Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Mitološki kod u astrologiji Iako astrologija predstavlja jedinstvenu kombinaciju mitologije, astronomije i matematike – mitologija svakako čini suštinu njenog bića. Stoga je ovo kurs koji je neophodan za razumevanje principa po kojima se odvija nesvesna dinamika unutar natusa kao i oko njega – što sudbinu čini. Kurs počinje 09. decembra u trajanju od 6 nedelja, a možete ga pohađati u vidu online kursa sa video linkovima i pisanim materijalom ili kao redovan kurs možete pohađati na našem Institutu.
» prikaži celu vest
Online seminar: Vertikale Svesti U ponedeljak, 18. januara, Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Vertikale Svesti od 18.30h do 20h. Na ovom predavanju biće reči o tome kako se uspostavlja veza sa Vertikalom Vremena, kao i kako da naučite da odredite svoju ličnu, jedinstvenu Vertikalu Vremena. U pitanju je vrlo praktičan način rada i ukoliko ga praktikujemo u u jednom ciklusu od godinu dana, dobijamo mogućnost da živimo u skladu sa svojom kosmičkom prirodom, izraženom kroz Vertikale Vremena.
» prikaži celu vest
Astro vodič za 2021. godinu U subotu, 05. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2021. od 19h do 21h. Na ovom predavanju biće predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2021. godinu koji predstavlja praktični vodič za određivanje kvaliteta i osobina svakog dana tokom 2021. godine, planiranje aktivnosti i dobijanje odgovara na postavljena pitanja.
» prikaži celu vest
Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U ponedeljak, 23. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana "Mesta moći unutar nas" Sada je pravo vreme da otkriješ i aktiviraš svoje mesto moći kroz usklađivanje sa inteligencijom Univerzuma! Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice MESTA MOĆI UNUTAR NAS budući da je pred nama period koji donosi važne energetske promene za planetu Zemlju pripremajući te za ulazak u novu realnost vibratornog života.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Bik

Značajan Pun Mesec u znaku Bik, dodatnu moć dobija naknadno iz činjenice da je ovo drugi pun Mesec tokom jednog kalendarskog meseca, drugi pun Mesec u Oktobru, Halloween - Noć Veštica.

Ovan na Ascendentu naglašava elan, pokret, hrabrost, mladost, početak, herojstvo, spremnost, energiju proleća, pupljenja usred jeseni, rađanje onoga što već imamo i posedujemo, početak zahvalnog korišćenja mnogih neotkrivenih, nesvesnih rasursa. 

Retrogradni Mars odmah iza leđa kao onaj instruktor u teretani koji nas gura, podržava, ohrabruje, glasno navija za nas udarajući pozamašnom šakom o strunjaču ili bar tapše da sve odzvanja do jezgra, do univerzuma... Nastavi, hodaj, možeš ti to, samo hrabro, tako, BRAVO, napred, napravi taj korak...! Pogledajte, osetite, i ovo smo mi, naša energija koju smo nekada odbacili, sakrili od samih sebe, umanjili da bi se prilagodili i bili jednaki. Energija, moć, hrabrost, herojstvo koje smo odbili jer tako su nas učili, vaspitali. Ko smo mi da budemo prvi, pa nije život takmičenje ili pak bukvalno preuzimanje baš tog dela nas navodno bodreći nas, budi prva, budi svoja, budi po propisu.. Energija, snaga koja je ćušnuta ispod tepiha ipak je rasla, a sa njom i naš strah da se ne vidi, da ne iskočimo, da ne štrčimo... I sada, ona nas podseća da je naša time što nas prati kao senka. Potrebno je da je preuzmemo i počnemo da koristimo u celosti, jer jedino mi to umemo, jer naša je to snaga, hrabrost, energija, inicijalna kapisla, pokretačka sila. Prepustimo se sopstvenoj energiji, svako opiranje stvaraće patnju.

Kardinalna energija inicijacije, promene, različitosti, svrsishodnosti je veoma izražena putem antena horoskopa, uglova najpre, a zatim i 5 planeta u kardinalnim znacima. Ovo vreme podržava naše odluke o promenama u životu, podržava preuzimanje rizika, prevazilaženje strahova i samoumanjujućih stavova.

Zemljana energija je naglašena kroz 5 planeta u zemljanim znakovima, pa će i ova činjenica ukazati da se radi o suštini, o zemlji, o nama, o buđenju i spoznaji šta to radimo Majci Zemlji, sebi, u odnosima sa biliskim ljudima, sa svojom majkom. Izaći će na površino ono što je zrelo za promene. Odavde možemo, osetiti, sagledati, šta to treba uraditi da bi sav bol i patnja mogli da se isprave, neutrališu, oproste, možda suzama, tugom, emocijama, radošću, prihvatanjem, zagrljajem, opraštanjem, prepoznavanjem.

Prva kuća se nastavlja u znaku Bik gde se i nalazi glavni akter, Mesec egzaltiran u egzaktnoj konjunkciji sa Uranom koji kaže još ono dodatno skoči, slobodno! Dodatni bljesak istine čini ovaj pun Mesec eksplozivnim i nadasve moćnim. Pred nama je iskra, učenje o promenama, o masovnim promenama na planeti. Ukoliko postoji vreme za iznenadne, nagle poteze, selidbe, putovanja, promene, zauzimanja za svoju dušu i potrebe, iznenađenja, onda je to NAGLAŠENO SADA!

Mesec, Sunce, Uran na značajnom 8° fiksnih znakova. Sunce u 8. znaku Škorpiona, osma kuća počinje poslednjim stepenom, sublimiranom energijom, znanjem najdubljeg, moćnog znaka Škorpiona. Evidentno je da će broj 8 naglasiti način protoka ove energije. 

Naime, u numerologiji 8 je broj beskonačnosti i manifestacije. Broj 8 predstavlja izuzetnu energiju osnaživanja i podržava sve fokusirane napore i namere koji mogu da se manifestuju u materijalnom svetu. Njegova moć leži u sposobnosti da se manifestuje na svim nivoima, pa kada se pojavi broj 8 mi znamo da je izuzetna snaga kanalisana za brzo ispoljavanje svega što je usmereno, jasno fokusirano, baš poput lasera. Broj 8 pojačava sve na šta je fokusiran! Prisustvo energije punog Meseca, Urana i broja 8 usklađeno je direktno sa našim središtem, sa našim SRCEM i otelovljava sve osobine naše duše: bliskost, ljubav, nežnost, čulnost, osećajnost, zagrljaj, intuiciju. Naravno, za ovo je potrebna naša puna, celovita energija, hrabrost, snaga i njeno ispoljavanje, zauzimanje za sebe, za svoj život i sjaj, plemenitost, potrebe duše... Ovaj kanal je toliko moćan da može da pomeri čitavo čovečanstvo u našu sledeću fazu, gde je fokus, vrh usmeren na bezuslovnu LJUBAV. Naravno, svaki proces porođaja, rađanja, postajanja, materijalizacije je bolan i uzbudljiv u jednakoj meri. Ovaj konkretno označava prevazilazak, preobraćaj sa „sada“ na „novo sada“. Bićemo podržani da „pustimo“ ono što ne služi našoj najvišoj i najboljoj svrsi, što ne služi našoj evoluciji, bilo da su to toksični odnosi, zastareli načini razmišljanja ili navika da umanjujemo našu pravu svrhu. Svi do jednog se susrećemo licem u lice sa tačkom ponovnog otkrića, a vreme je SADA! Zato, hajde da svi zajedno projurimo kroz ovaj energetski kovitlac, buru, oluju, grmljavinu, uragan!  

Mesec u Biku voli da zna šta ima, da zna unapred šta mu sledi, šta dolazi, da bude spreman emocionalno, da bude siguran. Tradicionalno bi doneo ideje o stvaranju i sticanju, o zaradi, o gradnji, o sadnji, o zemljoradnji i setvi u miru, udobnosti i stabilnosti zemljanog i prilično lenjog fiksnog znaka. Znak Bik se odnosi na 2. kuću, na vrednosti, novac, imetak, telo. Visoke vrednosti uvek dolaze sa jakim granicama, tako da vrednost ne može da se raspe (zdravlje, imuni sistem). Bik je takođe usko povezan sa samovrednovanjem, sa ličnom samosvesti, povezan je sa čulnim uživanjima i obogaćuje čula, povezan je sa posvećenošću i predanošću, sa strpljenjem, sa mirom, uzemljenjem, sa ljubavlju, sa udobnošću i boravkom na mestima koja odišu lepotom, sa malim zadovoljstvima koja život znače. Bik se vezuje sa sigurnošću i istrajnošću u projektima, ako se zauzme, ostaće dok se sve ne završi. 

Uran predstavlja novo doba Vodolije koje dolazi, budućnost, sve što je moderno, inovacije. Uran nas gura i podstiče na ubrzanje, na promene, prekide, na oslobađanje od destruktivnih energija koje još koristimo jer nismo sagledali koliko su štetne. Oslobađa nas od vezanosti, od onoga što “imamo”, a bespotrebno je ili već iskorišćeno, staro, a zauzima nam i dalje misaonu pažnju svojim postojanjem, čime nas ostavlja “site”, ali nezadovoljne ispred spektra novih univerzalnih darova. 

Uran u Biku ima za ideju da nas oslobodi vezanosti za zemlju i prizemljenost, za materiju, stvari, ali takođe da nas otvori za istinsku vrednost. Da nas vrati nama, unutra, u stvarnu stabilnost, udobnost, koja nas izvodi iz svedenosti, iz zone ”komfora” koju smo tražili izvan nas, koju smo toliko veličali, prilagođavali se i pronalazili kako smo znali i umeli ili mislili. Da nas oslobodi dosadašnjih postulata vrednovanja bez obzira na sadržaj, forme koja je ispunjavala kriterijume kolektivnog dobra, zacrtanih materijalnih vrednosti i propisanih potreba za zadovoljstvo da se tako oslobođeni materijalizujemo na potpuno novi način.

Mesec obrazuje konjunkciju sa Uranom - naše emocije mogu biti oslobođene, iznešene instiktivno, baš kao i svi naši postupci. Akcenat je na potrebama koje nas zadovoljavaju, koje su lepe i lagane, ali sa Uranom važno je da budu i krajnje uzbudljive, nesvakidašnje, iznenadne, što će uzdići energiju, ali uz pomoć energije Bika bićemo u stanju da asimilujemo i uzmemo stvarnu esenciju, pravu vrednost. 

Ljudsko telo, Mi smo zapravo zamišljeni oduvek za ovu misiju, ali smo se bavili otuđivanjem, boravkom izvan sebe, tražeći vrednosti napolju, u materijalnom imetku dugo, dugo. Zanemarivali smo stvarni i jedini posed, svoje telo. Telo kreirano po zamisli Univerzuma, adaptirano za nežni dodir, zagrljaj Majke Zemlje, stvoreno sa svrhom i vrednošću nad vrednostima dobijenom nakon postizanja cilja, isceljenja razdvojenosti Neba od Zemlje! 

Emocije su nabujale, jer Mesec osim što je u fazi svoje punine, uz to prolazi znakom svoje egzaltacije, pa tako sve što osećamo je podignuto na zavidni nivo, i to mnogostruko. Grmi, seva, na vidiku je bura! Možda i proključa voda, naše emocije! Ovde Uran osvetljava pravu istinu, otkriva ko smo mi u duši, šta je stvarno, budi nas i oslobađa mnogih kočnica i stega, nametnutih ili zamišljenih. Ukoliko smo nešto od emocija smotali u tepih i odložili za sutra, za sledeći život, ukoliko smo neku bol progutali, neku radost sabili, sve to prekrili ćilimčetom da se ne vidi evo prilike, evo šanse da se otvorimo, ogolimo pa “kom obojci kom opanci“, da oslobodimo svoju dušu, sebe ISTINOM. Uran stvara uslove da brzopotezno, samostalno, uradimo baš to što nam je potrebno, to što je najbolje samo za nas, jer jedino tako će biti najbolje i za sve druge, na posletku. 

Retrogradni Merkur je u znaku Vaga, u 7. kući i podstiče nas na tiha, mirna diplomatska rešenja, na mudrost ćutanja u odnosu na potrebu da pošto-poto odgovaramona način koji uglavnom na kraju bude bolan, čak i uvredljiv. Posebno je mir, meditacija i tihovanje naznačeno egzaktnim kvadratom Merkura sa Saturnom. Progovorite samo ono što ima jasan oblik, okvir, tačnu meru i precizno određen smer i cilj ili bolje ćutite. Važna je opšta slika, a ne subjektivno lako uvredljiv stav, kapric ili šta već... progovorite jasno i glasno sve za šta ste spremni da ponesete potpunu odgovornost!

Venera je dispozitor punog Meseca, Urana i retrogradnog Merkura i nalazi se u svom sedištu, ne emotivnom, odmerenom znaku Vaga u 6. kući što jasno ukazuje na smer i ciljeve, postizanje harmonije i balansa, lepote i udobnosti unutar bića, unutar naše osnovne fiziologije, zdravlja, unutar našeg okruženja.  

Uran je Venerin tata i u Biku postavlja to vrlo direktno pitanje, šta ste uradili sa mojom ćerkom? ZEMLJANI, DA LI UŽIVATE, DA LI VAM JE UDOBNO U SVOJIM TELIMA, U SVOJIM ŽIVOTIMA, U BLAGODETIMA SEBE? Ne samo da pita već ujedno i osvetljava suštinu, čistu, pravu, potpunu istinu, svidelo se to nama ili ne! Odmah nakon munje, negde će udariti i grom, tamo gde ne damo, ne puštamo, ne prihvatamo istinu, gde kažemo da nije naše, gde trpimo, gde mislimo da živimo za to, gde nismo oslobođeni, gde smo vezani, sputani da živimo lepše, lakše, iskrenije, svetlije, stvarnije. Udariće grom sa jednom jedinom porukom i ulogom da nas osvesti, oslobodi, odveže, raspetlja našu dušu, to emotivno pile koje se upetljalo i kučine sopstva, sećanja, tradicije, propagande! Tata Uran je veoma hladan, nepristrasan, on munjom najpre osvetli, ukaže, pozove nas da se sami probudimo i svesno podesimo, ratosiljamo tereta vezanosti u cilju oslobođenja, olakšanja ili pak mirno i precizno uz pomoć groma, fokusiranog svetlosnog snopa PROSVETLI na svoj način, sprži sve što ometa protok svetlosti, sve što stoji na putu naše zdrave protočnosti, energetske cirkulacije, zadovoljstva! Moto Univerzuma je energetska protočnost ili što bi mi rekli „ako se zatvore jedna ili više vrata, otvaraju se nova, baš za nas“ – ovo je dokaz da je Uran uvek prisutan!

Uran u konjunkciji sa punim Mesecom svakako će osvetliti, otkriti našu duboku smisao i svrhu, našu dušu i razlog inkarnacije na Zemlji. Osvetliće ono što svaka duša nosi u centru, a to je poverenje u život, u promisao, u veću sliku, u smisao, osvetliće našeg Jupitera! Na vrhu horoskopskih nebesa ovog punog meseca u Biku ističe se Jupiter u znaku Jarac, što jeste centar, svrha naše duše, zvezda vodilja. Istina o nama će imati potrebu da bude sagledana, prihvaćena i jasno postavljena na vrh našeg života. Osvestićemo tu potrebu da se materijalizujemo, ali ne sa ciljem dokazivanja već kanalisanja sebe, svoje energije kroz dela, ostvarenja i postignuća u fizičkoj stvarnosti.

Uran kao otac planete, kao vladar Univerzuma ujedno ima izuzetno izraženu ulogu sveobuhvatnosti i apsolutne podrške za sve nas njegove inkarnirane ovde i sada. Podseća nas svojim zagrljajem i postojanjem da smo svi zajedno u ovome, da smo svi putnici na istom brodu, letu i da nam je priroda pomoći drugima i podržati ih u trubulentnim vremenima. Ukoliko se visoko vibratorna namera propusti osnažena osvešćenom energijom Škorpiona u mogućnosti smo da svedočimo stvarnim transformacijama, restauracijama, opraštanjima, otpuštanjima, prepuštanjima... 

Sunce iz Škorpiona u opoziciji je sa Uranom i osvetliće dubine u potrazi za gore navedenim. Duboki sadržaj koji nas još drži uvezane izaći će istini na megdan. Uran priča o spontanosti, iznenađenjima, o naglosti, uzbuđenjima, o šansama koje nam dolaze u susret sa jasnom namerom da nas oslobode. Ovom opozicijom naglasiće se u stvari pozicija, stvarna vrednost iz dubine svesna potrebnog oslobođenja. Naša suština, svrha. Situacija ili osoba, događaj ili osobina kojima ćemo svedočiti biće zapravo naša istina, odraz u vodi, u reci, ogledalo! Naša inspiracija za oslobođenje! Uran u znaku Bik koji govori o vrednostima, o novcu, finansijskoj slobodi, onome što najviše vrednujemo u našim životima. Proverava naše duboke korenske vrednosti sa ciljem i sposobnošću da ih promeni zavisno od naše sušte istine, osećaja, sadržaja naše duše, Meseca!

Otvara se pitanje šta nam je najvrednije u životu. Sve što nam se učini transformativno ili promenljivo, što se pred našim očima menja, ruši, kvari, otpada, otkazuje, pomera, ukida ili pak širi povećava, poboljšava sve što na bilo koji način menja svoj oblik ili čak funkciju treba prihvatiti. Treba biti potpuno otvoren prema svemu što dolazi i postavlja se ispred nas, a posebno u vezi svega što otvara i podiže, pospešuje našu frekvenciju obilja!

Uran i Škorpion predstavljaju transformative promene. Najčešće su to iznenadne, neočekivane i nagle promene, a na nama je da se otvorimo i poželimo i pokažemo dobrodošlicu svim promenama u našem životu.

Sunce opozicija Uran upravo govori da je svest prisutna u ovoj otvorenosti za promenu, svest postoji jasno postavljena, svest ustanovljena na dubokim potrebama očitanim iz najtamniji emotivnih dubina iz prostora gde je Mesec u padu. Svest o osvešćenim potrebama, priznatim, iznetim na svetlo dana, izgovorenim, prihvaćenim, spremnim za oslobađanje i promenu. Postoji jasna i svesna otvorenost za promenu, za prihvatanje novih ideja. Tu je i potrebna fleksibilnost za prilagođavanjem promenama koje se dešavaju u našim  životima. Kao da postoji podrška, bezbedni vodič, nosač za ove radikalne promene i preokrete u našim životima oslikan, baziran na neočekivanim reakcijama ljudi oko nas, preko puta nas, u odnosima, u odnosu sa samim sobom. 

Izazov, opozicija, sagledavanje, odatle  se pokreće, odatle u stvari počinje promena. Smer promeni dajemo mi svesnošću i namerom propuštenom kroz visoku vibraciju. Umorni, iscrpljeni, nefokusirani, neuzemljeni, delovaćemo iz niske frekvencije i stvarati reakcije što kao posledicu donosi ostanak u polju karme, polju uzroka i posledice, polju odredjenosti okolnostima, polju sudbine. Ukoliko smo iscrpljeni, stresirani, besni treba ući u dubinu ovog osećaja, u suštinu, u istoriju, u bit, u osnovicu, u ćeliju, u najmanji sadržalac i odatle biti otvoren za primenu novog načina, novog pristupa, jer mi sada uspostavljamo nove staze naših potreba, nove puteve naše duše, ovo je pun Mesec koji govori o rađanju, puštanju onoga što jesmo, onoga što je zrelo u nama, počinjanju NOVOG NAČINA MANIFESTOVANJA AKCIJE, manifestovanja hrabrosti, smelosti i unikatne energije!

Mars i jeste naglašen, kao vladar Ascendenta i Sunca kako bi preuzeli svoju energiju, svoju hrabrost, snagu i istakli u prvi plan konačno to što stvarno imamo da damo, a ne ono što mislimo da treba da damo, pokažemo, imamo. 

Mars kao vladar znaka Škorpion osvajač, akcioni glumac, ratnik, trenutno se nalazi u Ovnu, znaku svog sedišta, ali u 12. kući u retrogradnom hodu i sve ovo sa razlogom da bi se okrenuli sebi, da bi Mars naučio ono što mu u suštini oduvek nedostaje: strpljenje i balans za postizanje i korišćenja svojih resursa u potpunosti, za osvešćivanje svog energetskog potencijala, svoje energetske punine. Preporuka je disati DUBOKO kroz ovo...

Važno je ostati u svesno kontrolisanom emocionalnom stanju dok emocije ključaju, kidaju se, menjaju i smenjuju brzinom svetlosti,  jer rešenje je biti proaktivan! Kontrolisati ljutnju i bes koji mogu da se jave usled odvajanja tamo gde smo emocionalno vezani. Obratiti pažnju na svoj temperament (strast, uzavrelost) odlučiti se za pronalaženje dodatnog prostora u svom polju, za pružanje empatije, saosećajnosti ljudima kojima je to potrebno. Možda ste upravo vi ti koji donose mir i sklonište u vremenima oluje ili je pak vama potrebno nečije zakrilje, naručje, topli dom.

Ovo možemo postići pomoću fizičkih vežbi u kojima koristimo sopstvenu energiju, kanališemo je, zatim pomoću stvaralačkog rada, produktivnosti koja takođe pomaže kanalisanje energije. Jednostavan praktičan rad, bilo da je to preslaganje garderobe, usisavanje, peglanje, nešto rutinski. Takođe, bitno je ne gurati i ne požurivati stvari u ovom periodu. Snaga, strpljenje, hrabrost, mir, energija i harmonija zajedno pobeđuju!

Ipak ovakva pozicija Marsa gradi snagu, gura nas napred, na vrh naše planine, možda je naporno i čini se teško, ali mi duboko znamo da imamo snage i volje jer škorpionska borba i jeste život ili smrt! Podrška vibrira iz tla, našim telom koga kosti drže, kao marš sa melodijom TAKE YOUR TIME!!! Nije ovo takmičenje, ovo je življenje života, i važno je biti prisutan, važno je učestvovati i zaista MI TO POSTIŽEMO ZA SEBE, LIČNO, U SVOJOJ DISCIPLINI, SEBI NAJBOLJI DA BUDEMO! Medalja je zagarantovana samim pojavljivanjem na sceni, medalja je naša posebnost, svest o lakoći postignuća, o sopstvenoj vrednosti!

San, boravak u prirodi, na svetlosti dana i tišini noći, meditacija - osnovni su alati za postizanja balansa, mira i odmora koji je krucijalan u ovom periodu. Odmorni, krepki, fokusirani, uzemljeni, podešeni jasno na svoju energiju mira u mogućnosti smo da odaberemo, da iz polja visoke frekvencije delujemo, kreiramo, stvorimo novu akciju, oslobodimo se, iskoračimo iz polja karme i pokrenemo se na sledeći nivo. Slobodni, mi možemo da pokrenemo kreiranje lakoće življenja i udobnosti postojanja iz centra našeg bića. Otvorimo sebe, svoje polje za frekvenciju obilja na svim nivoima. Svoju energiju valja pažljivo koristiti, visoko vrednovati jer pomoću nje mi možemo biti PROAKTIVNI, tj. ući u stanje manifestacije, u stvaralačku fazu, u stanje pozitivnih promena.

Jedna od najvažnijih tema u ovom periodu jeste da li smo i sami sledbenici onoga što propovedamo – pričamo, penimo, objašnjavamo, predajemo, da li jesmo i sami učenici sopstvene škole? Da li smo dosledni? Kada Mars u Ovnu svojim retrogradnih hodom navodi na pronalaženje snage i hrabrosti, da li možemo i da pomislimo da ipak ostanemo u strahu, povučeni, unutra, KUKAVICA?? Ovaj Mars je tu da bi nas ohrabrio upravo da se pokrenemo u pravcu sebe i za sebe. Da bi nas podržao i osmelio da uradimo ono što znamo da moramo, da je neophodno, što nam je potrebno da uradimo. Da nas ohrabri da nastavimo, da krenemo napred uprkos nedoumicama i svim strahovima koji su prisutni. Mars svojim retrogradnim hodom do 13. novembra nas podseća na važnost postizanja unutrašnjeg osećaja hrabrosti. Ipak, valja se podsetiti takođe da je hrabrost jedna od najvažnijih vrlina, ona nas pokreće da dođemo tamo gde smo pošli. Svaki put kada uradimo nešto hrabro, možda prvi put ili na nov način mi se zapravo nakon toga osećamo dobro, bolje, zadovoljni smo sobom. To nas okrepljuje, hrabri, motiviše i podstiče na još. Za one koji ne daju da se strah izmigolji iz njihovih života, koji ne puštaju sigurnu zonu određenu, ograničenu neznanjem, nepoverenjem, nesigurnošću, neka ne brinu! Hrabrost sama po sebi ne isključuje strahove, niti ih ukida, niti briše! Strahovi će sa hrabrošću biti zamenjeni samo ako vi na to pristanete, svesno, voljno! Zato, slobodno, samo hrabro, nastavite!

Samo retki su se usuđivali do sada da budu posebni, da budu svoji, da prihvate sve delove kao sebe, svoju energiju, snagu i hrabrost. Sada smo svi na potezu, na ispitu, da prihvatimo, preuzmemo svoju senku, svoj pun energetski kod i sve ono što tek dolazi, da se ucelimo, postanemo celoviti i da propustimo svetlost kroz sebe. 

Sada je vreme da retki postanu sve češći!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD