Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project radionica Pozivamo te na Full Moon radionicu „PLEMENITOST“ koja će se održati 27. februara u formi live webinara, od 19h do 20.30h. Naš zadatak ovog Punog Meseca biće da se oslobodimo okova svog malog ega i na taj način uskladimo se sa svojom pravom, kosmičkom prirodom.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Lav

Izuzetno moćna lunacija, Pun Mesec u znaku Lav očekuje nas 28. januara 2021 godine. Otvorenost i širinu pozicije na 9° Lava Mesec dodatno pojačava snažnim T-kvadratom sa konjunkcijom Marsa i Urana iz Bika. Dispozitor i glavni oponent Sunce, obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Jupiterom, i nešto širu sa Saturnom (orbis 5) što dodatno naglašava značenje broja 9 koji jeste u simbolici zaokruženja, horizonta, sagledavanja, svrhe, smisla i naravno novog početka iz postojećeg, dosadašnjeg. Lav je kraljevski znak, predstavlja energiju kreacije, radosti, smeha, dece, a Sunce kao da namerno dodatno osvetljava Mesec u znaku javnosti, isticanja, izlaska u javnost, na videlo, na trg, na centar! Kolektivno ali i vrlo lično iskusićemo suočavanja sa ozbiljnim izazovima najrazličitijih oblika. Naravno, ujedno ovo će biti izuzetna prilika za fenomenalna prevazilaženja, rast, napredak, prilika za povezivanje, umrežavanje na nivou iskrene istinske pripadnosti, lojalnosti, stvarnih zajedničkih interesovanja i zanimanja. Pre ili kasnije povezivanje će biti jedan od lako vidljivih benefita ove lunacije, bilo da se konektujemo sa samim sobom na onom ličnom, dubokom nivou zrele svesti ili biranjem sopstvenog okruženja. 

Pun Mesec donosi energiju otvaranja i sagedavanja u mraku, u skrivenom, ispod, iza, bolje se vidi čak i ono što je u senci. Određene stvari izlaze na videlo, neke umiru za nas, a neke se rađaju. Svakako je ovo faza transformacije, zrelosti, spremnosti da puštamo, oslobađamo. Opozicija Meseca i Sunca predstavlja postojanje i potrebu za balansom između muškog i ženskog principa kako u Univerzumu, tako i na nivou mikrokosmosa, unutar našeg bića. Ujedno, opozicija predstavlja dualnost i posledično mogućnost izbora u toj dualnosti. Veoma je važno da prihvatimo dualnost izbora, da prihvatimo svoju mogućnost izbora sa zahvalnošću jer svako naše uverenje jeste izbor i obezbeđuje nam svest, aktivnu prisutnost u životu. 

T-kvadrat predstavlja najpotentniji akcioni aspekt u astrologiji. Ovo je aspekt koji pokreće. Zasigurno nećemo ostati na istom mestu, u svakom smislu. Snažni energetski protok, vatromet, mnoga uzbuđenja su zagarantovana baš kao i osećaj pomeranja tla pod nogama. Ne zaboravite ovaj aspet nosi mnogo grubosti, herojsku energiju koja protiče ekstremnom brzinom i ne nadajte se da će vas pustiti na malu probu ili trening... Tu je da nas pokrene, zakovitla, katapultira, a tu nema poštede niti mnogo nežnosti, samo čiste istine!

Svedočićemo preokretima, promenama, sigurnoj akciji pre svega iz ovog kvadratom obojenog trenutka. Energija T kvadrata iz fiksnih znakova najviše podseća na radosnog, zadovoljnog bika Ferdinanda kada je u sred divljenja cveću do ljubavi i ektaze seo na osu i potom čitavom preokretu koji je usledio. Razjarenost je samo reč u odnosu na tremor, vatru i energetski protok koji se u trenutku punog Meseca u Lavu može očitati i materijalizovati kroz zemljani znak Bik kod svakog od nas u sferi polja gde se ova lunacija odvija u natalnoj karti. Zemljotres koji traje, neopisiv tektonski događaj i seizmološki neizmeriv potres jer traje još od konjunkcije Urana i Marsa 20. Januara 2021, a realno, ako ste iole otvoreni za suptilne energije ovo može biti čak i grozničavi tremor. Najveći uticaj ove lunacije osetiće pripadnici fiksnih znakova, zatim sa podznakom ili ličnim planetama izloženim direktnom uticaju glavnih aktera T-kvadrata, sa orbisom od najmanje 5 stepeni. Ukoliko se opirete, tumbaće vas kao istovremeni program centrifuge i ispiranja, program tornada. Ukoliko ste željni akcije a niste u potpunosti spremni, iskreni, otvoreni i predani možete očekivati padove i saplitanja i čudne rezultate. Spremnost obezbeđuje dovoljno odmorno telo, mirno, sigurno, precizno, donoseći svakom iznenadnom događaju epitet šanse koja ima mogućnost dobre, odlične materijalizacije. Potrebno je fokusirati, otvoriti sve misaone procese, pustiti, prepustiti misli sa poverenjem u više vođstvo. Energija se fokusirala u fiksnim znacima, upravo sa ciljem da se fiksira, uredi, umiri, fokusira, stabilizuje, podesi, poravna kako bi mogla da se oslobodi i koristi na Zemlji. Na kolektivnom nivou, planetarnom, materijalizovaće se probuditi i aktivirati ekstremi klimatskih promena u vidu poplava, izlivanja, vetrova, oluja, munja i gromova, zemljotresa...

Apsolutno je naglašena fiksna energija u trenutku lunacije što dodatno boji događaje i lični osećaj. Naime, fiksni znaci ne vole dinamiku, promene, bilo koju vrstu nametanja, a naročito volje, niti su spremni na kompromise, ne vole da popuštaju. Tvrdoglavost, lenjost, vezanost, udobnost i komfor su glavne karakteristike. Pogađajte šta u takvim okolnostima najbolje klija i raste? POLARITETI, PODVOJENOST, ODVAJANJA, RAZLIČITOSTI... Crno je istaknuto i crnje je od belog, što i belo postavlja kao lični prioritet. 

Oko nas će zavladati atmosfera ko su ovi ljudi, šta se ovo događa??? Kakve to veze ima samnom? Šta sam Bogu zgrešio? Ili pak model ONI SU KRIVI ZA SVE! Oni ne valjaju! Oni imaju mane, greše! Možemo tako ćudljivi, ponešeni ljutnjom, u besu doživeti pomračenje svesti, uraditi nešto ili izgovoriti reči zbog kojih se posle možemo gorko kajati.  

Revolucionarni Uran daje svoj pečat isključivosti krajnjim uslovljavanjem, BIĆE PO MOM ILI NEĆE NI BITI! Naravno, najbolje namere su obavezna podloga, MOJE REŠENJE JE NAJBOLJE ZA SVE... VIDITE MOJU ŠIRINU, JA SVIMA ŽELIM DOBRO... Jel?? Pa zadrži se na sebi! Diši i pusti druge da dišu! Ili si ti ovaj što Zna i nikako nisi ovaj što Ne zna! I ako je tako, ako sve znaš, ako svetliš, pa šta ćeš ovde tako prosvetljen, učini to bez očekivanja, učini i radosno idi, ne traži naknadu, zahvali se na šansi! 

PODELA tipa: Raj i Pakao, Svetlo i Tama, Dobri i Loši, Znajući i Ne znajući, Mali i Veliki, Muškarci i Žene, „Nije moj cirkus nisu moji majmuni“ je već tradicionalni način da na oba oka zažmurimo pred istinom i tako navikli prespavamo šanse, prespavamo život... Jer kako živeti podeljen u agoniji i bolu osim u snu ili pod anestezijom. Šta odabrati, biti dobar ili loš, zdrav ili bolestan, spustiti se, bez borbe predati večnoj unutrašnjoj borbi i tražiti slabe karike u okruženju i okolnostima ili oprostiti, pustiti, pomiriti se, ujediniti, spojiti, prihvatiti, živeti budno, u celosti, prošireno! Šansa je tu, ispred nas! 

U ovakvoj energiji valja biti spreman! Prepoznati ovaj kovitlac! Uzemljiti se maksimalno, umiriti, jer sa ovim energetskim ORKANOM dolaze i značajni benefiti koje čak i ako vidimo ne možemo iskoristiti ukoliko nismo centrirani, precizni, tihi, fokusirani na sebe i svoj centar, na najbolje za sebe, kako bi izvojevali pobedu, izašli, isplivali kao vredni, lagani, plutajući pobednik nad sobom. Ukoliko odolimo ovom reaktivnom viru možemo iskusiti benefite energije fiksnih znakova, možemo postati nepokolebljivi, istrajni, naučiti ne odustajati, ne bežati pred izazovom, istajati - jer vredi... Dolazi takođe i neka neopisiva, mirna i hladna snaga, sa lakoćom se prekidaju obrasci, odnosi i stanja koja nam već dugo ne odgovaraju, neprijatna su nam ili neudobna, lakše se zna šta se želi i hoće,  lakše se izgovara Ne! NE starim nefunkcionalnim paradigmama. NE spoljašnjim dogmama. Očitava se jasan nedostatak strpljenja za sve čemu je došao kraj! Kraj programiranju na čvrstim osnovama, temeljima poznatijim kao strahovi. NE donošenju odluka jer se bojimo nečega, uprkos zdravom razumu i jasnog očitavanja poruka našeg bića, srca, tela, vodiča. Temperament se može rasplamsati i povesti nas putem ka pronalasku bezbedne udaljenosti, stvaranja nove sigurne zone, ali ovog puta možemo učestvovati, i to svesno! Probajmo da napravimo bezbednu udaljenost od događaja. Obratimo svesnu pažnju na prostor između događaja i naše reakcije na njega. Budimo budni posmatrač,  budimo svesni da spoljašnje okolnosti ne moraju da utiču na naš mir. Samo budimo! Možda takvi imamo šansu da proširimo sebe, svoje stanje, da svoj mir proširimo na okolinu, oklonosti na ljude i događaje...

Još jedan važan benefit koji je moguće iskoristiti u ovom vremenu jeste dodatna snaga, pokretač, višak inicijative se očitava u ovom vremenu, zato pokušajte da upravljate. Daje ova energija mogućnost i podršku da pokušate opet i opet, malo više, malo jače! Ne odustajte, jer je pred vama olujno nebo! Ne zaboravite da avioni idu uprkos vetra, ne odustaju, idu ka destinaciji, ka cilju, uživaju i u takvom putovanju jer ispunjava svrhu, ima smisla.

Skoro sve planete učestvuju u energiji T-kvadrata direktno ili putem dispozicije. Ova energija nas zapravo pita šta nas to opterećuje, traži od nas da pustimo, oslobodimo sve ono što nam više ne služi, što više nije svrsishodno. Možda ste se stvarno zalepili za nešto što vam više uopšte nije potrebno. Neophodno je da sa verom, sa poverenjem u višu silu, moć, pustimo sebe od toga, to od sebe. Ne, nije lako i jednostavno napustiti svoju zonu komfora, udobnost dosadašnjeg života, odlučiti se, pustiti, preseći, napraviti taj rez, korak, promenu. Veliki je ulog, sa jedne strane poznato, reklo bi se „sigurno“, a sa druge jasan „poverljiv“ poziv iz nepoznatog, da napravimo taj potez. „Biti il’ ne biti“ pitanje je koje će se prolamati do poslednjeg trena, do samog čina. Na posletku, šta vam preostaje nego da se zauzmete za sebe, da poverujete, da pokažete prisustvo vere i uskočite u taj okean sa poverenjem. Zahvalnost je osigurana suma, sve ostalo su dividende i premije za preuzeti rizik. Vi dobijate! E sad lepo koncentrisano sagledajte gde to, u kojoj oblasti života imate potrebu za skokom sa verom, sa punim poverenjem? Gde je potrebno da se pustite i poverujete svojoj intuiciji, svojim unutrašnjim vodičima, gde je potrebno da čujete i poslušate taj glas koji traži i pronalazi najveće dobro samo za vas...

Tek kada smo u stanju da voljno pustimo životne planove, život koji smo isplanirali, tek tada spremni smo za stvarne sebe, za život koji čeka na nas! Zato odvežimo se, otkačimo se, skočimo! Pa šta?? Šta može da bude? Jedino što može da bude jeste život! Mi! Naš život i da, daaa hrabrost! Nova energija, osnovni resurs za novu čistu materijalizaciju očitanu i vođenu slobodnom voljom.

VEZANOST JE IZVOR SVIH PATNJI - Budha

Vrh T-kvadrata pripao je konjunkciji najsmelijih, najbržih, najhrabrijih, Urana i Marsa u posve mirnom i staloženom znaku Bik. Snaga volje vrca iz opozicije Meseca u Lavu i Sunca u Vodoliji u konjunkciji sa Jupiterom i Saturnom. Jel vam sada toplije, možda vruće? Pa ovo je ključajuća atmosfera, energija vri! U plamenu se ističu i prepliću naša ćud, temperament i ljutnja, bes. A kako ste vi? Kako nosite svoju ljutnju, kako je trošite, kanališete ili pak gutate? Imate li ventil koji pišti od pare poput velikog ekspres lonca? Kako ispuštate paru usled ključanja? Pazite na svoje krvne sudove, na pritisak, na glavu u celosti, na svoje srce. 

Broj 9 je numerološki broj bezuslovne, beskonačne ljubavi. Ovo je broj izbora, broj mogućnosti ulaganja u ego, u sebe, u svoju moć, vladavinu nad drugima, nad manjim od sebe, punjenja sopstvene glave egom i postati egocentrik. Sa druge strane ovaj broj daje mogućnost sublimata, zaokruženja svega pre njega, kolektivnog iskustva i sticanja večnog zapisa o tome, o svemu pre, sa poštovanjem i prihvatanjem. Ovo je model prihvatanja, sublimata, zaokruženja, objedinjenosti.

Sunce konjunkcija Jupiter na 9° Vodolije donose sliku svetla koje raste, širi se, uvećava. Pravda dolazi na videlo, iznenada, možda na neki čudan, novi način. Oslobodiće se istinska sreća, pravda će ugledati svetlo dana! Sunce je u konjunkciji i sa Saturnom na 4° Vodolije ovo može biti i neki stari sudski spor, nešto što je staro, dugovanje, stara nepravda može biti ispravljena. Kredit, ili isplata osiguranja, premije... svakako okončava se ili pokreće ka okončanju nešto što je dugo, dugo čekalo ovaj momenat. Sunce iznosi na videlo sve sa čim kontaktira, tako ovde imamo dobre, jasne preokrete, nagle promene starog, dosadašnjeg, a kako su u pitanju najveći benefici, promena bi mogla biti na bolje! Pozicija Sunca nije idealna, izgon je energija koja lako može biti nepovoljna, zato je važno ne zapasti u zamku malog sebičluka, ličnog ega, poređenja sa drugima. Važno je zadržati iskren odnos sa sobom, fokusirani na najbolje za sebe doprinećemo i donećemo na svetlo pravu vrednost i simboliku znaka Vodolija, koji je toliko okrenut humanosti, univerzalnoj sebičnosti, svesti o jedinstvu i povezanosti sa svime i svakim. Jupiter ovde dodaje svoje čarolije tako što sve što dodirne uvećava i mnogostruko proširuje, ne birajući da li je sadržaj dobar ili ne. Bitna uloga Jupitera je i mogućnost da se vidi šire, višlje, iznad malog ega! Da se vidi opšta slika, dobrobit za sve! Akcenat je na individualizmu koji podržava sve, a ne ugrožava nikoga. Takođe, naglašena je i sloboda. Kako smo na pragu ere Vodolije i ovo je jedan od modela, trening, priprema za dolazeće. Mi smo tu da se podesimo, poravnamo sa ljubavlju, sa srcem, sa sposobnošću da volimo, da budemo, da živimo ljubav koju posedujemo, da budemo ta ljubav u nama! Oštri kvadrat sa dispozitorom Uranom koji poziva na promene kom Sunce i Jupiter hrle iz znaka koji pobuđuje slobodu za pokret, za pokušaj, još jedna je od velikih najava da će prilika i šansi biti na pretek, skoro neprekidno u ovom vremenu, pokušaji će biti veoma bolni, ali energije ima za još jednom, za još jedan pokušaj za dobitak! Ako osećate ovo, probajte! Probajte opet! Ali najpre osetite da to radite iz srca, iskreno, za sebe jer je to vaša želja, potreba za promenom!

Venera je u egzaktnoj konjunkciji sa Plutonom na 25° u Jarcu koji je obeležio, i te kako, čitavu 2020 godinu. Vrednosti su na ispitu, životne vrednosti, karmička sećanja, iskonske vrednosti! Strukture, temelji vrednosti su na ispitu. Ljubav i strasti će biti izizetno intenzivirane u ovom vremenu i taj odjek će trajati vrlo  intenzivno bar narednih 15 dana, do sledeće lunacije. Naše blisko okruženje, svi naši odnosi, a naročito partnerski će biti na udaru ove energije, imaćemo snažan uticaj na sve naše odnose i mogućnost transformacije, umiranja, rađanja, sve je veoma aktuelno. Emocije su veoma intenzivne, strasti su visoko podignute i zato valja poveti svest u svaki odnos. Izazov je tu i energije ima na pretek, sve može da se reši mirnim putem, a benefiti su tada nesagledivo veći! Treba svesno tražiti lepotu, radost, ljubav, poklone, jer rezultati mogu da budu zapanjujuće dobri, veliki, magnetično privučeni Plutonom! Sezitivitet raste i možemo odgovoriti iz osećaja, iz emocije, čak bez razmišljanja, što može biti krajnji ključ, rešenje mnogo veće dileme... umesto strateškog plana koji su karakteristični za ego i um, prepustimo se jednostavnosti, lakoći, intuiciji, srcu, osećaju DA ili NE jer ovo će nas podsetiti na život i našu stvarnu, urođenu prirodu!!! Potpuna spontanost doneće nam najveće benefite, svaka kalkulacija i strategija može otvoriti neku staru ko zna čiju Pandorinu kutiju koju vučemo u karmičkom nasleđu, u DNK kodu! Sumnje, nesigurnosti, nepoverenje i ko zna kakva još zla i pošasti mogu se oživeti za čas...zato, svesno budite spontani, budite otvoreni u srcu, osećajte slobodno, da li vas to raduje ili ne?? Iskreno!? Da li smo u stanju da se zagrlimo i prihvatimo u celosti, a onda odlučujemo šta nam treba, a šta više ne? Zapamtite, svako na planeti proći će kroz ovo u većoj ili manjoj meri...

Mesec u Lavu opozicija Sunce Jupiter Saturn u Vodoliji obrazuju aspekt rešenja opozicije trigon-sekstil sa Kironom na 5° Ovna. Kiron u prvom znaku Zodijaka, na 5° usko je povezan sa brojem godine kojom koračamo, brojem slobode i promene, obrazuje trigon sa Mesecom u petom znaku i ukazuje na glavna rešenja ovog vremena, na isceljenje kroz LJUBAV! Radost, dečiji kikotavi smeh, zadovoljstvo, sreća, igra, zabava, iskreni osmeh, sjajna iskra u oku, entuzijazam i kreativnost to su elementi koji će spasiti momenat i sada i uvek. Ovo je naša garancija za život, za vitalnost oduvek i zauvek. Podržani smo da samo živimo, samo budemo u ljubavi sa sobom bez suvišnog misaonog angažovanja. Priznaćete, glava baš i ne zna kad, šta, koga i kako da volimo, ovo ume samo izvor, naše srce, duša. Srce zna kada da da. Misli će to raditi sa snažnim uplivom Ega, zarad i zbog, pa ego i nije baš dizajniran da daje, čak gleda da ne pretera!? Naravno, donacije, religijska investiranja i slično, sa razlogom, trebalo bi, mora se, valja se, jesu ništa drugo nego ego manifestacije davanja u strahu od krivice, osude, greha i slično... to nije davanje izniklo iz ljubavi i volje. A srce, srce to radi slobodno, spontano, složićete se... duboko neki glas se javi, jednostavno kaže DAJ, VOLI, RADUJ SE!  Jupiter je aktivno uključen u ovaj aspekt, zato slušajmo svoje biće, taj glas poverenja, sveznajući, blagi, svevideći...

Mesec u znaku Lav naglašava i traži u nama otvorenost, širokogrudost, plemenitost. Darežljivost je jedna od osnovnih karakteristika i u ovom vremenu će biti vrhuski kanal za prevazilaženje ego zamke koja kao senka prati znak Lav. Kanal za istinsko otvaranje i podešavanje na vodolijansku energiju i kvadrat od Urana. Lav vlada našim svesnim bićem, vitalnošću, srcem. Sada, više nego ikad potrebno je energiju srca prepoznati, otvoriti se otkucajima, ritmu našeg bića, povezati se sa srčanom energijom. Poslušajmo, pokušajmo svesno da umirimo svoje srce, da se mirom svesno prigrlimo u udobnosti laganog ritma. Pokušajmo da uprkos energiji napetosti i frustracije koja nas okružuje, koja nas tera, gura da uradimo, skočimo, reagujemo osvestimo unutrašnju udobnost srca i svesno je negujemo, doprinesemo postizanju većeg mira, a ne unošenje aritmije, tahikardije ili poremećaj pritiska. Sve je usmereno na otvaranje i veru u sopstveni osećaj, u svoje SRCE. Da, viteški je to čin, sa verom u srcu otvarati se novom, nepoznatom, otvarati se životu ispred nas, na miran i potpuno posvećen način. Da li smo u stanju da se posvetimo, da poverujemo da se predamo sa poverenjem svom srcu. Ne levoj i desnoj nozi, oku, ruci. Srce je jedan organ! Nema podele, parčanja, nema polovičnosti. Jedno srce traži jedne nas i podseća na to da smo JEDAN, da smo CELO! Kako na ličnom tako i na kolektivnom nivou. Mi smo sve! Čak i ako drugi to nisu važno je držati sebe u ljubavi i celovitosti...  

Jedni, celoviti sa poverenjem u srcu, mi smo u stanju da to proširimo, iniciramo kod drugih. U stanju smo da kreiramo potrebne promene, da darujemo, da stvorimo nesebično boljitak za sve. U stanju smo da prihvatanjem pomognemo ljudima koji pate, koji imaju probleme, da ih podsetimo ljubavlju na ljubav i voljenost, zagrljajem na pripadnost i prihvaćenost na ovoj planeti.

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD