Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project radionica Pozivamo te na Full Moon radionicu „PLEMENITOST“ koja će se održati 27. februara u formi live webinara, od 19h do 20.30h. Naš zadatak ovog Punog Meseca biće da se oslobodimo okova svog malog ega i na taj način uskladimo se sa svojom pravom, kosmičkom prirodom.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Pun Mesec u znaku Lav

Naše emocije su odraz našeg odnosa sa nama samima. Zato, držimo fokus na sebi i svom suptilnom biću, svojim osećajima. Promenimo uverenja i sećanja o uklapanju i prilagođavanju, o "mora" i "trebalo bi", o rutini i navikama koje nam ne prijaju, koje za nas više ne važe. Pomerimo se dalje, napravimo taj korak unutra, ka sebi, zagrlimo se kako bi iskusili istinsku sreću! 

Mesec otvara veliko polje emocija kod svih nas i ta otvorenost omogućava nam da primimo nove informacije, navike, da iskreiramo, otpustimo, da se povežemo sa sobom, ostvarimo tu iskonsku bliskost bezuslovno. Da bismo omogućili opšte blagostanje potrebno je znati kako se osećamo, to je skala pomoću koje možemo pronaći sebe, jer osećanja nas determinišu u mnogome. 

Mesec pomaže da podesimo svoje emocije, da se povežemo. Da li se prepuštamo ili pružamo otpor svojim unutrašnjim vibracijama pokazaće stabilnost ili emotivna promenljivost. Otpor donosi razočaranja, a mi za to najčešće krivimo druge. Kako god, sam naš otpor, odbijanje da poverujemo sebi, svojim sopstvenim vibracijama i glasu iz duše, nas drži u negativnim emocijama, mi se tamo držimo! Ne možemo ni primećivati sebe ako smo fokusirani na to šta drugi misle ili osećaju, a tek o osećaju sebe i odnosu prema sebi, sa sobom, e to izgleda baš daleko iz date prespektive... 

PUN MESEC U ZNAKU LAV

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180°, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. Mesečevi egzaktni aspekti sa Suncem otvaraju jedno potpuno fino polje, prostranstvo emocija, ujedno i veliku mogućnost posvećivanja svesne pažnje ovom jedinstvenom činu, prilasku sebi na način lakoće i ljubavi, baš onako kako bi mi voleli da nas vole!

Ovi momenti otvaraju poseban kanal za dodir, za bliskost sa sobom na tom finom srčanom nivou tako što ćemo uvesti posebnu pažnju, uvesti sećanje nežnosti na mesto gde se sećamo svega, i ljubavi i bola i mira i patnje. Uvešćemo svesnu nameru bezuslovne ljubavi prema sebi putem posebnih rituala, jer Mesec voli navike, voli ponavljanje, voli ušuškanost i toplinu, voli da zna da ima kome da se vrati, da ima nekoga kod kuće, nekoga ko ga voli i podržava u zagrljaju sopstva.

Fazu Punog Meseca je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva. Sigurno je ovo jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo se odnosi najpre na odnose, sukob ega sa emocijama, vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti, zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i stvaraju duboku nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se patnje, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode, tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.   

VATRENI ELEMENT – Mesec u znaku Lav

Veoma izražena osećanja, drama, raspaljena vatra osećanja i animiranje su ključne reči. Ovde neki ljudi osete kao da im se drugi kače na energiju, zato pazite, čistite se redovno. Vreme i tačnost mogu biti malo iskrivljeni ovih dana, naročito u odnosu na članove porodice. Višak emocionalne energije kanališite kroz fizički izraz, vežbajte, uzgajajte aktivno ljubavne odnose, sagorevajte svoju energiju na najdivniji konstruktivni način. 

Posebno odabrani posvećeni rituali za ovaj period:

VODENI DAN - kako bi bili protočniji, vedriji i sjajniji, idealan način da se pročistimo je pre svega hladna izvorska voda, prečišćena. Piti samo vodu naredna 24h, ili kako odlučite, dalje su preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće... protočnost je ključna u ovom radu! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrazaca. Ovog dana izbegavajte namirnice životinjskog porekla, lekove i alkoholne napitke. 

VIZUALIZACIJA - Dovedimo ovu isceliteljsku moć Meseca u zone našeg tela kojima vlada Lav: srce, solarni pleksus, kičmu i cirkulatorni sistem. Dalje, proširimo ovu divnu energiju sve do temena glave, vrha nosa, vratom do dna kičme, pa sve do peta i vrhova nožnih prstiju... osetimo ovu celovitost u energiji koja kruži, u našem svetlosnom krugu.

YOGA POLOŽAJI - Uradite set vežbi za Mesec i Sunce, može iz Yoge pozdrav Suncu i vežbe balansa, drvce položaj u kome putem srčanog centra (Mesec) harmonizujemo Yin žensku i Yang mušku energiju u nama. 

Veoma je efikasna vežba stoj na ramenima, tj. Sveća. Ovo je Kraljevska Asana i višestruko je adekvatna ovom trenutku. Obrnuti položaj koji akcenat stavlja na cirkulaciju, srce, stomak i kompletno držanje podržaće našu vitalnu energiju. Izuzetno je lekovita za „odmaranje srca“. Takođe, položaj kobre i sfinge veoma se lepo uklapaju u ovu energiju. 

Ne zaboravimo da je znak Lav znak radosti, dece i sreće i zato neka naše lice ostane mekano, nasmejano i vedro, neka naša ramena ostanu opuštena i otvorena. Koristeći dah otvorimo se u predelu leđa, stomaka i grudnog koša.

NAMERA, KREACIJA - kanalisati svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja, u smeru ličnog zadovoljstva. Veoma je važna ova stvaralačka energija, sve što ovog dana pomislite ima i osnove da se ostvari, zato valja sve sagledati do detalja, do onog finog osećaja svakog mirisa, teksture pod prstima... Prođite sa druge strane, kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje! Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu!

NOBLE GIFTING RITUAL - RAZMENJUJTE POKLONE, darivanje stvari od vrednosti, sjajnih skupih predmeta koji skupljaju prašinu ili prave gužvu u vašem ličnom prostoru. Bilo da je vrednost materijalne, emotivne ili misaone prirode, brendirana tašna, naočare, poklon od bivšeg momka, jedan od mnogih kristalnih setova, dajte slobodno, napravite prostor da energija cirkuliše... Darujte ili jednostavno pozovite prijateljice na žurku pod ovim nazivom i usrećite sebe i druge.

MEDITACIJA - ukoliko želite da meditirate ovo je savršeno vreme. Tema može biti svest o sopstvenom zadovoljstvu, bogatstvu, unutrašnjem suštinskom blagu, o podršci Univerzuma i otvaranju, prihvatanju sa poverenjem da oslobođena lakoća i kreativnost stvaraju sve za nas!

SLUŠANJE, PRAŠTANJE, OSLOBAĐANJE od štetnih navika, kompleksa

ŠETNJA - prošetati napolju, na Suncu koje greje ali ne prži

PLES I MUZIKA slušanje omiljene muzike i ples (pa makar bilo i samo njihanje u ritmu) uvek je isceljujuće i veoma inspirativno

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD