Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project: INTEGRACIJA SVRHE U FIZIČKU REALNOST Pozivamo te na Full Moon radionicu INTEGRACIJA SVRHE U FIZIČKU REALNOST koja će se održati 31. oktobra. Nakon prethodne faze Punog Meseca koja je imala za cilj da uskladi našu energiju sa energijom Zemlje, tako da je energetski kvalitet unutar nas veoma čist i protočan, sa ovim Punim Mesecom ulazimo u novu fazu koja za primarni cilj ima aktiviranje inteligencije, odnosno namere koja se materijalizuje.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana "Mesta moći unutar nas" Sada je pravo vreme da otkriješ i aktiviraš svoje mesto moći kroz usklađivanje sa inteligencijom Univerzuma! Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice MESTA MOĆI UNUTAR NAS budući da je pred nama period koji donosi važne energetske promene za planetu Zemlju pripremajući te za ulazak u novu realnost vibratornog života.
» prikaži celu vest
Seminar: Energetska Astrologija Marsa Energetska Astrologija Marsa će se održati ONLINE u nedelju, 25. oktobra od 19:30h do 22:30h, koji vodi dr Lea Imširagić. Na energetskom nivou, Mars je svakako najvažnija planeta, ne samo zato što je prirodni signifikator za energiju već je u energetskom sistemu našeg eteričnog tela povezan sa prvim energetskim centrom – odnosno prvom čakrom.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Marsa U nedelju, 25. oktobra od 16h do 19h, Aleksandar Imširagić će održati seminar iz modula Tehnologija Svesti Marsa. Prva čakra nas povezuje sa Zemljom i ona predstavlja granicu koju imamo između našeg individualnog i kolektivnog, nasleđenog života, odnosno života naših predaka i svega onoga čime smo sa planetom Zemljom povezani. Ovaj seminar je moguće pohađati u online varijanti.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Ovan

Pun Mesec u znaku Ovan najpre je posvećen osvešćivanju sebe kao i ličnom rastu, prevazilasku limita, napretku. Možemo sada ući u sopstveni unutrašnji svet i iskreirati svoj fenomenalni progres. Potencijal ovog punog Meseca je upravo sticanje potrebne inspiracije za prevazilaženje formalnosti i "normalnosti" u našem životu.

Ovaj pun Mesec nas podseća da je pravi čas da otpustimo, prekinemo, prestanemo sa tom potrebom pronalaženja greške, krivice ili nedostataka kod drugih, već umesto toga da sa zahvalnošću uočimo i počnemo da cenimo ono što je dobro, lepo i kvalitetno kod svih, zajedničke kvalitete!

Kao da nas ova energija pita čega smo to puni kod nas, čega nam je dosta, preko glave, u čemu smo to dosadili i sebi i drugima. U čemu smo to isti stari mi sa istim navikama, obrascima, načinima, akcijama, koje garantuju iste rezultate ili promašaje, nedostatak harmonije, ljubavi i mira. Sagledajmo u ovom periodu veoma jasno gde smo to ustaljeni, uobičajeni, dosadni, robotirani podešeni na isto, navijeni na staro, nezadovoljno, ili ne dovoljno zadovoljno (što se svodi na ISTO). Nervoza, nemir, neizdrž, nestrpljenje, neka čudna vibracija, ono “nešto” koje nas je obuzimalo povremeno ili često u poslednje vreme bili su najava i prikupljanje resursa, energije za probijanje opne, oslobađanje, pokretanje sebe za sebe, konačno u svoje ime i za svoju korist.

Lagano, svakog dana, svakim pokretom uradite više od prethodnog, pomerajte svoju granicu, proširite svoje limite i to na miran, harmoničan način. Bez brzanja i posledičnih povreda. Na način ljubavi koja nam je svima toliko potrebna. 

Tajna je u balansu, miru i ljubavi koja nam je ovde pružena na izbor svima. Mi smo tu da pronađemo balans jer to nam daje strukturu za dalje. Mi biramo i odlučujemo gde ćemo izaći iz ograničavajućih limita, a gde ćemo se uklopiti. Imamo izbor da prepoznamo koja je to naša nova mera, prava mera našeg Ja, naše ličnosti.

Ascendent na 11° znaka Rak

Sam početak može biti iniciran vrlo lako, pravo niodkuda, iznebuha, nekom porodičnom slikom, ličnom vizijom, čak sećanjem šta smo ono hteli, za čim nam je duša vapila oduvek, unutrašnjim glasom, potrebom za oslobađanjem. Naglo, odjednom, iznenada, u vidu munje, vizije. Možemo delovati mirno, duboko zagledani u svoja osećanja, odakle se i javlja unutrašnji poriv, potreba da se za to borimo, dinamično, odlučno, ambiciozno baš kao Mesec u znaku Ovan u 10. kući.

Ovde se uočava jedna svima dobro poznata energija primarne opozicije JA – ON(I); Osa 1 - 7; težnja koja vodi život. Opozicija koja se pojavljuje baš kada bismo nešto da započnemo, a nešto nas vuče, nije sigurno, nije premerilo, izvagalo… nešto što nas vodi od odlučnosti do nesigurnosti u izboru, u početku, u zauzimanju, u prvom koraku… Kardinalna je ovo energija, veoma snažna na oba kraja opozicije. Sunce je ovde u padu, ali ga duša egzaltira i zato oborimo sada svoj ego i ponos, uđimo iz stvarnih potreba, istinskih vrlina, mirno i staloženo, sa ljubavlju.. stvorimo atmosferu pomirenja unutar nas i spoljašnja manifestacija je već tu! Stvaraće se i cvetati svuda oko nas spajanje, pomirenje, mir i harmonija koji nam na svim nivoima toliko nedostaju. Od spoljašnjih odnosa, onih najbanalnijih sa prolaznicima, pružaocima usluga, službenicima, zaposlenima, preko saradnika, poslovnih partnera, prijatelja i redom kroz sve krugove sopstva, bliskosti. Imamo priliku da manifestujemo mir, radost, ljubav i lepotu u odnosima sa bliskom familijom, sa roditeljima, decom, sa partnerom, i najpre ili na kraju, sa sobom samima, na LIČNOM nivou!

Kada pažnju posvetimo krajnjem dispozitoru, vladaru trenutka ovog punog Meseca u znaku Ovan, videćemo jasno dubinu energije. Mars je retrogradan, u najprihvatljivijem znaku za sebe, čak ga i pozicija u 10. kući koja je u prirodi znaka Jarac vrlo podržava pa se očitava kombinacija podsvesnog, emocionalnog sa potpuno nesvesnim, dubokim instiktivnim, sirovim. Sve do 13. novembra Mars će biti retrogradan, a mi ćemo se baviti tom slikom, radićemo na podešavanju svoje energije, na usmeravanju sebe na sebe. Prevazilazak sebe i sopstvenih granica, dosadašnjih limita biće ideja, misija ovog vremena.

Broj 1 je naznačen kako kroz datum, tako i kroz stepen Ascendenta u još naprednijoj verziji preko broja 11

Broj 1 je broj Ovna, početnika, broj koji naglašava Ja, inicijativu, vođstvo, pionire, mladost, elan, energiju. Kada umnožimo ovu sliku, zapravo kada dupliramo sliku, a ne samo ono što znamo o količini broja, dakle 11 je sve što i 1 samo višestruko, ovo su moći pomenute kod broja 1 ali uzdignute na višu frekvenciju. 

Broj 11 je broj koji naglašava simboliku Vodolije - socijalizaciju, udruživanje, humanizam, ali i revoluciju, pokret, otpor, opoziciju poziciji, šta god se trenutno tako činilo. Jednom rečju oslobađanje od svega prethodnog što nas je ograničavalo, bilo da su strahovi i vezanosti ili navike i uverenja. Ovo je broj novog, unikatnog, nesvakidašnjeg, broj novog početka, slobode. Broj koji rezonira na izuzetno visokoj vibraciji, korespondira sa nama, budi u nama kolektivnu svest otvarajući nas tako ka Višem Ja - našem kosmičkom biću. Povezuje se još sa spiritualnim buđenjem gde nam ukazuje na otvaranje mogućnosti za povezivanje i sagledavanje svrhe života i misije duše. Ovo je broj koji upućuje na veoma brz protok informacija u vidu munja, groma, iznenada. U ovom periodu biće naglašeni "Aha!" momenti.

Što smo iskreniji to će i protočnost biti bolja i lakša, tako smo i otvoreniji da ovo primimo. Od velike pomoći u samom radu su pozitivne afirmacije, optimistički stav kao i posvećeno usmeravanje i davanje pažnje nameri što doprinosi potrebnoj moći za manifestaciju naših želja, postizanje ciljeva, potreba i težnji! Lagano putovanje putem životne svrhe i misije.

Broj 9 takođe dominira slikom punog Meseca u Ovnu, osim Sunca u Vagi i Meseca u Ovnu, na 9° Bika je Uran 

Proširenje, sagledavanje, spoznaja, svrsishodnost, sveobuhvatnost, smisao dobija jasnu manifestaciju – sada vidim ono šta mi treba činiti. Poverenje u sopstvenu intuiciju je ključna tema, sagledavanje veće slike je veoma naglašeno, jer energija sa Ascendenta egzaltira Jupitera na Descendentu. Sve što se vidi, što je preko puta je veće, bolje, bezgranično polje horizonta. Osećajmo to. Poslušajmo zato šta ima da nam kaže naš unutrašnji glas, naša vizija, naši snovi, naša mašta! 

Prevaziđimo sopstvene granice, strahove, zabranjene staze i plafone koje smo sami sebi postavili ili dozvolili...!

Dozvolimo sebi prelazak preko linije, ugledajmo tu čaroliju, dozvolimo sebi genijalnost, mogućnost posmatranja na nov drugačiji način!!!

Ovaj pun Mesec vodiće nas do dna, do dodira života sa smrću, do ponovnog rođenja, do korena naše ličnosti kako bi otkrili, razotkrili skrivene nesvesne nosače, istinu, ono zbog čega je vredelo kopati, zbog čega je vredelo istraživati, otkriti hrabrost spoznaje sopstvenog života i održavanje tog unutrašnjeg balansa vodeći svoj život na najbolji način u najboljem smeru za nas.

Dobro je pogledati i vrh 2. kuće koja upravo počinje na 29° znaka Rak -  na krajnjem stepenu i poslednjim minutama znaka Rak što bi dodatno podvuklo da je krajnje vreme za lične, emocionalne promene, za rađanje svega što je zrelo i gotovo, za iznošenje u svet, za materijalizaciju, ali i za prekid, prestajanje i umiranje svega što više ne služi, što je odslužilo ili ga već ima previše kada su naše emocije i osećanja u pitanju… Završetak nekih porodičnih vezanosti, oslanjanja ili sputavanja kroz “mi u našoj porodici to tako”; “porodični biznis je jedini sigurni vid poslovanja”; “takva mi je genetika”; “to sam nasledila”; “zgodna sam na maminu familiju” ili “gojazni su svi sa tatine strane, a ja baš ličim na njih”; “mi volimo da jedemo meso”… Ovo je znak za dosta je bilo! Ovo grupisanje, zaokruženje, zbrajanje se i događa upravo sada radi oslobađanja kroz pročišćenje na telesnom, fizičkom, materijalnom nivou. Potrebno je pustiti da prostruji kroz telo, kroz stopala, kroz šake ova enormna emocionalna oluja, poplava, vulkanska erupcija, zemljotres. Pustimo u potpunom miru, u odabranom društvu, onom koje je uvek tu za nas, u sopstvenom miru, u ljubavi sa sobom, budimo svedoci ove preko potrebne promene, podešavanja nas na najbolje za nas. 

U trenu punog Meseca dominira slika opozicije, mogućnosti sagledavanja, ali i promene. Glavni plesački par iz opozicije, Sunce i Mesec, svojom dipozicijom preko retro Marsa u znaku Ovan obrazuju sveobuhvatni nezaobilazni kvadrat sa planetama iz Jarca, Jupiterom, Plutonom i Saturnom. Hteli ili ne, pred nama je energija kvadrata. Kvadrat je aspekt koji predstavlja izuzetan energetski naboj, izazov, snagu koja se meri između učesnika, nijhov maksimum je na ispitu. Dobra strana je u prilici koju ova energija donosi da konačno uradimo super stvar za sebe. Kvadrat može biti iskorišćen i kao motivacioni aspekt. Ovo je tzv. aspekt "kreator akcije", naprosto nas prodrma (vrlo snažno), pozove nas da svoj život započnemo, nastavimo na potpuno nov način, da uradimo nešto sa našim životom! Pluton kao i Saturn dodatno intenziviraju sliku koja se sa Jupiterom uvećava, baš da bi lekciju shvatili, prevazišli ili naučili zavek.

Pluton je označilac otpuštanja, pročišćenja, puštanja, olakšanja, transformacije i to sa najdubljih nivoa i slojeva našeg bića, retrogradni Mars može imati sličnosti jer ume da poveže tačke sa dna, naše niti, korenje, ono što jesmo i što smo bili sa novim pokušajem i prilikom za tačnim preciznim pogotkom, akcijom, potezom koji stvara željeni, potrebni REZULTAT. Zato upravo ovakvu akciju, ma kako se učini velika, strašna, nezamisliva, opasna ili intenzivna valja  prihvatiti baš sada.

Na globalnom nivou dominantna će biti energija otpora, opiranja, protivljenja, bespotrebnog nadovezivanja, odgovaranja i bez pitanja, energija odbrane i ako nema ni napada ni napadača… Ljudi se opiru, ne žele da im neko govori šta da rade i kako, ne žele da ih neko vodi… Podiže se unutrašnja potreba, neka neopisiva težnja i poriv za izražavanjem otpora, demonstriranje sopstvene volje, proteste… potreba da se neka ko zna kad i zašto sputavana ili suzdržana, blokirana energija, potreba, emocija ili ljubav, neka vođena težnja, upravljana, kanalisana, držana u malom, u nezadovoljstvu, i potreba duše izraze u ograničenom prostoru ili mogućnostima. Ljudi, narod, Mesec iz Ovna može imati poriv i potrebu da se usprotivi planetama iz Jarca što može predstavljati državu, sistem, autoritete, zakone, organizacije, pravila i regulative i to na slabije i snažnije načine izražavanja nezadovoljstva u datom periodu.

Ono na šta bih usmerila pažnju, stavila akcenat, jeste ono mnogo ličnije, ono je naše, a tiče se tada i čitavog Univerzuma. Šta je to unutar nas? Mars, pa to je naša energija, to je inicijativa, pokretački nagon, poriv. Planete i planetarni događaji, aspekti i promene su tu da bi najpre uticale na svakog pojedinca.

Ovo vreme ima za zadatak da nas pokrene, zapravo da nas povede za našim stvarnim potrebama duše, za prevazilaskom sopstvenih ograničenja, za akcijom koja pomera naše lične limite.

Najlakše što možemo da uradimo i što zapravo već dugo, dugo, možda i oduvek radimo jeste da uperimo prstić ili nešto još hladnije i kažemo “ON / ONA / ONO / ONI” su!!! Oni nam to rade, oni su krivi, odgovorni, zbog njega, vremenskih uslova, okolnosti, države, uređenja, zakona, državnika, ministra, službenika u banci, policajca na ulici, sudbine klete mi plaćamo kaznu, plaćamo danak, patimo, trpimo, bolujemo, ćutimo, ispaštamo, zbog njih nama nije bolje, mi nismo bolje i nismo bolji prema sebi! Zbog njih. Naime, sve dok koristimo prepredeno ovu liniju manjeg otpora mi umišljamo da štitimo sebe od krivice, a usvari štitimo sebe od odgovornosti, od obaveza, a samim tim i od preuzimanja sopstvenih prava. Mislimo da je to lakši put a zapravo patimo, ni ne usudimo se da probamo ono što su nas učili da je ustajanje, uspravljanje i hodanje, jer su nas isti ti učili da je zauzimanje za sebe teže, drugačije, smelije… Ni ne usudimo se da probamo prirodni tok korišćenja sopstvenih resursa, korišćenja i kanalisanja sopstvene energije i potencijala! Ne, nas niko i nije ućutkivao, sami smo odabrali da ćutimo ili ne ćutimo potplaćeni sitninom koja nam je kupila trenutak, a urušila ili obojila nekom čudnom bojom čitavu večnost ispred i iza nas, zacrtala Karmu i to na kolektivnom nivou!

Sada se u svima nama javlja spasilac, heroj, poriv za borbom u cilju postizanja ravnoteže i mira, harmonije i ljubavi. Poriv da budemo svoji da uradimo ono što će nam doneti osećaj mira u telu, spokoja, osećaj pomirenja, balanas. To se ne dobija ratom, osim ako niste spremni na žrtve, povrede, gubitke i krvarenja. To se ne dobija svađom, vriskom i cikom, ako niste spremni na prekid odnosa. To se dobija zauzimanjem za sebe, preuzimanjem odgovornosti za sopstvenu ljubav i harmoniju unutar samog bića pre svega.

Poziva nas ovo vreme da umesto prsta uperenog u spolja, u preko puta, i druge, okrenemo smer, pogledamo, ukažemo prstom u sebe, na glavnu ulogu. Da se duboko zagledamo u naše emocije. Gde to mi sebe stopiramo, limitiramo i radimo sve ono za šta bi za čas optužili genetiku, sudbinu, roditelje, muža, decu, direktora… gde mi sebi zabranjujemo, kažnjavamo, branimo, ograničavamo se da budemo hrabri, odvažni, odlučni, da budemo avanturista u svom životu. Gde mi sebe blokiramo da budemo onaj što preuzima inicijativu jer zna da je podržan poverenjem, onaj što hoće da proba, što UME I SME !!! Ko nam je isključio onog u nama koji se ne boji već hrabro ide kroz svet za svojim idejama, vizijama, smislom i svrhom na putu ispunjenja misije, vođen i bezbedan verom u svoj život i promisao Univerzima.

Opozicija uvek ukazuje na odnos, naročito kada su Mesec i Sunce u pitanju koji su zamišljeni da upravo opozicijom dovedu odnose u harmoniju. Polariteti praktično služe kako bismo primetili i zaključili. Mi u suštini stičemo svesnost kada nam je nešto preko puta, kroz polarizovanje, kroz dualitete! Baš zato se u vreme punog Meseca povećava osetljivost, emocije rastu da preplave, jer osim spoljašnjih odnosa ova opozicija naročito naglašava osnovni, primarni odnos, unutrašnji odnos nas sa nama samima!!

Mesec u znaku Ovan - znaku ratnika, hrabrog velikog herojskog sećanja, početnika, pionira, predstavlja nove početke, akciju, poriv, prvi impuls, paljenje vatre, hrabrost, brzinu, kretanje za ciljevima. Naznačena je energija. Ovo je znak ličnosti, znak JA koji uvek postavlja pitanje: Šta JA hoću; Šta JA volim; Šta JA ne volim…

Sunce u znaku Vaga - govori o balansu, harmoniji, ljubavi, lakoći, ravnoteži, odmaranju, o saradnji, pregovorima, dogovorima ugovorima i kompromisnim rešenjima. Praktično, inicira se novi način postojanja, novi život u balansu, u harmoniji. Javlja se realna mogućnost da nas neko izazove, da se nađemo izvan kontrole, da budemo nesvesni svog trenutka, postojanja, ali takođe, sve ima mogućnost da se transformiše i promeni ovim snažnim, neizbežnim kvadratom hrabrosti.
U zavisnosti kako nam je unutra tako ćemo i uživati u životu i manifestovati spolja!

Pun mesec u znaku Ovan govori snažno o tome da mi imamo slobodu izbora, slobodu da odaberemo da budemo nezavisni. Ovo je prvi znak, znak inicijacije, označava početak, novosti, novu eru, idealno je vreme za prekidanje loših navika. Dakle, mi se oslobađamo da bi mogli da živimo svoj život. Dok je Sunce u znaku Vaga predstavnik sedme kuće, partnerstva, bliskih veza, braka, odnosa, mi možemo da vidimo, osvestimo, šta to projektujemo na druge, da osvestimo upravo u tom odnosu koliko smo mi sami ustvari upravo taj odnos, ta osobina.. Mi smo projekcija, mi smo sve to što vidimo preko puta. Tako će nam biti još lakše da odaberemo lepše. Ovo je naročito podržano recepcijom sa Venerom iz znaka Lav.

Rešenje je U PARU, U ODNOSU, U DVA - u unutrašnjem sagledavanju, u nama, u spajanju, u prihvatanju harmonije, udobnosti i lakoće kao trajne kategorije unutar našeg bića. Ovo je šansa retrogradnog Marsa za prvi korak na novi način po drugi put, za naš ispit, za odliku, za preuzimanje odgovornosti, za zauzimanje za sopstvo. Mesec u Ovnu predstavlja restart i spremnost za prevazilazak sopstvenih limita, granica svesnih i nesvesnih, postojećih i umišljenih.

Kvadrat ka stelijumu iz Jarca je poziv na akciju, ali onaj na koji ne možemo da se oglušimo ili da kažemo da nismo čuli ili primetili! Ovo je ogromno. Kao da svi megafoni i sirene sviraju istu koračnicu.

Snažni emocionalni naboj oseća se po pitanju vezanosti, po pitanju unutrašnjih borbi za prevlast, za moć, naravno, istovremeno će biti naglašene i spoljašnje borbe i vezanosti. Naglašena su unutrašnja previranja - hoćemo li zadržati stare navike (čitaj patnju za prošlošću) ili zakoračiti, preuzeti odgovornost, pokrenuti se u smeru sopstvenih potreba i htenja u smeru sopstvene moći nad sobom, sopstvenog puta ka sebi, ka svom centru odakle smo SAMI dalji KREATORI svega našeg! Što smo svesniji postojanja dualnosti, prihvatanjem da svetlo i tama postoje i potrebni su, što ih harmoničnije prihvatimo, zagrlimo, što lakše percipiramo svu energiju oko nas to je naša sposobnost da naprosto čitamo ljude i situacije oko nas veća, a time stičemo prednost - vreme da se konektujemo na intuiciju i da u skladu sa najvišim potrebama i zahtevima naše duše kreiramo momenat, svaki naš momenat!

Mesec jeste predstavnik intuicije, naših osećanja, a u znaku Ovan može doneti emocionalna uzbudjenja i sklonost ka naglosti, ali ukoliko smo strpljivi, mirni, posvećeni sebi i disanju, svom dahu mi zaista možemo iskoristiti ovu snagu kvadrata, da nas povuče dole, dublje u centar jer Pluton kopa duboko, u mir odakle možemo da shvatimo, da sagledamo, a ne da samo reagujemo!

Otvara se mogućnost da dosegnemo do naših stvarnih talenata, znanja i da ih pokrenemo na transformisan način, po prvi put da budemo ono što osećamo nakon pobede i to mnogo pre bitke!!!

Ovo su jedinstvena duboka, duboka otkrovenja i tiču se samo nas. Ne očekujte da drugi svedoče vašem stanju, vašoj promeni! Ovo je lično, najdublje. Radujmo se! Uživajmo u sopstvu, ni u čemu i svemu istovremeno baš kao u majčinoj utrobi, baš kao u najdubljoj meditaciji prepustimo se beztežinskom stanju, levitaciji, jer to je naša moć koju upravo otkrivamo i prepoznajemo i prihvatamo!!! Sunce i Mesec u kvadratu sa stelijumom moćnika iz Jarca donosi faktor preporoda, ponovnog rođenja, izrastanja iz ništa u sve baš kao vatrena ptica Feniks. Svaka potreba za kontrolom ako se pojavi može se prevazići pre svega putem razumevanja, razumnog sagledavanja da potreba u suštini, poriv za kontrolom, pre svega postoji, a onda da je možemo izbeći kao način reakcije, tako što svesno odaberemo da ne moramo, da ne treba i da ništa ne mora! Da svesnošću iskontrolišemo sebe kako ne bi koristili kontrolu kao jedino sredstvo manifestacije (čitaj  manipulacije).

Sunce i Mesec u ovom kvadratu kanališu izuzetno intenzivnu energiju - snagu i hrabrost u vezi svega što hoćemo od života, šta hoćemo da radimo u životu. Otvara se kanal kojim smo u mogućnosti da programiramo budućnost, da odlučimo u vezi svojih ciljeva. Ujedno, potrebno je da budemo laki, da oprostimo, pustimo stare navike, prošlost, da se odvežemo od starog i staro od nas. Potrebno je da meditiramo kako bi postigli apsolutnu prisutnost. Meditacijom se povezujemo sa sobom, sa svojim stvarnim bićem, sa svojim višim ja bez napora ili težnje. Postizanjem mira mi postižemo prisutnost u sada, a time i direktan kontakt sa višim ja. Zaista, izuzetno je naznačena energija opozicije. Dualnosti, polariteti su u prvom planu tokom ovog punog Meseca upravo zato da bi ih lakše postali svesni i osvestili mogućnost da ih prihvatimo i dovedemo u harmoniju.

Mesec konjunkcija Kiron

Kiron – Iscelitelj, sintetiše svaki znak u kom se nalazi i govori o nežnosti, ljubavi, slabosti. On kristališe i pojačava, proširuje mogućnost isceljenja u našem životu. Kiron je već neko vreme u znaku Ovan i sada preko dispozitora, rektrogradnog Marsa predstavlja potrebe naše duše, duboke emocije i rane ko zna još od kada zakopane u srcu. Ovo je dugo čekana aktivacija isceljenja na nivou iskonskog iscelitelja u nama i iskonskog ratnika u nama. Počinje isceljenje onog najsvetlijeg u nama, zatrpanog na najtamnijim dubinama. Mars u negativnoj ekspresiji može doneti agresiju, primoravanje na akciju, grubost, ljutnju, bes zadržan u nama ili izbljuvan poput vatre u pravcu nekoga (ovo je slika nekog ko je već ranjen, ko pati od istih rana baš kao i mi) - KO JE SLAB - KO SE PLAŠI.. Rešenje = Ključ = Isceljenje

Ovde postoji  mogućnost da prepoznamo da na bolji, pozitivan, svestan način priđemo situaciji iz intuitivnog osećaja, da iskreiramo akciju umesto proste besne reakcije, ljutnje, vike i dreke ili čak fizičkih povreda sebe ili nekoga! Ključ isceljenja je naučiti kako iskazati osećanja drugačije nego ikada, a opet kroz našu akciju, iskazati čak i ljutnju i bes koji su se akumulirali na nov pozitivan način! Dakle, važno je da na putu postizanja onoga što smo naumili, što hoćemo, može biti onih koji se ne slažu sa nama, mi možemo nastaviti napred, ali samo ako smo pustili i prevazišli staru naviku da zastanemo i da se borimo, svađamo ili namećemo. Jednostavno da pustimo tu zastarelu rešenost da nam za sve treba podrška svih ili društvo, jer to je nemoguće, jer uvek će postojati oni drugi sve dok su nama potrebne potvrde u ogledalima! Zato treba iskoristiti ovaj ključ isceljenja. Na najdivniji, ljubazan način postaviti sebe, otvoriti se za to što smo privukli, jer upravo to čeka da se isceli u nama tom nežnošću! Setite se da su snaga i moć unutra, u nama i na taj način pronaći mir sa kojim možemo napraviti praktični korak koji nije agresivan, koji će posedovati duboki isceljujući imprint iznutra i na tom nivou obezbediti iseljenje na oba kraja opozicije, obezbediti mir i harmoniju.  

Nek' se čuje i širi ovaj smeh Univerzumom, nek' se duša veseli i smeje sve do dna!!!

Odaberimo da budemo SIMFONIJA – svesni sebe, a ne kakofonija - nesvesni sopstva, dozvoljavajući da se spolja definiše šta to mi osećamo i kako se osećamo. Uzmimo tu dirigentsku palicu, budimo dirigent svoje simfonije, ne dozvolimo da neko drugi stvara šta mu je volja sa našom energijom.

Zaista, toliko je spoljnih uticaja, zato započnimo rad na sebi usmeravanjem svesti o sopstvenoj teritoriji... Kakve god da su vesti, politička situacija, vremenska prognoza, šta god pričali u autobusu, na pijaci, u banci, na poslu ili tu kod nas u kući naši najbliži, vratimo se sebi i jedinom posedu, našoj sigurnoj luci, našoj teritoriji, fokusirajmo se na sebe i svoj dobar osećaj na svoj mir i harmoniju! Pomislimo recimo, na osećaj lakoće kojom su naši organi postavljeni u našem organizmu, jer to je stvarno vredno pažnje... kako je samo divno naše srce smešteno u sred grudnog koša i uspeva da odoli sili gravitacije ma čak i ako se okrenemo naglavačke!!! Ha?? Je li važnija politička kampanja sada, Korona talas broj 2, 3, 4… Možda grejna sezona ili radovi na putu?? Ima li išta važnije u našem životu od nas samih, ako ima onda pročitajte sve ispočetka i to sad, jer nas naše sutra neće čekati i ponovo postaviti ovo pitanje na ovaj način. Najpre izmeditirajte, pa sve ponovo pročitajte! 

Univerzum nam sada otvara jedinstveno polje mogućnosti da zamašemo sopstvenim čarobnim štapićem, da sve uredimo baš onako kako mi želimo da se osećamo, sa ciljem da postignemo mir i harmoniju unutar našeg bića.... Fokus je na nas, na unutra, na unutrašnju dobrobit! Akcija je okrenuta ka internoj, a ne eksternoj manifestaciji! Nemamo mi za šta da se žalimo i vezujemo napolju, mi imamo sebe, svoj osećaj mira i lepote i lakoće i tu je i treba da bude sva pažnja, fokus i odgovornost! Mi se osećamo intuitivno inspirisani da kreiramo, da pričamo, da radimo bilo šta!  

Ovaj pun Mesec naglašava potrebu, čak obavezu da se osećamo dobro, zahvalno, harmonično, blistavo, mirno u cilju pokretanja, u cilju življenja sopstvenog života u punom potencijalu.

U cilju spiralnog pokretanja, postizanja visoko vibratornog života. Kada se dobro osećamo možemo i da donosimo dobre odluke, da pravimo dobre izbore, da menjamo, kreiramo, stvaramo i radujemo se životu i svim mogućnostima! Kada nama vlada niska vibracija naše odluke su nepromišljene, potencijalno pogrešne ili sa sekundarnom dobiti, kratkog daha, trenutno zadovoljavajuće, bez obzira na sutra, na posledice ili trajni rezultat.

Kada osećamo trajno zadovoljstvo, kada su um i telo u stanju mira, harmonije, zdravlja, uceljenosti, jedino tada smo sposobni da propustimo visoku vibraciju kroz nas i da kreiramo, stvaramo iz tog stanja najbolje za nas, a ujedno najbolje za sve, jer na visokim vibracijama mi i jesmo sve i ništa! Na visokim vibracijama možemo postati svesni svetla i tame istovremeno, mi možemo birati šta ćemo biti i kreirati odatle. Bitno je takođe suzdržati se od prosuđivanja i osude drugih, jer svako sreću vidi na svoj način! Svako ima pravo na svoj nivo, svoje stanje, viđenje sebe i svog zadovoljstva. Zaista nema smisla traćiti sebe gledajući i osuđujuće druge. Kada sagledamo ovo, mi smo u stanju da razumemo da sve što osećamo, doživljavamo, svako stanje radosti, tuge, udobnosti, boli koje smo u stanju da osetimo ili doživimo u životu, zapravo potiče iznutra.

Mi smo u stanju da shvatimo da život ustvari i počinje u tom svetom prostoru zvanom naša unutrašnjost.

Možemo zaključiti da u osnovi, u samoj suštini stvarnosti naš život zavisi od nas! Jako je važno povezati se sa sobom na ovom dubokom nivou. Jupiter sa Plutonom, nosiocem glavne uloge ovog vremena zajedno sa Saturnom tokom 2020. godine govori o vođstvu, o moći, o centralizovanju, o stvarnom resursu, o preuzimanju vođstva. Sada, obrazujući kvadrat na opoziciju svetala koja govori o osnovnom odnosu, pre svega odnosu sa sobom, jasno nam otvara najdublje polje, okreće nas i podseća na nas same, na istinu, na suštinu nad suštinama, na moć nad moćima kojom možemo da povedemo sopstveni život putem sopstvenih želja, snova i htenja, putem najboljim za nas, u pravcu najboljeg za nas! Zato, sve što nam se u ovom vremenu otvori, postavi ispred nas, bilo kakav izazov, potreba ili poriv za promenom, transformacijom, zaokretom, prihvatimo to i uradimo, promenimo, transformišimo vrlo rado! Uvek se možemo otvoriti ka unutra i zatražiti vođstvo, pomoć ili podršku svojeg višeg Ja, intuicije. Potrebno je u poverenju se povezati sa onim što je nevidljivo, neopipljivo, a znamo da postoji, SA NAMA, sa našim dubinama, sa našim mirom, sa sopstvenim dnom okeana! Potrebno je povezati se sa misterioznim, nepoznatim, zapravo onim što kreira našu realnost više od svega povezati se sa sobom i uceliti se! Pita nas glasno ovo vreme da li možemo da sagledamo i proširimo svoje polje, svoju perspektivu, svoj horizont, da li možemo da postanemo mudriji, sveobuhvatniji sa energizovanim kvadratom iz Jarca. Da li možemo da prihatimo nešto uobičajeno i obično ili ćemo energijom Marsa odbiti naglo, burno, odsečno, odlučno reći Ne ili DA!? Ovde naime postoji tajni kod svetlosne energije koji pun Mesec u Ovnu u konjunkciji sa Kironom može da kanališe i mi svi se možemo upravo na nju konektovati sa ciljem postignića svega navedenog, najboljeg za nas, prevazilaska svojih limita na miran način putem ljubavi i pomirenja, postizanja harmonije. Možemo se naravno i oglušiti, zažmureti jer je svetlost inicijative jaka, prejaka za nas i uraditi isto kao i uvek, kao i svi pre nas, uperiti prstićem tražeći krivca i nastaviti plitko disanje do sledećeg daha i tako u iščekivanju poslednjeg provesti život žmureći, spavajući.

Naš je izbor i odgovornost gde ćemo da preuzmemo inicijativu, da skočimo sa litice, u grotlo, u ponor zvani život garantovan od Univerzuma i naše vere, našeg poverenja, gde ćemo da se zalepimo za ogradu, da opašemo bodljikavu žicu, gde da povučemo crtu. Naš je izbor gde ćemo da zadržimo zonu i mašemo nesmetano prolaznicima, a gde da sami preuzmemo, povedemo sopstveno kretanje i promene u životu. Mi biramo gde je HRABROST i kako sve može da se ispolji, nikad zaustavljanjem na ivici, nego prevazilaženjem spostvenih limita.

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD