Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project: INTEGRACIJA SVRHE U FIZIČKU REALNOST Pozivamo te na Full Moon radionicu INTEGRACIJA SVRHE U FIZIČKU REALNOST koja će se održati 31. oktobra. Nakon prethodne faze Punog Meseca koja je imala za cilj da uskladi našu energiju sa energijom Zemlje, tako da je energetski kvalitet unutar nas veoma čist i protočan, sa ovim Punim Mesecom ulazimo u novu fazu koja za primarni cilj ima aktiviranje inteligencije, odnosno namere koja se materijalizuje.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana "Mesta moći unutar nas" Sada je pravo vreme da otkriješ i aktiviraš svoje mesto moći kroz usklađivanje sa inteligencijom Univerzuma! Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice MESTA MOĆI UNUTAR NAS budući da je pred nama period koji donosi važne energetske promene za planetu Zemlju pripremajući te za ulazak u novu realnost vibratornog života.
» prikaži celu vest
Seminar: Energetska Astrologija Marsa Energetska Astrologija Marsa će se održati ONLINE u nedelju, 25. oktobra od 19:30h do 22:30h, koji vodi dr Lea Imširagić. Na energetskom nivou, Mars je svakako najvažnija planeta, ne samo zato što je prirodni signifikator za energiju već je u energetskom sistemu našeg eteričnog tela povezan sa prvim energetskim centrom – odnosno prvom čakrom.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Marsa U nedelju, 25. oktobra od 16h do 19h, Aleksandar Imširagić će održati seminar iz modula Tehnologija Svesti Marsa. Prva čakra nas povezuje sa Zemljom i ona predstavlja granicu koju imamo između našeg individualnog i kolektivnog, nasleđenog života, odnosno života naših predaka i svega onoga čime smo sa planetom Zemljom povezani. Ovaj seminar je moguće pohađati u online varijanti.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Vaga

Oktobarski MLAD MESEC pada u kardinalni, vazdušni znak VAGA. S jeseni dolazi i svest o prolaznosti, o svrsi o postignućima, isunjenju, ali i novom smislu, novom rađanju, novoj setvi iz sveg dosadašnjeg znanja. Najveća moć Vage je u pronalaženju ravnoteže najpre u našem životu, a zatim kroz naša srca služeći nečemu većem od nas, od života. Odnosi su svakako tema mladog Meseca u Vagi, odnosi koje imamo sa sobom i odnosi koje imamo sa drugima. U oba uha zvone ista pitanja: Čemu služiš? Koja je tvoja najveća posvećenost u svim tvojim vezama? Koja je tvoja životna Misija?

Mesec i Sunce se nalaze na 23° Vage, stepenu poznatih govornika i potrebe za javim iskazivanjem, iznošenjem sebe u celosti, u javnosti. Istovremeno, ovo mesto u Zodijaku pruža izvanrednu priliku da osvestimo i osetimo svoju MISIJU, da zasijamo kroz neku novu inicijaciju, poduhvat. Svetlost nas podržava da uradimo, da se istaknemo u sopstvenom životu, da napravimo možda najznačajniji podvig u svom dosadašnjem životu ili bar u ovom periodu, ili baš onaj po kom će biti upamćena čitava inkarnacija. Negde duboko u nama postoji prava vera, pravo znanje, koje nam omogućava da budemo preduzimljivi, sposobni da se snađemo u svemu jer znamo da je to naš život. Postoji u nama sposobnost pametnog korišćenja uma koja neminovno može voditi ka inventivnosti, pronalascima novih rešenja i pravilne primene metoda. Postoji u nama to svetlo svemogućnosti koje nas podseća da iskreno verujemo da su sva čuda moguća kada postoji dobra volja. Otvorimo svoje spiritualne, duhovne prozore, otvorimo se za sopstveno nadahnuće, jer vera je u nama, a ne u propagandi koja dolazi spolja. Nežnost je takođe u nama, a onda se ogleda i u našoj okolini.

Ascendent trenutka mladog Meseca u Vagi je smešten u prvoj pentadi znaka Rak, što svakako upućuje na energiju podsvesnog, naših osećanja, emocija, bliskosti, bezuslovne ljubavi, porodičnih odnosa, bliskih odnosa. Vladar Ascendenta je upravo mlad Mesec pa će ovim putem, još uvek nesvesno, jer je mlado i tek posejano, biti naznačen osećaj, naša osetljivost na sve počevši od nas samih, do svega što možemo da osetimo, svega što sa nama vibrira, pa i onog najdaljeg, “nebitnog”, a vrlo našeg čim ga se sećamo, uz zaokruženje upravo na istim koordinatama, tu unutra, u nama. Tema ovog vremena jeste naše stvarno ogledalo, ali i mogućnost da putem balansa iz znaka Vaga prihvatimo, ostvarimo harmoniju, postignemo realniju sliku, celovitiju. Da damo sve od sebe sebi, da se ispoljimo!

E sada, poznato je da Vaga ume da vodi borbu unutar sebe, da donese, naznači osećaj dualiteta unutar nas ili pak u odnosima. Bez obzira da li biramo da uđemo u koštac, raspravu, borbu, u bokserski ring usled uticaja mladog Mesec ili ne, možda bi bilo mudro da se najpre posavetujemo, naučimo konačno diplomatiji, pogledamo iskustva boraca iz ove oblasti i neka od njih preuzmemo, usvojimo ih kao svoj stil borbe. Mi svesno verovatno nećemo tražiti borbu - Vaga je, ipak, najveći mirotvorac Zodijaka, diplomata i pregovarač, pacifista po uverenju i ubeđenju. Mlad Mesec u Vagi, naše podsvesno, u opoziciji sa retrogradnim Marsom u Ovnu, privući će ono što vidi, borba će tako verovatno potražiti nas. Koliko god mi želeli da izbegnemo sukob, to neće baš uvek biti moguće u ovom vremenu. Setite se stila i gracioznosti koji dolaze iz znaka Vaga, ovde može biti fenomenalna prilika da upotrebimo svoje diplomatske darove, svesnim izborom stila možemo se uzdići iznad svađe. Ipak, moraćemo da uravnotežimo stil sa suštinom. Iako je neke razlike lako izravnati, one s kojima se borimo sada zahtevaju nešto dublje od površinskih rešenja. Možda ćemo morati da se izrazimo direktnijim pristupom, čak i ako nam je to potpuno neprijatno. Na kraju, Vaga – balans i nije samo u tome da se bude “dobar”. Izuzetno je snažna ova energija i zato sa svim mojim darom za diplomatiju, toleranciju i pronalaženje najmirnijeg rešenja, kompromisa, moram najaviti bar podizanje neustrašivog zagovornika jednakosti i pravde u svima nama.

Ovo se odnosi i na lične odnose, ali i na društvo u celini. Snažna energija planeta u Jarcu ima priliku da se iskaže, doduše kroz T – kvadrat. Ovaj mlad Mesec tako stavlja socijalnu pravdu ispred i u središte svih zbivanja. Saturn, na koji se nadovezuju Pluton i Jupiter u znaku „vlasti“ čine strukturne, sistemske promene neizbežnim. Važno je podsetiti se da mi imamo moć i odgovornost  da snagu usmerimo na mudre načine za sveopšte dobro. Da se strateškim koracima krećemo ka ishodima koji svima idu u korist, od kojih svi dobijamo. Najpre, predstoji nam unutrašnji dijalog, dogovor, (borba ?). Potrebno je da izgradimo, postignemo konsenzus o tome kako treba da izgleda lepše, uravnoteženije društvo. Mesec, Sunce i Mars vrše pritisak kvadratom na planete iz Jarca, pa nekako sve se čini mnogo lakše reći, nego učiniti, primeniti. Možda je teško doći do zajedničkih zadovoljenja potreba, do baze, strukture koja sve čini bezbednim, ali vredi se boriti za njih, ipak i Jupiter je u igri. Srećom, trigon između Jupitera u Jarcu i vladara lunacije Venere u Devici nas podržava u odabiru naših borbi, fokusu na ono što je našem biću stvarno dobro. 

Tokom mladog Meseca u Vagi celokupno naše biće vođeno je ljubavlju, mudrošću i pravom dozom zdravog razuma. 

Bilo bi dobro da se na opipljiv, merljiv, materijalno izražen način usredsredimo na ono što je zaista korisno, šta će poboljšati naš sopstveni kvalitet života i život svih drugih oko nas. Možda nešto neće izgledati najlepše ili zvučati najslađe, ali verujte da je zdravo, ipak, Venera u Devici nikada i nije bila poznata po šećerlemama već po lekovitosti u cilju uceljenja. Ona nas ohrabruje da jedemo povrće, pijemo suplemente i težimo jednostavnim zdravim navikama, rutini, detaljima života koji nas održavaju zdravim, što je, na posletku ipak ono što se najviše voli. Opozicija Venere sa retrogradnim Neptunom u Ribama (egzaktno 18. oktobra 2020) može nas namamiti da se ipak ponesemo u zanosu, da potražimo neki veći, širi, slobodniji koncept, nematerijalan, možda neki manje prizeman izraz ljubavi. Istovremeno prožimanje osećanja poput „ljubavi i svetlosti“ ili „misli i molitve“ mogu u ovom periodu biti zaista iskrena i značajna za nas. Potrebno je da imamo svest o tome da sami po sebi, ovi osećaji, ma kako realni bili jednostavno nisu dovoljni, moramo ih potkrepiti akcijom, iskazati ih, iznedriti, iskreirati, učiniti nešto sa njima - inače sve ostaje na lepim rečima.  

Ukoliko je disanje vaša vodilja, onda ćete primetiti i dublji sloj, čitavu spiralu koja ustvari vodi ka unutra. 

Ovo je priča o zagrljaju, onom toplom, nežnom, celovitom koji nam daje osećaj da jesmo, da postojimo, koji nas harmonizuje, balansira naše kvalitete, podešava nas na pravu meru, pravi odnos, ni manje ni više nego tačno onako i onoliko kako i koliko je najudobnije i najlepše za nas. Taman je savršena količina!

Dalje Venera kao dispozitorka Meseca i Sunca svojim položajem u znaku Devica obezbeđuje realnost, materijalizaciju stvarnih kvaliteta, uz osvešćivanje određenih iluzija, skidanje koprene, otkrivanje vela tajni ili laži. Venera, kao što sam već spomenula ranije, aplicira u opoziciju sa Neptunom. Dobijamo fenomenalnu priliku za nove uplive, za direktno napajanje, inspiraciju, nove ideje, nova prostranstva, ako se otvorimo da u drugima, svojim ogledalima to i potražimo. Važno je zadržati se u sada i ovde, uzemljeno i udobno, a to naravno postižemo nabrajanjem lepih detalja koje vidimo.

Priča počinje o "NAMA". Sama reč ima višestruko značenje, suština je u osnovnom "MI" koje vapi da se sjedini, da se prevaziđe taj dualizam unutar bića, da smirimo svoje goniče što misle i ubeđuju nas silno da smo nedovoljni i nepotpuni, te što su nas raskomadali, umanjili i obezvredili, uplašili i prestravili jer smo nekad probali i nije uspelo da se uklopimo, ustrojimo, živimo "NORMALAN" život ili šta je već trebalo...

Da smirimo te goniče, tu divlju zver, tu strunu napetu, taj strah nad strahovima, taj stid, sram, užas i razlog za stresanje, tako što ćemo poći u MIR koji daje snažan osećaj da je sve u redu, MIR koji ima moć da se prostre, da obuzme nežno, obuhvati suptilno, tako što ćemo poći u LJUBAV koja grli i prašta i daje i prima, koja VOLI!!!

Vapi deo nas da dođe kod nas, u zagrljaj, onaj što smo ga ostavili posle bitke, posle napuštanja, posle ljutnje i besa, posle gubitka... vapi, vrišti, histeriše, cupka nogom, lupa vratima, vodi nas u povrede, samo da mu posvetimo malo pažnje... 

Mi bežimo jurišom furije, bežimo od tog bola, sećanja, a samim tim ostavljamo taj delić nas da vrišti zaglavljen umesto da ga mirno pozovemo, IMENOM SVOJIM, jer i on je NAŠ, da ga povedemo sa nama jer i Mi smo njegovi, a time CELOVITIJI.

Samo celoviti mi smo u stanju da prepoznamo našu pravu vrednost, da sebe zavolimo, da se zaljubimo, prepustimo svemogućoj magiji našeg bića! Tek spojeni, mumificirani, imamo šansu da se život vrati u nas!

Zato spojimo delove te svoje primarne srodne duše NAS SAMIH, jer tek takvi spojeni, celoviti, ozareni mi smo sjajni, srećni, emitujemo ljubav istinsku... Na ovo se kalemi svaka srodna duša, na to dolazi ljubav, zanos, ono što smo čekali čitavog života. Stvarni darovi i materijalizacija naše kreativnosti! Rađa se novi život, novi mi. Dozvolimo sebi da se desimo sebi. Podsetimo sebe šta smo to sve hteli i šta hoćemo, spojimo te delove našeg bića, jer to je naše duboko nesvesno, psihološko htenje, potreba! TO JE NAŠ ZAHTEV NAMA! Setimo se i naših osvojenih ciljeva, dostignuća, spojimo ovu našu ličnost, dušu i telo, sa delovima koji su nedostajali, jer tada ČAROLIJA TEK POČINJE!

Merkur u znaku Škorpion dva dana pre mladog Meseca zaranja u retrogradnost, još dublje, ispostavlja se - samo njemu poznatim putevima. Obzirom da je dubina u modi, hajde da napravimo jedan spisak, spisak HOĆU I ZAHTEVAM jer on dolazi u ovom periodu (14.10. - 04.11.) baš uz pomoć retrogradnog Merkura iz Škorpiona, iz našeg nesvesnog. I to baš iz onog dela spaljenog puta, najdubljih emocija, bola, komadanja i ponovnog spajanja, uceljenja. Imaćemo vremena kasnije da se sa uživanjem udobno divimo lakoći kada budemo ostvarivali, brali plodove ove setve. Ostvarivaćemo 100% jer to je zapis iz našeg DNK, i tada ćemo već uveliko biti celoviti, kada poverujemo sebi i prepustimo se. Primarni "mi" to sam ja!

Ovim vremenom snažno vibrira pitanje: Kada ste poslednji put sebi dali šansu, da se pokupite, da se zavolite? Kada ste sebi poslednji put rekli VOLIM TE? Odgovorite na ovo sebi, toj lepoti u ogledalu što se vidi i na prvi pogled ili se vidi tek kada se zagledate…

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD