Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
MT seminar: Oslobađanjem do savršenih odnosa Da biste kreirali savršene odnose, potrebno je da otpustite sve ono što vas sputava na vašem putu do istih. Budući da je svaka osoba naše ogledalo, oslobađajući se svega što nam više ne služi, mi smo korak bliže do kreiranja savršenih odnosa. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 17. januara i trajaće od 14h do 17h.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana PRISUTNOST Aktiviraj sopstvene vrline prolazeći kroz svetlosne kapije FULL MOON radionica i osvesti kvalitete VIŠEG JA u svakodnevnom životu! Pozivamo te na nove tri Full Moon radionice u narednih 90 dana za razvoj PRISUTNOSTI kao posebnog kvaliteta prihvatanja sebe, a potom, na toj osnovi možeš graditi kvalitetniji i srećniji život!
» prikaži celu vest
Full Moon Project radionica "Mir" Pridruži nam se na prvoj Full Moon radionici u 2021. godini „MIR“ koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 28. januara od 19h do 20.30h, u formi live webinara.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Online seminar: Vertikale Svesti U ponedeljak, 18. januara, Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Vertikale Svesti od 18.30h do 20h. Na ovom predavanju biće reči o tome kako se uspostavlja veza sa Vertikalom Vremena, kao i kako da naučite da odredite svoju ličnu, jedinstvenu Vertikalu Vremena. U pitanju je vrlo praktičan način rada i ukoliko ga praktikujemo u u jednom ciklusu od godinu dana, dobijamo mogućnost da živimo u skladu sa svojom kosmičkom prirodom, izraženom kroz Vertikale Vremena.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Rak

Finalna Lunacija za 2020. godinu, Pun Mesec dešava se upravo jedan dan pre kraja godine, 30. decembra 2020. godine i na taj način višestruko potvrđuje konačnost, zaokruženje, mogućnost uvida, zaključivanja, konačnih prekida i oslobađanja sa ciljem lakšeg ličnog, a ujedno i kolektivnog napretka. 

Naravno da su vreme i kalendar koje koristimo samo konstrukcija, ali ustvari, tajming je potpuno savršen ovog puta. Pun Mesec predstavlja manifestaciju i završetak ciklusa inkubacije, vreme kada na svet donosimo ono što smo nekad zasadili, negovali, gajili i zalivali. Tako nas sada Pun Mesec u Raku poziva da se razmekšamo, raznežimo i pronađemo zapravo ljubav u transformaciji koju smo doživeli ove nadasve turbulentne godine. Ovaj Pun Mesec je izuzetno povoljan jer će se roditi i na svet doći sve namere koje su postavljene tokom Pomračenja Sunca u Raku 21. juna (tačno na Solsticij) i Mladog Meseca 21. jula 2020. godine. Dakle, Pun Mesec u Raku na samom izmaku ove godine iza sebe ima ogromnu podršku. Snaga dolazi iz dva pravca, od predhodna dva moćna Mlada Meseca koji su nas okrenuli, podsetili i nesumnjivo pozvali na duboku žensku magiju koju u biti svi posedujemo, kojom treba zapravo poštovati i slaviti ovu godinu. Svako rađanje je sećanje za sebe, bilo lako ili teže, bolno ili ne, naporno ili jadnostavno, potrebno je ići napred, jer nazad nema. Na posletku ono što je svakom rađanju zajedničko je otkucaj srca, iskra u oku, ljubav, radost života, a za to se vredi kretati, rađati. Upravo tako i ovo vreme biće ovenčano slavom buđenja i uzdizanja božanskog ženskog principa u nama uvek spremnog za nova rađanja. 

Mesec i Sunce se nalaze u opoziciji na transformativnom 8° Raka i 8° Jarca. Završavamo ovu godinu sa velikim podsetnikom na porodicu, na osećaj pripadnosti, bezuslovnog zagrljaja i dobrodošlice. Znak Rak vlada primarnom porodicom, domom, našim korenima, ognjištem, domovinom. Znak Jarac je sve to ali uređeno, jasno određeno, zna se šta su otac i majka, a šta ostala familija i rođaci, zna se hijerarhija, zna se šta je porodična kuća, država, državljanstvo.

Broj 8 je ineresantan iz više uglova. Zapravo ovaj broj je jako dobro povezan baš sada na posletku sa čitavom 2020 godinom koja je u simbolici broja 4. Naime, broj 4 i broj 8 su posebni, komplementarni, jer kreiraju zajednicu, graditeljski su, stvaralački brojevi i predstavljaju sudbinu. Tok i stvaranje sudbine. Otvoriće se ispred nas u našem životu u ovih nekoliko narednih nedelja mogućnosti za susret sa sudbinom, sa onim što je naša srž, suština, jezgro našeg bića i bitisanja na planeti. Osvestićemo kvalitete znaka Rak - ljubav, saosećajnost, emociju, prihvatanje.

Svako od nas ima znak Rak i Jarac postavljen u nekoj kući horoskopa, koji detaljno daje opis te oblasti života. Ovaj Pun Mesec naglasiće ovu osu, oblasti koje su pod uplivom ovih znakova.

Mesec je u svom znaku, na osmom stepenu otvoren za transformaciju u ovoj simbolici. Znak Rak predstavlja unutrašnjost, intimu, ženski deo ličnosti, privatnost, ranjivost, osetljivost, nežnost, materinski instikt, ljubaznost, bliskost, brižnost, bezuslovnu ljubav. Povezuje se sa domom, sa osećanjem unutar ognjišta, porodice, sa toplinom našeg srca, duše, ali i sa zaštićenošću od uticaja spoljašnjih faktora. Okrenut je tako ka uplivu sudbine. Ova energija često ume da se pokrene protiv sebe, može doneti izbegavanje emocionalnog vezivanja upravo usled straha od povrede i potrebe za zaštitom. Potrebno je zato biti prisutan u sopstvu, ne trošiti se na bežanje i zatvaranje, već se lagano prepustiti svojim stvarnim potrebama i njihovom podešavanju. Obratiti pažnju i ne povlačiti se iz sopstvenog života. Treba iskoristiti ovu fenomenalnu priliku i doći kući, doći sebi, večnoj i bezuslovnoj ljubavi, a ne nekoj potrebi za posedovanjem, pripadanjem ili obešenosti o nečijem vratu, leđima ili obrnuto. 

Sunce je u Jarcu, sa osmog stepena omogućiće odabir elemenata za transformaciju i otpuštanje iz ovog polja. Znak Jarac je okrenut drugim interesovanjima u odnosu na suprotni znak Rak kao što su brojevi, matematika, planiranje, biznis, karijera, napredak, stvaranje, gradnja, izgradnja, količina, položaj u društvu. Može biti zabrinutiji zbog stanja berze nego zbog porodičnog godišnjeg odmora.

Idealno je vreme da otvorimo svoja srca, dušu, da sagledamo koliko smo uvezani kroz energiju obaveza i dužnosti iz znaka Jarac. Otvorimo se za prekid ovih stega, struktura. Treba se setiti, prihvatiti i negovati sopstvenu unutrašnju snagu, kako bi ujedno negovali i druge. Ne treba zaboraviti ni to da smo mi u stanju da dopunimo tuđu čašu samo ukoliko je naša do vrha puna.

Akcenat ovog vremena je na suprotnostima, odmeravaju se snage Jarca i Raka. Ovi znakovi predstavljaju sile "oca" i "majke", štite, čine nas sigurnim, daju nam podršku i stabilizuju, svaki na svoj način. Kada su ove sile izvan ravnoteže, oni podižu senke, osećaj autoritarnosti i/ili bespomoćnosti. Kada se i sami suočimo sa licima ovih senki osećamo se usamljeno i nesigurno, osećamo se kao "bez majke"  i "bez oca".

Putem energije Punog Meseca u znaku Rak otvara se mogućnost da odaberemo, ojačamo najpozitivnije vibracije ovih znakova, da se osećamo usidreni i voljeni. Pruža nam se prilika da odaberemo naše osećanje pripadnosti, da uvidimo da smo sposobni da kvalitetno tretiramo jedni druge, kao i da osetimo da smo deo nečeg većeg od nas samih. Ovaj Pun Mesec će otvoriti sećanja, podsetiti nas na zajednicu i pripadnost bilo da smo u krvnom srodstvu, duševnom ili osećamo povezanost kosmičke familije. 

Najveći zazov sa javlja iz kvadrata koji Neptun iz Riba obrazuje sa Mesečevim čvorovima u Strelcu i Blizancima - Baš tamo imamo najbolje šanse da pronađemo poverenje, veru u sebe, u život i način kako da verujemo jedni drugima. Saznaćemo šta nam je potrebno da obnovimo ovu veru, poverenje i šta je dovoljno kako bi se međusobno konačno prihvatili. Otkrićemo kolika je snaga naše vere, koliko je stvarno polje našeg bića, a gde smo to zapeli, gde se stegli, ograničili.

Venera je veoma važna u prvoj kući u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom u Strelcu i u kvadratu sa Neptunom što pruža podršku i ukazuje na motivaciju koja dolazi putem vizualizacije, proširenjem granica. Venera obećava i donosi lepo i radosno sećanje ukoliko se dovoljno opustimo, upustimo u avanturu, poverujemo u nepoznato. Ona nas vuče iz starih načina iz starih navika, ali isto tako može ih u ekstremima izazova sa Neptunom uzdići, pa na taj način uzburkati naše emocije. Mogu se javiti strašna negodovanja i otpori bilo kakvoj promeni i novim okolnostima usled straha od puštanja postojećeg, zavisnosti od potrebe za posedovanjem. 

Sa druge strane Severni Mesečev Čvor u znaku Blizanci u kvadratu sa Neptunom ispituje stare sisteme, načine i strukture, verovanje i uverenja, sve ovo gde svo položili našu veru, poklonili bezuslovno poverenje. Ovo se lako može odnositi i na državne sisteme i institucije, odluke na ovim nivoima, pa tako i ispitivanje svrsishodnosti i pravičnosti, istine na kojoj su zasnovani, otkrivanje korupcije. Čitava ekonomija biće pod lupom u ovm periodu. Sve je otvoreno za novu izgradnju, dogradnju, renoviranje, restruktuaciju. Upravo nas je za ovo spremao zagrljaj Jupitera i Saturna u Vodoliji 21. decembra 2020. godine. Mi moramo pronaći nove načine za konekciju, za uceljenje, za postizanje celosti. Ovaj Pun Mesec nas podseća da se ne izgubimo u svojim emocijama, već da se emocionalno otvorimo, da pronađemo sopstveni izlaz iz čudne šume, iz lavirinta dosadašnjeg, poznatog, usvojenog.

Izlaz će i sam dobijati svetlost i izbijati na horizont ako se SVE bude dovoljno ispitivalo. Čak i na ličnom nivou, ukoliko se budemo dovoljno fokusirali i zapitali oko svega što nam je dosadašnja rutina, zašto ovo jedem, zašto ovo radim, zašto ovako reagujem, zašto radim prekovremeno…, izlaz će se manifestovati, naš put će dobiti potpuno novu dimenziju, povešće nas ova vazdušna energija na sledeći nivo. 

Neptun će propitati našu veru i smislenu duboku potrebu svega, svake odluke i ponašanja upravo otvarajući mogućnost da zauvek pustimo ono što nam više ne služu, što nije naše, a ujedno i da sa sigurnošću zagrlimo sve što imamo i potrebno nam je stvarno. Sve koprene i velovi, tajne i laži biće pod znakom pitanja, bilo da se sami obmanjujemo ili mislimo da su to oni. Najveći okean je na usluzi da kroz njega prošistimo svoje emecionalno polje, polje sećanja kako prošlih, tako i budućih. Lakoća postizanja kristalno čiste vode zavisi od naše prepuštenosti i vere da prepuštanjem dubinama mi ne gubimo granice već ih proširujemo, postajemo jedno sa svim. Što je veći otpor veće su šanse da će pročišćenje potrajati i uz to biti neudobno, bolno, baš poput plivanja okeanom u toku uragana.

Ascendent trenutka Punog Meseca u Raku je u znaku Strelac što dovodi Jupitera iz Vodolije u konjunkciji sa Saturnom u prvi plan. Valja sagledati dovoljno jasno širu sliku, sa ciljem oslobađanja od stega i uzengija prošlosti. Ono što je naš izbor i naše uverenje da je najbolje za nas treba da bude naš prioritet, a istovremeno to dopustimo i drugima. Neka lični izbor svakog pojedinca bude naša spona za prihvatanje postojanja suprotnosti, a ne isključivi poriv i motivacija za odbacivanje delova nas. Kako na individualnom, tako i na kolektivnom nivou. To je potreba znaka Vodolija i Urana iz Bika koji daje nedvosmislenu podršku, most za prevazilazak i pripajanje, prihvatanje opoziciji svetala, Mesecu i Suncu svojim sekstil/trigon aspektom.

Na pomolu su novi sistemi vrednovanja, digitalizacija valute, kripto-sistemi, a upravo izazov ovog Punog Meseca odmah nakon konjunkcije glavnih hronokratora u vazdušnom znaku i čitavog narednog vremena uopšte je ovo sve prigrliti, prihvatiti, objediniti u svojoj duši, srcu jer smo spremni, jer nam pripada! 

Spas donosi upravo Severni Čvor u znaku Blizanaca koji podstiče našu radoznalost, ljubopitljivost i sklonost ka istraživanju i samim tim pomaže prepuštanje osećaju u telu, stvaranju nove sigurnosti u mnoštvu okolnosti, zavisno od potreba, a ne od nametnutih sistema šireći na taj način mrežu mogućnosti. Sve dok se pitamo zašto i kako mi ćemo se proširivati, konektovati na mrežu veću nego ikad. Ispitivanjem mi postižemo zapravo mrežu stvarne sigurnosti, poverenja i VERE.

Rešenje će biti na dnu okeana, na dnu gde se svi prepoznajemo u zagrljaju sigurnosti. Meditacija je način i tehnika za najbolje i najbrže postizanje neophodnog mira kako bi se na ovom nivou umirili, prihvatili, iscelili.

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD