Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Mitološki kod u astrologiji Iako astrologija predstavlja jedinstvenu kombinaciju mitologije, astronomije i matematike – mitologija svakako čini suštinu njenog bića. Stoga je ovo kurs koji je neophodan za razumevanje principa po kojima se odvija nesvesna dinamika unutar natusa kao i oko njega – što sudbinu čini. Kurs počinje 09. decembra u trajanju od 6 nedelja, a možete ga pohađati u vidu online kursa sa video linkovima i pisanim materijalom ili kao redovan kurs možete pohađati na našem Institutu.
» prikaži celu vest
Online seminar: Vertikale Svesti U ponedeljak, 18. januara, Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Vertikale Svesti od 18.30h do 20h. Na ovom predavanju biće reči o tome kako se uspostavlja veza sa Vertikalom Vremena, kao i kako da naučite da odredite svoju ličnu, jedinstvenu Vertikalu Vremena. U pitanju je vrlo praktičan način rada i ukoliko ga praktikujemo u u jednom ciklusu od godinu dana, dobijamo mogućnost da živimo u skladu sa svojom kosmičkom prirodom, izraženom kroz Vertikale Vremena.
» prikaži celu vest
Astro vodič za 2021. godinu U subotu, 05. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2021. od 19h do 21h. Na ovom predavanju biće predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2021. godinu koji predstavlja praktični vodič za određivanje kvaliteta i osobina svakog dana tokom 2021. godine, planiranje aktivnosti i dobijanje odgovara na postavljena pitanja.
» prikaži celu vest
Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U ponedeljak, 23. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana "Mesta moći unutar nas" Sada je pravo vreme da otkriješ i aktiviraš svoje mesto moći kroz usklađivanje sa inteligencijom Univerzuma! Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice MESTA MOĆI UNUTAR NAS budući da je pred nama period koji donosi važne energetske promene za planetu Zemlju pripremajući te za ulazak u novu realnost vibratornog života.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Pun Mesec u znaku Bik

PUN MESEC

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180 stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. Ovu fazu je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Pun Mesec  uvek ističe odnose, sukob ega sa emocijama, čak i vitalnost može biti ugrožena, jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se patnje, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode, tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.   

MESEC U ZNAKU BIK

Podrška i emocionalna zadovoljenost su osećanja koja vladaju. Praktično i opipljivo izražavanje emocija. Idite na masažu, izmasirajte vi nekoga, grlite se dosta, pripremajte odlične obroke sa specijalnim začinima. Podržani ste od vremena, sve se odgovornosti ispunjavaju. Dobri su dani za šetnju i osećanje tla pod nogama. Uzemljite svoje emocije u fizičku stvarnost. Oslobodite se nepotrebnog kroz zemlju. Provedimo ovaj Mesečev ciklus u energiji i maniru koji smo oslobodili, podigli i osvestili na dan punog Meseca u znaku Bik, živeći radost Venere!

Uživajmo u senzualnom proširenju koje donosi uživanja željan znak Bik. Uživajmo u prirodi, jer sad smo najbliži i najviše povezani. Izvalimo se udobno u našim foteljama za posmatranje divote, prirode, stvaranja, rađanja novih prilika, novih nas. Neka nam bašta bude utočište i inspiracija. Prepustimo se čulnom dodiru, mirisu cveća, cvrkutu ptica, miru vetra, strujanju tišine, ogoljenom drveću koje se čuva za zimu, sjajnom snopu koje nam jesenje Sunce daruje. Osetimo zadovoljstvo malih stvari u životu, ukrasimo svoj prostor fenomenalnom slikom, filmom u kom ima nas i samo budimo, uživajmo u prisustvu. Dodajmo dodir, mirišljava esencijalna ulja, ulja za masažu, bogate hranljive kreme, arome, ukuse. Dodirnite prirodu, majku, Planetu, zemlju bosih stopala ili bar dlanovima. Potrebno je uzgajati sopstvene vrednosti kao i sopstvenu viziju na svakodnevnom nivou! Osim što ćemo se setiti svojih darova potrebno ih je svakodnevno uvećavati, dodavati im potrebne gradivne elemente, pomalo im uzdizati tlo pod nogama kojim se kreću i na taj način obezbediti obilje u manifestaciji i veće od zamišljenog ili od prvobitne želje!

POSVEĆENI RITUALI I CEREMONIJE

Mesec u Biku stimuliše naša čula i privlači magiju u naš obični svet. Javlja se osećaj ubrzanja u telu, želja da iskusimo još više zemaljskih užitaka. Ritual je posveta, poseban način privlačenja nevidljive podrške i pomoći u ispunjavanju naših želja. To je divan način da produbimo igru sa kreativnom energijom elementa zemlje kroz znak Bik. 

VODENI DAN - investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema. Ovo je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog voća kako bi lakše osetili i čuli poruke tela, pomogli cirkulaciju za pročišćenje, otpuštanje.

TEMELJNO TUŠIRANJE SODOM BIKARBONOM sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja, oslobađanja, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru. Ovde je bitno očuvati Auralno polje, kako bi radost kontakta, susreta se najfinijim nitima sopstva  Intuicijom  prihvatili i postavili kao neizostavni deo nas kako u prostoru tako i u vremenu.

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, temeljno, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba)

IZBEGAVATI LEKOVE, ALKOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE, sve što je toksično, što vas nadima ili teško varite, što vam smeta, a naročito što vam iritira stomak.

POSVETITE SE SEBI, postavite jasan, čist i čvrst temelj za novi plan ishrane, života načina rada, načina ljubavi prema sebi. Dozvoliti svom biću da bude negovano, odlučite se za nešto novo ili na novi način pristupite starom. 

YOGA ASANA - Gomukhasana - Kravlja glava

Smešteni udobno sa obe sedalne površine, sigurno na zemlji automatski se budi u nama osećaj i potreba za centriranjem. Istovremeno, položaj ruku nas otvara ka gore. Bik ima tendenciju da se zaglavi, uspori, ulenji ponekad u životu. Ova asana oslobađa od stagnacije, pokreće i propušta slobodne energetske slapove. Dovodi svesnu pažnju na ritual isceljujućeg dubokog disanja. Ova asana olakšava suptilne pokrete u ramenima, rukama, bokovima i nogama. Podstiče podešavanje, osvešćivanje i poravnanje linijom od nepca do karličnog dna. Podstiče unutrašnju refleksiju, isteže zglobove, bokove i bedra, ramena, pazuhe, tricepse i grudi.

PISANJE DNEVNIKA jedan je od savršenih oblika psihološke podrške

IZAĆI U PRIRODU je izuzetno korisno, u šetnju, u park, sesti na klupu, uživati u mirisima, bojama, zvukovima, svim čulima. Probajte, ovo je vrlo isceljujuće.

MUZIKA - slušati muziku, ali je važno da to bude ona što neguje i mazi, ljubavna, udobna za vaše nervne završetke, što vas podseća na telo, na ritam, na ples, na radost. Ukoliko svirate neki instrument to je savršen način za podešavanje energije da budete u sadašnjem trenutku, način da propustite kroz sebe mudrost znaka Bik.

PEVANJE je još jedan veoma efikasan vid korišćenja energije iz ovog znaka

MASAŽA je izuzetan kanal za proticanje energije ovog isceljujućeg punog Meseca u Biku. Stvar je u dodiru, ali i u našim čulima koja traže baš taj vid isceljenja, budi se sinhronicitet isceljenja. Telo je naš jedini stvarni posed i imetak. Telo je dom sve naše energije i zato negujmo ga zdravljem i zdravim navikama..

HODANJE BOSIM STOPALIMA PO ZEMLJI, čak i dodirnuti travu može biti izuzetno benefično.

RAD SA ZEMLJOM, sadnja cveća, presađivanje jako lepo uzemljuje.

MOLITVA prošetajte do nekog svetog mesta, makar to značilo ne dalje od vaših grudi.

MEDITIRAJTE - dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznate u telu, među organima, između ćelija, duboko gde je sve jedno, a tako i u odnosima sa bliskim osobama ili sa bilo čim ili kim.

Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama, posebno osluškujte telo, svoju kičmu! Možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi  postigli harmoniju, taj Mir u Jednom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD