvestimo i potvrdimo šta ostavljamo i puštamo iza sebe, sve ono što smo "verovali" i "znali" da je istina do sada. E tu nam je potrebno doooosta vazduha što Venera na 3° Blizanaca uglovno postavljena, na Descedentu u trenutku lunacije, svakako poseduje. Čak i ako se uplašimo mi istina će izaći kroz druge, kor naša ogledala, kroz ove preko puta, kroz naše partnere! Ne zaboravite da mi, između ostalog, partnere i biramo da bi ponekad, češće ili ređe iskočili ispred nas sa onim delom nas koji treba rešiti, prihvatiti, uzeti pod svoje! Mi pratnere biramo tako što im se najpre divimo upravo na delu nas u njima koje kod sebe nismo dokučili… Biće ovde zanimljivih prevrata i zaokreta, prekida, sastanaka i rastanaka, diplomatije, pregovora, dogovora i sve će se činiti TEŠKA TEMA, ali verujte prolazimo na najlakši mogući način. Uz sve to, svaki prevazilazak biće nagrađen otvaranjem novih vrata, skoro istovremeno!!!

Venera obrazuje konjunkciju sa Merkurom u sedištu u Blizancima, ovo donosi mogućnost za dobar aspekt gde finom komunikacijom i dogovorom mogu mnoge stvari da se postignu.. dogovori, ugovori… takođe ovo može značiti i posebne poruke koje možemo dobijati na raznim nivoima. Ukoliko smo dovoljno odmorni i energija je na visokom nivou mi možemo jasno uvideti komunikaciju i svedočiti višem vođstvu! Osim što reči i misli sa Venerom dobijaju finu konotaciju, dodatno treba poraditi na podizanju mentalne vibracije što podrazumeva kvalitetan vokabular i misaoni aparat. Potrebna je visoka vibratorna energija istinitih i lepih reči vrednih privlačenja, pa makar bile izgovorene šapatom ili ne izgovorene. Važno je ovo svesno usmeravanje mentalne energije u lepo, u udobnost… Ukoliko se usled umora uđe u nesporazume, ukoliko se bavimo nesvesno ili svesno ulaganjem energije u podizanje glasa, ubeđivanje, svađu jedino što možemo dobiti jeste loša investicija, promašaj i gubitak energije.

May Day is launching… I ovog puta akcenat je na kreativnosti, ali onoj nežnoj, isceljujućoj, najčešće očitavanoj u zagrljaju... Preporučujem "ne ljuti se čoveče" igru i prihvatanje sopstvene nežnosti I slabosti, to je onaj deo do kompletne hrabrosti!  

Pita nas ovo vreme da li smo u stanju da sebe podržimo, da ne krivimo druge, niti da se takmičimo sa njima da bi nas prihvatili oni, neki drugi ili MI SAMI... 

Misli su brze, kao i reči, zato neka budu svesne, konstruktivne, a ne samo puko ćaskanje…

Ovo je vreme koje budi laika u nama da bi prihvaćen otvorio polje isključivosti, pripadnosti, određenosti tuđom voljom, da bi mogli da naučimo, da se uzdignemo više od sebe, da prevaziđemo... Vreme je da se oslobodi u nama iskonsko pravo na radost, da se oslobodi i preuzme potpuna odgovornost za sopstvene sisteme vrednosti i sopstveno uživanje u onome što nas čini srećnim i zadovoljnim!

Potrebno je gajiti sopstvene vrednosti kao i sopstvenu viziju na svakodnevnom nivou!

Osim što ćemo se setiti svojih darova potrebno ih je svakodnevno uvećavati, dodavati im potrebne gradivne elemente, pomalo im uzdizati tlo pod nogama kojim se kreću i na taj način obezbediti obilje u manifestaciji i veće od zamišljenog ili od prvobitne želje!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD