Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project: INTEGRACIJA SVRHE U FIZIČKU REALNOST Pozivamo te na Full Moon radionicu INTEGRACIJA SVRHE U FIZIČKU REALNOST koja će se održati 31. oktobra. Nakon prethodne faze Punog Meseca koja je imala za cilj da uskladi našu energiju sa energijom Zemlje, tako da je energetski kvalitet unutar nas veoma čist i protočan, sa ovim Punim Mesecom ulazimo u novu fazu koja za primarni cilj ima aktiviranje inteligencije, odnosno namere koja se materijalizuje.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana "Mesta moći unutar nas" Sada je pravo vreme da otkriješ i aktiviraš svoje mesto moći kroz usklađivanje sa inteligencijom Univerzuma! Zato smo ti pripremili nove tri Full Moon radionice MESTA MOĆI UNUTAR NAS budući da je pred nama period koji donosi važne energetske promene za planetu Zemlju pripremajući te za ulazak u novu realnost vibratornog života.
» prikaži celu vest
Seminar: Energetska Astrologija Marsa Energetska Astrologija Marsa će se održati ONLINE u nedelju, 25. oktobra od 19:30h do 22:30h, koji vodi dr Lea Imširagić. Na energetskom nivou, Mars je svakako najvažnija planeta, ne samo zato što je prirodni signifikator za energiju već je u energetskom sistemu našeg eteričnog tela povezan sa prvim energetskim centrom – odnosno prvom čakrom.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Marsa U nedelju, 25. oktobra od 16h do 19h, Aleksandar Imširagić će održati seminar iz modula Tehnologija Svesti Marsa. Prva čakra nas povezuje sa Zemljom i ona predstavlja granicu koju imamo između našeg individualnog i kolektivnog, nasleđenog života, odnosno života naših predaka i svega onoga čime smo sa planetom Zemljom povezani. Ovaj seminar je moguće pohađati u online varijanti.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Devica

Mlad Mesec u znaku Devica položen je u 9. kući - naglasiće sve što je u vezi svrhe, smisla i svrsishodnosti, višeg znanja, poverenja, visokog obrazovanja, učenja, putovanja, inostranstva. 

Ascedent je na 10° Strelca - Energija trenutka napaja se upravo iz znaka avanture i promena, jasnoće, proširenog horizonta, ali odličnog fokusa.  

Sve je kao na dlanu, Jupiter je u znaku svog prizemljenja, u Jarcu, u padu, na vrhu 2. kuće odakle jasno stavlja u prvi plan telo, vrednosne sisteme, prioritete. Upravo izašao iz retrogradnosti, idealno postavljen da otkrije šta je to sve video, saznao, da nas poduči. Sagledajmo sada koja je to naša svrha, da li smo na pravom putu ili nam je potrebno fokusiranje, centriranje. Novi vid učenja je na pragu, bilo da obnavljamo svoje znanje ili se prvi put susrećemo sa određenim otkrićima, na nama je da sagledamo što celovitije kompletnu sliku jer tiče se nas pre svega. Valja se uzdići i pogledom orla sagledati čitav naš imetak, kraljevstvo, telo i jasno postaviti novi plan posvećenosti tom uzvišenom delu Univerzuma, nama.

Kada tumačenje započne na ovakav način, možemo biti sigurni da je potencijal ovog vremena u višestrukom isceljenju, kako nas tako i planete Zemlje! Smisao života, svrha inkarnacije i svrsishodnost našeg bića je u prvom planu. Ovoliko koincidencije ili slučajnosti ne postoji! 

Kreira se jedinstvena mogućnost da otvorimo sve karte, srce i dušu, sve znano i neznano, da se prepustimo ovoj vrhunskoj intervenciji sigurni u ishod baš kao što smo sigurni da će nas Devica dobro zbrinuti, nahraniti, napojiti, smestiti i bditi nad nama dokle god treba...

Sunce i Mesec su u znaku Devica egzaktno na 25° u 9. kući u trenutku mladog Meseca. Naše svesno i podsvesno našli su se u prisnom zagrljaju, rekla bih službenom, vođeni zajedničkom svrhom, sa istom idejom i potrebom za smislenu materijalizaciju. Svetla našeg bića otvaraju prozor, novi horizont, mogućnost da sagledamo naše osvešćene snove, sagledamo čemu to služe, koji su naši najviši ciljevi, koliko radosno mi služimo njima, kako bi istovremeno oni služili nama.

Dakle, ako je Sunce lekar, naša svest, a Mesec glavna sestra, naše potrebe i duša, složni i sinhronizovani na svim nivoima doneće izobilje novih isceliteljskih znanja, veština, mogućnost prevazilaska dosadašnjih kapaciteta, možda i otkriće sasvim novog vida isceljenja, početak prevazilaženja ogromnog perioda tranzicije. Ovo je jasno naglašeno baš kao što bi svaki učitelj iz znaka Devica uzdignutim prstom dočarao, sve što sad uradite mora da bude zdravo, najbolje za vašu fiziologiju!

Svesno odricanje od malog kako bi skromnim koracima u vremenu, primenom nove rutine, nove životne navike, otpočeli proces uceljenja naše duše i dobili neverovatne benefite. Mlad Mesec u Devici ima zadatak da nas svakog dana podseća na nas same, na našu jedinstvenu svrhu, na smisao, na naše tendencije, snove. Da nas na način svake vredne Device podseća u vremenu, podseća svakodnevno zašto smo se odrekli, na šta smo se zavetovali, kakav smo to ugovor potpisali sa svojim navikama, kakav smo dogovor sa životom postigli!?

Mesec i Sunce u trenutku mladog Meseca u 9. kući u znaku Devica obrazuju egzaktan trigon sa Saturnom iz Jarca - ovo bi svakako mogla biti slika pozitivne manifestacije onoga što se gradilo! Koliko smo u stanju da prihvatimo sebe, da se zagrlimo, da ozbiljno shvatimo sebe, da sagledamo sve svoje, svoje kraljevstvo, svoje tlo, svoje korenje, da prihvatimo svoje telo, svoje stanje sada, kako bi mogli da odlučimo i vidimo bolje, jasnije, šta ćemo da zadržimo, šta je svrsishodno, a šta da menjamo. Bilo da je u pitanju naš izgled, telo, jednostavno obratimo pažnju na sebe. Trigon sa Saturnom u 2. kući može doneti jasne odluke za isceljenje naših vezanosti i zavisnosti, naročito onoga na šta mislimo da nam je telo naviklo. 

Naglašena je podrška našem isceljenju i odlučnosti da se pročistimo na divan, smislen, siguran način. Sve je tu za nas, kako bi bili spremniji, imali finiju, čistiju vodu koju je stelijum "spremnosti" formirao i pokrenuo u januaru 2020! Ovo je vreme fokusa, potrebno je tačno znati gde idemo, gde se manifestujemo...

Šest planeta u zemljanim znacima svakako ukazuju na sigurnu materijalizaciju svega što se sa ovim mladim Mesecom zaseje. Praktičnost na delu, a poseban akcenat je na organizaciji, ređanju, planiranju i postavljanju prioriteta i potrebnih okvira.

Pet planeta u kardinalnim znacima donose mogućnost da se započne već dugo planirani, jasno određeni projekat ili bar da se dosadašnji zaokružuju. Otvoriće se polje za materijalizaciju, ali valja biti odmoran, posvećen, izuzetno pažljiv i strpljiv. Naglašen je vrlo angažovan rad mozga, mnoštvo informacija pristiže sa svih strana, a možda smo najveći prizvođač istih baš mi sami. Nova percepcija je otvorena. Želja za nezavisnošću raste i može da postigne neverovatne rezultate, samo ako poređamo prioritete. Javlja se pojačana moć opservacije. 

Otvoreno je polje za izuzetnu koncentraciju, za dobre biznis ugovore i pregovore, fokus na pozitivno i lepo pomoći će u stvaranju izuzetnog progresa kroz sekstil Merkura iz Vage sa svojim dispozitorom Venerom u Lavu. Strpljenje je takođe veoma naglašeno dobrim aspektom svetala sa Saturnom, što se nalazi u suštini ovog Merkura.

Ovaj Mlad Mesec donosi samo planiranu, smislenu, svrsishodnu akciju. Važno je fino raditi i ponašati se u skladu sa svojim mislima i rečima, da ne ostane sve na rečima! Ne dajmo da nas zavara podvojenost misli koje umeju da idu iz krajnosti u krajnost (Merkur u Vagi), a naročito na polju karijere i vezano za naše ciljeve ili čak sva životna postignuća. Ne dajmo da nas to izbaci iz ravnoteže, pa da napravimo opet istu grešku – reakciju, agresiju, nehotično, u odbrani. Budimo mirni, staloženi jer balans i harmonija su u nama, baš kao i lepota. Zahvalimo se. Učimo iz svakog događaja iz svakog slova i reči koje čujemo. I DA NE RADE ZA NAS, podržavaju nas i usmeravaju ili preusmeravaju!!!

Instinktivno i intuitivno vođstvo je izuzetno jako i moćno u ovom periodu. Potrebno je biti kristalno jasan po pitanju svoje svrhe, gde mi to idemo, koji smerovi oblikuju naš život sada? Naglašeni su zemljani znaci kao i integracija koja će imati uticaj za dug period. Saturn donosi sigurnost, daje podršku za čvrste temelje sagrađene ili planirane iz celokupne integracije koja će trajati u vremenu. 

Važno je da budemo otvoreni, da nas snaga kvadrata retrogradnog Marsa iz Ovna i Saturna iz Jarca ne povede u ponavljanje ishitrene greške, već da nam otvori polje promisli, vladavinu više svesti nad obrascem i karmom, da nam otvori polje prevazilaženja dosadašnjih nas, da zahvalno prećutimo, odvojimo se, presaberemo i radosno isplaniramo kvalitetniji pristup. Odličan je momenat da za vreme ove retrogradnosti Marsa naučimo i prekopamo svoje akcije, energiju i konačno počnemo da planirano, štedljivo koristeći sopstvene resurse, da se uozbiljimo, da se postavimo na taman! Da priuštimo sebi pažnju, posvetimo energiju galantno, a opet tačno onoliko koliko je potrebno, elegantno. Da lepo posejemo, jer će ovo biti i te kakva žetva već od polovine decembra ove godine!!!

Dispozitor svetala u Devici je Merkur u znaku Vaga visoko u 10. polju - đak koji voli i tu je da nauči, ali prvo ga valja umiriti i harmonizovati kroz pronalaženje tačke balansa! Iskoristimo ovaj znak Univerzuma, podignimo zato sada svoj misaoni centar, centar naše inteligencije uma na viši nivo putem stvarne, stabilne, uzemljenosti. Dišimo dok hodamo svojom planinom, vazduh je ovde proređen, ali ipak mnogo čistiji. Dozvolimo Merkuru da se primiri, balansira i otvori da pročišćeno proteče slobodarski dah, svetlo promena, novih ideja, ali jedna po jedna, harmonično. Povežimo se na naš stvarni istinski link. 

Merkur obrazuje egzaktan kvadrat sa Jupiterom - Dozvolimo Merkuru da zagrli Jupitera, iskoristimo energiju kvadrata i pretvorimo je u more smislenih mogućnosti i materijalizacije, u završavanje svega, jedno po jedno, a ne zatrpavanje i stvaranje zbrke i zabune usled viška misli, informacija, reči. Budimo racionalni, ali i posvećeni sebi i svom miru. Zauzmimo se za sebe, neka čitava plesna dvorana zapleše u našem ritmu vođena našom odabranom melodijom! Čitav ovaj trenutak priprema nas, podseća i kao da kaže VI STE ODGOVORNI ZA SEBE, SVOJU ENERGIJU I SVOJE TELO! Možete šta god hoćete samo da vama služi, da vama svaka petica vredi baš kao i trojka i dvojka, jer je to znak da ste bili tu, da ste prošli tuda, da ste ostavili traga i da je sve prošlo baš perfektno za taj momenat, da znate da vrednujete sebe u vremenu, sada i ovde. To je znak da ste savladali ovo brdašce sada, ili  planinski venac sa početka, da ste prevazišli svoj strah od pismenog, od grede ili matematike, strah od straha, od sećanja, od obrazaca, navika ophođenja i ponašanja prema sebi! Ovo je jedinstven prozor u vremenu u kom možemo istovremeno isceljivati obrasce ponašanja, sećanja i sve opterećujuće misli. Možemo ostaviti, pustiti, naročito one misli koje iz "MILOŠTE" imanujemo u "DEMINUTIVU", eto te misli možemo da iskorenimo kod nas. Najpre osvestimo ovo ponašanje, misli, stavove, navike i kažimo sebi naglas ili ćuteći ima li smisao vršiti invokaciju umanjenja bliske osobe, a samim tim sebe!!!? Primenom, redovnom vežbom i posvećenom pažnjom, promena će odjeknuti našim Univerzumom i kao bumerang vraćati nam najlepše bukete. 

Kako to da ljudi procenjuju nivo investiranja u sebe i sopstveno obrazovanje, bilo da su profesionalne doobuke, ili razne tehnike za prevazilaženje i rast na planu ličnosti, bilo da su Yoga časovi, energetske vežbe, redovna kontrola stanja ili poseta psihologu, masaže, razna ulaganja posle kojih će biti mirni, a vrlo često radosni i srećni???

Kako to da niko ne meri bačenu paru za lekove usled lošeg imuniteta, stresa, depresije, anksioznosti, protiv ukočenosti, išijalgije, za takozvanu "samo da se ima da se pojede" hranu, "da se nađe" hranu, sokove i dodatke, a tek koliko promašene racionalizacije u kopanju po "super hrani", "zdravoj hrani" i nekoj čudnoj "nazovi hrani" i da ne nabrajam više (ipak moja 3. kuća počinje u znaku Device). Hej... IMA LI KOGA? Ima li pilota u vašem avionu?

Kako čovek pomisli da mu ne treba udžbenik, a spiska tri puta više novca isto to veče u restoranu, da jede!!! Hrana.. prva pomisao se javlja, ipak je to investiranje u telo. Telo koje istovremeno zapomaže za vodom, mirovanjem, snom... ali ko da ga čuje, pa ovaj je posekao sve kontakte i linije prekinuo, on ZNA, ZNA, ZNA (čitaj zaposeo ga je neki gladni predak) i zna sve o svome telu i zna da bi se tačno dogodio nemili događaj u slučaju pokušaja vodenog dana, i zna da mora da pojede bar deo vola pečenog za doručak kako bi preživeo do ručka.... Kolika je vrednost straha, vrednost tela, života, uživanja?? Da li postoji realna potreba za strahom od vodenog dana, od plivanja, potreba za ljubomornim scenama - osećanjima, za čvrstim vezivanjem za naučene obrasce, za ustaljenim mislima bez opcije probanja i pokušaja kao onda kad smo bili mali..? Kao onda kad smo bili mali kad nismo znali koliko košta, već smo znali koliko vredi, kad smo tačno znali koliko nama vredi dok na drugom tasu stoji osećaj, stoji ljubav prema sebi, naša stvarna vrednost.
STVARNO??!!

Stavimo sada pametni prst na čelo, stavimo čitavu šaku, jer ovaj jedinstveni healing je potreban, neophodan čitavom našem biću! Prepustimo se višem vođstvu, prepustimo kontrolu našem biću koje zna i ume oduvek, prepustimo se auto-pilotu na čas, na trenutak, na neko vreme ako treba, samo se ne saplićimo stalnim, čuvenim MA ZNAM JA TO! Reaktivno izgovaranje najčešće vodi ka gluposti, mi to fino zovemo NEPROMIŠLJENOST. Pokušajmo da slušamo na času kako bi uhvatili krucijalne delove izgovorene baš po našoj meri, baš za nas perfektne. Podsećanja radi i dodeljena su nam DVA instrumenta za SLUŠANJE - UŠI, a samo jedan za IZGOVARANJE – USTA. Tu je trik. Dva puta slušaj - najpre sebe, oslušni svoje celovito biće, pa sagovornika i tek tada ako je potrebno reci svoju istinu. 

Što se vrednosti i vrednovanja dalja tiče, ukoliko je neko mislio da su Device skromne i štedljive, ja bih pre rekla da su racionalne u potrošnji, ali i u investiranju, u dobijanju, kao i u radosnom podizanju dividendi iz sopstvenog investicionog fonda! Ovo je vreme u kom možemo da iscelimo svoj odnos sa vrednosnim sistemima. 

VENERA je u padu u znaku Devica, a sada je u znaku Lav, što je prethodi znaku Devica, u finom aspektu sa Merkurom. Možemo da postavimo novi, svoj, izuzetan, balansiran, simetričan sistem vrednovanja kako lepote, tako materije, a tako i istine na način koji nas raduje i isceljuje! Vrednost nije ukoliko ste vrednica, već u meri u kojoj vrednujete sami sebe. Vrednica je divan opisni pridev, ali slika ume da bude obojena naučenim obrascima, pa da čovek dokazuje svoju vrednoću očekujući nešto za uzvrat... naravno dobiće za uzvrat nešto manje-više u vrednosti obavljenog posla (čistačica, kuvarica, bedinerka, sobarica...). Neminovno je nezadovoljstvo i osećaj žrtve. Vrednost se sa druge strane nosi uvek, niti se pokazuje, niti dokazuje, jednostavno postoji i to svi osećamo kod drugih, baš kao i kod sebe, jer odatle sve nastaje...

Na primer: Kada vidimo negovanu osobu, sa manirima, sa držanjem i jasnom odlučnošću za investiranje u sebe, jer to je posed koji vredi najviše, ta osoba ima i realnu mogućnost da svoju vrednost uvećava... Najbolje je da to pre svega bude NAŠ lik u ogledalu, a onda i svi ljudi koji nas okružuju. 

Možemo takođe u ovom jedinstvenom periodu da pokrenemo isceljenje svojih akcija MARSA. Merkur kroz širu opziciju posmatra Marsa, dok ga svetla putem kvinkunksa pozivaju na prilagođavanje. Veliku podršku Mars zapravo dobija iz izazovnog aspekta sa Saturnom, koji ga podseća na odmor i plan! Mars je upravo krenuo, veoma sporo, retrogradno poznatim stazama, kroz svoje sedište u znaku Ovan. Ima se vremena da se sagleda i isplanira pre akcije-reakcije. Umesto uobičajenog mora i trebamožemo postaviti mogućnost izbora, zapitajmo se "čemu to služi meni u ovom trenutku, u životu". Možemo raditi 15 stvari istovremeno, jer mi to umemo i znamo najbolje, ali možemo i delegirati druge. Ili postaviti plan prioriteta organizovanjem svog vremena i aktivnosti. Znak Devica jeste marljiv i radan i zato je ovo idealno vreme za reorganizaciju, za pravljenje novog akcionog plana, marljivo sakupljanje podataka, analizu, pa i sintezu, ali sve sa jasnim akcentom na telo, na fiziologiju i zdravlje - uvek se zapitati čemu to služi meni? Ovo može dodatno da nam posluži kao osvešćivanje našeg odnosa sa sobom, ali i svih ostalih naših odnosa. Pre nego što odreagujemo ili nešto "za ime sveta" i "iz najboljih namera" zapitajmo se čemu to služi, čemu to meni služi, da li to meni služi, raduje li me, raduje ili se to meni bezuslovno kao repić kućnog ljubimca..? Ukoliko nas baš tako raduje treba onda to i da uradimo. Možda je ipak potrebno da se podesimo, da uradimo nešto divno samo za sebe, ukoliko nam se baš toliko nešto "radi".   

Fiziologija je onaj najinteligentniji deo nas što zna, ali stvarno zna kad mu šta treba i zašto mu to služi, jer uvek nečemu služi! Uđimo u srž inteligencije fiziologije - ništa tu MISLI ne mogu osim da upropaste sve uvođenjem znanja spolja, verovanja, tradicije, vaspitanja, finog i kulturnog ponašanja i posebne HIGIJENE naravno!

I umesto da se prepusti sama sebi, jer je savršeno podešena, Devica se prepusti sebi na doživotno usavršavanje, popravljanje (čitaj torturu). Ukoliko još nije jasno tom našem sveznajućem blistavom umu, fiziologija kao najsavršeniji, najinteligentniji oblik stvarnosti sabija se u nama i umanjuje povećanjem mentalne kontrole ili pokušaja nadmetanja "Ja znam bolje" iz prepametnog uma! Ipak je on sve naučio, ume da bude čist, neuflekan i fin pred gostima... 

Konačno, ovim mladim Mesecom u znaku Devica otvara se fantastična fokusirana prilika da završimo određene navike i obrasce ponašanja, ono kako bi trebalo da se ponašamo i odnosimo, šta je fino i pristojno. Napravimo sada sjajne uslove za početak novog puta, nove putanje, rutine! Obratimo pažnju na sebe, šta mi to volimo, šta nama treba i odatle racionalizujmo dalje.

Odabrala sam nekoliko citata koji imaju stimulativnu moć inspiracije za ovaj period. Možete ih sačuvati zauvek, jer uz to podstiču samoisceljenje donoseći stvaralačku energiju.

Oko koje traži uvek pronalazi lepotu. Tanja Igrutinović

Ti koji ovde vidiš lepotu, to ne znači da je lepota u meni. To znači da je lepota tako duboko ukorenjena u  tebi, da ti jedino preostaje da je pronalaziš i vidiš svuda. Rupi Kaur

Uvek ima cveća za one koji žele da ih vide. Henri Matisse

 

Rituali za ovaj period.

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD