Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project: INTEGRACIJA SVRHE U FIZIČKU REALNOST Pozivamo te na Full Moon radionicu INTEGRACIJA SVRHE U FIZIČKU REALNOST koja će se održati 31. oktobra. Nakon prethodne faze Punog Meseca koja je imala za cilj da uskladi našu energiju sa energijom Zemlje, tako da je energetski kvalitet unutar nas veoma čist i protočan, sa ovim Punim Mesecom ulazimo u novu fazu koja za primarni cilj ima aktiviranje inteligencije, odnosno namere koja se materijalizuje.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana "Mesta moći unutar nas" Sada je pravo vreme da otkriješ i aktiviraš svoje mesto moći kroz usklađivanje sa inteligencijom Univerzuma! Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice MESTA MOĆI UNUTAR NAS budući da je pred nama period koji donosi važne energetske promene za planetu Zemlju pripremajući te za ulazak u novu realnost vibratornog života.
» prikaži celu vest
Seminar: Energetska Astrologija Marsa Energetska Astrologija Marsa će se održati ONLINE u nedelju, 25. oktobra od 19:30h do 22:30h, koji vodi dr Lea Imširagić. Na energetskom nivou, Mars je svakako najvažnija planeta, ne samo zato što je prirodni signifikator za energiju već je u energetskom sistemu našeg eteričnog tela povezan sa prvim energetskim centrom – odnosno prvom čakrom.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Marsa U nedelju, 25. oktobra od 16h do 19h, Aleksandar Imširagić će održati seminar iz modula Tehnologija Svesti Marsa. Prva čakra nas povezuje sa Zemljom i ona predstavlja granicu koju imamo između našeg individualnog i kolektivnog, nasleđenog života, odnosno života naših predaka i svega onoga čime smo sa planetom Zemljom povezani. Ovaj seminar je moguće pohađati u online varijanti.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Pun Mesec u znaku Ovan

Mesec otvara veliko polje emocija kod svih nas i ta otvorenost omogućava nam da primimo nove informacije, navike, da iskreiramo, otpustimo, da se povežemo sa sobom, ostvarimo tu iskonsku bezuslovnu bliskost...

Da bismo omogućili blagostanje potrebno je znati kako se osećamo, to je skala pomoću koje možemo pronaći sebe, jer osećanja nas umnogome determinišu. Mesec pomaže da podesimo svoje emocije, da se povežemo. Da li se prepuštamo ili pružamo otpor svojim unutrašnjim vibracijama pokazaće stabilnost ili promenljivost emocija. Otpor donosi razočaranja, a mi za to najčešće krivimo druge. Kako god, sam naš otpor, odbijanje da poverujemo sebi, svojim sopstvenim vibracijama i glasu iz duše, nas drži u negativnim emocijama. Ne možemo ni primetiti sebe ako smo fokusirani na to šta drugi misle ili osećaju, a tek o osećaju sebe i odnosu prema sebi, sa sobom, e to izgleda baš daleko iz te prespektive. 

Naše emocije su odraz našeg odnosa sa nama samima. Zato, držimo fokus na sopstvu i svom suptilnom biću, svojim osećajima. Promenimo uverenja i sećanja o uklapanju i prilagođavanju, o "mora" i "trebalo bi", o rutini i navikama koje nama ne prijaju, koje za nas više ne važe. Pomerimo se dalje, napravimo taj korak unutra, ka sebi, zagrlimo se kako bi iskusili istinsku sreću! 

PUN MESEC

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180°, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. 

Ovu fazu je dobro iskoristiti u ritualima za zaštitu, proricanje, proročanstva. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo najpre važi za odnose, sukob ega sa emocijama. Vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti, zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Izražena je nesigurnost, osetljivost, ranjivost a sve u simbolici položaja Meseca. Potrebno je osvestiti ove teme koje nas tište i stvaraju duboku nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se patnje, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode, tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe i ciljeve.   

VATRENI ELEMENT – Mesec u znaku Ovan

Ključne su reči ove energije su veoma naglašena osećanja, dramatičnost, raspaljena je vatra osećanja i animiranje drugih. Višak emocionalne energije kanališite kroz fizički izraz, vežbajte, pokažite ljubav, sagorevajte svoju energiju na najdivniji konstruktivni način. 

Posmatrajući i proučavajući gde se energija kreće primetićemo da se određeni deo vitalnosti uputio mudro, ali takođe određeni deo je izgubljen. Možda se osećamo umorno, ali iz dobrog kreativnog razloga ili možemo osećati puno energije koja se širi unutar nas, ali se stalno usmerava u ispunjavanje zahteva drugih ljudi. Često je ovo slika Meseca u znaku Ovan. Izuzetno je važno znati da zdrava upotreba energije otvara potpuno nove puteve avanturi, dok negativni izvori energije i loše usmeravanje uvek završavaju u slepoj ulici. 

Lagano, nigde ne žurimo, period Meseca u znaku Ovan traži preciznost dobijenu strpljenjem i ako sve u nama plamsa i buja... Magija je ovog perioda je umeće pretvaranje energije u željenu kreaciju.

Mesec je u znaku započinjanja, u Ovnu, iako u opozitnom aspektu sa Suncem, ova energija nas podseća na to šta je u nama spremno, šta je zrelo da se rodi. Možemo da započnemo neki ritual, neko posvećivanje, poklanjanje svetog dela nas, naše pažnje svetoj celini, nama, našem biću. Sunce i Mesec u opoziciji na osi Vaga/Ovan, upućuju da je krajnje vreme da pronađemo svoj balans! Vaga podstiče nove težnje i kretanja ka pronalaženju ravnoteže svake godine, tokom života, ako obraćamo pažnju, mi postajemo sve bolji, usklađeniji, stručnjaci za harmoniju. Mi stičemo znanje i veštine kako da uskladimo svoje telo, um i osećanja sa emocijama i svim tokovima koje nam život donosi. Vreme je da se otvorimo i pozdravimo sve dolazeće ljubavi i lakoću koji nama i onima oko nas donose mir. To je sada preko potrebno.

POSEBNO ODABRANI POSVEĆENI RITUALI ZA OVAJ PERIOD:

Najbolji ritual svake Mesečeve mene je onaj koji sa zadovoljstvom možemo da ponovimo svakog puta iznova i iznova svakog dana tokom dejstva aktuelne Lunacije (najmanje 14 dana). Primenom ovih rituala suptilno ulazimo u sklad sa ritmom svoje duše. Praktikovanjem ovog Mesečevog plesa već nakon godinu ili dve primetićemo kako postajemo zadovoljni, zaokruženi i uzemljeni. Možemo odabrati mali ritual sami za sebe. Kako je voda veoma osetljiv medijum: može da primi, zadrži i da prenosi energiju, a Mesec ima poseban odnos sa vodom kao glavni pokretač naših unutrašnjih i spoljašnjih plima i oseka, praktikovanje rituala sa vodom je moj izbor poslednjih desetak godina. Ritual sa vodom u periodu Mesečevih mena može značajno povećati naš energetski senzibilitet i omogućiti nam taj fini dodir, zagrljaj nas sa stvarnim potrebama naše duše, sa istinom. Voda postaje magični napitak, čarobni čistač i isceljivač, energetsko gorivo, tečnost za zalivanje, rast i cvetanje!!! Hajde da započnemo neki ritual, neko posvećivanje, poklanjanje svetog dela nas, naše pažnje svetoj celini, nama, našem biću.

Postoji nekoliko vodenih rituala koje možemo primenjivati na dan Lunacije. 

VODENI DAN - Dan kada 24 sata konzumiramo samo prečišćenu vodu (od momenta početka Mesečeve mene i narednih 24h)

RITUALNO KUPANJE SA ODREĐENIM BILJKAMA - žalfija, kleka, ruzmarin 

KUPKE SODA BIKARBONOM radi pročišćenja kako kože i pora tako i našeg auralnog polja.

PRIPREMA VODE ZA KORIŠĆENJE NAREDNIH 28 DANA ili do sledeće Mesečeve mene. Ritualno  posvećivanje  vode, davanje namere i namene, energetsko punjenje. Telo jako voli rituale!

YOGA POLOŽAJ BOGINJE – UTKATA KONASANA - GODDESS je izuzetno čulan, a ujedno snažan oblik koji može da sprovede energiju Vage. Pomaže nam da razvijemo snagu unutar svog mira. Ovo je pozicija koju bi mogli raditi svakog dana tokom ovog meseca. Dobro je svaki put pažljivo pratiti šta se dešava unutar nas, unutar ovog oblika. Takođe, dobri su i svi drugi položaji koji pomažu Balans - Drvce, Upijač, Pozdrav Mesecu..

MEDITACIJA ukoliko želite da meditirate ovo je savršeno vreme. Tema može biti svest o sopstvenom zadovoljstvu, bogatstvu, unutrašnjem suštinskom blagu, o podršci Univerzuma i otvaranju, prihvatanju sa poverenjem da oslobođena lakoća i kreativnost stvaraju sve za nas!

SLUŠANJE, PRAŠTANJE, OSLOBAĐANJE od štetnih navika, kompleksa

ŠETNJA - prošetati napolju, na Suncu koje greje ali ne prži

PLES I MUZIKA slušanje omiljene muzike i ples (pa makar bilo i samo njihanje u ritmu) uvek je isceljujuće i veoma inspirativno

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD