Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project radionica Pozivamo te na Full Moon radionicu „PLEMENITOST“ koja će se održati 27. februara u formi live webinara, od 19h do 20.30h. Naš zadatak ovog Punog Meseca biće da se oslobodimo okova svog malog ega i na taj način uskladimo se sa svojom pravom, kosmičkom prirodom.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Mlad Mesec u znaku Vodolija

MESEC U VAZDUŠNOM ELEMENTU U ZNAKU VODOLIJA

Ovo je vreme za selfhealing - isceliteljsku kreativnu akciju. Slobodno uključite autopilota. Obratite svesno pažnju na sebe kako spolja tako i iznutra, osvetlite munjom istine svaki svoj dah, svaki pedalj svoga bića.

Osećanje emocionalne zatvorenosti, mirne hladnoće. Verbalne veštine su potrebne za izražavanje emocija, recite sve i OBAVEZNO ISTINU, ovaj Mesec oseća onaj mirni deo nas, ono kada se skinu sve drame i velovi tajni, sramote ili straha. Recite sve ili baš ništa, ali istinski! Ne očekujte kontakt sa osećanjima, onaj osećaj u stomaku, možda ćete želeti i da kažete svojoj okolini da niste baš svoji. Vazduh vas podiže u mental, dobro je vreme za čitanje knjiga, razmišljanje, pisanje o konfuziji i osećanjima koja naviru u ovom periodu. Priča o vremenu je veoma aktuelna, sagledavanje. Balans između uma i emocija postiže se dugim kupkama, aktivnostima na vodi, kako bi se obnovila emotivna konekcija. Meditacija je svojevrsni vid podrške u ovom periodu jer obezbeđuje uravnoteženje mentalne aktivnosti, otvara nas za dublje uvide, za razgovor sa samim sobom! Preterivanje nije rešenje, kupke i meditacije služe za povezivanje sa sobom i uspostavljanje mira, a ne za potuno prepuštanje tome.

MLAD MESEC 

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između Luminara iznosi 0 lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je. 

Mlad Mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, afirmacije, zakon privlačenja, meditaciju, kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Veoma je važna ova stvaralačka energija, sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, šema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Rešenje leži u neulaženju u rasprave, neprimanje k srcu i uviđajnosti jer vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD! Takođe, može se praštati, oslobađati od štetnih navika, kompleksa... Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje - alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate

Posvećeni rituali za ovaj period:

Mesec i Sunce u VODOLIJI ističu potrebu za slobodom. Na ceni je pre svega kolektivno stvaralaštvo i sve što je kreativno. Udruženi nude moćnu saradnju, svesnu spremnost za lični napredak i razvoj, kretanje ka višem ja. Osvestimo i dovedimo ovu sjajnu, toplu isceliteljsku moć Sunca, osvetlimo, vitalizujmo zone našeg tela kojima vlada: srce, solarni pleksus, kičmu i cirkulatorni sistem, svest. Osetimo svoj život, vitalnost, ritam srca.

Prostor tela kojim vlada Vodolija su donji delovi nogu, ekstremiteti, što sugeriše da se obrati pažnja, na to kakav je osećaj u telu ispod kolena. Kako su listovi, mišići ispod kolena? Skočni zglobovi i pete? Kakva je pokretljivost i cirkulacija? Osećamo li ono mesto gde se naše noge spajaju sa stopalima? Sa Vodolijom možemo zamišljati vodopade. Ovo jeste onaj koji nosi, naliva i lije vodu! Zamišljanje vodopada, kreativna vizualizacija je moćan način da se prizove energija Vodolije - "go with the flow" to je nužnost koja prolazi kroz izlivanje i to je rad sa onim što dolazi. Sve to dovodi do oblika koji je promenjiv, ali stabilan, neuništiv, besmrtan!
Alhemijom dobijamo savršenstvo Sunca koje greje, ali ne prži. 

VODENI DAN - idealan način da se pročistimo, hladna izvorska voda je preporuka pre svega, 24h piti samo vodu. Zavisno od odabira vaših mogućnosti i odluke, dalje su gradacijom preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće.. protočnost je ključna u ovom radu zato odaberite što laganiji i smanjen unos ovog dana! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Naročito izbegavajte sve namirnice životinjskog porekla, lekove i alkoholne napitke.

AKCIJA - NE REAKCIJA Umirite strasti, posmatrajte izazov ako ga bude, pogledajte kasnije u miru šta vam to poručuje, imenujte to, možda je poruka vama upućena ili ste baš tako slično nekada planuli, tada ćete biti spremni na promenu akcije zahvaljujući izazovu, a niste izdramili ili ušli u raspravu čak ni sa sobom, već ste napravili da vas IZAZOV podrži!

YOGA asana preporučena za ovaj period je SARVANGASANA - stoj na ramenima, tj. sveća.

Ovo je obrnuti položaj koji akcenat stavlja na cirkulaciju, srce, stomak i kompletno držanje. Izuzetno lekovit za „odmaranje srca“. Takođe, položaj kobre i sfinge veoma se lepo uklapaju u ovu energiju. Za razgibanje preporučujem položaj MOST, ali svakako krenite od POLUMOST-a kako bi iz dana u dan postigli i pun položaj bez ikakvog napora. Zatim obavezno uradite i položaj deteta kako bi osetili sigurnost u toj prikupljenoj otvorenosti. Ne zaboravimo da je znak Lav znak radosti, dece i sreće i zato neka naše lice ostane mekano, nasmejano i vedro, neka naša ramena ostanu opuštena i otvorena.

Koristeći dah otvorimo se u predelu leđa, stomaka i grudnog koša.

VIZUALIZACIJA - Bilo bi fino ako znamo gde se nalazi znak Vodolija u našem horoskopu i u kojoj je kući Uran.

Pogledajmo tu zonu turbulencija, gde bi to munja mogla da bljesne i osvetli, prevrne pređašnja uverenja i ubeđenja, ukaže nam da baš iz tog polja mi imamo najveći potencijal da primimo, ali i da zasijamo punim sjajem Sopstva. Uran je tu da ubaci novo i izbaci staro. Uran je glavni MENJAČ i RASKRŠĆE našeg života!

Ovo je vreme kada se oslobodilačka transformativna energija kanališe kroz munju, svetlost, bljesak. Kako bi uspešno kanalisali ovu munjevitu energiju Urana na kreativno rastavljanje, restauriranje, rekonfigurisanje umesto uništavanja, treba se zamisliti i odgonetnuti iskreno sebi gde to najviše bagujemo, koja je to oblast gde se osećamo najviše zaglavljeni? Da li je to nedostatak finansija, blokade u ljubavnom životu, seksualnom možda? Možda cupkamo u mestu na poslu koji smo odavno prevazišli? Da li smo sumnjom ugušili svaki tračak kreativnosti u sebi? Možda je naš partnerski odnos u ćorsokaku?... Kada smo ušli u trag istini, potrebno je sada ući baš u ovu situaciju misaono, prepustiti se lagano, utonuti. 

Zatvorimo se sada unutra, u ovu mračnu situaciju, prostoriju iz koje nema izlaza niti tračka svetla. Poravnajte disanje sa osećajem dubokog mira. U sledećem trenu, iznenada, sobu obasja bljesak munje! Cvrči, puca, zuji, struji energija, talasa vazduh oko nas!!! Nebesko uže, blještavi vijak osvetljava svaki ćošak, svaku rupicu i pukotinu! Sledi još jedan bljesak! Vide se vrata! Tu su i prozori! Otvaraju se mogućnosti... Sada, ovi otvori nas dalje vode u velike prostorije prepune umetničkih dela, neobičnog nameštaja. Vau! Kroz prozore, proteže se beskrajni vidik ka udaljenom horizontu! Pejzaž bogat bojama, oblicima i strukturama. Ova široka vizija, jasnoća dovodi do naelektrisanja našeg uma: More ideja! Kreativnost! Eureka! Znam šta ću sad!

Telo u treptaju od svetlosti, svaka ćelija blista u svesti! Sjaj razumevanja je otopio mrak uma! Nova proširena svest, nove mogućnosti, novi obrasci, nova sjajna rešenja za probleme pojavljuju se iz svetlosti! Ostanimo mirni u ovom stanju probuđene inteligencije, uživajmo u čudu stvaranja, a da ništa ne dodirujemo! Otvorimo se i primimo životnu silu koju donosi ritam univerzuma! Ovo je buđenje naše duše naše istinske bezgranične prirode! Buđenje božanskog stvorenja, beskrajnog kosmosa u nama!

Uživajmo u jedinstvenoj svetlosti našeg bitisanja!!!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD