Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astrologija dece Kod za astrologa Astro teme Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Karmička astrologija Mundana astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Liber Aeternus Astrologija kristala
Naučite energiju da radi za vas U subotu 21. oktobra od 12h do 16h će se održati seminar Energetske Astrologije Marsa i balansiranje prve čakre. Seminar će voditi dr Lea Imširagić. Dovođenjem prve čakre u balans dolazi do oslobađanja od strahova i povećanja osećaja sigurnosti i relaksiranosti u telu.
» prikaži celu vest
Tehnologija Svesti Marsa U subotu 21.10. od 17h do 20h Aleksandar Imširagić će održati seminar o Tehnologiji svesti Marsa. Prva čakra nas povezuje sa Zemljom i ona predstavlja granicu koju imamo između našeg individualnog i kolektivnog, nasleđenog života, odnosno života naših predaka i svega onoga čime smo sa planetom Zemljom povezani. Seminar je moguće pohađati uživo ili online.
» prikaži celu vest
Astromeridijanska tehnika materijalizacije i uspešne komunikacije Seminar o meridijanima tela druge i treće kuće horoskopa održaće se u nedelju, 22. oktobra u 12h. U teoriji i praksi radićemo na oslobađanju blokada i disbalansa preko meridijanskih tokova, koji su u korespondenciji sa simbolikom 2. i 3. kuće horoskopa. Za sve koji nisu u mogućnosti da prisustvuju uživo, moguće je i online prisustvo.
» prikaži celu vest
Astro Telurološki Kalendar Nedavno je izašao iz štampe poseban "Astro Telurološki kalendar sa kodovima Vertikale Vremena" koji je Aleksandar Imširagić napisao zajedno sa francuskim Telurologom D. Didier. Ovaj kalendar je objavljen na srpskom i engleskom jeziku i već ga je moguće naručiti.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Tehnologija Svesti'' Upravo je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Tehnologija Svesti - polje svih mogućnosti". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas ili je potražiti u nekoj od knjižara.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Aktuelnosti

Marilyn Monroe, Cannes i retrogradna Venera

Kada pričamo o filmu, pre svega mislimo na znak Riba, Neptun, seriju 12. No, ne smemo zaboraviti da je Venera (planeta ljubavi, glamura, lepote, privlačnosti) upravo egzaltirana u znaku Riba, i da ovo posebno vreme u kojem se nalazimo, vreme njenog retrogradnog hoda, sasvim sigurno budi neka sećanja na nekog od pre iz sveta filma... S’ druge strane, čitava atmosfera u vreme retrogradnog hoda Venere može biti u znaku filmova koji pričaju o ljubavi koja u sebi ima „tajnu“ i skrivanje... A i sam 29º može biti nešto bitno što se pojavljuje u ovom slučaju.

Svake godine, maja meseca, Kan je centar sveta kada je u pitanju filmska industrija. Ove, 2012. godine, kapije filmskog festivala u Kanu otvorene su 16. maja, u 20 časova, samo dan nakon što je Venera započela svoje retrogradno kretanje (15. maja), što ovogodišnji festival sasvim sigurno čini posebnijim.

Sve je u znaku čuvene lepotice koja odavno nije sa nama, od čije smrti je prošlo već 50 godina – Merilin Monro. Domaćica, voditeljka festivala je glavna glumica filma „The Artist“ („Umetnik“), Berenis Bežo, zvezda nemog filma koji je ove godine dobio više Oskara, između ostalog i za najbolji film. Dakle, još jedna devojka od pre (retrogradna Venera)!

Ako se osvrnemo na kratko na horoskop trenutka kad je počela ovogodišnja svečana ceremonija dodele Oskara, vidimo da je Asc bio na 29º (stepenu za koji kažemo da je „nemi“ stepen) Lava (Francuska) (pogledati moj članak „Čarolija Oskara na 29º“), onda ne treba da se iznenadimo što je MC karte (reputacija festivala) početka 65. Kanskog filmskog festivala upravo na 29º Lava i što je voditeljka programa ova francuska glumica čiji je film nagrađen Oskarom! U samom 29º Lava vidimo i sliku Los Anđeles-a (grad Neptuna i glamura), pa u 29º (neko od pre, Neptun – anđeli) vidimo nekog od pre ko nam dolazi iz „grada anđela“, a Merilin Monro je baš i rođena u Los Anđelesu!

Dalje, festival je otvoren gala premijerom gorko-slatke komedije „Moonrise Kingdom“ („Kraljevstvo izlazeđeg Meseca“), Amerikanca Vesa Andersona. U pitanju je ljubavna drama dvoje dvanaestogodišnjaka (12 – broj koji nas asocira na retrogradnost) koji sklapaju tajni pakt i beže daleko od kuće u pustinju, kako bi nesmetano uživali u svojoj slobodi i ljubavi. Evo slike retrogradne (tajna, bežanje) Venere (ljubav) u Blizancima (deca) u 8. polju (opasnost), na 23º (sloboda) horoskopa festivala! U potragu za njima kreće šerif, koji je između ostalog i u vezi sa majkom devojčice (u retrogradnoj Veneri „živi“ Sunce/Jupiter (šerif) iz Bika (znak Mesečeve – majka, egzaltacije)), kojeg glumi čuveni Brus Vilis. Kako je aplikacioni trigon sa Mesecom (popularnost) iz 5 (nagrade), prvi aspekt koji pravi retrogradna Venera iz Blizanaca, za očekivati je da ovaj film stekne popularnost, a možda i neku nagradu na ovogodišnjem festivalu...

Međutim, glavna zvezda festivala je ipak – jedna i jedina, neponovljiva – Merilin Monro!

Večni poljubac (Venera) Merilin Monro

Organizatori ovog festivala su još 28. februara odlučili da ove godine odaju počast Merilin Monro, tako što su izabrali njenu fotografiju za glavni plakat festivala. Fotografija je crno-bela (retrogradnost – nešto što je retro, staro) na kojoj glumica u filmu „Neki to vole vruće“ („Some Like It Hot“) zavodnički duva svećicu rođendanske torte (Ascendent horoskopa otvaranja festivala je na 17º - ljubav, voleti, slavlje, znaka Škorpiona –„...Hot“). Naravno, i sama pozicija retrogradne (tajna, nejasnoća) Venere (devojka) u 8. polju (smrt) je slika Merilin Monro čija je smrt i dan danas misteriozna...

Zanimljivo je da 28. februara, na dan ove odluke, Venera (devojka) upravo bila na 22º - 23º Ovna, u jakoj konjunkciji sa zvezdom BATEN KAITOS (Stomak Kita), koja je trenutno na 22º Ovna 07’, iz konstelacije Cetus, koja priča o opasnosti, o mogućnosti da se bude „progutan“ – bilo nekom misterijom (Kit je biće u simbolici Neptuna), bilo usled prevelike doze progutanih barbiturata.

No, ono što je ovde još značajnije je to da je i sama Merilin imala Fortunu na 21º Ovna 44’, u konjunkciji sa Venerom u svom 9. polju (inostranstvo, svrha, buduća inkarnacija). Fortuna je, ustvari, lična tačka Meseca i kao takva opisuje najintimije stanje duše. Sunce (svesni deo nas), Mesec (polje naših osećanja) i Zemlja (telo, naše nesvesno) – zajedno sačinjavaju tačku Fortune, a baš je ona u karti Merilin Monro ovim činom „dodirnuta“... Tačka Fortune jeste put ka polju lakoće, prolaz ka polju sreće i mesto gde je duša lagana To je veoma lična tačka, koja se najbrže kreće u horoskopu, pa je samim tim predstavnik veoma ličnih i intimnih osobina natusa. Kao što sam rekla, ona je u karti Merilin smeštena u 9. polju (ceo svet) i ima sekstil sa Mesecom (popularnost) u 7 (javnost), pa je njen put obeležen sticanjem popularnosti u celom svetu... U Mesecu „živi“ Severni čvor (budućnost) u blizini stepena egzaltacije Jupitera (16º Raka), kao i Pluton (fatalnost) iz Raka, pa je jako velika popularnost i magnetna privlačnost Merilin Monro ostala da živi i u budućnosti, nakon njene smrti... Vladar njene Fortune je Mars u Ribama (znak egzaltacije Venere) i nalazi se u 8. polju (smrt, seks), a kako ima aplikacioni trigon sa Saturnom u Škorpionu u 4 (ono po čemu ostajemo upamćeni na kraju života) – upravo su osobine zavodnice i seks simbola ono po čemu Merlilim Monro ostaje zapamćena dugo nakon svoje smrti. Ona će sasvim sigurno sa lakoćom i dugo (Saturn) živeti, zavoditi i nakon smrti, a kako u Saturnu „živi“ Mesec/Jupiter konjunkcija iz Vodolije (iznenada) u 7 – javnost, ovo je slika velike popularnosti ovog seks simbola prošlog veka.

Ako pogledamo i direkcije (s’ obzirom da se u njima sve pomera 1º za jednu godinu) Merilin Monro, onda prvo što nam je uočljivo jeste pozicija direktivne Fortune na 13º Raka u egzaktnom polusekstilu sa samim njenim Asc na 13º Lava, i to baš na samom njenom Plutonu (fatalnost, seksualnost) pa je ova, 2012. godina, sasvim izvesno nekako bitna za nju, jer se opet prisećamo nje kao najfatalnije i najseksipilnije plavuše prošlog veka. Takođe, njena direktivna Fortuna pravi i sekstil sa Merkurom sa 13º Bika iz karte festivala, a kako u Merkuru upravo „živi“ retrogranda Venera iz 8, ovo je pokazatelj njenog prisustva na ovogodišnjem festivalu, ovo je pokazatelj prisustva njene lepote i njenih usana (Venera...) koje nam sa plakata (Blizanci...) šalju poljubac (Venera u Blizancima...) iz prošlosti (...retrogradna).

Nadalje, njen direktivni Merkur je ove godine došao na 29º Lava, na sam MC horoskopa Kanskog festivala, a kako u njenom natalnom Merkuru „živi“ Sunce (ugled) iz Blizanaca, koje je vladar njenog Asc (ona) ovo je još jedan pokazatelj veze Merilin Monro sa 65. Kanskim festivalom. Ceo Kan je oblepljen njenim slikama, gde god se okrenete – vidite ovu zanosnu plavušu na plakatima. Nesmemo a da ne primetimo i da je njena natalna Venera (privlačnost, lepota), vladar 10 (njen status, reputacija) na 28º Ovna 45’ u skoro egzaktnom trigonu sa MC-om iz karte festivala na 29º Lava, kao i sa njenim direktivnim Merkurom na 29º Lava u kojem „živi“ Sunce (ona), pa je ova godina ta koja joj ponovo donosi ugled, i to baš u Francuskoj (Lav), a ona sama doprinosi reputaciji čitavog 65. Kanskog filmskog festivala.

I na kraju, ako pogledamo i same sekundarne progresije Meriln Monro, za dan početka festivala, vidimo da joj je sekundarna osa 1/7 (ona/publika) na 23º Vage/Ovna u egzaktnom trigon/sekstilu sa retrogradnom Venerom na 23º Blizanaca iz karte festivala, što snažno upućuje isto na njenu jaku vezu sa ovogodišnjim festivalom u Kanu! Dalje, vrh sekundarne 9 (svet) joj je na 23º Blizanaca, u konjunkciji sa retrogradnom Venerom iz karte festivala, pa je ona baš ove godine ponovo oživljena preko jedne svetske manifestacije i to, naravno, baš u vreme retrogradne Venere.

Potreba duše je da ima stalni osećaj lakoće. Tačka Fortune jeste mesto naše karmičke nagrade koja svojom pozicijom u znaku, kući, svojim aspektom i stanjem sa svojim vladarem najdirektnije govori o stanju ove unutrašnje lakoće koju posedujemo, što jeste naša ulaznica za različita stanja svesti, a samim tim i različite nivoe sudbine. Kanski festival je mesto glamura, a Merilin je njegova savršena inkarnacija...

„Ovo je intimni trenutak gde se spajaju mitologija i stvarnost. Merilin Monro slavi rođendan koji bi mogao da bude rođendan Kana. Ona nas očarava gestom, jer njeno duvanje pokazuje usne kao da želi da nas poljubi", saopštili su organizatori festivala. I 50 godina nakon njene misteriozne smrti, Merilin Monro ostaje jedna od glavnih figura u svetu filma, ima i dalje tajnovitu privlačnost, fatalnost, seksipil... Opet je sa lakoćom zablistala u celom svetu... U vreme retrogradne Venere, sve nas je podsetila na svoje usne (Venera) i poslala poljubac (Venera)...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD