Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project radionica Pozivamo te na Full Moon radionicu „PLEMENITOST“ koja će se održati 27. februara u formi live webinara, od 19h do 20.30h. Naš zadatak ovog Punog Meseca biće da se oslobodimo okova svog malog ega i na taj način uskladimo se sa svojom pravom, kosmičkom prirodom.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Vodolija

Već se neko vreme oseća energija čudnovate, napredne, inovativne Vodolije. Ovaj mladi Mesec obojiće najpre Sunce i Mesec na vodolijanskom 23. stepenu i time doprineti dinamici oslobodilačke energije trenutka. Venera je u egzaktnoj konjunkciji sa Jupiterom na 12°podržana Saturnom na 6° i retrogradnim Merkurom na 16° koji im hrli u zagrljaj, svi u znaku Vodolija. Svaka planeta na svoj, poseban način izmenjena fluoroscentnim, neonskim šarenilom Vodolije, podržana vizionarskim amortizerom rizika, Jupiterom! 

U trenutku Lunacije 6 planeta se nalazi u znaku Vodolija. Doba Vodolije je dugo najavljivano hronokratorima Jupiterom i Saturnom na 0° Vodolije, a potvrđeno na solcticij 21. decembra 2020. godine! Prva lunacija u ovom znaku upravo dodatno produbljuje i naglašava dolazak novog doba i promene koje slede u simbolici aktuelnih planeta u stelijumu. U toku je neminovna aktivacija, promene su očigledne, oslobađanje volje, vrednosti i svih istinskih individualnih kvaliteta! 

Znak Vodolija vlada prijateljstvom, ali tokom života prijatelji nam dolaze u veoma različitim gupama. Vodolijanska, posebna oznaka prijateljstva nije bliska, prisna, povremeno dramatična veza između "najboljih prijatelja"; takvi su odnosi bliži Vagama, zajedno sa brakom, poslovnim partnerima i "slobodnima". Prijateljstva u stilu originalne Vodolije generalno zaobilaze visoke emocionalne uplive. Oni su nešto kao mrežaste tvorevine prepune strujanja, razmene saznanja i svetla. Ti labavi savezi drže nas prisutnim i zadovoljnim, ali nam istovremeno dozvoljavaju disanje. To su veze koje nam omogućavaju da se osećamo kao deo društva bez gubitka nezavisnosti.  

Vodolija je društveni znak, ali istovremeno željan slobode, u našoj natalnoj karti ukazuje i propisuje obilje prostora za disanje. Često se Vodolije opisuju kao bezobzirne i pomalo divlje. Ovi kvaliteti se prilično dobro uklapaju sa Uranom, modernom vladajućom planetom ovog znaka. Takođe, ne treba zanemariti da je Vodolijin tradicionalni vladar Saturn, koji je sve samo ne lucidno inteligentan, revolucionaran, promenljiv, brz, inovativan i moderan. Zato je važno obratiti pažnju i ne čuditi se kad neko sa naglašenim znakom Vodolije nakon “dugog” prisustva, izjava pripadnosti iznenada jednog dana nestane iz vida. Vodoliji su potrebni vazduh i prostor, a kad se osećaju zatvoreni pod prevelikim obavezama gube korak sa vremenom i emocijama, te mogu iznenada pobeći veoma daleko. Pogledajte u vašoj natalnoj karti gde se nalazi znak Vodolija. U kući u kojoj živi znak Vodolija, bićete zaista srećni samo kad budete mogli da uživate u i sa drugim ljudima, u vama odgovarajuće vreme i pod vašim uslovima. Ovde je potrebno pronaći pravi balans između haosa socijalizacije, društvenosti i omiljene hladnoće, izvesne samoće, distanciranosti.

Mesec na 23° Vodolije ukazuje na potrebu duše da se oslobodi, da udahne čitav svemir, da poleti, da oseti slobodu, da se spoji sa njom da se prožme, da oseti podršku svih kroz oslobađanje sopstvene humanističke, iskonske potrebe i težnje duše! Mesec u Vodoliji traži da se pustimo u potpuno nepoznato sa poverenjem u polje istine i lepote, u našu suštinu. Da se pustimo, ali da prethodno osvestimo i potvrdimo šta ostavljamo i puštamo iza sebe, sve ono što smo do sada "verovali" i "znali" da je istina.

Sunce na 23° Vodolije sa Mesecom u 5. kući daje mogućnost da se oslobodimo ega upravo kroz ispoljavanje na iskren i radostan način, kroz ispoljavanje svog zraka, svetlosti, deteta u sebi. Kroz oslobađanje svega dosadašnjeg, kroz kreaciju, stvaralaštvo, javni rad, humanitarni, hobi ili ono što nas čini srećnim, što nas veseli, raduje, čini zadovoljnim. Makar naše ispoljavanje sadržalo čist ego, to je jedini način da se pristupi suštini našeg višeg bića, univerzalnom sebičluku. Dišem slobodno i drugi su slobodni da dišu!

Broj 23 astrološki korespondira sa znakom Vodolija, sa nama. Budi u nama kolektivnu svest otvarajući nas tako ka Višem Ja - našem kosmičkom biću. Povezuje se još sa spiritualnim buđenjem gde nam ukazuje na otvaranje mogućnosti za povezivanje i sagledavanje svrhe života i misije duše. Ovo je broj koji samim tim upućuje na veoma brz protok informacija u vidu munja, groma, iznenađenja. "Aha!" momenti biće naglašeni u ovom periodu. U numerološkom smislu broj 23 se svodi na broj 5 što naglašava prirodu kralja, istinskog vođe u nama svima. Otvara hrabrost, energiju vođstva, osećanje posebnosti, plemenitosti, energiju vladara.

Što smo iskreniji to je i protočnost bolja i lakša, tako smo i otvoreniji da ovo primimo. Od velike pomoći u samom radu su pozitivne afirmacije, optimistički stav kao i posvećeno usmeravanje i davanje pažnje nameri što doprinosi potrebnoj moći za manifestaciju naših želja, postizanje ciljeva, potreba i težnji! Lagano putovanje putem životne svrhe i misije.

Broj 11 je naglašen datumom, ali i jedanaestim znakom Zodijaka u kom se odvija mlad Mesec što dovodi broj 1 i broj 11 na uticajno mesto, vredno pomena. 

Broj 1 naglašava ja, inicijativu, vođstvo, pionira, mladost, elan, energiju kada umnožimo ovu sliku, dupliramo je, a ne ono što znamo o samoj količini. Dakle, 11 je sve što i 1 samo višestruko, ovo su moći pomenute kod broja 1 uzdignute na višu frekvenciju.

Broj 11 naglašava simboliku Vodolije - socijalizacije, udruživanja, humanizma, ali i revolucije, pokreta, otpora, opozicije poziciji, šta god se trenutno tako činilo. Jednom rečju oslobađanje od svega prethodnog što nas je ograničavalo, bilo da su strahovi i vezanosti ili navike i uverenja. Ovo je broj novog, unikatnog, nesvakidašnjeg, broj novog početka,  slobode. Broj koji rezonira na izuzetno visokoj vibraciji.

Merkur je kao vladar Ascendenta napunjen energijom 29° Device, poslednjeg stepena znaka genijalnosti naglasiti šta je to od uverenja, obrazaca i žrtvovanja, analize vrednosti do obezvređenosti, vrednoće i službe do poniznosti što možemo pustiti, prekinuti, prestati zauvek. 

Jupiter i Venera u spajanju, dva najveća benefika, mogu doneti istinu lakoće na dlan, na svet. Otvara se jedinstvena mogućnost da sagledamo, da saznamo, da iz senke i tame izađe naša stvarna vrednost, naša ljubav, emocija i nežnost. Ova konjunkcija će nam dobro poslužiti kako bi se tu unutra oglednuli u procesu spajanja suprotnosti, odabrali najlepše i najbolje od nas za nas! Stvaranje celovitosti u iskonskoj vrednosti, baš onako kako smo i dizajnirani, najbolji za sebe, sopstvenim izborom! 

Naravno, za svaku implementaciju neophodna je i određena voljnost, spremnost i rešenost da se akcija preduzme. Sigurnu akciju, donosi dinamični astrološki aspekt kvadrata. Energija kvadrata zahteva i neophodnu spremnost kako bi bili precizni i u trenutku nemira, skoka, vike, praska uspeli da pogodimo tačno u metu, jer to je ovde cilj. Ovaj aspekt od nas traži da prethodno vežbamo i steknemo potrebne veštine i spremnost. Hteli ili ne, spremni ili ne do izazova će doći, šansa će se ukazati, a mi možemo uznapredovati ili konačno položiti ili naučiti novi trik, način, mogućnost pa kada dođe vreme iskoristiti priliku za prevazilazak.

Jupiter i Venera u stelijumu sa ostalim planetama iz Vodolije obrazuju kvadrat sa Uranom i sa Marsom - zapravo svega ima, potrebna je mirna ruka, hladna glava i toplo srce. Oslobođeni od pritiska, obligacija, uvaženih vrednosnih sistema, odvažnih titula i slično. Mi imamo sve i ništa istovremeno u nama, i baš to je naš ulog, jer na kraju ostajemo mi, sa istom lakoćom tog sve i ništa, celi. Na nama je da se otvorimo svojim vodičima i pustimo sebe da potpuno precizno, poput lasera uradimo (odsečemo, presečemo, pokrenemo, pripojimo, zatvorimo, udružimo, ušijemo..) sve što nam je potrebno da se podesimo na sebe vredne, cele. Da oslobodimo svaki teret, da oslobodimo talente i vrline i sjaj! 

Energija ljubavi prožeta je energijom oslobađanja. Nastavlja se kontinuitet promena koje je Uran inicirao u znaku Bika, otvorenost, fleksibilnost, istraživanje, prelazak preko granice, probanje. Ukoliko bi uspeli da usporimo dovoljno kako bi se konektovali na disanje, na ritam srca, na osećaj, intuiciju koja i nije više tako daleka i duboka, bila bi ovo visokofrekventna vibracija koja nas gura, lepi, spaja, magnetično sa najautentičnijim izrazom nas samih, našeg života. 

Venera i Jupiter sjedinjeni u znaku Vodolija  dali bi sliku istovremene materijalizacije, sada i ovde, svega što nam je na onom iskrenom, čistom, lično našem nivou srca stvarno potrebno. Mogli bi se zaljubiti, pripojiti, prespojiti, obnoviti neke veze, i prijateljstva, romanse. Moguće je proširenje i ekspanzija naših vrednosti, i svega što je nama vredno. Mogući su i iznenadni materijalni dobici, povišice, pokloni, prilivi. Generalno osećaj sreće, radosti i optimizma raste u nama i širi se. Kreativnost doživljava totalnu ekspanziju pa se tome prilagodite, slobodno prihvatite ovo svetlo, značiće nam jer istovremeno stimuliše stvaranje i rast zahvalnosti. Koje su želje vašeg srca? Da li imate snove, neiscrpno polje inspiracije, ideje, ono nešto što želite, osećate oduvek da je vaše i da to jeste vi? I šta se desilo sa tim? Zakopali ste ih obavezama, navikama, dugovima, strašnim sudom, društvenim odgovornostima?? E vreme je SADA! Izvucite ih na površinu i ubrizgajte im život!

Kako bi pokazali i ukazali dobrodošlicu energijama ovog mladog Meseca pre svega treba oprati, očistiti, uglancati svoj prostor dovesti ga u stanje da zasija! Dakle, pretpostavljate: vodeni dan, kako za nas tako i za sve što je naše - pročistimo, očistimo! Pogledajte predložene rituale za ovaj mlad Mesec u Vodoliji. Obratite pažnju u narednih dve nedelje na znakove, snove ili izazove koji se dešavaju. Pratimo puteve koji se otvaraju i ukazuju, sa poverenjem, bez obzira kako egzotično izgledala destinacija, pratimo put svojom prisutnošću! Ne zaboravimo da ostvarene snove posle pustimo, napravimo prostor i mesto za nove, za novu kreaciju! 

Vladar Ascendenta obogaćen energijom zaokruženja i zaključka poslednjeg stepena genijalne analitične Device nalazi se u znaku slobode, znaku Vodolije, znaku univerzalnog znanja. Merkur je veoma značajan i posebnom ulogom obeležen u ovom periodu jer uz sve gore navedeno još je retrogradan. Da, ovaj period je potpuno nepredvidiv, ali budimo sigurni da iznenađenja dolaze sa svih strana, zato je potrebno ući unutra! Obratimo pažnju na sebe i svoje biće, mehanizme savršenstva koje posedujemo. Ako osetite žmarce, neku iritaciju iznutra, dodatnu osetljivost, znajte da je počelo! Potreba za INOVACIJOM u svakom smislu te reči je naša istina!

Možete vrisnuti “DA” nečemu što odavno želite ili “NE” onome što već predugo tolerišete. Možda se odlučite na novu “zverku” od računara, možda aj-pad, novi telefon. Uz sve to možda ugledate električnu kantu za đubre, onog robota za čišćenje podova, parnu kabinu koja sama pegla veš ili najmoderniju veš mašinu sa Wi-Fi konekcijom za daljinsko upravljanje i komunikaciju, sa mogućnošću download-a najnovijih programa za pranje ili tehničke podrške, dijagnostike... gde god da ste na planeti možete komunicirati sa svojom veš mašinom, birati programe, uključivati i obezbediti joj redovan adekvatan servis ON-LINE, uf, poslednje čudo tehnike! Ovo Morate imati! Vreme je da unapredimo svoj život i to je to, da olakšamo sebi!

Kako je Merkur retrogradan za finalne kupovine elektro uređaja ipak sačekajte do 22. februara kada se uspostavlja direktnost, ili još sigurnije do 13. marta 2021. kada Merkur izlazi iz svoje senke. U međuvremenu dat nam je prozor u vremenu, idealan period za revidiranje, reorganizaciju, sagledavanje i povezivanje naizgled nepovezivih tačaka, uređenje našeg ličnog prostora, čišćenje i oslobađanje kako bi elektroimpuls lagano i još brže proticao svakom ćelijom našeg bića. 

Tokom ovog perioda upravo je poželjno sledeće: birajte šta vam je potrebno, šta želite već dugo, do detalja! Birajte šta vam je zastarelo, dosadno, skuplja prašinu i nije više zona vašeg interesovanja. Birajte šta oslobađate. Oslobađajte želje, talente, vrline, kao i sve ono što vas opterećuje. Ipak, svako isceljenje počinje tek kada se oslobodi trauma.

Prihvatimo izazove najnovije tehnologije, uredimo svoj elektronski prostor! Revidirajte, šta vam to stoji sačuvano za kasnije, šta ste odavno hteli, želeli da imate, uradite, preslušate, šta ste trebali već odavno da izbrišete. Povežimo se sa svetom preko digitalnih uređaja, preuzmimo najnovije zanimljive aplikacije, pogledajmo šta je aktuelno na već postojećim! Oslobodimo svoj sajber svet, obrišite nepotrebne fajlove, aplikacije, možda i čitave zastarele foldere. Pregledajte i podfoldere. Sa posebnom pažnjom, razumevanjem i entuzijazmom uronite u čišćenje i oslobađanje čuvenog “SVE I SVAŠTA” foldera kako na računaru tako i u celokupnom prostoru koji zaslužuje da diše svežinom novog povetarca koji dolazi.

Iskoristimo ovu jedinstvenu šansu da se povežemo sa sopstvenim univerzumom! Kosmos je odredio ovaj momenat da nas pozove, prodrma, oslobodi ograničenja koja nas sprečavaju da živimo puni potencijal svog života. Vreme je za preuzimanje rizika, za izlazak iz te zamišljene zone komfora, prelazak preko iscrtane linije, preko zidova sazdanih od strahova. Strahova od probanja, od puštanja, od prepuštanja.

Merkur jeste Retrogradan u znaku Vodolije i zato je "prizivanje", "invokaciju" posebno bitno naglasiti.

Slušajmo sebe pažljivo šta izgovaramo, šta mislimo, a šta je stvarna istina.

Budimo svoji. Obratimo pažnju na tok svojih misli, uskladimo ga sa izrečenim i na posletku sa delima. Dosta je bilo uzrečica, poštapalica, vadilica duboko ukorenjenih u nama u vidu tradicije, nasleđa čak i ako smo svesni da je pogubno na nekom nivou ili apsolutno. To nas oduvek vuče dole, to nas lepi i vezuje. Dosta je bilo žmurenja kroz lepotu življenja sada i ovde. Prestanimo da koračajući stepenicama na više, ka vrhu da pričamo kako idemo "uzbrdo", jer to "brdo" je bilo i davno smo ga prošli! Sada svesno povedimo sebe uz stepenice, ma možemo i liftom ka višim spratovima svoga bića, sigurni na svojim stopalima, podržani tlom predaka srećnih što ih svetlost svesno vodi! Izgovarajmo jasno i na svetlu i u tami: Da, Ja sam svetlost! Ti si svetlost! Mi smo svetlost! Dišimo svoj ritam, dišimo jer nas to podseća da smo živi, da smo deo jedinstva koje postoji u svetlosti, da smo povezani i jedinstveni u mnoštvu, da smo vredni života, da smo svrsishodni na planeti. 

Mars u kvadratu sa stelijumom u Vodiliji će tražiti od nas fizičku protočnost, cirkulaciju kako bi se ostvarilo potrebno uzemljenje. Tražiće naše angažovanje, može pronalaziti razne kanale i ventije i zato je važno fino ga usmeriti. Dobro je da hodamo, da idemo u teretanu, na plivanje, na ples, na jogu, da se ne bi svađali, besnili i traćili ovaj dragoceni energetski upliv. Nesvesna energija nas može povući i možemo izgubiti tlo pod nogama, zato je važno biti odmoran i miran, kvalitetno fokusiran, kreativno angažovan.

Mars ujedno obrazuje dobar aspekt, fini sekstil sa Neptunom u Ribama tako da ovaj dan može dobiti posebnu romantičnu notu, možemo se povezati putem saosećanja, u razmeni divnih energetskih radova, rukotvorina. Možemo iz znaka zagrljaja i dodira baš to i učiniti. Zagrliti što više ljudi tokom tog dana, umrežiti se u ljubavi. Kreirati ljubav.

Kiron na 6° Ovna je u egzaktnom sekstilu sa Saturnom u Vodoliji naglašavajući mogućnost prevazilaska, isceljenja starih rana. Kiron iscelitelj nas povezuje sa srcem i podseća da postoji most, način za to. Saturn, čuvar vremena, učitelj, predstavnik granica iz Vodolije se otvara za saradnju i rasterećenje. Osetljivi smo na sve paradigme. Dosadašnje preuzimanje potpune odgovornosti, u obliku poznatijem kao krivica, osuđujuće, ograničeno i umanjeno ponašanje, svaki kriticizam i osuda nedovoljnosti, lažna skromnost i asketizam do bola u cilju potiskivanja “greha” procenjenog tradicionalnim dogmatičnim aršinom sada su tu da se uvide, premoste i oslobode. Ovaj aspekt otvara i stvara potrebnu energiju za podešavanje i promenu na ovom nivou. Imaćemo potrebnu koncentraciju, dobar fokus i rešenost da istrajemo u ovom isceljenju. Na mesto bola postavićemo ono što nam je potrebno, po prvi put. Tolerancija, prihvaćenost, potpuna predaja, razumevanje, saosećanje proteže se našim bićem. Omogućićemo sebi da naša lična istina, da naša svetlost duše protekne slobodno, da se izrazi uspravno, hrabro. Uvidećemo da ma koliko bili mali, značajni smo jer smo deo svetlosnog snopa, značajno ogledalo Univerzuma. Uvidećemo da smo značajni jer smo bitni sebi, jer zavisimo od svoje volje i ljubavi najpre prema životu, prema sebi. Izuzetno smo senzibilni i u stanju smo da osetimo šta naše biće želi i da to postavimo kao novo pravilo u cilju isceljenja, osećaja ljubavi u ličnom zagrljaju, objedinjenosti u celini.

Sve se aktivira kada smo voljeni, osećaj bliskosti, prave povezanosti, prisustvo čarolije, stvaranje magije, sve je moguće kada smo voljeni. Ljubav je odsustvo straha, a strah odsustvo ljubavi. Zato, pustimo strahove i sputavajuća ograničenja, pustimo podupirače za ego i opravdanja. Opustimo se u svojoj istini, u miru u duši. Napravimo mesta za ekspanziju ljubavi. Ovo donosi sigurnost i poverenje u skok kao i u stabilno, bezbedno prizemljenje u svojoj ljubavi, svojoj duši. Prihvaćenost u svojoj jedinstvenoj slobodi. Prihvatimo dar života u svom zagrljaju, prihvatimo dar ljubavi, dar isceljenja, dar predaje i puštanja svih strahova. Prihvatimo dar oslobođanja. 

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD