Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Lana Del Rey - „Born To Die“

I dalje smo u periodu retrogradne Venere, koje može u prvi plan da izbaci i neku devojku koja svojom pojavom, imidžom, glasom, muzikom – podseća na neko doba od pre... Kapije 65. Kanskog festivala su i dalje otvorene, a ovih dana, kao gost, Kan je posetila i popularna američka pevačica, Lana Del Rey. Kako i Lana ima Asc na 13º Lava, kao i sama Merilin Monro, zaštitno lice ovogodišnjeg festivala (pogledati moj prethodni članak „Marilyn Monroe, Cannes i retrogradna Venera“), kao i Severni Mesečev čvor na 28º Ovna, gde se nalazi Venera (lepota) Merilin Monro, onda ne treba da nas začudi to što holivudski producenti imaju već plan za ovu mladu Amerikanku i što u njoj vide novu filmsku ikonu! Naime, „poplavili“ su je sa filmskim ponudama i to baš u Kanu. Lana Del Rey je kantautorka, a njeno scensko ime je kombinacija imena pokojne holivudske glumice Lane Turner i Fordovog tipa automobila Del Rey. Ono najbolje opisuje njen stil – stari holivudski glamur (simbolika retrogradne Venere).

Lana u svom horoskopu ima Veneru na 6º Lava, u 12. kući (simbolika retrogradnosti, ali i kuća ličnog mita), u kvadratu sa retrogradnim (prošli život) Plutonom (Had) na 4º Škorpiona, koji je gotovo na stepenu svoje egzaltacije (3º Škorpiona), i u 4. polju (ljubav iz prošlog života, kao 5. kuća od 12.) pa ovo jeste slika Persefone u njenoj karti, kao njene jake unutrašnje potrebe, jer se radi o nekoj ljubavi od pre, prošloživotnoj! Kako joj Venera kao vladar 3 (pesme koje piše) preko dispozitora, Sunca, odlazi na 29º (stepen koji isto vezujemo za retrogradnost, „tajnu“, čaroliju), Blizanaca (reči) u 11. polje (oslobađanje), i u trigon sa Plutonom, vidimo da je Lana jedna veoma moderna, „probuđena“ Persefona, da odiše slobodom, hrabrošću, strašću, dubinom, ali da je u svemu tome sačuvala mističnost, tj. čarobnicu (29º) u sebi, što i jeste zadatak prave Venere...

Baš takva je i njena muzika, njene pesme – duboka, strastvena, emotivna... U pesmi „Born To Die“, sa istomenog albuma, Lana peva o tome kako je pre bila „uspavana“, „slepa“, da je bila uplašena kao malo dete, ali da sad sve „vidi“... Sada je postala hrabra i moli svoja stopala da je ne izdaju i da je dovedu do cilja, do njega... Toliko je postala hrabra da ga čak u pesmi poziva da on pređe na „divlju“ stranu života, da joj dozvoli da ga ona snažno poljubi na kiši koja «lije kao iz kabla», jer, kako ona kaže, on voli „lude“ devojke... Priznaje mu da je svakog petka uveče usamljena... Poziva ga da je i dalje zasmejava i da lete zajedno visoko...

*

Feet don’t fail me now

Take mi to the finish line

All my heart, it breaks every step that I take

But I’m hoping the gates,

They’ll tell me that you’re mine

Walking throught the city streets

Is it by mistake or design?

I feel so alone every Friday night

Can you make it feel like home, if I tell you you’re mine

 

Don’t make me sad, don’t make mi cry

Sometimes love is not enough and the road gets tough

I don’t know why

Keep making me laugh,

Let’s go get high

The road si long, we carry on

Try to have fun in the meantime

 

Come and take a walk on the wild side

Let me kiss you hard in the pouring rain

You like yours girls insane

Chose your last words

This is the last time

Cause you and I, we were born to die

 

Lost but now I am found

I can see but once I was blind

I was so confused as a little child

Tried to take what I could get

Scared that I never find

All the answers, honey

*

Nadalje, ova devojka sebe naziva gangsterkom Nensi Sinatra (ćerka čuvenog Frenka Sinatre, poznata američka glumica i pevačica), što nas isto jako asocira na Pluton svet, ali i na samu retrogradnu Veneru (neko od pre). Tetovaže su ono čime ona „ulepšava“ svoje telo. Ono po čemu se Lana izdvaja, kao prava Persefona, jesu i plastične operacije koje je, tako mlada, već odradila. Za Persefonu je karakteristično da se boji starosti i da u prvim borama, sedim vlasima, ona vidi neki vid opasnosti, pa olako poteže za korekcijama kod plastičnog hirurga.

15º Blizanaca

Album „Born To Die“ ima ukupno 15 pesama, a objavljen je 30. januara, ove, 2012. godine i doneo je ovoj mladoj Amerikanki veliku popularnost. Baš 30. januara, Fortuna je na Nebu bila na 15º Blizanaca, a na tom istom mestu, 6. juna 2012. dogodiće se tranzit Venere preko diska Sunca, susret dvoje ljubavnika, što je još tada najavilo mogućnost da Lana kroz ovaj album doživi uspeh, sreću (Fortuna). Znamo da je potreba Duše da ima stalni osećaj lakoće, a da je Tačka Fortune mesto naše karmičke nagrade koja svojom pozicijom u znaku, kući, svojim aspektom i stanjem sa svojim vladarem najdirektnije govori o stanju ove unutrašnje lakoće koju posedujemo, što jeste naša ulaznica za različita stanja svesti, a samim tim i različite nivoe sudbine.

Veliki Vodeni Trigon preko 24º Raka, Škorpiona, Riba

Kako je dispozitor Fortune sa 15º Blizanaca upravo Lanin Merkur na 24 º Raka, u 12 (njen lični mit) onda je sam ovaj stepen, s’ obzirom da se radi o stepenu koji je analogan i samom znaku Riba, seriji 12, retrogradnosti, Veneri koja je u Ribama egzaltirana – stepen na koji treba da obratimo pažnju. Zašto? Zato što je na dan (1.12.2011.), kad je istoimena pesma sa albuma „Born To Die“ prvi put objavljena na Youtube-u, Fortuna na Nebu bila na 24º Riba! Ako ovome dodamo i to, da Lana ove godine ima sekundarno Sunce na 24º Raka, a Sunce predstavlja nju, budući da je Lav na Asc, a da je baš 30. januara, na dan kad je i album „Born To Die“ objavljen, njen sekundarni Mesec, vladar njene 12 (njen lični mit, njena unutrašnja potreba) bio na 24º Škorpiona, sad nam već postaje jasno da imamo formiran Veliki Vodeni trigon, i to preko 24º Raka, Škorpiona, Riba, što sasvim sigurno ukazuje na talenat i mogućnost za uspeh, i to baš u godini retrogradne Venere! Na kraju, i sama Venere je ove godine krenula retrogradno upravo sa 24º, zar ne?!

Kada Mesec i Sunce u progresijama naprave harmoničan aspekt, možemo da posumnjamo da je to slika novog ličnog početka za osobu. Lana u svojoj karti nosi Sunce (ona) i Mesec (vladar 12 – njen mit, unutrašnja potreba) u opoziciji, i sasvim sigurno da ima problem na putu ostvarenja svoje unutrašnje potrebe. No, kako joj tokom 2012. sekundarno Sunce dolazi na natalni Merkur u 12 (lični mit), a baš u mesec dana kad je album „Born To Die“ i objavljen, i sekundarni Mesec pravi egzaktni trigon sa sekundarnim Suncem, Lana je imala početkom ove, 2012., priliku za novi lični početak, koji je ovaj put započela sa lakoćom (trigon)! No, sam 24º nas navodi na zaključak da je u svemu tome morala biti nekako tiha, tajanstvena...

„Tajna“ ljubav Lane Del Rey

Ne smemo a da ne primetimo da je Mesec u horoskopu Lane Del Rey smešten u 5. polju (ljubav), da je „prešao“ preko Urana (razvod) i da je u opoziciji sa Suncem (ona), u 11, na 29º (tajna) Blizanaca, što jeste slika nje u nekoj tajnoj, „slobodnoj“ vezi sa muškarcem koji je razveden. Kako je album „Born To Die“ objavljen u danu kada je Fortuna na Nebu bila na 15 º Blizanaca (zvezda Rigel – muškarac koji ima više brakova, probleme sa ženama), gde će se kao što sam već rekla, 6. juna 2012. dvoje ljubavnika sresti, što je preko dispozicije „pokrenulo“ Lanin Merkur na 24º (tajna) Raka (emocije, bliskost) u 12 (tajna, lični mit) sa kojim je i sekundarni Mesec (natalno smešten u 5 – ljubav) sa 24º (tajna) Škorpiona (strast, duboke emocije) napravio egzaktan trigon 30.1.2012, onda možemo da posumnjamo da album “Born To Die“ ovoj mladoj devojci osim popularnosti, donosi ovaj put sa lakoćom (trigon) i ljubav, koja je možda „tajna“ (24º)?! Ovih dana američki tabloidi i pišu o tome da je frontmen benda Guns ’n’ Roses – Axl Rose, u „tajnoj“ vezi sa duplo mlađom koleginicom, Lanom Del Rey... Axl Rose iza sebe ima brak sa čuvenom manekenkom Stephanie Seymour, i po tome je široj javnosti poznat. Tetovaže krase njegovo telo, tako da se i slika Hada uklapa ovde...

Bilo kako bilo, album „Born To Die“, a pogotovo istoimena pesma, Lani Del Rey donosi mogućnost ispunjenja njene unutrašnje potrebe, njenog ličnog mita, jer aktivirajući ovu specijalnu simboliku putem pesme, Lana dolazi i do svog gospodina Plutona, do svoje „tajne“ ljubavi... 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD