Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Mlad Mesec u znaku Bik

MESEC U ZNAKU BIKA

Podrška i emocionalna zadovoljenost su osećanja koja vladaju. Praktično i opipljivo izražavanje emocija. Idite na masažu, izmasirajte vi nekoga, grlite se dosta, pripremajte odlične obroke sa specijalnim začinima. Podržani ste od vremena, sve se odgovornosti ispunjavaju. Dobri su dani za šetnju i osećanje tla pod nogama. Uzemljite svoje emocije u fizičku stvarnost. Oslobodite nepotrebne kroz zemlju.

Provedimo ovaj čitav naredni Mesečev ciklus u energiji i maniru koje oslobađamo, podižemo i pokrećemo na dan Mladog Meseca u Biku živeći radost Venere.

Uživajmo u senzualnom proširenju koje donosi uživanja željan, znak Bika. Uživajmo u prirodi, jer sad smo najbliži i najviše povezani. Izvalimo se udobno u našim foteljama za posmatranje divote, buđenja prirode, rađanja novih prilika. Neka nam bašta bude utočište i inspiracija. Prepustimo se čulnom dodiru, mirisu cveća, cvrkutu ptica, miru prolećnog povetarca, procvalom drveću, maslačcima i belim radama, sjajnom snopu koji nam Sunce daruje. Osetimo zadovoljstvo malih stvari u životu, ukrasimo svoj prostor fenomenalnom slikom, filmom u kom ima nas i samo budimo, uživajmo u prisustvu. Dodajmo dodir, mirišljava esencijalna ulja, ulja za masažu, bogate hranljive kreme, arome, ukuse, dodirnite prirodu, majku, Planetu, zemlju bosih stopala.

MLAD MESEC 

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između Luminara iznosi 0 lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je. Mlad mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, Afirmacije, Zakon privlačenja, meditaciju kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Jako je važna ova stvaralačka energija, sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, shema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Ne stupati u rasprave, uviđajnost i ne primanje k srcu je rešenje, jer vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD! Takođe, može se praštati, oslobađati od štetnih navika, kompleksa.. Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje - alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

Posvećeni rituali za ovaj period:

Neka ovaj Mlad Mesec u Biku stimuliše naša čula i privuče magiju u naš obični svet. 

Da li već osećate ubrzanje u telu? 

Želju da iskusimo još više zemaljskih užitaka?

Ritual je posveta, poseban način privlačenja nevidljive podrške i pomoći u ispunjavanju naših želja. To je divan način da produbimo igru sa kreativnom energijom elementa Zemlje kroz znak Bika. 

VODENI DAN - investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema. Ovo je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog voća kako bi lakše osetili i čuli poruke tela, pomogli cirkulaciju za pročišćenje, otpuštanje.

TEMELJNO TUŠIRANJE SODOM BIKARBONOM sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja, oslobađanja, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru. Ovde je bitno očuvati Auralno polje, kako bi radost kontakta, susreta se najfinijim nitima sopstva Intuicijom prihvatili i postavili kao neizostavni deo nas kako u prostoru tako i u vremenu.

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, temeljno, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba) 

IZBEGAVATI LEKOVE, ALCOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE, sve što je toksično, što vas nadima ili teško varite, što vam smeta, a naročito što vam iritira stomak.

POSVETITE SE SEBI, postavite jasan, čist i čvrst temelj za novi plan ishrane, života načina rada, načina ljubavi prema sebi. Dozvoliti svom biću da bude negovano, odlučite se za nešto novo ili na novi način pristupite starom. 

YOGA ASANA -Gomukhasana - Kravlja glava

Smešteni udobno sa obe sedalne površine, sigurno na zemlji automatski se budi u nama osećaj i potreba za centriranjem. Istovremeno, položaj ruku nas otvara ka gore. Bik ima tendenciju da se zaglavi, uspori, ulenji ponekad u životu. Ova asana oslobađa od stagnacije, pokreće i propušta slobodne  energetske slapove. Dovodi svesnu pažnju na ritual isceljujućeg dubokog disanja. Ova asana olakšava suptilne pokrete u ramenima, rukama, bokovima i nogama. Podstiče podešavanje, osvešćivanje i poravnanje linijom od nepca do karličnog dna. Podstiče unutrašnju refleksiju, isteže zglobove, bokove i bedra, ramena, pazuhe, tricepse i grudi.

IZAĆI U PRIRODU je izuzetno korisno, u šetnju u park, sesti na klupu, ili  sedenje na travi sa dugim, uživanjem u mirisima, bojama, zvukovima, u svim čulima. Probajte ovo je vrlo isceljujuće.

MUZIKA slušati muziku, ali je važno da to bude ona što neguje i mazi, ljubavna, udobna za vaše nervne završetke, što vas podseća na telo, na ritam, na ples, na radost.

Ukoliko vi svirate neki instrument to je savršen način za podešavanje energije da budete u sadašnjem trenutku, način da propustite kroz sebe mudrost znaka Bika.

PEVANJE je još jedan veoma efikasan vid korišćenja enrgije iz Bika

MASAŽA je izuzetan kanal za proticanje energije ovog isceljujućeg Mladog Meseca. Stvar je u dodiru, ali i u našim čulima koja traže baš taj vid isceljenja, Budi se sinhronicitet isceljenja. Telo je naš jedini stvarni posed i imetak. Telo je dom sve naše energije i zato negujmo ga zdravljem i zdravim navikama..

HODANJE BOSIM STOPALIMA PO ZEMLJI, čak i dodirnuti travu može biti izuzetno benefično.

RAD SA ZEMLJOM, sadnja cveća, presađivanje jako lepo uzemljuje.

MEDITIRAJTE, dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznate u telu, među organima, između ćelija, duboko gde je sve jedno, a tako i u odnosima sa bliskim osobama ili sa bilo čim ili kim.
Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama, posebno osluškujte telo, svoju kičmu! Možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi  postigli harmoniju, taj Mir u Jednom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD